Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
jak rozumiem ci, ktorych miejsce było przy szpitalnym łóżku teraz zajmą je przy uniwersyteckiej zaspie
opatuleni jednym kocem z red. Michnikiem....ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
Zamieszczone przez morthttp://miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3879609.html
jak rozumiem ci, ktorych miejsce było przy szpitalnym łóżku teraz zajmą je przy uniwersyteckiej zaspie
opatuleni jednym kocem z red. Michnikiem.Zwłaszcza za jego końcówkę...
A w tle poruszano ważne tematy. Mówiono o walce z terroryzmem nazywanym przez Podhoretza "islamsko-faszystowskim", o tarczy antyrakietowej, a Ryszard Legutko tłumaczył, że praworządność jest ważniejsza od panowania demokracji.Komentarz
-
***** byłem na tym czymś, bo debatą tego nazwać się nie da. Podhoretz pierdolił takie bzdury, że żal dupę ściska. Legutko pieprzył godzinami i co ciekawsze sam nie wiedział o czym. I tak najlepszy był Sikorski, który i tak był słaby. Przynajmniej powiedział jednak jedną ciekawą rzecz. Dobre i to.
Z Ikonowiczem, oczywiście GW kłamie. Tych dwóch lewaków siedziało sobie cicho w pierwszym rzędzie i trzymało transparenty [typu GWB Terrorysta No 1 itp]. W pewnym momencie Sikorski zaczął jechać po Ikonowiczu jak po kobyle [szczerze nie spodziewałem się tego po nim, bo czego by o nim nie mówić, to gość z klasą i jeden z najbardziej perspektywicznych politków młodego pokolenia] kończąc swoją wypowiedź o nim [po angielsku], że jest tak żałosny że nawet komuniści go nie chcieli. Wtedy Ikonowicz wstał chcąc zaprotestować i szedł w stronę mikrofonu. Wtedy na ziemie powali go żołnierz żandarmerii wojskowej [sic!! Na terenie UW!!] i wyciągnął go z sali za nogi czy siakoś tak. A ten drugi lewak siedział grzecznie a ten sam gość podszedł do niego i zaczął mu wyrywać jego plakaty! Mówiąc krótko chciał go okraść, co skończyło się wyrzuceniem z sali po szamotaninie
Generalnie żenua. O ile po lewakach można się było spodziewać, że są za głupi na takie debaty, to po Sikorskim i jego przybocznych się tego nie spodziewałem.
PS. Dla tych co mało kumują w kwesti ŻW. Na teren UW nie ma prawa wstępu ani policja ani ŻW ani inne służby. Tam mogą wykonywać taką robotę tylko strażnicy UW. Ostatni raz na UW policja była chyba w 68'?!Komentarz
-
Heheh...cała "Wyborcza" nawet jak chce oczernić to kłamie bo oczernia obie strony i jedną za mało drugą za dużo...no ale,żeby PiS-owca bronić a lewaków szkalować :O Michnik oszalał
Po wypowiedzi Crolicka dochodzę do wniosku,że ten człowiek w życiu słowa prawdy nie powiedział!...ta ziemia do Polski należy
-
Troszeczkę z innej beczki.
Zamieszczone przez Onet"Wprost": budżet płaci za wizażystkę p. minister
"Wprost": Kilkanaście tysięcy złotych na usługi wizażystki wydaje co miesiąc z budżetu resortu pracy minister Anna Kalata - poinformował na swojej stronie internetowej tygodnik.
Pierwszą umowę z wizażystką rekomendowana przez Samoobronę minister pracy zawarła pod koniec 2006 roku. Za jej usługi zapłaciła 11 tys. zł.
"Wprost" dotarł do kolejnej umowy o dzieło na 11 tys. zł., w ramach której w lutym 2007 r. wizażystka ma prowadzić dla Kalaty szkolenie dotyczące m.in. "łączenia sygnałów werbalnych i niewerbalnych, empatii, charyzmy, intuicji i stylizacji". Pracownicy ministerstwa mówią, że w rzeczywistości specjalistka robi pani minister makijaż, manicure, dobiera garderobę, zwłaszcza uwielbiane przez Kalatę apaszki.
Jak się dowiedział tygodnik "Wprost", w ministerstwie pracy czeka już gotowa do podpisania umowa z firmą D'art. Spółka należąca do Rafała Rastawieckiego, byłego wicedyrektora TVP 1 i sekretarza KRRiTV za kadencji Danuty Waniek, ma odpowiadać za komunikację społeczną, dostarczać projekty wystąpień oraz doradzać, jak pani minister powinna reagować na bieżące wydarzenia społeczno-polityczne.
TANIE PAŃSTWO.....Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!Komentarz
-
Mnie też zależy na tanim państwie ale Ty Cywil czepiasz się pierdół. Bez kitu. Przy rządach autorytarnych władza może chodzić z kostropatym ryjem i mówić poddanym że jest stadem baranów ale mamy demokrację w której liczy się wizerunek - a to kosztuje. Gdzieś kiedyś czytałem ile firma doradcza wzięła od AWS za dopracowanie uśmiechu Krzaklewskiego - myślę że AWS wiłaśnie jej zawdzięcza ówczesne zwycięstwo bo różnica procentowa między nim a SLD była minimalna...
Tanie państwo nie tu leży.Komentarz
-
**** mnie inetesują apaszki pani Kalaty za moje pieniadze. Wszystko co mam do powiedzienia w tym temacie.
Poza tym w kontekscie afery o dwudniowe spóżnienie tekst o pierdołach jest cokolwiek śmieszny.Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!Komentarz
-
Nazgul - p..lisz :/
Bydło i miernota u władzy - tak się to kończy :/
Kalata - hehe...no, żeby chociaż Fotyga - bym zrozumiał...
Ale ona.... :/...ta ziemia do Polski należy
-
Uprzedziłeś mnie Mort, własnie miałem dopisać, że jeśli już ktoś potrzebuje wizażystki i szkoleń to w pierwszym rzędzie jest to Fotyga.Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
-
Zamieszczone przez mortNazgul - p..lisz :/
Ale ona.... :/
To odpowiedz mi na pytanie: PO CO JEST TEN MIŚ? Znaczy MINISTERSTWO PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ? Co ono takiego robi że jest niezbędne?
Moje zdanie: Potrzebne jest ono jak szankier na fiucie. Zlikwidować! To będzie tanie państwo! ciekawe że Wprost tak nie napisze - mieliby 100% racji.Komentarz
-
Zamieszczone przez NazgulZamieszczone przez mortNazgul - p..lisz :/
Ale ona.... :/
To odpowiedz mi na pytanie: PO CO JEST TEN MIŚ? Znaczy MINISTERSTWO PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ? Co ono takiego robi że jest niezbędne?
Moje zdanie: Potrzebne jest ono jak szankier na fiucie. Zlikwidować! To będzie tanie państwo! ciekawe że Wprost tak nie napisze - mieliby 100% racji.
Tym bardziej mam prawo byc wk..iony jeżeli rozpieprza ono środki publiczne.
A jeżeli na jego czele stoi i marnuje kasę miernota na partyjnej synekurze to mam prawo być wk..iony na maksa....ta ziemia do Polski należy
-
IMO jest obiektywnie zbędne - nie ma racji bytu w ustroju gospodarczym zwanym kapitalizmem, jest garbem po systemie sprawiedliwości społecznej i samo jego utrzymywanie jest marnotrawstwem publicznych środków. Wizażystka pani minister to przy tym pryszcz a najbardziej dziwi mnie, że nie napisał tego zwolennik partii o liberalnym szyldzie - CywilKomentarz
-
http://wiadomosci.onet.pl/1474160,11,item.html
"Wiadomości" TVP: WSI próbowały przejąć kontrolę nad mediami
Wojskowe Służby Informacyjne na początku lat 90. próbowały przejąć kontrolę nad mediami w Polsce - podały "Wiadomości" TVP, powołując się na raport komisji weryfikacyjnej WSI.
WSI miały pozyskać 115 agentów spośród przedstawicieli mediów, a także korzystać z pomocy jeszcze większej liczby nieformalnych współpracowników.
Antoni Macierewicz, dziś szef Służby Kontrwywiadu Wojskowego, który kierował komisją weryfikującą funkcjonariuszy zlikwidowanych WSI powiedział TVP, że pod koniec lat 90. wojskowe służby dysponowały agenturą we wszystkich centralnych telewizjach, a agenci byli tam rozlokowani na kluczowych pozycjach. Dziennikarzom-agentom służby miały podsuwać określone tematy, z których tworzono później reportaże.
Powołując się na raport komisji weryfikacyjnej, "Wiadomości" podały też, że WSI chciały wprowadzić w TVP nowy system informatyczny, nad którym nadzór miała sprawować firma stworzona przez służby wojskowe. Realizacją projektu miał się zająć oficer o pseudonimie "Burski", który w cywilu był jednym z dyrektorów polskiej telewizji. Podobne działania WSI chciała podjąć w stosunku do stacji komercyjnych.Komentarz
-
Zamieszczone przez NazgulMnie też zależy na tanim państwie ale Ty Cywil czepiasz się pierdół. Bez kitu. Przy rządach autorytarnych władza może chodzić z kostropatym ryjem i mówić poddanym że jest stadem baranów ale mamy demokrację w której liczy się wizerunek - a to kosztuje.
swoja droga tak sie juz wczesniej zastanawialem co jest z pania Minister... jak wypowiadala sie na pierwszych konferencjach prasowych po Halembie to wygladala normalnie, patrze jakies 2 tygodnie pozniej a ta "odjebana" na maksa...
makijaz, fryzura, nowe ciuchy...
i cos czuje ze nie tylko za wizarzystke zaplacila z publicznej kasy...
Zamieszczone przez NazgulGdzieś kiedyś czytałem ile firma doradcza wzięła od AWS za dopracowanie uśmiechu Krzaklewskiego - myślę że AWS wiłaśnie jej zawdzięcza ówczesne zwycięstwo bo różnica procentowa między nim a SLD była minimalna...
Zamieszczone przez NazgulIMO jest obiektywnie zbędne - nie ma racji bytu w ustroju gospodarczym zwanym kapitalizmem, jest garbem po systemie sprawiedliwości społecznej i samo jego utrzymywanie jest marnotrawstwem publicznych środków. Wizażystka pani minister to przy tym pryszcz a najbardziej dziwi mnie, że nie napisał tego zwolennik partii o liberalnym szyldzie - CywilZamieszczone przez NazgulTak uważasz?
Moje zdanie: Potrzebne jest ono jak szankier na fiucie. Zlikwidować! To będzie tanie państwo! ciekawe że Wprost tak nie napisze - mieliby 100% racji.
szczerze? mialem juz nie komentowac Twoich postow bo szkoda czasu, ale tym razem nie moglem sie powstrzymac... dla mnie to wyglada tak ze napisales "babola" a potem tymi dwoma postawi wyzej odwracasz kota ogonem i sugerujesz ze chodzilo Ci o cos innego... i jeszcze ta wstawka o partii o liberalnym szyldzie... a co to do ma wspolnego?
koncz wasc...________________________________________