Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez zbinky

W jakiej branży prowadzisz działalność i w jaki sposób poniosłeś straty z powodu COVID-19?
    IT, spadek obrotów pow. 50% w kwietniu
    Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
    Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Sejm przyjął ustawę autorstwa PiS wprowadzającą m. in. głosowanie mieszane w tegorocznych wyborach prezydenckich. Wyniki: 244-137-77.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
        To dopiero przy najbliższych głosowaniach w Sejmie.
        No i mamy niezły plottwist. PiS głosuje identycznie jak rosyjska agentura, która trwa w cichym przymierzu ze złodziejami z PO.

Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
        -------------
        Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• To raczej "agentura" zagłosowała za projektem PiS. Taki szczegół
          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Czyli PiS zaproponował rozwiązanie idealne dla agentury. Przecież to są didaskalia Foxxie.
            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez aDHd
              U mnie z cyklu #tarczazdykty #niedajopiniendzy:
              8.05 15.00 - wniosek złożony, trwa przetwarzanie
              12.05 14.30 - wniosek został zaakceptowany
              Tarcza 2.0 z PFR

EDIT: 16.30 chajs jest na koncie
              a ja złożyłem 27.04 za pośrednictwem portalu https://www.praca.gov.pl wniosek o 5k i do dziś brak odpowiedzi. Też branża IT, spadek dochodów 100%. ZGN Śródmieście niby obniżył mi stawkę za lokal za kwiecień i maj o 40% (sam czynsz, media bez zmian) ale do dziś nie wystawił mi na to poprawnej faktury.

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
                Czyli PiS zaproponował rozwiązanie idealne dla agentury. Przecież to są didaskalia Foxxie.
                A skąd Ty wiesz, zwłaszcza biorąc dotychczasowe postępowanie "agentury" w Sejmie i poza nim, że strona merytoryczna miała jakiekolwiek znaczenie dla decyzji o takim, a nie innym głosowaniu?
                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Och, z pewnością nie miała. Dlatego są to didaskalia. W głosowaniach nigdy nie chodzi o stronę merytoryczną. Chodzi o odwzorowanie układu powiązań i sojuszy. Wystarczyło ekstrapolować te same przesłanki, które pozwalały wykazywać sojusz agentury z platfusami na podstawie decyzji o głosowaniu i włala
                  -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
                    Och, z pewnością nie miała. Dlatego są to didaskalia. W głosowaniach nigdy nie chodzi o stronę merytoryczną. Chodzi o odwzorowanie układu powiązań i sojuszy. Wystarczyło ekstrapolować te same przesłanki, które pozwalały wykazywać sojusz agentury z platfusami na podstawie decyzji o głosowaniu i włala
                    W mojej ocenie najbardziej prawdopodobne przesłanki obu głosowań to próby pozycjonowania się na scenie politycznej. W przypadku historii z platfusami takich elementów było kilka - nie tylko jedno głosowanie. Zresztą to głosowanie za projektem PiS łatwo wyjaśnić dodatkowym elementem. Do kogoś być może dotarło, że "agentura" największą część potencjalnego nowego elektoratu może pozyskać z grona rozczarowanych PiS-em. Chociaż może to przypisanie zbyt racjonalnej postawy

Zainteresowani polityką raczej nie zwrócą na to głosowanie większej uwagi. Zostaną obrazki ze społecznymi asystentami posła Brauna z LGBT, Antiffy, grupki antyszczepionkowców i walczących z 5g, tzn. "strajkującymi przedsiębiorcami"

Komentarz

• No ok. Rozumiem Foxxie tyle, że ostatecznie agenturę zobaczymy (zobaczyliśmy)
                      Zamieszczone przez Jaco
                      przy najbliższych głosowaniach w Sejmie.
                      przy czym wystarczy(ł) sam fakt uczestnictwa w głosowaniu. Kto z kim i za czym głosuje nie ma znaczenia. Co ciekawe - w ogóle nie jestem zdziwiony.
                      Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                      -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Jeżeli chodzi o "agenturę", taki tam kolejny drobiazg

Cudzysłów – para znaków interpunkcyjnych, służących w języku polskim m.in. do wyodrębniania cytatów, pseudonimów, ironii.
                        Ogólnie to jedno głosowane niewiele wnosi do dotychczasowej oceny postawy Konfy. To ona tworzy kontekst. "Paweeeł, Paweł Tanajno"

Komentarz

• Czyli wychodzi, że ostatnio głosuję na agenturę. No jeśli tak to wolę ich od tej agentury judeo-amerykańskiej

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                            Jeżeli chodzi o "agenturę", taki tam kolejny drobiazg

Ogólnie to jedno głosowane niewiele wnosi do dotychczasowej oceny postawy Konfy. To ona tworzy kontekst. "Paweeeł, Paweł Tanajno"
                            Mnie tam nie tyle obchodzi postawa Konfy, co postawa tropicieli agentur i sojuszy. Tych bez cudzysłowów.
                            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez aDHd
                              U mnie z cyklu #tarczazdykty #niedajopiniendzy:
                              8.05 15.00 - wniosek złożony, trwa przetwarzanie
                              12.05 14.30 - wniosek został zaakceptowany
                              Tarcza 2.0 z PFR

EDIT: 16.30 chajs jest na koncie
                              Wczoraj minęła mi informacja, że PFR radzi sobie najlepiej. Urzędy Pracy z kolei przerobiły ok 45% wniosków o pożyczkę 5000 a ZUS całe 35% wniosków o postojowe dla samozatrudnionych. Ja cały czas czekam na marcowe.
                              You'll take my life but I'll take yours too
                              You'll fire your musket but I'll run you through
                              So when you're waiting for the next attack
                              You'd better stand there's no turning back.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tyler_Durden
                                A nie przeszkadza Wam, że rapował Talmud?
                                Niech prezydent jeszcze pożebrze np. na budowę dróg i autostrad, albo np. na modernizację polskiej armii... Niech frajerzy płacą, skoro chcą
                                O Talmudzie słów kilka ku przestrodze dla czytelników niektórych publikatorów:
                                - „Nie pytają cię o imię, walczą z ostrym cieniem mgły„ - rapował w ramach popularnego "czelendżu" Prezydent Andrzej Duda. Skandalista Jan Hartman komentuje, jakoby miałby to być cytat z Talmudu, co natychmiast podchwytują internauci zwykle zarzucający Prezydentowi tajemnicze związki z Żydami, niestety również kandydat na prezydenta Krzysztof Bosak, który, trzeba mu oddać, tweeta usuwa.

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                                "
                                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎