Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Dobre...
Rozumiem, ze wiesz jak wygląda gospodarka i prowadzenie biznesu w Chinach? Ile razy tam byles? Jak wygląda sytuacja prowadzących biznes? Jak właścicieli? A jak pracowników? I nie tylko w Shenzen ale także trochę dalej. To po pierwsze.
A po drugie - ciesze się, że dowiedziałem się do jakiego modelu dążymy.
Na szczęście, biorąc pod uwagę poziom intelektualny PiSu, nie grozi nam nawet zbliżenie się do tego modelu.
1) Nie rozumiem pytania - jak wygląda prowadzenie bizensu w Chinach. Imho tak samo jak każdym innym państwie w którym przedsiębiorca musi się (żeby odnieść sukces) dostosować się do kilkudziesięciu zmiennych czynników.
2) Kilkukrotnie
3) Ale jaka sytuacja prowadzących biznes ? Właścicieli ? Na rynku pracy ? Na rynku finansowym ? Pod względem innowacyjności ich przedsiębiorstw ? Kosztów pracy ? Podaży ? Popytu ?
4) Jaka sytuacja pracowników ? Chodzi Ci o zabezpieczenia społeczne ? Kwestie edukacji - wzrostu kwalifikacji zawodowych ? Mobilności zawodowej ? itp. itd.
W Shenzen nie byłem, ale właśnie jeżdżąc po Chinach B (i mając świadomość istnienia czegoś takiego jak linia Heihe–Tengchong) jakieś sobie zdanie o nich wyrobiłem, oczywiście obstawiam, że co najmniej pół tego forum ma znacznie większe doświadczenie i wiedzę na ten temat
Z oczywistych przyczyn stety-niestety do takiego modelu, ani nie dążymy, ani nie bylibyśmy go w stanie przyjąć
Nie mam zielonego pojęcia jaki jest poziom intelektualny PiS - ale za to patrząc na wyniki wyborów, to ich przeciwnicy muszą być istnymi tuzami.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
I jak zwykle.
Odwracanie kota ogonem. Miliony linków... nie na temat. Miliony opowieści dziwnej treści... nie na temat.
I zupełnie przypadkowy brak odniesienia do tematu dyskusji czyli obecnosci państwa w gospodarce w kontekście czysto "biznesowych" zakupów Orlenu oraz ogólniej biorąc polityki PiS. Oczywiscie nie zabrakło także "a u peło to jeszcze więksi idioci".
Zakup Polski Press nie ma nic wspólnego z biznesem, jest decyzja czysto polityczną podjęta poza strukturami samego Orlenu.
Mentalnie i gospodarczo PiS to wypisz wymaluj Polska lat 70-tych. Żadna trzecia droga nigdzie się nie sprawdziła. Jeżeli faktycznie spędziłeś trochę czasu w Chinach, doskonale o tym wiesz. Wiec przywoływanie tychże Chin jako przykładu państwa, gdzie sprawdzil sie komunizm jest ponurym żartem. Niczym więcej.
I jak zwykle.
Odwracanie kota ogonem. Miliony linków... nie na temat. Miliony opowieści dziwnej treści... nie na temat.
I zupełnie przypadkowy brak odniesienia do tematu dyskusji czyli obecnosci państwa w gospodarce w kontekście czysto "biznesowych" zakupów Orlenu oraz ogólniej biorąc polityki PiS. Oczywiscie nie zabrakło także "a u peło to jeszcze więksi idioci".
Zakup Polski Press nie ma nic wspólnego z biznesem, jest decyzja czysto polityczną podjęta poza strukturami samego Orlenu.
Mentalnie i gospodarczo PiS to wypisz wymaluj Polska lat 70-tych. Żadna trzecia droga nigdzie się nie sprawdziła. Jeżeli faktycznie spędziłeś trochę czasu w Chinach, doskonale o tym wiesz. Wiec przywoływanie tychże Chin jako przykładu państwa, gdzie sprawdzil sie komunizm jest ponurym żartem. Niczym więcej.
hahaha
Masz rację Twoje pytanie dotyczące ile razy byłem w Chinach było na temat, natomiast moja odpowiedź to odwracanie kota ogonem.
i tak dalej i tak dalej tylko, że w sumie nie wiem po jakiego ***** miałbym to wrzucać skoro i tak Ty zrozumiesz z tego tyle, że "a u peło to jeszcze więksi idioci"
W sumie wątek Orlenu ja mogę również w kontekście chińskim dalej ciągnąć -> https://www.money.pl/gielda/pkn-orle...34189185a.html jak i idiotów z peło - bo taki spec jak Ty zapewne wie jak skończyła się ostatnia próba wejścia Orlenu na ten rynek (tak z 8 lat temu )
Co do zaś 3 drogi to nie mam pojęcia o czym Ty piszesz obstawiam, że Ty sam tego nie wiesz - bo chyba nie chodzi Ci o Billa Clintona i Tony Blaira https://en.wikipedia.org/wiki/Third_Way, ani o ruch państw niezaangażowanych
Mechanizm tzw. warunkowości, wiążący tzw. praworządność z unijnymi funduszami, wchodzi w życie, ale Polska i Węgry mają zaskarżyć to rozwiązania do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Jednocześnie obowiązywała będzie dżentelmeńsko-polityczna umowa, że do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez TSUE mechanizm ten nie będzie stosowany”.
Mechanizm tzw. warunkowości, wiążący tzw. praworządność z unijnymi funduszami, wchodzi w życie, ale Polska i Węgry mają zaskarżyć to rozwiązania do Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej. Jednocześnie obowiązywała będzie dżentelmeńsko-polityczna umowa, że do czasu rozstrzygnięcia sprawy przez TSUE mechanizm ten nie będzie stosowany”.
To rządzą nami debile
Nihil novi.
Bazinga! Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.
Z tym fragmentem się zupełnie zgadzam, szczególnie w odniesieniu do polityków "Solidarnej Polski". Natomiast Ziobrze dobrze zrobi otrzeźwienie, chyba zapomniał, że przytłaczająca większość Polaków chce żyć w Unii Europejskiej.
Jesli to prawda, czekamy na pokaz stanowczości ekipy Ziobry i odrzucenie bycia miękiszonem.
i jeszcze jeden popis władzy:
Zamiast do fundacji jeden procent PIT trafił do budżetu. Zawiniły przepisy podatkowe w pandemii
W kryzysie covidowym wiele firm składało wnioski o odroczenie płatności podatku dochodowego. Co w takich sytuacjach dzieje się z jednym procentem dla potrzebujących? Okazało się, że pieniądze, które miały iść do fundacji, teraz leżą na kontach Skarbu Państwa. W tempie zmian legislacyjnych zapomniano o niepełnosprawnych.
Ostatnio edytowany przez Złoty_Orzeł; [ARG:4 UNDEFINED].
Czyli koniec końców trafiły do niepełnosprawnych "inaczej", SP na pewno zrobi z nich lepszy użytek niż jakieś tam fundację, jeszcze ktoś by oddał na jakieś lewackie i co wtedy??
Komentarz