Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
z łaski swej proszę Cię byś nie oceniał ani mej uczciwości, ani nie sugerował co mam robić
naprawdę wobec wielu, praktycznie każdego, powstrzymałbym się od ocen, ale nie wobec takiego wytrawnego arbitra przy którym inni wychodzą na głupków. Uważam, że masz tu taką renomę omnibusa, którą osobiście kreujesz, że możemy od Ciebie wymagać. Podtrzymuję - gdybyś był uczciwy wobec własnych kryteriów dopierdalania się, to byś właśnie tu wytłumaczył koledze na czym polega etyka odpowiedzialności i dlaczego perspektywa drugiej fali to nie jest dobry moment na wydawanie najbardziej chwalebnych wyroków w sprawie interpretacji prawa wzbudzającego takie emocje społeczne. Bo już się nią podpierałeś, i to zdaje się nie raz, z sobie właściwych wyżyn. I bo bezprzecznie zależy Ci na kondycji służby zdrowia, którą to kondycję nieodpowiedzialnie na próbę wystawia Prezes, który jednocześnie przez ostatnie 5 lat nic nie zrobił, żeby podnieść ją po tych strasznych 8 latach zarządzania przez Kopaczową i Arłukowicza.
naprawdę wobec wielu, praktycznie każdego, powstrzymałbym się od ocen, ale nie wobec takiego wytrawnego arbitra. Podtrzymuję - gdybyś był uczciwy wobec własnych kryteriów dopierdalania się, to byś właśnie tu wytłumaczył koledze na czym polega etyka odpowiedzialności i dlaczego perspektywa drugiej fali to nie jest dobry moment na wydawanie najbardziej chwalebnych wyroków w sprawie interpretacji prawa wzbudzającego takie emocje społeczne. Bo już się nią podpierałeś, i to zdaje się nie raz, z sobie właściwych wyżyn. I bo bezprzecznie zależy Ci na kondycji służby zdrowia, którą to kondycję nieodpowiedzialnie na próbę wystawia Prezes, który jednocześnie przez ostatnie 5 lat nic nie zrobił, żeby podnieść ją po tych strasznych 8 latach zarządzania przez Kopaczową i Arłukowicza.
Bardzo się cieszę, iż uznajesz mnie za forumowego etyka, czy tam arbitra elegantiarum, ale niestety po raz kolejny muszę Cię rozczarować - gdybym miał tłumaczyć/wyjaśniać każdy wpis dziwnej treści (akurat wpisu Twego interlokutora za takowy nie uważam) to bym chyba musiał robić tu na etacie
Zaś wątek służby zdrowia - w ostatnich tygodniach, ba dniach krytykowanej prze zemnie na tym forum, jest chyba jednak właściwszy w koronnym temacie - niźli w tym ścieku z lemparcicą na wierzchu.
Chętnie i ja zobaczę te filmiki
Za takie materiały w TVP na pewno są gotowi sporo zapłacić, bo to co pojawia się w internecie raczej temu zaprzecza.
Gdyby w tym alternatywnym "internecie" znany był "wujek google", mógłbyś z niego zwyczajnie skorzystać zamiast próbować serwować nam tu nieco ułomny matrix. Dowiedziałbyś się między innymi, że tvp te materiały ma.
EDIT: Z innej beczki. Jeżeli ktoś myślał, że trzeba rządzić, by... dbać o własność prywatną
Po 90 tys. zł pensji z góry wypłacili sobie liderzy Konfederacji z partii KORWiN, gdy pojawiło się ryzyko, że majątek tego ugrupowania może przejąć państwo. Mogło dojść do bezpodstawnego wzbogacenia się. Śledczy powinni też sprawdzić, czy nie popełniono przestępstwa menedżerskiego, czyli wyrządzenia znacznej szkody majątkowej partii, co podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
Po 90 tys. zł pensji z góry wypłacili sobie liderzy Konfederacji z partii KORWiN, gdy pojawiło się ryzyko, że majątek tego ugrupowania może przejąć państwo. Mogło dojść do bezpodstawnego wzbogacenia się. Śledczy powinni też sprawdzić, czy nie popełniono przestępstwa menedżerskiego, czyli wyrządzenia znacznej szkody majątkowej partii, co podlega karze pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5.
Kaczyński przekalkulował że jeśli wydawać orzeczenie wyroku TK to tylko teraz, gdyż z sondażowni przeprowadzonych wewnątrz partii prawdopodobnie wyszło im że nie wiele stracą a do wyborów kawał drogi także zdecydowanych uda się jeszcze przekonać, zatwardziali zmiękną, Hołownię dotknie efekt wypalenia a PiS znów zyska większość sejmową.
Prawo i Sprawiedliwość, według najnowszego sondażu IBRIS dla WP, mogłoby liczyć na 29 proc. głosów, Koalicja Obywatelska zaś - na 24 proc. To oznacza spadek poparcia dla PiS o 7,1 pkt proc. względem poprzedniego sondażu, a dla KO - o 4,2 pkt proc.
Źle nie jest, po obrazkach z tvn24 wydawać się mogło że cały kraj stanął.
Jak to było? Maski spadają, nosy rosną? Smutne.
Wychodzi na to, że nasz pan prezydent to pazerna, polityczna urwa jak większość. Spodziewałem się więcej.
Źle nie jest, po obrazkach z tvn24 wydawać się mogło że cały kraj stanął.
Spęd jak spęd, wiele było, wiele jeszcze przed nami. Następny pewnie po nowym roku i stawiam na Godek z Konferatami. Znowu darcie ryja o całkowitym zakazie aborcji, podpisy itd, a potem wycofanie się rakiem i krzyk, jaki to PiS zły.
Efektem obecnym spędów jest nowy byt polityczny w łonie opozycji pod wodzą Lempard. Tam zaczyna się powolny kanibalizm.
Gdyby w tym alternatywnym "internecie" znany był "wujek google", mógłbyś z niego zwyczajnie skorzystać zamiast próbować serwować nam tu nieco ułomny matrix. Dowiedziałbyś się między innymi, że tvp te materiały ma.
Wybacz, ale wcześniej pisałeś o filmikach z wojującymi laskami, uzbrojonymi po zęby, a w tym co podesłałeś ich tam nie ma. Jak na razie widzę tylko jedno niewyraźne zdjęcie na stronach TVP, z jednym kolesiem w masce, który niby jest z niemieckiej antify, bo ma jakiś ledwo widoczny znaczek. TVP to ostatnie źródło informacji jakiemu zaufam, bo to jest najgrubsza propaganda jaką w życiu widziałem. TVP już usuwała serce WOŚP komuś z kurtki w swoich materiałach, a doklejenie jakiegoś niewyraźnego znaczka na niewyraźnym zdjęciu jest o wiele łatwiejsze technicznie i trudniejsze do wykrycia. Sorry, ale to nie jest dla mnie żaden dowód. Liczyłem na konkretne linki, a nie odwołanie do Googla z którego każdy umie korzystać.
Spęd jak spęd, wiele było, wiele jeszcze przed nami. Następny pewnie po nowym roku i stawiam na Godek z Konferatami. Znowu darcie ryja o całkowitym zakazie aborcji, podpisy itd, a potem wycofanie się rakiem i krzyk, jaki to PiS zły.
Efektem obecnym spędów jest nowy byt polityczny w łonie opozycji pod wodzą Lempard. Tam zaczyna się powolny kanibalizm.
Dodałbym do tego, że okolice Radia Maryja jednym głosem z "Gazietką" rozciągają wiosenną wypowiedź Dudy, w której wyraźnie wskazał aborcję eugeniczną jako niedopuszczalną na całą aborcję. Każde medium by podkręcić swoich sympatyków i zaognić temat. Szczegóły projektu:
(...) "uwzględniając wskazania Trybunału, projekt ten przewiduje wprowadzenie nowej przesłanki, która przywraca możliwość przerwania ciąży, w sposób zgodny z zasadami Konstytucji RP, jedynie w przypadku wystąpienia tzw. wad letalnych, gdy badania prenatalne lub inne przesłanki medyczne wskazują na wysokie prawdopodobieństwo, że dziecko urodzi się martwe albo obarczone nieuleczalną chorobą lub wadą, prowadzącą niechybnie i bezpośrednio do śmierci dziecka, bez względu na zastosowane działania terapeutyczne".
I to jest przytomne podejście do tematu najbliższe uniemożliwienia aborcji eugenicznej*, np. zabijania dzieci z zespołem Downa, albo w oparciu o wyłudzoną taką diagnozę (co jest częste). Z drugiej strony daje poczucie bezpieczeństwa kobietom w takich tragicznych sytuacjach, jak wystąpienie wad letalnych. Zajmujący się tematem ludzie na zapleczu PiS po poznaniu terminu ogłoszenia wyroku, który poznaliśmy we wrześniu sami powinni od razu przygotować precyzyjną definicję terminu "ciężkie uszkodzenie płodu".
*
Wyrażeniem: aborcja eugeniczna określa się potocznie zakończenie ciąży ze względu na ciężkie schorzenia genetyczne wynikające z nieprawidłowej liczby chromosomów w łańcuchu DNA i powiązanie z nimi wady rozwojowe występujące u jeszcze nienarodzonego dziecka.
Wybacz, ale wcześniej pisałeś o filmikach z wojującymi laskami, uzbrojonymi po zęby, a w tym co podesłałeś ich tam nie ma.
Wskaż, gdzie tak pisałem albo ładnie przeproś. Średnio mnie interesuje, co "widzisz", tylko co tam jest. Kliknij sobie w analizę tvp.info i odpal przytoczone tam źródła materiałów (z yt, a nie tvp). Jeden jest z krótkiego kadru i z precyzyjnym omówieniem tego ataku nieźle wyszkolonej trójeczki z pałkami teleskopowymi na jednego typa. Wyraźnie widać, że gość w masce nie był sam. A na bębnie nie jest "jakiś znaczek", tylko:
Inna rzecz, że na jednym yt z wyszukiwania które wrzuciłem widać wymianę rzucanymi racami. Pewnie jeden koleś ganiał po De Gaulu jak Flash i rzucał kolejnymi. W prawdziwym internecie jest też grupa co najmniej z jednym młotkiem i flagą antify ganiająca się z przeciwnikiem. Poszukaj social mediów Pawła Śpiewaka, który stał z innymi antyfaszystami i się zdziwił, że jest w centrum wydarzeń ze wszystkimi tego konsekwencjami. Ogólnie poza matrixem też jest życie, a kilku tutejszych forumowiczów nie całą wiedzę czerpie z netu (stąd klęska przed/poprotestowej propagandy kierowanej do naszego środowiska).
Jeżeli do tej pory PiS stracił "tylko" 7 proc.to możliwe że więcej już nie straci, tym bardziej że gro osób nie podoba się powód ani tym bardziej forma protestu i to jeszcze w dobie pandemii, a przed nami odpowiedź środowisk narodowych 11 listopada która przetrzebi ten protest, gdyż do tej pory w mediach pokazywana była wyłącznie jedna strona konfliktu światopoglądowego, która w podświadomości u przeciętnego widza wywoływała wrażenie że cały kraj stoi za "kobietami" jak ich jedynie słusznymi postulatami.
Nie, to raczej przykład schizofrenii. Polska kibolska, jako przekrój całego społeczeństwa, nie wypowiada się w takich kwestiach jak "prawo do wyboru", W Warszawie zostało dla odmiany po raz kolejny wyartykułowanie "NIE dla antify". Ale nie na płótnie.
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Oto przykład, jak można stanąć pośrodku sporu i zachować się w porządku względem wszystkich. Szacunek przez duże S.
hahahahah popieranie zabijania nienarodzonych to mega wypośrodkowane podejście. ale oni w sumie bez tego są już jebani u siebie w mieście więc na tą ekipę (za duże słowo) od machania ******* w miejscu publicznym nie ma sensu tracić czasu.
hahahahah a ty zrobiłeś cokolwiek dla tych, którzy już się narodzili? Zapisz się na wolontariat do szpitala tak jak ja to pogadamy.
I bardzo dobrze, j*bać antifę. Z tym że na protestach 3/4 uczestników to są młode dziewczyny które nawet nie wiedzą co to jest.
ale co ma jedno wspólnego z drugim ?
przecież to jest argument tak nie pełnosprawny logicznie, że w myśl haseł głoszonych na tych spędach podpadał byś pod aborcję.
Nie zrobiłem też nic dla Mulatów w Brazylii, oraz Łomży, ale to nie oznacza, że powinno się ich mordować.
I uwierz mi, że jakby ktoś chciał wprowadzić podobne prawodawstwo to też będę protestował.
Komentarz