Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta

W rzeczy samej, teraz wybory im nie na rękę, bo przegrali by z kretesem, więc będą się starali je torpedować i odsuwać w czasie jak to czynią od samego początku.
    Vide myślenie totalne.
    No oczywiscie, że teraz opozycja nie chcą wyborów bo je przegra. Jeżeli miłościwie podpisujący jest w telewizji opłacanej z moich podatków 20h a KB 6 minut to o czym my mowimy. No ale rząd swoimi genialnymi pomysłami odnośnie wyborów sam daje tylko do tego paliwo. Ja to nawet mam codzienną bekę jak czytam o przygotowaniach poczty, spisach wyborców, kartach do glosowania, niemieckich drukarniach, wyciekach . Jakby nie byli takimi trepami to odpowiednio wczesniej przygotowaliby by to odpowiednio i nikty by nie mial prawa sie przyczepiać czy by chciał czy nie. Tylko takie ustawy nie robi sie w 4h na pałe. Wybory korenspondencyjne teraz to będzie kabaret (no bądzmy szczerzy to Poczta Polska). Ja raczej w takiej komedi udziału bym nie brał (pewnie usłysze że bardzo dobrze). Wyborów tradycyjnych też nie będzie, a każdy kto myśli inaczej to ... zapraszam do zapisywania sie do komisji wyborczych w których w ch....j brakuje ludzi. I czy ktoś tego chce czy nie wyborów teraz nie będzie.

No nic czekam co przyniejsie jutrzejszy dzień

Komentarz

• Zamieszczone przez wklepack Zobacz posta

No oczywiscie, że teraz opozycja nie chcą wyborów bo je przegra. Jeżeli miłościwie podpisujący jest w telewizji opłacanej z moich podatków 20h a KB 6 minut to o czym my mowimy. No ale rząd swoimi genialnymi pomysłami odnośnie wyborów sam daje tylko do tego paliwo. Ja to nawet mam codzienną bekę jak czytam o przygotowaniach poczty, spisach wyborców, kartach do glosowania, niemieckich drukarniach, wyciekach . Jakby nie byli takimi trepami to odpowiednio wczesniej przygotowaliby by to odpowiednio i nikty by nie mial prawa sie przyczepiać czy by chciał czy nie. Tylko takie ustawy nie robi sie w 4h na pałe. Wybory korenspondencyjne teraz to będzie kabaret (no bądzmy szczerzy to Poczta Polska). Ja raczej w takiej komedi udziału bym nie brał (pewnie usłysze że bardzo dobrze). Wyborów tradycyjnych też nie będzie, a każdy kto myśli inaczej to ... zapraszam do zapisywania sie do komisji wyborczych w których w ch....j brakuje ludzi. I czy ktoś tego chce czy nie wyborów teraz nie będzie.

No nic czekam co przyniejsie jutrzejszy dzień
      Chcesz napisać, że tak naprawdę MKB to jest dobry kandydat a jej ewnetualna przegrana to kwestia propagandy w TVP?

Kiedy niby mieli się przygotowywać do wyborów korespondencyjnych skoro ich miało nie być?

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta

No to tym bardziej nic z tego nie wyjdzie, czyli porozumienia "nie ma i nie będzie"
        Jeśli mają 4% to nie mają nic do stracenia. Deklarując "nie ma i nie będzie", równie dobrzą, mogą tylko podbijać cenę.

Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta

To prawda tylko czy wobec tego sprawiedliwe jest przełożenie wyborów na jesień skoro według konstytucji powinny się odbyć w maju?
        W ogóle nie potrafię rozpatrywać wyborów w kategoriach sprawiedliwości. No nawet nie wiem jak zacząć. Zasadniczo, przynajmniej w teorii, ostatecznie chodzi o to, żeby państwo mogło być rządzone jak najsprawniej, przez ludzi, którym najbardziej ufa społeczeństwo. Skoro mamy wirusa, i robimy pod wirusa specustawy, bo nikt nie przewidział procedur na taki wypadek, to dlaczego niby konstytucyjny termin jest czymś czego akurat musimy się trzymać niezależnie od rzeczywistości.
        Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
        -------------
        Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta

Jeśli mają 4% to nie mają nic do stracenia. Deklarując "nie ma i nie będzie", równie dobrzą, mogą tylko podbijać cenę.

W ogóle nie potrafię rozpatrywać wyborów w kategoriach sprawiedliwości. No nawet nie wiem jak zacząć. Zasadniczo, przynajmniej w teorii, ostatecznie chodzi o to, żeby państwo mogło być rządzone jak najsprawniej, przez ludzi, którym najbardziej ufa społeczeństwo. Skoro mamy wirusa, i robimy pod wirusa specustawy, bo nikt nie przewidział procedur na taki wypadek, to dlaczego niby konstytucyjny termin jest czymś czego akurat musimy się trzymać niezależnie od rzeczywistości.
          Rozumiem, to była tylko dywagacja ale problem w dalszym ciągu polega na tym, że nie da się przełożyć wyborów bez wprowadzenia stanu nadzwyczajnego albo zmiany konstytucji.

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta

"wybieg w ramach konstytucji" Są według Ciebie spełnione przesłanki konstytucyjne do wprowadzenia stanu wyjątkowego czy nie? Jeśli tak to jakie to są przesłanki?

Zanim przejdziemy do przekazywania danych czy osób przebywających za granicą(tu akurat obawy są całkowicie zasadne ale jaka jest gwarancja, że w sierpniu będzie inaczej)
            odpowiedz mi co dałaby większa ilość czasu na opracowanie zasad głosowania korespondencyjnego w kontekście przytoczonego przez Ciebie ojca wypełniającego karty za członków rodziny? Czy to jest argument przeciwko głosowaniu korespondencyjnemu (za którym przecież jesteś) czy przeciwko głosowaniu korespondencyjnemu w maju?
            Np. takie, które mogą być wprowadzone na podstawie art. 233 ust. 3 Konstytucji [przepis ten mówi jakie prawa obywatelskie mogą być ograniczane w czasie stanu klęski żywiołowej]. Chodzi na przykład o ograniczenie prawa wolności gospodarczej, własności, prawa do przemieszczania się, wolności pracy, czy prawa do wypoczynku itd. Można to podciągnąć pod to co się dzieje teraz w kraju.

Co do zagranicy, można zaobserwować, że ten wirus powoli się tam cofa i może dojdzie do tego, że poluzują tam wszystko na tyle, że ludzie będą mogli swobodnie się dostać do konsulatów czy placówek dyplomatycznych po wcześniejszym dostarczeniu im pakietów do głosowania.

Co do ojca to właśnie te samorządowe listy pozwalają doprecyzować kto, gdzie mieszka, a nie jest zameldowany. Czy ktoś się wcześniej dopisywał do spisów wyborców. I wychodzi, że ktoś jest zameldowany w miejscu x, ale mieszka w miejscu Y i nie będzie ojca dorabiającego głosów. Samorządy nie chcą wydawać tych list przez bałaganiarskie procedowanie i bałaganiarską ustawę, gdyby ją porządnie opracować to ten argument byłby wytrącony.
            To są dwa z elementów, dlaczego jestem przeciw majowemu terminowi, jest jeszcze wiele innych, ale po prostu nie chce mi się już ich wypisywać
            Mamy Kezmana z Serbii Tarana

Komentarz

• Zamieszczone przez Maksi Zobacz posta

Chcesz napisać, że tak naprawdę MKB to jest dobry kandydat a jej ewnetualna przegrana to kwestia propagandy w TVP?

Kiedy niby mieli się przygotowywać do wyborów korespondencyjnych skoro ich miało nie być?
              Wydaję mi się, że kolega wklepack pisząc KB i zestawiając jego czas antenowy z Prezydentem miał na myśli Krzysztofa Bosaka.

Komentarz

• Kartę już znamy, można ćwiczyć wypełnianie odpowiedniej kratki.
                "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
                  Kartę już znamy, można ćwiczyć wypełnianie odpowiedniej kratki.
                  Hazard, chyba nie jest to aż tak skomplikowane, aby tak nad tym się pochylać, no ale może Ty potrzebujesz, żeby dobrze zakreślić, wszak niełatwo wybrać tego właściwego pośród tych kilku kilku%owców

PS. Hazard, ładnie brzmi, taki nasz tutejszy atakujący

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
                    Kartę już znamy, można ćwiczyć wypełnianie odpowiedniej kratki.

Ćwiczyć jednak czeba.

Komentarz

• Historycznie to nie pierwszy raz gdy popełniano takie babole.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                        Historycznie to nie pierwszy raz gdy popełniano takie babole.
                        Czyli? Konkretnie.

Komentarz

• No z książeczkami ze 3 razy były pomyłki.

Wybory samorządowe 2010:

Wybory do sejmu 2011:

Wybory samorządowe 2014:
                          Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.

Komentarz

• Chodziło o "odpowiednie wypełnianie kratki", nieważne.

Chooj z tymi butami, na takie zdjęcie się akurat nadzialem. Co to kuurwa za zestaw? Coś mnie ominęło.

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
                              Chodziło o "odpowiednie wypełnianie kratki", nieważne.

Chooj z tymi butami, na takie zdjęcie się akurat nadzialem. Co to kuurwa za zestaw? Coś mnie ominęło.
                              No co? Koalicja.
                              Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                              -------------
                              Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta

No co? Koalicja.
                                Były minister rządu Donalda Tuska stwierdził, że "pojawiła się okazja aby skorygować błędy kolegów narodowców w sprawie przystąpienia Polski do UE".

Komentarz

Pracuję...
                                X