Zamieszczone przez TNTP
Zobacz posta
1. Uj mnie obchodzi czy Giertych coś zmajstrował czy nie. Jeżeli prokuratura ma jakieś dowody powinni mu postawić zarzuty, powinna skierować akt oskarżenia do Sądu i optować za ukaraniem Giertycha zgodnie z prawem.
2. W żadnym wypadku CBA nie miało prawa przeszukiwać domu Giertycha (i kancelarii) bez obecności przedstawiciela Okręgowej Rady Adwokackiej, co miało miejsce. Przedstawiciel pojawił się w domu po zawiadomieniu przez rodzinę Giertycha już w trakcie trwania przeszukania. Nieznajomość prawa? Celowe działanie?
3. Uj mnie obchodzi czy Giertych udawał nieprzytomnego czy nie. Jeżeli to robił, rolą Prokuratury jest uzyskanie opinii biegłego. Nie da się takiej opinii postawić zdalnie. A to miało miejsce.
Zakładając, że Giertych coś przeskrobał, powyższe dwie wpadki CBA i Prokuratury w znacznym stopniu utrudnią argumentację przed Sądem. Bez wątpienia adwokaci Giertycha wykorzystają te fakty (medialnie już to robią). Te dwa błędy mogą utrudnić wysłanie aktu oskarżenia do Sądu i skazanie Giertycha. No chyba, że nie o to w tej szopce chodzi.
Teraz jasne?
Edit:
Aaa... co mi tam ...
Dodam do "tej listy" kilka propozycji: Szumowski, Sasin, Cieszyński ... i jeszcze kilku by się znalazło. Takie propozycje mogą być?
Komentarz