Zamieszczone przez Foxx
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
-
Oczywiście! Jak będzie trzeba, to w imię jedynego wyboru przed rozkradzeniem-wyprzedaża przez wraże lobby będą popierać nawet wyprzedaż PGNiG i Lotosu
Gdy trwała druga tura Komorowski-Duda u mnie w domu grany był ten kaczor oh-dudah-day czy jakoś tak, cieszyłem sie szczerze gdy ogłaszano exit poll. Gdy w ostatnich miałem w drugiej do wyboru Trzaska-Dude zagłosowałem na drugiego, choć nie bez obrzydzenia. Tydzień, dwa, może niecały miesiąc później obrzydzenie przerodziło sie w mega wkurwienie i wstyd że znów dałem się oszukać. Dowiedziałem sie z tv iż Orlen mający mniejszościowy udział SP będzie przejmował spółki o wiekszym udziale państwa a czasem nawet o większej wartości jak PGNiG. Żeby jeszcze w zamian za akcje i zwiększenie udziału, ale gdzie tam..
Pierdolona wyprzedaż, okraszona hasłem tworzenia multienergetycznego giganta, potentata rynku itd... a część pożytecznych idiotów jeszcze wiwatuje...Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Neg Zobacz postaFoxx cały czas broni obecnego rządu? Myślałem, że takich ludzi już nie ma.Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.
Komentarz
-
Zwyczajnie nie widzę alternatywy, a czasy mamy wymagające. No i nikogo ani niczego nie "bronię", bo i przed czym i po co?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaPiszę, bez zarzucania Ci, że agitujesz, czy w sumie czegokolwiek. Ja generalnie akceptuję taką postawę jako racjonalną. Ale mi tak łatwo nie przychodzi monochromatyczna ocena różnych PRONów (to tylko przykład). Zasadniczo w naturze nic nigdy nie jest identyczne. Po prostu sposób rozumowania pewnych ludzi wtedy, jak i Twój teraz jest analogiczny. A nikt nigdy nie zdefiniował granicy kiedy takie rozumowanie jest dozwolone, a kiedy tak nie wypada. Zresztą obecnie nawet przerzucanie się liczbami ofiar "reżimów", nie zaorałoby żadnego z przykładów.
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Niepostrzeżenie pomiędzy kolejnymi gównoburzami przychodzą niepokojące dane:
W marcu aż 331 firm nie było w stanie spłacać długów – to rekord. 179 poszło w restrukturyzację, 53 zbankrutowały, a 99 zostało „na lodzie”.
Napływają coraz gorsze informacje dotyczące możliwości płatniczych przedsiębiorców. O ile do niedawna sytuacja była pod tym względem dość stabilna, o tyle obecnie, w szczycie trzeciej fali pandemii, widoczne jest znaczne pogorszenie. W marcu 2021 r. padł rekord liczby niewypłacalnych firm - było ich 331. To o 70 więcej niż w lutym i aż o 110 więcej niż w styczniu.W marcu aż 331 firm nie było w stanie spłacać długów – to rekord. 179 poszło w restrukturyzację, 53 zbankrutowały, a 99 zostało „na lodzie”.
Jeżeli ktoś ma dostęp do całego artykułu to mógłby streścić/wrzucić?Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić
Komentarz
-
Wojewoda Radziwił przekształcił oddział ginekologii MSWiA w niecovidowy by żona Kurskiego mogła tam urodzić jednocześnie przekształcając Szpital dziecięcy WUM w covidowy a to była jednostka specjalistyczna dla ciąż z wadami by dzieci od razu mógłby być operowane po porodzie i wyjebali na lód dużo kobiet z takimi ciążami... Cudowna władza
Przy okazji upadających firm to jest to oczywiście na rękę tym, którzy planują wykorzystać bankructwa, zajęcia i licytacje komornicze po znajomościach by za "bezcen" przejąć firmy, które po pandemii ruszą znowu z kopyta przy okazji obnażając prawdziwą skale inflacji. Już jest głośno o tajemniczej konkurencji dla benefitu, którzy przy okazji dostali potężną ponad 20 mln karę za monopolizacje rynku a obecnie benefit, który jest właścicielem m.in. największej sieci w Polsce klubów fitness - Zdrofit płacą potężne kary w granicach miliona złotych za odstępowanie od umów w lokalach mieszkaniowych gdzie mieli swoje siłownie a ręce zaciera m.in. na taki obraz PZU, którzy chcą wprowadzić własny system "benefit".
Jestem ciekaw ile tłustych paluszków naszych politykierów będzie maczać w upadłych biznesach, które będą sukcesywnie przejmowane by podczas nowego porządku jaki nadejdzie po pandemii mieć ustawione świetne biznesy...
Jeszcze przy okazji inflacji, bodaj w zeszłym roku pisałem o tym jakie chore ceny będą osiągane na polskich produktach wspominając m.in. czereśnie za ponad 100 zł. Jaco wtedy mnie wyśmiewał bym zrobił mu zdjecie jak dobrze pamiętam, jestem ciekaw jakie dane statystyczne europy teraz przedstawi odnośnie tego jak na świecie sobie poradzili z drukowaniem kasy i czemu osiągamy takie wyniki inflacji.
Fanatyczny Tarchomin
Komentarz
-
Zamieszczone przez Neg Zobacz postaWojewoda Radziwił przekształcił oddział ginekologii MSWiA w niecovidowy by żona Kurskiego mogła tam urodzić jednocześnie przekształcając Szpital dziecięcy WUM w covidowy a to była jednostka specjalistyczna dla ciąż z wadami by dzieci od razu mógłby być operowane po porodzie i wyjebali na lód dużo kobiet z takimi ciążami... Cudowna władza
Przy okazji upadających firm to jest to oczywiście na rękę tym, którzy planują wykorzystać bankructwa, zajęcia i licytacje komornicze po znajomościach by za "bezcen" przejąć firmy, które po pandemii ruszą znowu z kopyta przy okazji obnażając prawdziwą skale inflacji. Już jest głośno o tajemniczej konkurencji dla benefitu, którzy przy okazji dostali potężną ponad 20 mln karę za monopolizacje rynku a obecnie benefit, który jest właścicielem m.in. największej sieci w Polsce klubów fitness - Zdrofit płacą potężne kary w granicach miliona złotych za odstępowanie od umów w lokalach mieszkaniowych gdzie mieli swoje siłownie a ręce zaciera m.in. na taki obraz PZU, którzy chcą wprowadzić własny system "benefit".
Jestem ciekaw ile tłustych paluszków naszych politykierów będzie maczać w upadłych biznesach, które będą sukcesywnie przejmowane by podczas nowego porządku jaki nadejdzie po pandemii mieć ustawione świetne biznesy...
Jeszcze przy okazji inflacji, bodaj w zeszłym roku pisałem o tym jakie chore ceny będą osiągane na polskich produktach wspominając m.in. czereśnie za ponad 100 zł. Jaco wtedy mnie wyśmiewał bym zrobił mu zdjecie jak dobrze pamiętam, jestem ciekaw jakie dane statystyczne europy teraz przedstawi odnośnie tego jak na świecie sobie poradzili z drukowaniem kasy i czemu osiągamy takie wyniki inflacji.
Mam nadzieję ,że będziesz miał na tyle cywilnej odwagi i wyrazisz skruchę."Lubię sobie jebnąć piwo"
Komentarz
-
Zamieszczone przez Neg Zobacz postaWojewoda Radziwił przekształcił oddział ginekologii MSWiA w niecovidowy by żona Kurskiego mogła tam urodzić jednocześnie przekształcając Szpital dziecięcy WUM w covidowy a to była jednostka specjalistyczna dla ciąż z wadami by dzieci od razu mógłby być operowane po porodzie i wyjebali na lód dużo kobiet z takimi ciążami... Cudowna władza
Z wielkim smutkiem i ogromnym żalem przyjęliśmy wiadomość, która spadła na wielu z nas niczym grom z jasnego nieba. Kilka dni temu odszedł jeden z nas, wzorowy Legionista, wspaniały przyjaciel, szczęśliwy ojciec, dumny dziadek, forumowicz. Jaco był aktywny na naszym forum od samego początku jego istnienia. Przez
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaPopieranie "z braku laku" kogoś, od kogo zależy, czy LOT zamiast być sprzedany Lufthansie ma hub w Budapeszcie, Lotos zamiast przejść w ręce Gazpromu przechodzi do Orlenu, Możejki zamiast robić na 1% gwizdka serwują kluczowe zaopatrzenie dla krajów bałtyckich, itd., itp. jest wyborem realnym, a nie fasadowym.
Pomijając juz udział w zyskach, to biorąc ppd uwagę ryzyko utraty prawa złotej akcji poprzez regulacje unijne możemy stracić jako Polska wszystko po takim przejęciu... Co innego gdyby PGNiG przejeło Orlen, Lotos itd...ale takich planów rządzący nie mają... Warunki wyprzedaży Lotosu przed fuzją postawionę przez KE też są nieakceptowalne dla myślących po Polsku..
Skarb Państwa dziś zyska strzał finansowy ale wyzbywa się majątku narodowego. Jeśli ktoś chciał wyprzedać Gazpromowi należy mu się nagroda - dyby a później sznur, jeśli ktoś robi dzis to samo - nagroda też nie powinna być inna..
Wielka wyprz.. okraszona pięknymi hasłami, taka jest bolesna prawda
Komentarz
-
Zamieszczone przez itakpowiem Zobacz postaPomijając juz udział w zyskach, to biorąc ppd uwagę ryzyko utraty prawa złotej akcji poprzez regulacje unijne możemy stracić jako Polska wszystko po takim przejęciu... Co innego gdyby PGNiG przejeło Orlen, Lotos itd...ale takich planów rządzący nie mają... Warunki wyprzedaży Lotosu przed fuzją postawionę przez KE też są nieakceptowalne dla myślących po Polsku..
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Przecież celem tych wszystkich planowanych przejęć nie jest zwiększenie kontroli skarbu państwa, ale szeroko rozumiana konsolidacja w celu efektywnego zarządzania.
I to jest fakt.
Oczywiście czym innym jest jego ocena - bo przecież na prawej stornie pojawiają się krytyczne głosy, że nie ma to większego sensu/że jest to ambicjonalny projekt Obajtka itp.
Osobiście uważam, że kierunkowo jest to JEDYNA możliwa droga, jeżeli zakładamy, że coś takiego jak SSP ma rację bytu - jeżeli kogoś obchodzi moje zdania ja tak uważam
Z tymże mam świadomość dziesiątek - jeżeli nie setek "ale" od spraw czysto biznesowych-korpo, poprzez personalne, a kończąc na politycznych.Lieber tot als rot!!
Komentarz
-
Z Orlenem i Energa to są w ogóle jaja. Najpierw rząd wydrenował z Energii na Ostrołękę 800 milionów, potem ją opierdolil Orlenowi po zaniżonej cenie gdzie po kilku miesiącach Orlen sobie wpisał 3 miliardy wirtualnego zysku gdy ten wycenił wartość Energii w księgach po wartościach jakich powinien. A teraz Obsrajtek biega i chwali się jaki to Orlen miał zysk w 2020Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.
Komentarz
-
TNTP znasz może pdpowiedź na pytanie dlaczego celem szeroko rozumianej konsolidacji i zwiększenia efektywnosci zarządzania PGNiG nie przejmuje Orlenu a ma to się odbyć zupełnie odwrotnie? Jeśli rozwiązanie gdzie spółka o większym udziale SP przejmuję tą o mniejszym wykracza poza JEDYNĄ MOŻLIWĄ DROGĘ to raczej nie mamy o czym rozmawiać
Foxx bolesna prawda jest taka, że nie ma planu w którym w wyniku przejęcia struktura akcjonariatu podmiotu przejmującego ulegnie zmianie. Np poprzez przyznanie pakietu akcji podmiotu przejmujacego akcjonariuszom przejmowanym.
Jeśli powstanie koncern o dwukrotności wartości dzisiejszego Orlenu, z udziałem SP na poziomie obecnym a UE powie, że zlota akcja jest niezgodna z unijnym prawem to do kogo bedziesz mieć pretensje, do pisu który dał furtke do odebrania reszty "rodowych sreber," czy do następnego rządu który nie zrobi polexitu?
Komentarz
Komentarz