Nie uważam by to było orka na ugorze... Dla mnie samego prawicowy światopogląd jest bliższy zapewne tylko dlatego, że w latach 90 w podstawówce pewnemu studenciakowi o odpowiednich poglądach chciało się założyć kółko historyczne na które ze mną chodziło raptem 4 osoby z całej szkoły. Teraz całą 4 działamy w różnych organizacjach, przez które łącznie przewinie się pewnie ok 50 osób w ciągu roku, które mamy nadzieje mają zaszczepiony światopogląd bardziej na prawo niż na lewo, pomimo wszelkich różnic. I nie muszą to być takie stricte patriotyczne organizacje. Nic nachalnie, na luzie ale przez te X lat widzę, że wydaje to owoce.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
-
Komentarz
-
Aneks do jednego z wątków w temacie:
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
Masz na myśli tych, co im zakazywano wypowiadania się, jak ks. Boniecki, o. Wierzbicki, ks. Lemański? Czekam jeszcze aż zabiorą się za o. Szustaka i ks. Kramera, im też nie spodobało się wypowiadanie w imieniu Kościoła przez Naczelnika:
https://deon.pl/wiara/szustak-op-o-p...ja-tez,1036720
https://deon.pl/kosciol/grzegorz-kra...a-cene,1037110
https://deon.pl/kosciol/wezwanie-do-...-stolu,1036852
Pytanie kogo teraz przeganiałby ze świątyni, obecny kler czy protestujących...
Te wpisy coraz bardziej komiczne.
Napisz wprost kto Cię tu przysłał/ na kogo głosowałeś/ kogo bedziesz popierał w następnych wyborach, to przynajmiej będzie jasnośćKomentarz
-
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”Komentarz
-
Czy ktoś mógłby od nas powiedzieć panu Hołowni, żeby wypie***lał?" – napisały w odpowiedzi na Twitterze organizatorki strajków. "Bo my robimy rewolucję i nie mamy czasu zajmować się każdym politycznym palantem chętnym do powiezienia się na nas". Za łOnetem.
Pyszne.
Drugie wannabe dziecko rewolucji ubite. Najpierw Trzask, teraz Szymek co łzami Konstytucję moczył.
JESZCZE JEDEN, JESZCZE SIEDEM!
Jeśli mogę prywatną kolejkę ustawić, to poproszę: Lojka Kwaśniewska (za to, że małżonek Konstytucję podpisał as is i pił z Głodziem, Aaadam Michnik (za to, że błogosławił zgniły kompromis i tylko udawał, że chce coś dla kobiet zrobić), ksiądz Lemański (bo chyba nie trzeba tłumaczyć czemu), profesor Rzepliński (za haniebne słowa o tym, że aborcja to ładna nazwa dla pozbawienia życia), Donek Tusk (za bezczynność), Jurek Owsiak (za niezbieranie na klinikę), Bronisław Komorowski (za zły przykład, bo nie dość że myśliwy, to jeszcze ma rodzinę wielodzietną). Tylko nie wiem jak z Lechem W.Ostatnio edytowany przez ijs; 58104.Komentarz
-
O kurwunia, to fejk-konto, guru twitterowych lemingów obsralo zbroje? No nie może być
A danie na psy swoich "informatorów" i żądanie 50k to już nawet jak na takiego dzbana to zbyt duży poziom absurdups. ten troll jest obserwowany przez prawie całą wierchuszke POkurwiencow, którzy niby walczą z hejtem w necie.
Ostatnio edytowany przez b.; 12257.Komentarz
-
"Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
"Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
Up the Anchor!Komentarz
-
Jeśli mogę prywatną kolejkę ustawić, to poproszę: Lojka Kwaśniewska (za to, że małżonek Konstytucję podpisał as is i pił z Głodziem, Aaadam Michnik (za to, że błogosławił zgniły kompromis i tylko udawał, że chce coś dla kobiet zrobić), ksiądz Lemański (bo chyba nie trzeba tłumaczyć czemu), profesor Rzepliński (za haniebne słowa o tym, że aborcja to ładna nazwa dla pozbawienia życia), Donek Tusk (za bezczynność), Jurek Owsiak (za niezbieranie na klinikę), Bronisław Komorowski (za zły przykład, bo nie dość że myśliwy, to jeszcze ma rodzinę wielodzietną). Tylko nie wiem jak z Lechem W.
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”Komentarz
-
O kurwunia, to fejk-konto, guru twitterowych lemingów obsralo zbroje? No nie może być
A danie na psy swoich "informatorów" i żądanie 50k to już nawet jak na takiego dzbana to zbyt duży poziom absurdups. ten troll jest obserwowany przez prawie całą wierchuszke POkurwiencow, którzy niby walczą z hejtem w necie.
Komentarz
-
Nie uważam by to było orka na ugorze... Dla mnie samego prawicowy światopogląd jest bliższy zapewne tylko dlatego, że w latach 90 w podstawówce pewnemu studenciakowi o odpowiednich poglądach chciało się założyć kółko historyczne na które ze mną chodziło raptem 4 osoby z całej szkoły. Teraz całą 4 działamy w różnych organizacjach, przez które łącznie przewinie się pewnie ok 50 osób w ciągu roku, które mamy nadzieje mają zaszczepiony światopogląd bardziej na prawo niż na lewo, pomimo wszelkich różnic. I nie muszą to być takie stricte patriotyczne organizacje. Nic nachalnie, na luzie ale przez te X lat widzę, że wydaje to owoce.- w sensie patrząc na ulice polskich miast
A tak poważnie to autentyczny szacunek z mojej strony za tego rodzaju aktywność.
Tylko zwróć uwagę, że w dzisiejszej rzeczywistości tego rodzaj działalności nigdy nie będzie inkluzywny.
A ja uważam (nawet patrząc na światową scenę polityczną) że czas mesjaszów-osób o silnej osobowości* minął na rzecz produktów postpolityki jak Macron/Trudeau/Petru/Zełenski
czy nawet Trump.
ps. co do aktywności "nowych" uczestników dyskusji to im więcej piszą...tym więcej się o nich dowiadujemy
* dla mnie to ogólnie jest śmieszne, że są akurat takie oczekiwania społeczne i pod tym kątem ludzie oceniają polityków. w sensie, zamiast "ojca narodu" czy tam "celebryty" to wolałbym sprawnego managera czy to Morawieckiego, czy tam Karnowskiego, czy tam nawet Sutryka, albo może i Ferenca, czy też Raczyńskiego (do wyboru do koloru)
Lieber tot als rot!!Komentarz
-
Tak było do tej pory. Czasy (sytuacja) się zmieniają i już nie tak powoli - pod dywanami się kotłuje.
Brytolami mógł rządzić taki Neville Chamberlain. Do czasu. A autor słów "we shall fight on the beaches, we shall fight on the landing grounds, we shall fight in the fields and in the streets, we shall fight in the hills; we shall never surrender" dostał od wdzięcznego narodu kopa, gdy tylko sytuacja uległa poprawie."Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
"Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
Up the Anchor!Komentarz
-
Nie uważam by to było orka na ugorze... Dla mnie samego prawicowy światopogląd jest bliższy zapewne tylko dlatego, że w latach 90 w podstawówce pewnemu studenciakowi o odpowiednich poglądach chciało się założyć kółko historyczne na które ze mną chodziło raptem 4 osoby z całej szkoły. Teraz całą 4 działamy w różnych organizacjach, przez które łącznie przewinie się pewnie ok 50 osób w ciągu roku, które mamy nadzieje mają zaszczepiony światopogląd bardziej na prawo niż na lewo, pomimo wszelkich różnic. I nie muszą to być takie stricte patriotyczne organizacje. Nic nachalnie, na luzie ale przez te X lat widzę, że wydaje to owoce.Chyba nie ujawniam tu wielkiej tajemnicy.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
Było też pytanie o wybory. Nie muszę się tu nikomu z niczego tłumaczyć, ale z dumą powiem, że głosowałem na Hołownię.
A co do obecnej sytuacji to jest ona skomplikowana, politycy próbują grać na nastrojach prawej i lewej strony politycznej. Media z obu stron podkręcają atmosferę i koloryzują jedyny słuszny obraz. Nie dajmy się zwariować i w nic wmanipulować. Miejmy swój rozum!
4M views, 43K likes, 6.6K loves, 1.3K comments, 15K shares, Facebook Watch Videos from Grzegorz Dolniak: TVP kontra TVN 🤗 Stare, ale (niestety) jare. 👇 To tak z sentymentu, od poniedziałku już tylko...
Komentarz
Komentarz