Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Foxx
    Jak i do tych

https://www.facebook.com/solidarnizk...67113857564503

04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.

Komentarz

• Zamieszczone przez Ivan Drugi

Macron powiadasz.

O tym mógłbym pisać godzinami, spróbuję się streścić. Protesty żółtych kamizelek miały podłoże ekonomiczne - chodziło o relatywny spadek dochodów dużej części klasy średniej, zwłaszcza takiej z prowincji. Protesty były momentami agresywne i policja agresywnie odpowiadała. Ale jak już napięcie opadło (a było ono wielkie), prezydent zorganizował bardzo szerokie konsultacje społeczne - i to nie a jakimiś merami czy posłami, tylko z ludźmi którzy się do nich zgłaszali. Słabo zarabiający dostali dodatki do pensji, podwyżki cen paliw zostały odlożone w czasie. Chodzi mi o to, że prezydent po prostu postarał się zdiagnozować problem, i wypracować rozwiązanie wspólnie z obywatelami (co nie jest oczywiście łatwe w skali działania państwa). A nie rzucać jednych przeciwko drugim. I teraz Francuzi lepiej rozumieją swoje wewnętrzne problemy i nie rzucają się sobie nawzajem do gardeł (ze wyjątkiem islamistów, którzy są coraz bardziej nienawidzeni i ich los będzie coraz trudniejszy).

Komentarz

• Zamieszczone przez mnemotech

To jest w ogóle bardzo ciekawe zagadnienie bo zahacza o styl uprawiania polityki - z mojej perspektywy styl jest tak samo ważny jak idee, które się broni. Gdyby przykładowo rządził ktoś, kto jest katolikiem i ma określone poglądy dotyczące wartości ale równocześnie byłby dyplomatą, a nie obrażał wszystkich dookoła, obecna sytacja wyglądałaby zupełnie inaczej (np. Gowin zgaduje byłby taką osobą).
        Byłbym w stanie się z tym zgodzić gdyby to było jednokierunkowe a przecież wiemy, że tak nie jest. Każda nawet najbardziej słuszna idea momentalnie zamienia się w jazdę po bandzie przeciwko rządowi bo od razu podkleja się do tego opozycja, jej zaplecze medialne i wszyscy ci fanatycy antyPiSowscy, dla których obojętne jest w to w jakiej sprawie aktualnie ktoś protestuje. Kaczyński nawet nie musi zabierać głosu (a przecież w tym wypadku zabrał go kiedy już zaszło to zdecydowanie za daleko)

Komentarz

• [QUOTE=Szawar;n2563371]
          Zamieszczone przez Foxx
          Chodzi o tych ludzi?

https://m.facebook.com/6062197730773...sn=mo&__tn__=R
          /QUOTE]

Jak i do tych

Ty chyba do końca nie wiesz co wkleiłeś.
          Ale jedna rzecz trzeba przyznać 2020 rok to był dziwny rok rownież na tym forum.
          Wklejanie jakichś tęczowych hitów, propsy dla feministek, teraz obrona dziennikarzy gw, a to wszystko w jednym temacie w ciagu jednego dnia.
          w tym tempie do końca roku ani chybi powstanie jakaś sekcje lgbt - wszak to nasze siostry i bracia, walczą z policja i kaczorem.
          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP

Ale jedna rzecz trzeba przyznać 2020 rok to był dziwny rok rownież na tym forum.
            Wklejanie jakichś tęczowych hitów, propsy dla feministek, teraz obrona dziennikarzy gw, a to wszystko w jednym temacie w ciagu jednego dnia.
            w tym tempie do końca roku ani chybi powstanie jakaś sekcje lgbt - wszak to nasze siostry i bracia, walczą z policja i kaczorem.
            Nie popłacz się.

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista

Padłem. "Pokolenie pełne bólu, wkurwienia i łez". Że co, że się szybka w ajfonie stłukła, więc się wkurwił, uderzył głową w ścianę, więc go boli, więc się popłakał. Przecież na przestrzeni 10 wieków funkcjonowania tego kraju, to jest pokolenie, z którym na czasy, bez zastanowienia, zamieniłoby się każde pokolenie poprzednie. Mając prawo do wszystkiego i odpowiedzialności za nic.

Komentarz

• Zamieszczone przez Motorowiec
                Zaraz po katastrofie to był autentyczny żal, sam byłem wstrząśnięty tą sytuacją. Ale później przerodziło się to w comiesięczne spędy z Naczelnikiem na czele i promowanie ludzi typu Macierewicz, którzy wychodzili na totalnych błaznów.
                No i nawet jeżeli to tak odbierasz to czemu mieliby tego nie robić skoro niczego przecież nie niszczyli? Jak widzisz są słuszne protesty i te niesłuszne, jedni mogą dzielić a drudzy nie mogą itd

Czy w ogóle ktoś się zastanawiał dlaczego nigdy nie dojdzie do takiej sytuacji, że na protest środowisk prawicowych ludzie będą dostawali wolne z pracy, uczelnie będą zwalniały z zajęć a korporacje będą się identyfikować z protestem w mediach?

Komentarz

• Jak jesteśmy przy Francji to przed chwilą podali, że zabito kolejnych obywateli. Jednej kobiecie odcięli nawet głowę.

https://wiadomosci.wp.pl/francja-ata...9828330461984a

Zamieszczone przez ijs

Padłem. "Pokolenie pełne bólu, wkurwienia i łez". Że co, że się szybka w ajfonie stłukła, więc się wkurwił, uderzył głową w ścianę, więc go boli, więc się popłakał. Przecież na przestrzeni 10 wieków funkcjonowania tego kraju, to jest pokolenie, z którym na czasy, bez zastanowienia, zamieniłoby się każde pokolenie poprzednie. Mając prawo do wszystkiego i odpowiedzialności za nic.
                  +1

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar

Nie popłacz się.
                    To przecież ty wylewasz łzy za wszystkie kobiety świata prześladowane przez karakana na czele z dziennikarka gw filmującą ekipę która ganiała sie z antifa.
                    #tojestwojna

Lieber tot als rot!!

Komentarz

• [QUOTE=TNTP;n2563375]
                      Zamieszczone przez Szawar

A czego ma nie wiedzieć. Wszyscy widzą posłał KOBIETĘ do szpitala. To mogła być Twoja, jak masz. Raczej nie wygląda jak bojówka antify. Jak pamiętam jak polonista, coś takiego zrobił, to miał póżniej młotkiem zęby wybijane.
                      Ostatnio edytowany przez kOZA555; 93148.
                      Kasper Hämäläinen #1

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP

To przecież ty wylewasz łzy za wszystkie kobiety świata prześladowane przez karakana na czele z dziennikarka gw filmującą ekipę która ganiała sie z antifa.
                        #tojestwojna
                        Współczuje toku rozumowania.

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi

Byłbym w stanie się z tym zgodzić gdyby to było jednokierunkowe a przecież wiemy, że tak nie jest. Każda nawet najbardziej słuszna idea momentalnie zamienia się w jazdę po bandzie przeciwko rządowi bo od razu podkleja się do tego opozycja, jej zaplecze medialne i wszyscy ci fanatycy antyPiSowscy, dla których obojętne jest w to w jakiej sprawie aktualnie ktoś protestuje. Kaczyński nawet nie musi zabierać głosu (a przecież w tym wypadku zabrał go kiedy już zaszło to zdecydowanie za daleko)
                          Zgoda, to nigdy nie jest jednokierunkowe. Wydaje mi się jednak, że gdy idea jest wprowadzana dyplomatycznie, albo jeszcze lepiej w ramach szerokich konsultacji społecznych, rezultat jest zawsze o wiele lepszy i można uniknąć głupiej nawalanki polityczno-medialnej. Dlaczego? Dlatego, że wtedy pomysł od początku ma stabilne zaplecze społeczne, nie pojawia się znikąd i jest dyskutowany przez różne strony potencjalnych sporów. Znów odwołując się do przypadku francuskiego - ostatnio panele obywatelskie pracowały tam nad proeologicznymi rozwiązaniami energetycznymi. Zamiast odgórnego wprowadzania jakichś rozwiązań, zorganizowano "grupy dyskusyjne" obywateli o różnych poglądach. I wypracowano rozwiązania, przeciwko którym nikt bezsensownie nie krzyczy, bo wiadomo, że mają szerokie poparcie, bo uwzględniają interesy zupełnie różnych grup.

Komentarz

• [QUOTE=kOZA555;n2563381]
                            Zamieszczone przez TNTP

A czego ma nie wiedzieć. Wszyscy widzą posłał KOBIETĘ do szpitala. To mogła być Twoja, jak masz. Raczej nie wygląda jak bojówka antify. Jak pamiętam jak polonista, coś takiego zrobił, to miał póżniej młotkiem zęby wybijane.
                            Moja kobieta nie popiera zabijania dzieci nie narodzonych, nie bierze udziału w wojnie, ani żadnej rewolucji.
                            mam przy okazji jedno pytanie - dlaczego jesteś takim seksistą i skąd wiesz ze to jest kobieta ?
                            Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar

Współczuje toku rozumowania.
                              A ja braku logiki w tym co napisałeś.
                              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• [QUOTE=TNTP;n2563384]
                                Zamieszczone przez kOZA555
                                Moja kobieta nie popiera zabijania dzieci nie narodzonych, nie bierze udziału w wojnie, ani żadnej rewolucji.
                                mam przy okazji jedno pytanie - dlaczego jesteś takim seksistą i skąd wiesz ze to jest kobieta ?
                                Nie wiem jak zostałeś wychowany. Ja i pewnie większość, że Kobiet się nie bije. Po prostu.
                                Kasper Hämäläinen #1

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎