Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Złoty_Orzeł Zobacz posta

Konserwa czerpiąca wiedzę z Gazety Wyborczej wyzywa od kodziaratwa.
    Amator soku z guana rzucony na odcinek kibicowski antycypuje na temat źródeł wiedzy kibiców Legii Warszawa paradne
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
      Zdaje się, że kontekst Twojej uwagi o hipokryzji był zupełnie inny.
      Widocznie wiesz lepiej.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
      Jakiś konkret?

Jakiś konkret?
      Proszę Cię.
      Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
      -------------
      Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Koledzy niestety krótkowzroczni. Lata PiSu fatalnie odbijają się na pozyskiwaniu nowych młodych (zaangażowanych kibiców). To co osiągnęliśmy teraz, to głównie ludzie którzy złapali bakcyla na Legię w latach 90 i wczesnych 2000.
        Kibice z zasady są antysystemowi i zawsze jebali władzę. Za SLD i PO był prawdziwy wybuch patriotyzmu na osiedlach wśród młodych ludzi, co wprost przekładało się na zainteresowanie ruchami kibicowskimi. Zwalanie tej zmiany kulturowej wśród młodych na Netflixy i globalizację to zwykłe odwracanie kota ogonem.

Część kolegów na forum przymyka oko na komunistów we wladzach. Przymykają też oko na zaprzyjaźnionych pedofili takich ks. Gulbinowicz, co sobie biznesy kręcił z Morawieckim. Jarek wydał dyspozycję bronienia kościołów to cześć jak barany zaczęła posłusznie działać (o laniu młodych dziewczyn po mordach nawet nie wspomnę).
        Już puszczają przecieki, że będą chcieli zakazać aborcji dla gwałconych kobiet. Cześć kolegów nadal będzie wiernie klaskać.

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
          tym swoim wycinaniem kogokolwiek z prawej strony
          Lol przecież to jest paradne -> napisałbym, że nikt jak nie Wy jesteście w tym prawicowym sekciarstwie mistrzami, ale zaraz odpisałbyś mi jacy - Wy, żebym Ci nie wkładał czegoś czego nie powiedziałeś itp. itd.
          Także napiszę tak - chociażby na tej stronie mamy jednego ananasa, który , że też go zacytuję
          Q- Co niby wg Ciebie tą prawicą jest?.
          A- "Na pewno nie pis z przybudówkami"

Także proszę, Cię to, że środowiska które uzurpują sobie bycie jedyną prawdziwą prawicą, a realnie bliżej im do lewactwa (konkretnie do anarchokapitalizmu -> nawet ich stosunek do pandemii jest tego fantastycznym dowodem) obarczają PiS za swoje nieudacznictwo które przejawia się tym, że maks co osiągnęli w yborach to poparcie niecałych 5% Polaków, nie oznacza, tego, że PiS kogokolwiek wycina. Ba patrząc na różnego rodzaju wynalazki w PiS powiedziałbym, że jest to formacja wyjątkowo inkluzywna, nie ekskluzywna (czy to wada, czy zaleta nie mi oceniać)
          Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
          Próby przejmowania MN.
          Rozumiem, że chodzi Ci o Ruch Narodowy - którego przedstawiciele wielokrotnie w debacie publicznej powoływali się na "dziedzictwo" Marszu Niepodległości ?

Jan Pawlicki.
          Po pierwsze kim do knędzy jest JPawlicki, że coś mu się należy ? (imho najlepiej zweryfikował go sukces jego ostatniego dzieła - "Maryjek" )
          Po drugie piszesz o osobie która przez długi okres czasu pełniła funkcje dyrektorskie-kierownicze w TVP (to, że wcześniej dyrektorem TVP 1 był jego wujek nie miało na to żadnego wpływu) i osobiście nie przypominam sobie jakichś jego dokonań z tego okresu, a jego krytyka PiS dziwnie się splata z momentem kiedy stracił fuchy w których zarabiał...więcej niż Morawiecki
          Trzy mam dziwne wrażenie, że do dziś "dobra zmiana" jest jego głównym źródłem dochodów.
          Cztery dla mnie właśnie takie osoby jak Pawlicki są najlepszą egzemplifikacją tych "prawicowych" krytyków PiS -> rozdymane ego, znajomość wszechrzeczy nie poparta żadnymi konkretnymi osiągnięciami, oczekiwanie że jako każdy z nich nosi co najmniej jedną buławę w plecaku - że teraz to oni za swoje wyimaginowane zasługi będą decyzyjnymi, przeświadczenie o własnej wyjątkowości (przypomnę, że piszę cały czas o Pawlickim, nie o Warzesze....chociaż )
          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez piotrek222 Zobacz posta
            Koledzy niestety krótkowzroczni. Lata PiSu fatalnie odbijają się na pozyskiwaniu nowych młodych (zaangażowanych kibiców). To co osiągnęliśmy teraz, to głównie ludzie którzy złapali bakcyla na Legię w latach 90 i wczesnych 2000.
            Kibice z zasady są antysystemowi i zawsze jebali władzę. Za SLD i PO był prawdziwy wybuch patriotyzmu na osiedlach wśród młodych ludzi, co wprost przekładało się na zainteresowanie ruchami kibicowskimi. Zwalanie tej zmiany kulturowej wśród młodych na Netflixy i globalizację to zwykłe odwracanie kota ogonem.

Część kolegów na forum przymyka oko na komunistów we wladzach. Przymykają też oko na zaprzyjaźnionych pedofili takich ks. Gulbinowicz, co sobie biznesy kręcił z Morawieckim. Jarek wydał dyspozycję bronienia kościołów to cześć jak barany zaczęła posłusznie działać (o laniu młodych dziewczyn po mordach nawet nie wspomnę).
            Już puszczają przecieki, że będą chcieli zakazać aborcji dla gwałconych kobiet. Cześć kolegów nadal będzie wiernie klaskać.
            Kim ty ***** jesteś pajacu, żeby pisać odnośnie środowiska kibicowskiego "osiągnęliśmy".
            Natomiast jeżeli uważasz, że osoby które łapały się przez kilka dni z antifą
            a) są zwolennikami PiS - to znaczy, że jesteś pierdolnięty
            b) są baranami - to podbij na mecz i im to powiedz
            c) lały młode kobiety po mordach - to znaczy, że za dużo łykałeś...gazetki wybiórczej, bo z tego co kojarzę jedyna kobieta? która wyłapała nawet nie strzała, tylko została popchnięta to dziennikarka wyborczej, która nagrywała ekipę która tego dnia sprawdzała się na mieście z lewakami

Zresztą to co piszesz jasno pokazuje wasz stan świadomości - w dupie byliście, gówno widzieliście (i "jeszcze komunistów we władzach", ale za to, to polubiliście. W sumie mazzal tow.
            Lieber tot als rot!!

Komentarz

Widocznie wiesz lepiej.
              Nie wiem, czy wiem. Takie odnoszę wrażenie.

Proszę Cię.
              Nie wiem, o co. Poprosiłem o jeden przykład ilustrujący dwa twierdzenia i otrzymałem...

To również jakaś odpowiedź

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Koledzy niestety krótkowzroczni. Lata PiSu fatalnie odbijają się na pozyskiwaniu nowych młodych (zaangażowanych kibiców). To co osiągnęliśmy teraz, to głównie ludzie którzy złapali bakcyla na Legię w latach 90 i wczesnych 2000.

Weź dzbanie niezły rozbieg i pierd*** głową w ścianę.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta

Lol przecież to jest paradne -> napisałbym, że nikt jak nie Wy jesteście w tym prawicowym sekciarstwie mistrzami, ale zaraz odpisałbyś mi jacy - Wy, żebym Ci nie wkładał czegoś czego nie powiedziałeś itp. itd.
                  Także napiszę tak - chociażby na tej stronie mamy jednego ananasa, który , że też go zacytuję
                  Q- Co niby wg Ciebie tą prawicą jest?.
                  A- "Na pewno nie pis z przybudówkami"
                  Ale co mnie to obchodzi?

Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                  Także proszę, Cię to, że środowiska które uzurpują sobie bycie jedyną prawdziwą prawicą, a realnie bliżej im do lewactwa (konkretnie do anarchokapitalizmu -> nawet ich stosunek do pandemii jest tego fantastycznym dowodem) obarczają PiS za swoje nieudacznictwo które przejawia się tym, że maks co osiągnęli w yborach to poparcie niecałych 5% Polaków, nie oznacza, tego, że PiS kogokolwiek wycina.
                  Nie o tym pisałem.

Rozumiem, że chodzi Ci o Ruch Narodowy - którego przedstawiciele wielokrotnie w debacie publicznej powoływali się na "dziedzictwo" Marszu Niepodległości ?
                  Nie. Napisałem wyraźnie o kogo mi chodzi.

Po pierwsze kim do knędzy jest JPawlicki, że coś mu się należy ?
                  W ogóle nie napisałem, że coś się komuś należy. Resztę posta można więc wyrzucić do śmietnika.

Jak nie masz czasu zrozumieć co napisałem, to nie zajmuj mojego czasu tą paplaniną.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

Nie wiem, o co. Poprosiłem o jeden przykład ilustrujący dwa twierdzenia i otrzymałem...

To również jakaś odpowiedź
                  W Twoim poście w analogicznym miejscu, zamiast byłby dopisek w stylu "a co, zamknęli googla?". Czy to również jakaś odpowiedź?
                  Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                  -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta

Kim ty ***** jesteś pajacu, żeby pisać odnośnie środowiska kibicowskiego "osiągnęliśmy".
                    Natomiast jeżeli uważasz, że osoby które łapały się przez kilka dni z antifą
                    a) są zwolennikami PiS - to znaczy, że jesteś pierdolnięty
                    b) są baranami - to podbij na mecz i im to powiedz
                    c) lały młode kobiety po mordach - to znaczy, że za dużo łykałeś...gazetki wybiórczej, bo z tego co kojarzę jedyna kobieta? która wyłapała nawet nie strzała, tylko została popchnięta to dziennikarka wyborczej, która nagrywała ekipę która tego dnia sprawdzała się na mieście z lewakami

Zresztą to co piszesz jasno pokazuje wasz stan świadomości - w dupie byliście, gówno widzieliście (i "jeszcze komunistów we władzach", ale za to, to polubiliście. W sumie mazzal tow.
                    Wiele lat jeździłem na mecze, urodziłem się w Warszawie i identyfikuję się z tym klubem. Masę kolegów z ogólniaka i osiedla zaciągnąłem na stadion, więc tak - środowisko jest dla mnie ważne. Kiedyś po prostu nie było rozterek związanych z tym po której stronie stoimy jako kibice . Na pewno nie było tak, że akceptowało się prokuratorów PZPR i innego tałatajstwa robiącego politykę na polskich bohaterach.

Akceptujesz robienie zafajdanej polityki ze znakiem Polski Walczącej w klapie JK?

Akurat fragment o relacjach z pedofilem i podchodach do promowania gwałcicieli pominaleś z mojej wypowiedzi?

Komentarz

W Twoim poście w analogicznym miejscu, zamiast byłby dopisek w stylu "a co, zamknęli googla?". Czy to również jakaś odpowiedź?
                      Czyli jednak nie jesteś w stanie podać jednego przykładu na dwie tezy. To również jakaś odpowiedź. Ja. po krytyce (braku) chęci/umiejętności korzystania z google'a pomagam przytaczając źródła.

Zamieszczone przez piotrek222 Zobacz posta
                      Akceptujesz robienie zafajdanej polityki ze znakiem Polski Walczącej w klapie JK?
                      Jakaś fotka? Link? Cokolwiek?
                      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Wiele lat jeździłem na mecze, urodziłem się w Warszawie i identyfikuję się z tym klubem. Masę kolegów z ogólniaka i osiedla zaciągnąłem na stadion, więc tak - środowisko jest dla mnie ważne. Kiedyś po prostu nie było rozterek związanych z tym po której stronie stoimy jako kibice . Na pewno nie było tak, że akceptowało się prokuratorów PZPR i innego tałatajstwa robiącego politykę na polskich bohaterach.

Akurat fragment o relacjach z pedofilem i podchodach do promowania gwałcicieli pominaleś z mojej wypowiedzi?
                        O czym ty w ogóle pierdolisz ?

Ale zadałeś dwa pytania z przyjemnością odpowiem

Sprawa Gulbinowicza - widzisz problem jest taki, że współżycie z osobą która ma 16 lat nie jest pedofilią - a o to właśnie oskarżany jest imć biskup. Także po raz kolejny albo piszesz o rzeczach o których nie masz pojęcia, albo zwyczajnie kłamiesz. Co więcej nie mam zielonego pojęcia o co ci chodziło w stwierdzeniu -> "Przymykają też oko na zaprzyjaźnionych pedofili takich ks. Gulbinowicz, co sobie biznesy kręcił z Morawieckim" kto przymyka oko ? na co przymyka oko ? ja tylko przypomnę, że w ostatniej dekadzie jedynym politykiem który powoływał się na znajomość z Gulbinowiczem (ba, Gulbinowicz miał mu zapewnić alibi ) był pewien "rajdowiec"...bynajmniej nie z PiS

Co do JK - nie wiem co zafajdanego było w apelu Kaczyńskiego do swoich sympatyków, czy tam szerzej do osób o konserwatywnych poglądach. Apelu w którym tutaj może przypomnę sprowadzał sie do tego, żeby przeciwstawić się aktom wandalizmu i bezczeszczeniu obiektów kultu religijnego - które były udziałem lewackiej hołoty wspieranej czy to przez opozycję, czy to przez media tak zwanego "głównego nurtu".
                        Jeśli taki apel jest dla ciebie "zafajdany" to tylko po raz n-ty wystawiasz sobie świadectwo.

Tak samo komicznie brzmi w kontekście tego, że pierwszoplanowymi postaciami totalnej opozycji są liderzy "komunistów/postkomunistów" twe bajanie o akceptowaniu "prokuratorów PZPR" (co to właściwie znaczy) w sytuacji, że Ci prokuratorzy sprowadzają się do JEDNEJ osoby czyli Piotrowicza - który przed 1989 roku był KOMPLETNIE ANONIMOWYM SZEREGOWYM CZŁONKIEM PZPR, na którego mimo że już tyle lat zbierają te kwity nic konkretnego nie wyszło - odnośnie jego "komunistycznej" działalności. Co więcej przez resztę swego życia politycznego-zawodowego był krytykiem szeroko rozumianej "postkomuny".

Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                          Czyli jednak nie jesteś w stanie podać jednego przykładu na dwie tezy. To również jakaś odpowiedź. Ja. po krytyce (braku) chęci/umiejętności korzystania z google'a pomagam przytaczając źródła.
                          Dobrze, zostańmy przy tym, że PiS nie próbował przejmować MN, czy nie ruguje nie dość włażących w dupę prawicowców z kontrolowanej przez siebie części mainstreamu, bo nie podałem linków. Nie mam czasu ani ochoty na zabawę tego typu.
                          -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Ale co mnie to obchodzi?
                            Masz rację poza własnymi projekcjami w stylu PiS zwalczający jedyną prawdziwą polską prawicę, to może faktycznie masz ograniczone zainteresowania, oraz percepcję... ale może to moment, żeby przestać żyć własną kliszą.
                            Nie o tym pisałem.
                            Oczywiście, że tak Ty napisałeś tylko...albo i aż o "monopolizowaniem patrioyzmu, wycinaniem kogokolwiek (sic!) z prawej strony" tylko, że realnie to jak to wygląda widać chociażby na tym forum.
                            bo z jednej strony mamy młodych gniewnych - pis to nie prawica, pis to komuchy, pis tu i pis tam.
                            z drugiej strony jest co do zasady albo olewanie, albo kręcenie beki z "prawdziwych prawicowców" i w momencie jak ktoś nadepnie na Wasz/Twój odcisk ajwaj jak mantra - "PiS wycina kogokolwiek"

Tylko, że
                            - naturalną rzeczą jest to, że PiS zwalcza konkurencję również na prawicy
                            - duża część tej "prawicy" - a) nie jest prawicowa b) uzurpuje sobie prawo do nazywania siebie "jedyną prawdziwą" - jest to symptomatycznie widoczne nawet na tym forum
                            - ta mityczna w moim mniemaniu prawica, jak przychodzi co do czego nie jest taka konsekwentna - vide cyrk z II turą wyborów. No ale ok, rozumiem, że dla Ciebie Duda jest tożsamy z Trzaskowskim, i PiSPO jedno zło czy co tam sobie nucicie. Można i tak (ale krytykować tego ani mi się ważcie - wszak to - "wycinanie prawej strony"

Zresztą co to za maniera jest w której ograniczasz dyskusję tylko do tego co Ty napisałeś - no chyba, że oczekujesz dyskusji w stylu

1 zdanie - nie zgadzam się
                            2 zdanie - brawo, lepiej bym tego nie ujął
                            3 zdanie - celnie, w punkt
                            4 zdanie - może tak, może nie

Nie rób sobie jaj i skoro ośmielasz się krytykować PiS , to traktuj temat poważnie i jak ktoś mniej, lub bardziej celnie opisze środowisko z którym jesteś utożsamiany (w każdym razie przeze mnie) to nie zachowuj się jak jakaś cnotka, "ale o tym nie będziesz rozmawiał". To jakiś temat tabu jest ?
                            Nie. Napisałem wyraźnie o kogo mi chodzi.
                            Aha - czyli RN może traktować MN jako swoją partyjną przybudówkę, natomiast PiS...w sumie to ciekawe jest to przejmowanie MN, bo szczerze kompletnie nie kojarzę takich filmów - natomiast można jak najbardziej mówić o instrumentalnym traktowaniu Marszu przez PiS (ale co to ma wspólnego z "przejmowaniem" )

W ogóle nie napisałem, że coś się komuś należy. Resztę posta można więc wyrzucić do śmietnika.[/QUOTE]

To jak się nie należy to po **** PiS ma dawać komukolwiek - w tym imć Pawlickiemu (skoro sam użyłeś go jako przykładu) hajs na "twórczość i kulturę", jeśli nie masz żadnej gwarancji, że efektem tego promowania nie będzie trzymając się Twojej terminologii "większy i mniejszy paździerz"
                            Jak nie masz czasu zrozumieć co napisałem, to nie zajmuj mojego czasu tą paplaniną.
                            bije od Ciebie po oczach wyższość wielkopańska wyższość

Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Oczywiście można jak Ty, wychwalać PiS, za to, że patriotyzm, prawicowe postawy, przywiązanie do tradycyjnych wartości wśród młodzieży kwitną, a kultura i sztuka dzięki budżetowym dotacjom skutecznie daje odpór lewackiej ofensywie w tych dziedzinach.
                              -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Oczywiście można jak Ty, wychwalać PiS, za to, że patriotyzm, prawicowe postawy, przywiązanie do tradycyjnych wartości wśród młodzieży kwitną, a kultura i sztuka dzięki budżetowym dotacjom skutecznie daje odpór lewackiej ofensywie w tych dziedzinach.
                                Pokaż mi choć jeden post, w którym za to wychwalam PiS.

Natomiast jestem pewien, że gdyby rządzili Twoi wybrańcy to nie dość, że "że patriotyzm, prawicowe postawy, przywiązanie do tradycyjnych wartości wśród młodzieży by kwitło, a kultura i sztuka dzięki budżetowym dotacjom skutecznie dawałaby odpór lewackiej ofensywie w tych dziedzinach" to Polskę bym widział ogromną od moża do moża.
                                ps. oczywiście tylko pod warunkiem, że odpowiedzialny za to byłby duet intelektualistów wyklętych - Pawlicki i Warzecha.
                                Lieber tot als rot!!

Komentarz

Pracuję...
                                X