Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez boss_corleone Zobacz posta
    Myślałem, że większego durnia od Muppeta tutaj nie uświadczymy
    A tutaj niespodzianka. Być może to właśnie Muppet.
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• A w Sejmie projekt nowelizacji kodeksu wykroczeń, w którym usunięty jest zapis, że "sprawca wykroczenia może odmówić przyjęcia mandatu".
      Czyli dostajesz mandat, musisz go zapłacić, a dopiero potem możesz iść do sądu. Ewentualnie możesz w odwołaniu wnosić o wstrzymanie wykonania mandatu. Tylko, że na odwołanie masz 7 dni i odwołanie powinno wskazywać wszystkie znane skarżącemu dowody na poparcie swych twierdzeń, pod rygorem utraty prawa do powoływania tych dowodów w dalszym postępowaniu (prekluzja dowodowa znana z apelacji).
      Oczywiście samo złożenie wniosku o wstrzymanie niczego nie wstrzymuje. Potrzebna będzie decyzja sądu a to będzie trwalo ... zapewne dłużej niż zajęcie rachunku bankowego lub wynagrodzenia.

Czyli problem obywateli składających masowo odwołania od mandatów i wygrywajacy sprawy zostanie rozwiązany w taki sposób, czyli zrównania mandatow z karami administracyjnymi. A wydawać by się mogło, że to Państwo powinno bardziej przyłożyć się do stanowienia prawa.

Najgorsze jest to, że takie wynalazki polityczne jak Kanthak, który stoi za tym projektem, za kilka lat odejdą w niebyt historii, a prawo zostanie, bo nikt kto mógłby dojść do władzy juz go nie zmieni. To jest właśnie klasyczny przyklad psucia panstwa.

Komentarz

Myślałem, że większego durnia od Muppeta tutaj nie uświadczymy
        Orlen kupił 20 z 24 gazet regionalnych. Monopol. Zrobi to samo co z TVP Kurski, gdzie nawet tu wiekszosc jest zdania ze to ściek. No ale ok, bo Agora. Ale noe o Agore tu chodzi. Spójrz w lustro i powiedz sobie ze tak powinno być.
        Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.

Komentarz

• Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz posta
          A w Sejmie projekt nowelizacji kodeksu wykroczeń, w którym usunięty jest zapis, że "sprawca wykroczenia może odmówić przyjęcia mandatu".
          Czyli dostajesz mandat, musisz go zapłacić, a dopiero potem możesz iść do sądu. Ewentualnie możesz w odwołaniu wnosić o wstrzymanie wykonania mandatu. Tylko, że na odwołanie masz 7 dni i odwołanie powinno wskazywać wszystkie znane skarżącemu dowody na poparcie swych twierdzeń, pod rygorem utraty prawa do powoływania tych dowodów w dalszym postępowaniu (prekluzja dowodowa znana z apelacji).
          Oczywiście samo złożenie wniosku o wstrzymanie niczego nie wstrzymuje. Potrzebna będzie decyzja sądu a to będzie trwalo ... zapewne dłużej niż zajęcie rachunku bankowego lub wynagrodzenia.

Czyli problem obywateli składających masowo odwołania od mandatów i wygrywajacy sprawy zostanie rozwiązany w taki sposób, czyli zrównania mandatow z karami administracyjnymi. A wydawać by się mogło, że to Państwo powinno bardziej przyłożyć się do stanowienia prawa.

Najgorsze jest to, że takie wynalazki polityczne jak Kanthak, który stoi za tym projektem, za kilka lat odejdą w niebyt historii, a prawo zostanie, bo nikt kto mógłby dojść do władzy juz go nie zmieni. To jest właśnie klasyczny przyklad psucia panstwa.
          Jestem przekonany, że ten syf nie przejdzie.
          Niech te ziobrowe dzieci trzymają się z dala od legislacji.

Komentarz

• Zamieszczone przez gizo Zobacz posta

Jestem przekonany, że ten syf nie przejdzie.
            Niech te ziobrowe dzieci trzymają się z dala od legislacji.
            Widać jak najszybciej łapią się wszystkiego, żeby zmniejszyć demonstracje po ewentualnej publikacji wyroku TK w sprawie aborcji.
            Policjant przybija Ci kilka stów mandatu. Po kilku-kilkunastu dniach zajmują Ci konto, a później się bujaj po sądach. Może odzyskasz kasę po kilku miesiącach lub nawet latach.
            Oczywiście rykoszetem dostaną wszyscy. Za głupie piwo na ławce od razu Cię pociągną po kieszeni.

Komentarz

• W snach muppeta i alternatywnej rzeczywistości, strajk kobiet spędza sen z powiek władzy i stanowi realne zagrożenie.
              No i to głupie piwo na ławce. Dotychczas można było nie przyjąć i w sądzie dawano wiarę obywatelowi, a nie psu.
              Lewactwo nie jest cool!

Komentarz

W snach muppeta i alternatywnej rzeczywistości, strajk kobiet spędza sen z powiek władzy i stanowi realne zagrożenie.
                No i to głupie piwo na ławce. Dotychczas można było nie przyjąć i w sądzie dawano wiarę obywatelowi, a nie psu.
                bronisz pomysłu Ziobrystow?

Komentarz

• Nie wiązałbym tego prawnego idiotyzmu z zagrożeniem związanym z lewackimi spędami.
                  Lewactwo nie jest cool!

Komentarz

• ...
                    Ostatnio edytowany przez KrzychuS; 87611.

Komentarz

• Jak widać krętaczu, fantazjujesz i manipulujesz tak samo jak muppet. Ewentualnie przytocz jakąkolwiek wypowiedź osoby, która ten pomysł aprobuje i uważa za "dobry, bo z obozu władzy".
                      Lewactwo nie jest cool!

Komentarz

Jak widać krętaczu, fantazjujesz i manipulujesz tak samo jak muppet. Ewentualnie przytocz jakąkolwiek wypowiedź osoby, która ten pomysł aprobuje i uważa za "dobry, bo z obozu władzy".
                        Napisalem swojego posta zanim Ty napisałeś o "prawnym idiotyzmie". Napisałem co napisałem po Twoim poprzednim wpisie, który zrozumiałem jako poparcie dla tej szczytnej idei. Twój kolejny post pojawił się jak pisałem swoj. Po wysłaniu zauważyłem, co napisałeś wiec wycofałem się.
                        Jeżeli to uważasz za manipulacje i kretactwo, to gratuluję wyobraźni. Pospieszyłem się ... ale jak widać Ty zrobiłeś dokladnie to samo.
                        Z mojej strony przepraszam ... i jestem ciekawy czy będzie Cie stać na to samo.

Komentarz

• Brawo, władza wie lepiej jakie emocje są lepsze dla obywatela, co potwierdza tym kuriozalnym uzasadnieniem "odmowa przyjęcia mandatu przez sprawcę niejednokrotnie ma charakter impulsywny i nieprzemyślany, a w konsekwencji powoduje konieczność podjęcia szeregu czynności związanych z wytoczeniem oskarżenia w sprawie o wykroczenie"...plus, można dostać mandat za stanie na ulicy i to Ty obywatelu będziesz musiał udowodnić, że stałeś przepisowo, bo do tej pory to policja koncertowo dostawała po dupie w sądach nie umiejąc uzasadnić wystawienia mandatu.

Poza tym to teraz pies będzie sądem...witamy w państwie policyjnym i jak wam się to podoba?

Niech mnie ktoś oświeci czy za komuny też tak było czy przebijają właśnie tamten ustrój?
                          Mamy Kezmana z Serbii Tarana

Komentarz

• Zamieszczone przez Huxley Zobacz posta
                            Brawo, władza wie lepiej jakie emocje są lepsze dla obywatela, co potwierdza tym kuriozalnym uzasadnieniem "odmowa przyjęcia mandatu przez sprawcę niejednokrotnie ma charakter impulsywny i nieprzemyślany, a w konsekwencji powoduje konieczność podjęcia szeregu czynności związanych z wytoczeniem oskarżenia w sprawie o wykroczenie"...plus, można dostać mandat za stanie na ulicy i to Ty obywatelu będziesz musiał udowodnić, że stałeś przepisowo, bo do tej pory to policja koncertowo dostawała po dupie w sądach nie umiejąc uzasadnić wystawienia mandatu.

Poza tym to teraz pies będzie sądem...witamy w państwie policyjnym i jak wam się to podoba?

Niech mnie ktoś oświeci czy za komuny też tak było czy przebijają właśnie tamten ustrój?
                            To, o czym piszesz, jest już prawem? Czy na razie, ty jak pies szczekasz? Z powodu...?

Komentarz

Jak widać krętaczu, fantazjujesz i manipulujesz tak samo jak muppet. Ewentualnie przytocz jakąkolwiek wypowiedź osoby, która ten pomysł aprobuje i uważa za "dobry, bo z obozu władzy".

Ale no nie wiem, jest kilku "konserwatystów" na forum, którzy zatroskali się tematem, może w nich jest Prawda

Komentarz

• Otworzyli znowu zakłady psychiatryczne?

Niepoczytalni i tak mandatu nie zapłacą, więc nie przejmuj się problemami mieszkańców Polski.

Komentarz

Pracuję...
                                X