Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• w interesie narodowym to nie jest przepierdolenie 30+ miliardów z CO2 w budżecie, tylko rozwiązanie spraw związanych z mixem energetycznym. Wyjebali 1,2 miliarda nna Ostrołęke i ją teraz burzą, a mozna było załatwić sprawę z Turowem za ułamek tej kwoty z zyskiem dla samej kopali i spokoju z Czechami. ALe jak zawsze *****, po fakcie to tylko szabelką machać. Szlachta pod płaszczykiem polskiej racji stanu już raz Polskę rozpierdoliła.
    "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Inflacja w grudniu 8,6%.
      Tarcza 2.0 już ogłoszona.

Adam Glapiński o inflacji kilka dni temu:
      "Przewidujemy, że w pierwszym kwartale tego roku inflacja przejściowo zmaleje, dzięki wprowadzeniu przez rząd tarczy antyinflacyjnej, która łagodzi skutki inflacji w znaczący sposób, a w drugim kwartale ponownie ta inflacja wzrośnie, aby osiągnąć swoje maksimum gdzieś około czerwca, koło połowy roku gdzieś powyżej 8 proc."

W lutym / marcu będzie powyżej 10%.
      Ostatnio edytowany przez KrzychuS; 87611.

Komentarz

• Wiedziałem, że nie zrozumiesz.

Komentarz

• Olać gamonia.
          "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Dla niego to naturalne że racja stanu innego stanu jest ważniejsza od Polskiej racji stanu. Taka mentalność, pierdolona przypadłość od czytania gazetki.

A jeszcze jebaniec jaki mądry, patrzcie jak wszystko wie i cyk zaoszczędził 1,2 mld. Spryciarz.
            Ostatnio edytowany przez Cohen; 163189.

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
              Wiedziałem, że nie zrozumiesz.
              Nie, ty nie rozumiesz. Racją stanu było dogadanie się w sporze z Czechami jeszcze przed skierowaniem sprawy do Trybunału. A stawanie okoniem, skończyło się karami. Nawet jak ich nie zapłacimy (Czesi cofną skargę), to rozwiązanie sporu będzie kosztowało drożej.

Zamieszczone przez Cohen Zobacz posta
              racja stanu innego stanu jest ważniejsza od Polskiej racji stanu.
              Co ty ćpiesz?
              „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Jasne jest, że ambasador występujący przeciwko polityce własnego rządu, jakąkolwiek by ona nie była, zostaje błyskawicznie wyrzucony. Symptomatyczne jest też to, że rząd nie zarzuca mu, że powiedział nieprawdę, tylko, że postąpił nieodpowiedzialnie. Nawet miesiąca nie wytrzymał na stanowisku.

Bazinga!
                Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

• Hazardzista

Nie wycinaj mnie w taki sposób pajacyku. To dewiza Twoich politycznych idoli, nie moja.

Nie przebijesz się tu ze swoimi mądrościami.

Dla nas, dla większości tu, oczywistym jest że całe środowisko wokół gazetki i poko ma w dupie Polską rację stanu. Skoro w jakimś stopniu się z nimi utożsamiasz i odwiedzasz ich propagandę to wsysasz tą mentalność. Oni oddali by kraj pod zabory byleby jakieś korytko dostać. Pewnie mlaskałeś z zachwytu jak skarżyli na swój własny kraj do różnych instytucji. I to za prawilne działania.

Żyjemy w czasach ciągłej wojenki hybrydowej i informacyjnej. Jeśli istnieją gdzieś jakieś ruskie centra gdzie gromadzi się dane o internautach to na 100 % figurujesz w nich jako 'pożyteczny idiota'.

Senatora Paleya z Homeland kojarzysz ? Tak samo się dajesz dymać gazetce
                  Ostatnio edytowany przez Cohen; 163189.

Komentarz

• Zamieszczone przez Moriarty Zobacz posta
                    Jasne jest, że ambasador występujący przeciwko polityce własnego rządu, jakąkolwiek by ona nie była, zostaje błyskawicznie wyrzucony. Symptomatyczne jest też to, że rząd nie zarzuca mu, że powiedział nieprawdę, tylko, że postąpił nieodpowiedzialnie. Nawet miesiąca nie wytrzymał na stanowisku.
                    Jest nadzieja w narodzie.

Zamieszczone przez Cohen Zobacz posta
                    Bierz pół ;P
                    Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974.

Komentarz

• Fragmenty z wp:

Gość programu "Debata dnia" w Polsat News, poseł PiS Kazimierz Smoliński, zaskoczył prowadzącego i pozostałych jego uczestników. Ujawnił, że jeśli obniżka VAT na produkty spożywcze nie doprowadzi do obniżki cen, to rząd ma w zanadrzu dodatkowe rozwiązanie.
                      - Chcemy nawet wprowadzić ceny regulowane na podstawowe artykuły żywnościowe - stwierdził poseł Smoliński.
                      - Przepraszam, czy ja dobrze usłyszałem? Ceny regulowane? Na jakie artykuły? - dopytywał zdumiony prowadzący.
                      - Na podstawowe artykuły żywnościowe: chleb, cukier, mąka. Jeżeli taka sytuacja będzie trwała, to takie rozwiązanie może być wprowadzone - odparł Smoliński.
                      ...
                      - To mój autorski pomysł na użytek tego programu - przyznał, kilka minut później Smoliński. - Rzucam takie hasło, nie jestem przedstawicielem rządu i nie mówię, że tak rząd zrobi, tylko że można by coś takiego zrobić, to wy znowuż lament podnosicie, co ten rząd robi. A jak rząd nic nie robi - lament - nic nie robi. No, wyście nic nie robili - mówił.

Brawo!
                      Czysty PRL.
                      Poproszę jeszcze kartki i wyroby czekoladopodobne. Oczywiście także Pewexy i Baltony dla wybrańców narodu.

Komentarz

• Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz posta
                        Brawo!
                        Czysty PRL.
                        Poproszę jeszcze kartki i wyroby czekoladopodobne. Oczywiście także Pewexy i Baltony dla wybrańców narodu.
                        Od początku pandemii pełzamy w kierunku zmodyfikowanej wersji socjalizmu, więc nie zdziwiłoby mnie to.

Jeszcze do tego dodałbym współczesny odpowiednik GS-ów. Po tym jak zielony ład, nowy ład i inflacja do spółki wytną w pień drobną przedsiębiorczość, (np.piekarnie) to pewnie niejeden gagatek z takimi pomysłami wyskoczy, żeby państwo produkowało żywność i rozdawało je pińcsetplusom.

Komentarz

• Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz posta
                          Fragmenty z wp:

Gość programu "Debata dnia" w Polsat News, poseł PiS Kazimierz Smoliński, zaskoczył prowadzącego i pozostałych jego uczestników. Ujawnił, że jeśli obniżka VAT na produkty spożywcze nie doprowadzi do obniżki cen, to rząd ma w zanadrzu dodatkowe rozwiązanie.
                          - Chcemy nawet wprowadzić ceny regulowane na podstawowe artykuły żywnościowe - stwierdził poseł Smoliński.
                          - Przepraszam, czy ja dobrze usłyszałem? Ceny regulowane? Na jakie artykuły? - dopytywał zdumiony prowadzący.
                          - Na podstawowe artykuły żywnościowe: chleb, cukier, mąka. Jeżeli taka sytuacja będzie trwała, to takie rozwiązanie może być wprowadzone - odparł Smoliński.
                          ...
                          - To mój autorski pomysł na użytek tego programu - przyznał, kilka minut później Smoliński. - Rzucam takie hasło, nie jestem przedstawicielem rządu i nie mówię, że tak rząd zrobi, tylko że można by coś takiego zrobić, to wy znowuż lament podnosicie, co ten rząd robi. A jak rząd nic nie robi - lament - nic nie robi. No, wyście nic nie robili - mówił.

Brawo!
                          Czysty PRL.

Komentarz

• Jak to jest, że Prezes do napisania programu partyjnego (partyjnego, nie rządowego - co sam podkreślał), programu wielkiej zmiany cywilizacyjnej, wybrał byłego członka młodzieżówki PO, byłego doradcę Boniego z ministerstwa cyfryzacji? (Zresztą podobnej prowieniencji człowiek był autorem piątki dla zwierząt.) Gdzie są te kadry PiSu co to o nich tu czytałem przed 2015 rokiem? No chyba że to właśnie są te ich kadry - ełropejczycy przerzuceni na aktualnego lidera tabeli ligi chuliganów.
                            Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                            -------------
                            Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Nikt Ci tyle nie da, co Prezes obieca:

J. Kaczyński:
                              "W kolejnym roku, też już na stałe, będzie także 14 emerytura"

Konwencja wyborcza przed wyborami do Sejmu, Płock, 27 IX 2019
                              realia:

O ile mi wiadomo, to czternastki nie będzie w tym roku" - powiedział Tadeusz Kościński w TVP Info.
                              jak może być inaczej skoro:

"Trzeba słuchać ludu, obiecać im, czego oczekują, a potem wygaszać ich oczekiwania. Mają zap***ać za miskę ryżu"

Taśmy prawdy: premier Morawiecki
                              Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974.

Komentarz

• Dobra, Czaskowski obiecał mi 5 linii metra i kurła gdzie one są?
                                Jeszcze druga nie ukończona a kadencja zbliża się ku końcowi, chyba, że to rozłożył na 50 lat, ale o tym jakoś mowy nie było, pjerdolił co mu ślina na język przyniosła, by tylko odzyskać koryto

Komentarz

Pracuję...
                                X