Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez trzmiel Zobacz posta

Nie sądziłem, że ktoś poświęci mi tyle uwagi, jestem zaszczycony. Mam swoje poglądy, stronię od każdej skrajności, wybieram drogę horacjańskiego złotego środka. Nie godzę się na dewastowanie kościołów, drwienie z symboli religijnych, nie godzę się na bicie kobiet jakiekolwiek miałby poglądy. Moja rodzina walczyła w AK a po wojnie musiała uciekać przed represjami władzy komunistycznej na drugi koniec Polski. A patriotyzm to nie tylko stawianie w obronie kościołów raz na ruski rok, patriotę jest się na co dzień albo się nie jest w ogóle. Często są to drobne rzeczy. Ostatnio opierdoliłem jakąś parkę, która wsiadając do ubera na moim osiedlu wypierdoliła za siebie jednorazowe kubki z niedopitym piwem. Wkurwia mnie jak idę po Pradze i ktoś kończy piwo i ciska puszkę na oślep za siebie, albo przez uchyloną szybę auta wywala peta na ulicę. Wkurwia mnie gdy symbole PW są wykorzystywane przez różne opcje polityczne, czy też ruchy społeczne z lewej jak i prawej strony w różnych dziwnych akcjach.

Było też pytanie o wybory. Nie muszę się tu nikomu z niczego tłumaczyć, ale z dumą powiem, że głosowałem na Hołownię.

A co do obecnej sytuacji to jest ona skomplikowana, politycy próbują grać na nastrojach prawej i lewej strony politycznej. Media z obu stron podkręcają atmosferę i koloryzują jedyny słuszny obraz. Nie dajmy się zwariować i w nic wmanipulować. Miejmy swój rozum!

4M views, 43K likes, 6.6K loves, 1.3K comments, 15K shares, Facebook Watch Videos from Grzegorz Dolniak: TVP kontra TVN 🤗 Stare, ale (niestety) jare. 👇 To tak z sentymentu, od poniedziałku już tylko...

Czy w świetle informacji o tym co AK robiło z kobietami i to polskimi nie jest Ci tak po ludzku wstyd ?
    Czy można karać za miłość ?

Sądzę, że powinniśmy być bardziej europejscy
    Zarząd organizacji niosącej pomoc potomkom kobiet pozostających w czasie wojny w związkach z żołnierzami niemieckimi, zwrócił się do premiera Marka Ruttego z prośbą o przeproszenie za złe traktowanie, jakie spotkało je po wojnie.
    Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta

Czy w świetle informacji o tym co AK robiło z kobietami i to polskimi nie jest Ci tak po ludzku wstyd ?
      Czy można karać za miłość ?
      Historia nie jest czarno-biała, są dobre i ciemne strony, jest wiele odcieni szarości.

Nienawiść rodzi nienawiść.
      Ostatnio edytowany przez trzmiel; 159133.

Komentarz

Historia nie jest czarno-biała, są dobre i ciemne strony, jest wiele odcieni szarości.
        No to nie pisz, że "nie godzisz się na bicie kobiet jakiekolwiek miałby poglądy". To raz. Dwa czemu nie zareagowałaś jak dziewczyna z MN na wizji została rzucona bodajże kamulcem na Placu Trzech Krzyży ?
        Trzy tak jak pisałem - popchnięcie jakiejkolwiek laski jest dla mnie słabe i trudno, żebym to pochwalał.
        Ale wystarczy przyrównać te dwie sytuacje i reakcje na nie obu stron "wojny"...
        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta

No to nie pisz, że "nie godzisz się na bicie kobiet jakiekolwiek miałby poglądy". To raz. Dwa czemu nie zareagowałaś jak dziewczyna z MN na wizji została rzucona bodajże kamulcem na Placu Trzech Krzyży ?
          Trzy tak jak pisałem - popchnięcie jakiejkolwiek laski jest dla mnie słabe i trudno, żebym to pochwalał.
          Ale wystarczy przyrównać te dwie sytuacje i reakcje na nie obu stron "wojny"...
          Czytaj proszę dokładniej to co piszę. Jeśli mówię, że się nie godzę na bicie kobiet, to mam na myśli każdą kobietę. I kto Ci powiedział, że nie zareagowałem? Widziałem realację MN i oburzył mnie tak samo ten fakt. Potępiłem go w rozmowach poza tym forum.

Co do reakcji obu stron "wojny" to zdarzenie udokumentowane materiałem wideo i zdjęciami mają niestety dużo większą nośność niż słowo pisane. Jest też taka prawidłowość, że jeśli widzimy coś na wideo to wydaje nam się to bardziej "prawdziwe" niż coś co jest przedstawione na zdjęciu. Zdjęcie z kolei jest bardziej "prawdziwe" niż relacja słowna/pisana. Jest to złudne. Już osoba, która trzyma kamerę i kadruje ogranicza rzeczywistość do subiektywnie wybranego wycinka, często potem materiał jest jeszcze cięty i edytowany. Żadne medium nie jest obiektywne. Przyznam się, że sam też się na to łapię.

Komentarz

Było też pytanie o wybory. Nie muszę się tu nikomu z niczego tłumaczyć, ale z dumą powiem, że głosowałem na Hołownię.
            Wytłumacz mi proszę jak to jest, że Szymon Hołownia, który ma poglądy w temacie aborcji zgodne z prof. Chazanem został dziś dosłownie wyp********* ze strajku kobiet a mimo to nadal się do nich łasi pisząc o tym, że wie jak to jest i sam ma "krótki lont" - bardzo to ciekawe wszystko

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta

Wytłumacz mi proszę jak to jest, że Szymon Hołownia, który ma poglądy w temacie aborcji zgodne z prof. Chazanem został dziś dosłownie wyp********* ze strajku kobiet a mimo to nadal się do nich łasi pisząc o tym, że wie jak to jest i sam ma "krótki lont" - bardzo to ciekawe wszystko
              Nie znałem tematu. Z tego co czytam to organizatorki protestów pierwsze przeprosiły za wcześniejsze wypowiedzi i stwierdziły, że mają "krótką ścieżkę reakcji", tweet Hołowni o "krótkim loncie" był w ramach odpowiedzi. Moim zdaniem to się wpisuje w tę postawę, którą prezentował Hołownia w trakcie wyborów. Podkreślał, że to że ma jakiś pogląd nie determinuje, że będzie chciał go narzucić reszcie społeczeństwa. Podkreślał swoją otwartość na rozmowy i chęć zrozumienia punktów widzenia innych stron. Protestujące jak i Hołownia mają tego samego adwersarza - pisowską władzę, więc naturalne wydają się próby porozumienia.

Komentarz

Czytaj proszę dokładniej to co piszę. Jeśli mówię, że się nie godzę na bicie kobiet, to mam na myśli każdą kobietę. I kto Ci powiedział, że nie zareagowałem? Widziałem realację MN i oburzył mnie tak samo ten fakt. Potępiłem go w rozmowach poza tym forum.
                A nie myślałeś może żeby tak częściej korzystać z tej opcji ?
                349meczów*
                71 goli*
                58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta

A nie myślałeś może żeby tak częściej korzystać z tej opcji ?
                  Nie lubię się ograniczać. Przed znakiem zapytania nie stawiamy spacji.

Komentarz

Nienawiść rodzi nienawiść.
                    Nie ten wątek.

​​​​​​https://pl.m.wikipedia.org/wiki/Paulo_Coelho

"Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
                    "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
                    Up the Anchor!

Komentarz

Nie znałem tematu. Z tego co czytam to organizatorki protestów pierwsze przeprosiły za wcześniejsze wypowiedzi i stwierdziły, że mają "krótką ścieżkę reakcji", tweet Hołowni o "krótkim loncie" był w ramach odpowiedzi. Moim zdaniem to się wpisuje w tę postawę, którą prezentował Hołownia w trakcie wyborów. Podkreślał, że to że ma jakiś pogląd nie determinuje, że będzie chciał go narzucić reszcie społeczeństwa. Podkreślał swoją otwartość na rozmowy i chęć zrozumienia punktów widzenia innych stron. Protestujące jak i Hołownia mają tego samego adwersarza - pisowską władzę, więc naturalne wydają się próby porozumienia.
                      Nie kumam. Jeżeli Łzawy Szymon ma pogląd zgodny z Chazanem, to uważa, że przed urodzeniem mamy dziecko. Od poczęcia. Tak? Czyli, wg. niego aborcja to zabicie człowiek, tak? To o czym on chce rozmawiać i poznawać punkty widzenia? O tym, czy można zabić istotę, która w jego przekonaniu jest człowiekiem? Jakie, na poziomie ideowym, on ma pola wspólne z tą przywódczynią strajku kobiet, że chce się z nią funflować? Przecież mają dyssens na absolutnie podstawowym pojęciu w systemie wartości.

Jaki on ma większy/bardziej doniosły spór ideowy z pisiakami niż ten, który najwyraźniej ma z tą (przepraszam) rozdartą wariatką? Która zresztą jest chyba bardziej intelektualnie konsekwentna od niego, skoro kazała mu sobie pójść szybko.

Pan Budyń. "Gdy będę rządził, to będę chciał poznać co czujesz"...
                      Ostatnio edytowany przez ijs; 58104.

Komentarz

• Zamieszczone przez ijs Zobacz posta

Nie kumam. Jeżeli Łzawy Szymon ma pogląd zgodny z Chazanem, to uważa, że przed urodzeniem mamy dziecko. Od poczęcia. Tak? Czyli, wg. niego aborcja to zabicie człowiek, tak? To o czym on chce rozmawiać i poznawać punkty widzenia? O tym, czy można zabić istotę, która w jego przekonaniu jest człowiekiem? Jakie, na poziomie ideowym, on ma pola wspólne z tą przywódczynią strajku kobiet, że chce się z nią funflować? Przecież mają dyssens na absolutnie podstawowym pojęciu w systemie wartości.
                        A gdy płód rozwija się bez mózgu, to też jest człowiek? Albo gorzej jeśli zamiast płodu rozwija się zaśniad groniasty, który ma około 2-4% szans na przekształcenie się w raka kosmówki, to też kobieta nie ma prawa dokonać aborcji? Nie ma w tym jednoznaczności i właśnie tu widzę pole do rozmów i wypracowania kompromisu.
                        Ostatnio edytowany przez trzmiel; 159133.

Komentarz

• Zdjęcie z Gdyni gdy strajk kobiet i holota parodiuja śmierc Zbigniewa Godlewskiego z Gdyni znanego z ballady Janek Wisniewski padl...nie zamieszczę ale to jest poziom scierwa.

Warszawa Poznan wszystko nas dzieli...łaczy to ze mamy turbo zjebanych prezydentów miast. jaskowiak i trzaskowski

Komentarz

A gdy płód rozwija się bez mózgu, to też jest człowiek? Albo gorzej jeśli zamiast płodu rozwija się zaśniad groniasty, który ma około 2-4% szans na przekształcenie się w raka kosmówki, to też kobieta nie ma prawa dokonać aborcji? Nie ma w tym jednoznaczności i właśnie tu widzę pole do rozmów i wypracowania kompromisu.
                            No ale dlaczego chce o tym rozmawiać i wypracowywać kompromis z tą prymitywną i wulgarną kobietą, która reprezentuje(?) jakieś organizacje typu "aborcyjny dream team" a nie na przykład z PADem, który ma podobne poglądy i wykazał inicjatywę w temacie zmiany prawa?

PS. ijs - lepiej bym tego nie ujął
                            Ostatnio edytowany przez Maksi; 6329.

Komentarz

Błagam. Ona chce spalić las, a Szymek chce z nią rozmawiać, żeby na polanie urządzić miejsce na grilla. Obawiam się, że - w rozumieniu tej (słowo się rzekło) rozwrzeszczanej wariatki, też powinieneś wypiertalać.

Zważ proporcje mocium Panie.

Komentarz

• Na stwierdzenie prowadzącej, że protestowanie nie wymaga niszczenia fasad kościołów i przerywania nabożeństw, Lempart stwierdziła: „Oczywiście, że tak trzeba. Trzeba robić to, co się czuje, to, co się myśli, to, co jest skuteczne i to, na co zasłużyli”.

– Właśnie to jest tolerancja dla katolików. (...) Drodzy katolicy, na razie jest tak, że macie szansę sprzeciwić się swojemu Kościołowi. Na razie jest tak, że bierzecie udział w tym, co się dzieje, w tych obrzydliwościach, które Kościół wyprawia. I to jest ostatnie ostrzeżenie, bo to wy powinniście się buntować, wasze wspólnoty, wy, zaangażowani w życie Kościoła – mówiła Lempart.

Ludzie są naprawdę wkurzeni, na razie na instytucję kościelną, na biskupów i na księży, ale za chwilę ludzie zaczną widzieć, że poza tym, że są biskupi obrzydliwi, tacy jak Jędraszewski, Gądecki, którzy się cieszą z tego rodzenia przymusowego dzieci bez głów, że jest ta milcząca większość, że są ludzie, którzy nie mówią „nie zgadzam się”, „sprzeciwiam się”, którzy mówią o miłości bliźniego, mówią o miłosierdziu i słuchają tych obrzydliwych biskupów – dodała.

Komentarz

Pracuję...
                                X