Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Taki drobiazg. Była kiedyś burza na ten temat, spowodowana wpisami dwóch albo trzech głąbów:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• artykuł, za który przepraszał urban był drukowany w nie 30 listopada 2018. Zaciekawiony postem Jacka przeczytałem przed chwilą i choć cześć informacji jest zbieżna z tym co linkowałem niedawno, to z pogardy to całego tego medium nie będę się odnosił, żeby przypadkiem nie wyjść na jego obrońcę.

nie było dużo później chronologicznie od: przeglądu, newsweeka, polityki, forbes, wyborczej, rzeczpospolitej, dziennika, czy dziennikbaltyckiego (ten ostatni mniejszy, ale dość często pisał na temat pana O.), którzy też pisali o zarzutach dla Obajtka i pisali także o zmianie prokuratura w trakcie sprawy.

Czy oni też przepraszali i czy Obajtek o to występował? Jeśli prawda zawsze się obroni, to czy tamci pisali prawdę?

Komentarz

• Do oceny dla forumowych lewusów i nie tylko:

"
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Ja tak się zastanawiam co niektórzy politycy mają w tych łbach. Mądry człowiek, którego praca w sumie zależy od poparcia ludu w życiu nie sugerowałby, że można komuś przypier*****. No bo załóżmy, że siedzi sobie teraz w tej kopalni jakiś spedalony górnik, który głosuje na lewo. Po wypowiedzi tej idiotki przecież automatycznie sobie odpuści. Prawda jest też taka, że widać co sobie myślą o wyborcach wszystkie opcje polityczne, jak ktoś wychodzi na ulicę okazać swoje niezadowolenie to w łeb go. Niby ten PIS zły bo teraz policja bije ale to samo było za PO i widać po tej debilce by było podobnie.

PS może mi ktoś wytłumaczyć co ona teraz za partię reprezentuje? Ją ją kojarzę od Palikota no teraz to ta cała koalicja czy jeszcze coś innego? Bo ja tego ich pierdolnika już nie ogarniam.
          Ostatnio edytowany przez Pan Kracy; 158636.

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Kracy Zobacz posta
            Ja tak się zastanawiam co niektórzy politycy mają w tych łbach. Mądry człowiek, którego praca w sumie zależy od poparcia ludu w życiu nie sugerowałby, że można komuś przypier*****. No bo załóżmy, że siedzi sobie teraz w tej kopalni jakiś spedalony górnik, który głosuje na lewo. Po wypowiedzi tej idiotki przecież automatycznie sobie odpuści. Prawda jest też taka, że widać co sobie myślą o wyborcach wszystkie opcje polityczne, jak ktoś wychodzi na ulicę okazać swoje niezadowolenie to w łeb go. Niby ten PIS zły bo teraz policja bije ale to samo było za PO i widać po tej debilce by było podobnie.

PS może mi ktoś wytłumaczyć co ona teraz za partię reprezentuje? Ją ją kojarzę od Palikota no teraz to ta cała koalicja czy jeszcze coś innego? Bo ja tego ich pierdolnika już nie ogarniam.
            Co robi? I kogo?

Komentarz

Ja tak się zastanawiam co niektórzy politycy mają w tych łbach. Mądry człowiek, którego praca w sumie zależy od poparcia ludu w życiu nie sugerowałby, że można komuś przypier*****. No bo załóżmy, że siedzi sobie teraz w tej kopalni jakiś spedalony górnik, który głosuje na lewo. Po wypowiedzi tej idiotki przecież automatycznie sobie odpuści. Prawda jest też taka, że widać co sobie myślą o wyborcach wszystkie opcje polityczne, jak ktoś wychodzi na ulicę okazać swoje niezadowolenie to w łeb go. Niby ten PIS zły bo teraz policja bije ale to samo było za PO i widać po tej debilce by było podobnie.

Inicjatywa Polska, jeden z odłamów koalicji UBywatelskiej.

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
                Co robi? I kogo?
                Kolega telewizję nie ogląda? albo gazety czy internety nie czyta? Od momentu strajku kobiet jest płacz, że policja jest be - oczywiście oburzona jest lewica. Zresztą sytuacja automatycznie się odwróciła w przypadku marszu. To, że te kurvy zawsze wariowały i lubiły sobie przy nadarzającej okazji poużywać nikogo nie interesuje. No i oczywiście robią to czesto przy cichym przyzwoleniu polityków, których oburza tylko wtedy jak "naszych" biją.

Komentarz

Kolega telewizję nie ogląda? albo gazety czy internety nie czyta? Od momentu strajku kobiet jest płacz, że policja jest be - oczywiście oburzona jest lewica. Zresztą sytuacja automatycznie się odwróciła w przypadku marszu. To, że te kurvy zawsze wariowały i lubiły sobie przy nadarzającej okazji poużywać nikogo nie interesuje. No i oczywiście robią to czesto przy cichym przyzwoleniu polityków, których oburza tylko wtedy jak "naszych" biją.
                  Nie wyczułem ironii, środek nocy był, wybacz
                  Ja widzę i słyszę lament wściekłych macic i sprzyjających im politykom na temat jakiejś agresji policji. Tylko, że ja tam nie widzę agresji. Jeżeli psiknięcie gazem pieprzowym czy odepchnięcie tarczą będące reakcją na atakowanie siłowe kordonu, plucie na psa i ubliżanie z odległości 20cm jest agresją to ten termin dewaluował, i to bardzo.
                  Tacy protestujący w Hiszpanii czy Francji powinni mieć niezłą bekę z tych miękkich faj, krzyczących najpierw, że wojna jest he Jak ja sobie przypomnę niejeden wpyerdol za damski chuuj i widzę teraz takie patyczkowanie się z różnymi margotami czy lempartami to mi coś się robi. uj z tym, nie chcę się bardziej wqrwiać, przecież jest piątunio.

Komentarz

• Podatki. Kilka krajów obniżyło już VAT. Polska? Zaraz wprowadzi nowe podatki

Turystykę, która bardzo ucierpiała w kryzysie, można wspierać nie tylko bonem turystycznym, lecz również niższymi podatkami. Tak zrobi Austria. Zachęty podatkowe wesprzeć mają też gastronomię. Dokładnie odwrotną drogę obrała Polska.
                    Fanatyczny Tarchomin

Komentarz

• Zamieszczone przez Neg Zobacz posta

z innej beczki.
                      Cezary Jurkiewicz - Radny Warszawy ktory dostał w 2018 roku 16 219 głosów od wyborców/mieszkańców Warszawy.

Warszawski radny PiS Cezary Jurkiewicz na sesji Rady Warszawy bronił decyzji rządu o odebraniu stolicy unijnych funduszy z Regionalnego Programu Operacyjnego.
                      Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.

Komentarz

• "Poranna rozmowa na antenie RMF FM zaczęła się nietypowo. Prowadzący Robert Mazurek poinformował swojego gościa, Michała Dworczyka, o efektach dziennikarskiej prowokacji, którą przeprowadzili pracownicy stacji. – Zadzwoniliśmy do polityków-hotelarzy – zapowiedział Mazurek.
                        Jak relacjonował, w hotelu Sabała w Zakopanem, którego właścicielem jest Andrzej Gut-Mostowy, wiceminister w resorcie rozwoju odpowiedzialny za turystykę, przyjmowani są goście. Ze słów dziennikarza wynika, że w rozmowie pojawiła się jasna sugestia ze strony obsługi, o traktowaniu rządowych przepisów „z przymrużeniem oka”. Przypomnijmy, w związku z obostrzeniami wprowadzonymi przez pandemię koronawirusa, hotele mogą przyjmować wyłącznie osoby przebywające w podróży służbowej.
                        Robert Mazurek przekonywał jednak, że stacja RMF posiada nagranie rozmowy z pracownikiem hotelu Sabała, z którego wynika, że przedsiębiorstwo należące do wiceministra Gut-Mostowego nagina przepisy. – Mogę powiedzieć, że w tym hotelu bez trudu zostaniemy zakwaterowani na narty – z żoną, dziećmi. Oczywiście, jest takie: „służbowo, musimy wypisać oświadczenie, może fakturkę, ale wie pan, wszystko się da załatwić, prawda?” – relacjonował Mazurek. Zaproponował odtworzenie rozmowy z pracownikiem hotelu, na co nie przystał Michał Dworczyk."

Ostatnie zdanie jest najlepsze.

Komentarz

• Zamieszczone przez Neg Zobacz posta

Będę wdzięczny za link do ustawy.
                          Z góry dziękuję.
                          "
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• No jest coraz bliżej, Estoński CIT w Polsce:

W Estonii podatki są: proste, przejrzyste i równe! Mają konstrukcję 3x20! 20 proc. VAT, 20 proc. CIT i 20 proc. PIT. Żadna spółka w Estonii nie płaci podatku CIT. Żadna. Nie ma żadnych warunków, które musi spełnić. Płaci 20 proc., jeśli wypłaca udziałowcom dywidendę z zysku. W zasadzie można powiedzieć, że jest to podatek pobierany u źródła (w spółce) od zysków wspólników. Ale wspólnicy podatku już żadnego nie płacą!

W Polsce stosowanie tak zwanego estońskiego CIT obwarowane jest licznymi wymogami dotyczącymi cech podatnika, poziomu zatrudnienia, pułapu i rodzaju osiągniętego przychodu, prowadzonej przez niego działalności oraz czynionych nakładów inwestycyjnych. Mogą z niego korzystać tylko te spółki, które:

- nie przekroczyły 100 mln zł przychodu;

- ich wspólnikami są wyłącznie osoby fizyczne i w dodatku nieposiadające praw majątkowych związanych z prawem do otrzymania świadczenia jako założyciele (fundatorzy) lub beneficjenci fundacji, trustu lub innego podmiotu albo stosunku prawnego o charakterze powierniczym;

- nie posiadają udziałów (akcji) w kapitale innej spółki, tytułów uczestnictwa w funduszu inwestycyjnym lub w instytucji wspólnego inwestowania, ogółu praw i obowiązków w spółce niebędącej osobą prawną oraz innych praw majątkowych związanych z prawem do otrzymania świadczenia jako założyciel (fundator) lub beneficjent fundacji, trustu lub innego podmiotu albo stosunku prawnego o charakterze powierniczym;

- zatrudniają na umowach o pracę co najmniej trzech pracowników w przeliczeniu na pełne etaty, którzy nie są wspólnikami;

- ich przychody pasywne nie przekraczają przychody z działalności operacyjnej;

- wykazują nakłady inwestycyjne;

- no i oczywiście złożą zawiadomienie o wyborze opodatkowania ryczałtem, według ustalonego wzoru, do właściwego naczelnika urzędu skarbowego w terminie do końca pierwszego miesiąca pierwszego roku podatkowego, w którym ma być opodatkowany ryczałtem.
                            (...)
                            Zobaczymy, jak się ten plan powiedzie. Najpierw ci przedsiębiorcy musieliby zostać krezusami, aby nie potrzebować pieniędzy na bieżące wydatki. Potem musieliby zaakceptować podwójne opodatkowanie 19 proc. + 19 proc. Jeśli potrafią liczyć, to mogą liczyć na... Estonię. Estonia welcomes you. Łatwiej zrozumieć przepisy podatkowe, nawet jak są napisane po... estońsku.
                            Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                            I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Orlen bierze Polska Press, lidera na rynku mediów regionalnych i lokalnych.

Ostatnio edytowany przez Złoty_Orzeł; 156548.
                              Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.

Komentarz

• Zamieszczone przez Złoty_Orzeł Zobacz posta
                                Orlen bierze Polska Press, lidera na rynku mediów regionalnych i lokalnych.

Świetna wiadomość. Brawo panie Obajtek

Ależ wycie u folksdojczy na tt, Schwertner dostał ataku histerii

Komentarz

Pracuję...
                                X