Zamieszczone przez gizo
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Neg Zobacz posta
"Ze względu na niezaprzestanie wydobycia węgla brunatnego w kopalni Turów, Polska zostaje obowiązana do zapłaty na rzecz Komisji Europejskiej okresowej kary pieniężnej w wysokości 500 000 euro dziennie" - czytamy w komunikacie prasowym Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej."
Komentarz
-
Czas utworzyć korytarz do Niemiec i Czech i przestać bawić się w jakieś zasady.
Zaraz u tych skurwieli wybory więc na razie siedzą cicho. Po wyborach i tak w nas tym uderzą, że nieludzko traktujemy biednych uchodźców, głodzimy i mordujemy.
Już brakuje nam miejsc do ich przechowywania a to dopiero początek. O kosztach tego cyrku Łukaszenki nie wspomnę.
Komentarz
-
Zamieszczone przez gizo Zobacz postaCzas utworzyć korytarz do Niemiec i Czech i przestać bawić się w jakieś zasady.
Zaraz u tych skurwieli wybory więc na razie siedzą cicho. Po wyborach i tak w nas tym uderzą, że nieludzko traktujemy biednych uchodźców, głodzimy i mordujemy.
Już brakuje nam miejsc do ich przechowywania a to dopiero początek. O kosztach tego cyrku Łukaszenki nie wspomnę.Tyle że to wszystko półśrodki, tak jak i ten "płot".... wygląda na to, że póki tandem zza wschodu nie odpuści to mamy przejebane
W sumie na własne życzenie
P.S. Generalnie otwarta "wojenka" z Niemcami nam się nie będzie opłacała. Możemy się szczypać, kopać po kostkach z uśmiechem ale jeżeli tak na serio wk*rwimy "niemiaszków" to w obecnej sytuacji wejdziemy w dupę jeszcze głębiej. Lepiej próbować się przeprosić z Alaksandrem albo przetrzymać go, ze szczelną granicą, licząc, że gdy "kostucha" go skasuje to nowe rozdanie kart będzie korzystniejsze dla nas, obyOstatnio edytowany przez Citlivu; 27016.
Komentarz
-
Zamieszczone przez boss_corleone Zobacz postaPiS dostał karę, bo przecież nie Polska.
Każdy szanujący się kodziarz jest dzisiaj CzechemLubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Tak z ciekawości, mocno naciągane ja wiem ale już nie takie numery widziałemZ tego co słyszałem to jest jakiś program/programy ułatwiające Białorusinom o angaż w Polsce ? Czy gdyby Alaksandr tym swoim turystom nadał obywatelstwo Białoruskie, plus jakieś papiry co to ukończyli wyższą szkołę gotowania na gazie i informatyki
w trybie ekspresowym to czy wtedy taki "Białorusin" na legalu mógłby do nas wjechać i dostałby pomoc państwa? Gdyby tak testowo zdecydował się np grupce 10 taki numer wykonać ? Nawet dając im papiery, że Białorusinami to oni są od 2010 jak nie pozniej. Wszystko w ramach jedzenia małą łyżeczką. Nasze Państwo z dykty ogarnęłoby w porę taki numer ? Ja tylko pytam. Najbardziej absurdalny numer może się okazać prawdziwy
Btw. Jeżeli chodzi o kartę Polaka, to łatwo wychwycić lewy papier? Jak myślicie? Dużo zamieszania by to stworzyło?
Komentarz
-
Mnie bardziej interesuje, co się dzieje z Cichanauską. Cała awantura z Białorusią zaczęła się przecież od tego, że razem z Litwą oficjalnie ją poparliśmy. Przez to Łukaszenka m.in całkowicie wycofał się z portu w Kłajpedzie (30% obrotu to towary do/z Białorusi).
Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !
Komentarz
-
Jakoś niedawno w mediach Kurskiego się wypowiadała jednoznacznie, że to wszystko prowokacja i wymysł Łukaszenki. W pełni krytykowała przepuszczanie migrantów i sprowadzanie tego towarzystwa przez władze Łukaszenki. A tak ogólnie to co u niej?! Pewnie dalej szuka poparcia dla opozycji i męża, który siedzi w pierdlu.
Nie uważam, żebyśmy mieli nagle umierać za naród Białoruski, musi on sam sobie wywalczyć wolność ale je*ac Łukaszenkę i układy z autorytarnymi reżimami. Mamy problem?! I **UJ jeżeli nie jesteśmy państwem z dykty to sobie z tym poradzimy. Ja mam nadzieję, że kiedyś uda się doprowadzić do tego, że tego typu ludzie będą na światowym forum uznawani za terrorystów i wystawiany będzie list gończy. A najlepiej zamiast listu od razu wystartuje dron.
Komentarz
-
Jak wrażenia po przyznaniu koncesji dla TVN24? Coś się ogólnie zmieniło przez ostatnie 2 miesiące, kiedy to panowało przekonanie, że TVN nie spełnia warunków przyznania im koncesji?Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaJak wrażenia po przyznaniu koncesji dla TVN24? Coś się ogólnie zmieniło przez ostatnie 2 miesiące, kiedy to panowało przekonanie, że TVN nie spełnia warunków przyznania im koncesji?
Zamieszczone przez boss_corleone Zobacz postaWp:
Spór o Turów. Morawiecki rezygnuje z udziału ze szczytu w Budapeszcie. Powodem obecność Babisa
Abstrahując od samej decyzji TSUE, czy strategią naszej dyplomacji jest obraza na Czechów i płacenie 150 baniek Euro miesięcznie?
Jakiej dyplomacji?
Z sąsiadów została nam Litwa, Ukraina i Słowacja.
"W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Komentarz
-
Zamieszczone przez Pan Kracy Zobacz postaJakoś niedawno w mediach Kurskiego się wypowiadała jednoznacznie, że to wszystko prowokacja i wymysł Łukaszenki. W pełni krytykowała przepuszczanie migrantów i sprowadzanie tego towarzystwa przez władze Łukaszenki. A tak ogólnie to co u niej?! Pewnie dalej szuka poparcia dla opozycji i męża, który siedzi w pierdlu.
Nie uważam, żebyśmy mieli nagle umierać za naród Białoruski, musi on sam sobie wywalczyć wolność ale je*ac Łukaszenkę i układy z autorytarnymi reżimami. Mamy problem?! I **UJ jeżeli nie jesteśmy państwem z dykty to sobie z tym poradzimy. Ja mam nadzieję, że kiedyś uda się doprowadzić do tego, że tego typu ludzie będą na światowym forum uznawani za terrorystów i wystawiany będzie list gończy. A najlepiej zamiast listu od razu wystartuje dron.Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !
Komentarz
-
Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz postaIMHO na Białoruś powinniśmy przede wszystkim patrzeć przez pryzmat rodaków tam mieszkających oraz interesów(które przy okazji odciągałyby ją od Rosji). A z tego co widzę, to dzieje się zupełnie odwrotnie.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
E: wcześniej byłem przekonany, że ten film ma zostać dopiero wyemitowany ale chodziło o niedoszła wczorajszą emisję ocenzurowaną przez pisfunkcjonariusza służalca opłacanego z naszej kasy sakiewicza
https://mobile.twitter.com/ewa_stank...49345198108673
Mam nadzieję, że będzie nam dane obejrzeć więcej niż zajawke
https://mobile.twitter.com/KtoManipuluje/status/1441373922910375944
A naimski dotrzymał słowa, zerwał Jej ten program... Pomyśleć, że kiedyś widziałem w republice zalążek wolnych mediów....
Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.
Komentarz
Komentarz