Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Prawicowi zwolennicy "kompromisu" dołączajcie do protestów!

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta

MW/Konfederacja miała wyprowadzić setki tysięcy ludzi na ulicę z powodu wyroku TK dotyczącego aborcji eugenicznej, którego sami się domagali i naciskali rząd w tej sprawie od 2015?
      Rząd zapomniał o tym, że być może przyjdzie druga fala empidemii i dlatego wyjdźmy wszyscy na ulice zwiększając prawdopodobieństwa zarażenia koronawirusem siebie i swoich bliskich?
      Progaganda TVP więc dołączam do protestu, na którym będę szedł ramię w ramię z opozycyjnymi dziennikarzami, którzy od kilku dni bezpośrednio nawołują do udziału w protestach (chociaż jeszcze przed nim nawoływali do zostania w domach bo rząd sobie nie radzi z wirusem ) albo usprawiedliwiają atakowanie kościołów czy pomników?
      Ogólny wkurw na rząd więc podłączamy się do skrajnej lewicy i co dalej? Przedterminowe wybory i głos na PO albo Lewicę. Czy Szymon Hołownia godzi wszystkich?
      Mam niejasne wrażenie, że nie polemizowałeś z postem EviLmonkey, bo on o niczym takim nie pisał.
      Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
      St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta

Mam niejasne wrażenie, że nie polemizowałeś z postem EviLmonkey, bo on o niczym takim nie pisał.
        Trochę tak (kwestia frustracji, że to nie MW wyprowadza ludzi na ulice) a trochę nie (perspektywa udziału w proteście kogoś, kto jest po prostu wkurzony na rząd)

Komentarz

• Ja tam tej drugiej części się u niego nie doczytałem.
          A Twój post brzmiał jakbyś go kierował do uczestnika obecnych protestów lub choćby osoby je wspierającej, a nie tylko kogoś, komu nie po drodze z obecnym rządem.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
            Ja tam tej drugiej części się u niego nie doczytałem.
            A Twój post brzmiał jakbyś go kierował do uczestnika obecnych protestów lub choćby osoby je wspierającej, a nie tylko kogoś, komu nie po drodze z obecnym rządem.
            W drugiej części po prostu zastanawiam się nad tym jakie argumenty mogłyby skłonić kogoś komu nie po drodze z rządem do udziału w proteście na podstawie tego co napisał EvilMonkey

Komentarz

• Lewactwo jedzie Rzeplińskiego za wypowiedź o hołocie, aż kurz z dupy idzie. Już nie jest ich.

Komentarz

• Prezydent proponuje kompromis. Zapowiada projekt z przesłanką, która przywraca możliwość przerwania ciąży, w sposób zgodny z Konstytucją, w przypadku gdy śmierć dziecka jest nieuchronna, wyłączając np. zespół Downa

http://300polityka.pl/news/2020/10/3...-przypadku-gd/

Komentarz

Prawicowi zwolennicy "kompromisu" dołączajcie do protestów!

Pachnie prowokacją na odległość. Jeżeli dzisiaj wyjdzie na ulice pół miliona ludzi i nie będzie awantur to nie będzie dobrego tematu do wiadomości.
                  Już zaczęli w tym kierunku działać. ''Wielki apel JK zatrzymał niszczenie kościołów.''

Komentarz

• Maksi, ja po prostu uważam, że to nie kobiet (a tym bardziej lewackich feministek) powinien się bać ten rząd. Nie z tej strony powinien pójść otrzeźwiający plaskacz w twarz. A napuszczanie teraz kibiców przez MN na te marsze, bo to "koniec Polski", to zwyczajna kalka przemówienia Kaczyńskiego sprzed kilku dni.

Zresztą, przecież TVP wczoraj poinformowało naród, że to przemówienie Kaczyńskiego sprawiło, że protestujący w zdecydowanej większości odpuścili sobie kościoły...
                    http://www.youtube.com/watch?v=fe0j3...ailpage#t=666s

Komentarz

• Zamieszczone przez EviLmonkey Zobacz posta
                      Maksi, ja po prostu uważam, że to nie kobiet (a tym bardziej lewackich feministek) powinien się bać ten rząd. Nie z tej strony powinien pójść otrzeźwiający plaskacz w twarz. A napuszczanie teraz kibiców przez MN na te marsze, bo to "koniec Polski", to zwyczajna kalka przemówienia Kaczyńskiego sprzed kilku dni.

Zresztą, przecież TVP wczoraj poinformowało naród, że to przemówienie Kaczyńskiego sprawiło, że protestujący w zdecydowanej większości odpuścili sobie kościoły...
                      Nie oglądam TVP ale zaraz po wystąpieniu JK wyciągnąłem podobny wniosek tu na forum, że jego wystąpienie miało służyć właśnie temu aby odpuścili sobie kościoły (bo skoro mu o to chodzi to nie dajmy mu paliwa co w sumie potwierdziły reakcje na poziomie polityków czy nawet organizatorów)

Dla mnie każdy może sobie protestować przeciwko czemu tylko chce ale tu mleko się rozlało i mieliśmy kopię tego co widzieliśmy za granicą czyli atakowanie wszystkiego co nie mieści się w moim światopoglądzie dlatego również uważam, że każdy może sobie bronić czego chce.

No i w końcu powtórzę to co również pisałem wcześniej - moim zdaniem Kaczyński bardziej chciał utrzymania statusu quo niż Konfederaci czy Narodowcy
                      Ostatnio edytowany przez Maksi; 6329.

Komentarz

• Zamieszczone przez piotrek222 Zobacz posta

Pachnie prowokacją na odległość. Jeżeli dzisiaj wyjdzie na ulice pół miliona ludzi i nie będzie awantur to nie będzie dobrego tematu do wiadomości.
                        Już zaczęli w tym kierunku działać. ''Wielki apel JK zatrzymał niszczenie kościołów.''
                        Widzisz, ja naprawdę chciałbym żeby tak było ale ten protest od początku jest pełen tego typu "akcentów" więc dla mnie jest chyba najbardziej obrzydliwy i prymitywny ze wszystkich jakie pamiętam (i to protest kobiet)

Komentarz

Prezydent proponuje kompromis. Zapowiada projekt z przesłanką, która przywraca możliwość przerwania ciąży, w sposób zgodny z Konstytucją, w przypadku gdy śmierć dziecka jest nieuchronna, wyłączając np. zespół Downa

http://300polityka.pl/news/2020/10/3...-przypadku-gd/
                          Kierunek według mnie jest dobry, w końcu o to chyba w teorii chodziło protestującym, ale reakcja spóźniona o kilka dni. Myślę, że nastąpiła tak mocna polaryzacja, że do rozmów na ten temat nie dojdzie. Szkoda, że PAD nie wystąpił z takim oświadczeniem tydzień temu, od razu po wyroku.

Komentarz

• Zamieszczone przez gryglipuff Zobacz posta

Kierunek według mnie jest dobry, w końcu o to chyba w teorii chodziło protestującym, ale reakcja spóźniona o kilka dni. Myślę, że nastąpiła tak mocna polaryzacja, że do rozmów na ten temat nie dojdzie. Szkoda, że PAD nie wystąpił z takim oświadczeniem tydzień temu, od razu po wyroku.
                            Wtedy lempartowa przyszła by do niego z kwiatami
                            Lieber tot als rot!!

Komentarz

• "naszym głównym postulatem i końcowym jest dymisja rządu - dodała. Poinformowała jednocześnie o powołaniu Rady Konsultacyjnej. - Na temat warunków dymisji rządu, jeżeli rząd oczywiście będzie chciał rozmawiać, bo na razie rozmawia z nami za pomocą gazu (...), będzie rozmawiać z rządem wtedy Rada Konsultacyjna, którą powołujemy - powiedziała.

Dobra komediantka.

Powinna jeszcze dodać, że Rada Konsultacyjna omówi też warunki rezygnacji prezydenta Trumpa.

Komentarz

• Zamieszczone przez ijs Zobacz posta
                                "naszym głównym postulatem i końcowym jest dymisja rządu - dodała. Poinformowała jednocześnie o powołaniu Rady Konsultacyjnej. - Na temat warunków dymisji rządu, jeżeli rząd oczywiście będzie chciał rozmawiać, bo na razie rozmawia z nami za pomocą gazu (...), będzie rozmawiać z rządem wtedy Rada Konsultacyjna, którą powołujemy - powiedziała.

Dobra komediantka.

Powinna jeszcze dodać, że Rada Konsultacyjna omówi też warunki rezygnacji prezydenta Trumpa.
                                NIech się lepiej nazwą Społeczna Rada Ocalenia Macic; w skrócie SROM.

I te ich "konferencje" - ETA i Brigade Rosse w jednym

Komentarz

Pracuję...
                                X