Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974."W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir -
Tymczasem Trybunał Konstytucyjny rozstrzygnął spór kompetencyjny - orzekł m.in., że powołania sędziów są wyłączną kompetencją Prezydenta RP, a Sąd Najwyższy nie ma prawa nadzoru nad tymi powołaniami."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
hehe, lubię tutaj poczytać jak jedziecie po kimś, nie odnosząc się do meritum. Każdy wie o co chodzi, ale to przecież mój Duda, mój JK i oni są tacy dobrzy, i tacy prawi, i tacy konserwatywni, że lepiej pokręcić bękę z innego tematu niż przyznać się że mnie robi w trąbę.
PS Wątek wyroku TK związany ze miejscem wyroków TSUE w polskim systemie prawnym wpisuje się w linię orzecznictwa z czasów monopolu "nadzwyczajnej kasty" w Trybunale.
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złemKomentarz
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
-
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”Komentarz
-
Taka ciekawostka:
Czystki w Poczcie Polskiej. Zwolniono dyrektor zarządzającą kadrami
Zwolniono dyrektor zarządzającą kadrami Poczty Polskiej - poinformował money.pl jeden z kierowników Centrali Poczty w Warszawie. Oprócz piastującej dyrektorskie stanowisko Agnieszki Grzegorczyk zwolnionych miało być również jej trzech zastępców.
I kolejna ciekawostka:
PILNE! Od dzisiaj listy polecone mogą być doręczane do skrzynki pocztowej adresata, natomiast dla przesyłek kurierskich zawieszono obowiązek uzyskania pokwitowania odbioru.Ostatnio edytowany przez sephrioth1916; 157246.Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacićKomentarz
-
Nie mamy Pańskiej paczki i co Pan nam zrobi?!Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złemKomentarz
-
Do czego to doszło....Grodzki vel lepkie ręce umoralnia Szumowskiego
Tomasz Grodzki
@profGrodzki
17 kwi
Jestem głęboko rozczarowany, że profesor nauk medycznych, Minister Zdrowia Łukasz Szumowski przedłożył doraźny interes polityczny nad przysięgę Hipokratesa. Polityka nie powinna dominować nad etyką lekarską.
https://twitter.com/profgrodzki/stat...99544399929344
Komentarz
-
Grodzki czuje się zagrożony, gdy ktoś inny promuje system kopertowy.Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”Komentarz
-
Warszawa, 23 kwietnia 2020, około godz. 17.
Prokuratura Rejonowa Warszawa Mokotów wszczęła śledztwo w sprawie organizacji wyborów prezydenckich – dowiedział się Onet. Śledczy mają zbadać, czy ich organizacja w trakcie epidemii "sprowadza niebezpieczeństwo zagrażające zdrowiu i życiu wielu osób".
Jak poinformowała prokuratura po kilku godzinach, dochodzenie zostało umorzone.– Jestem zszokowana tą informacją – odpowiada prok. Ewa Wrzoszek. – To było chyba najszybsze śledztwo świata, bo trwało łącznie jakieś trzy godziny. Przez ponad 25 lat pracy nie spotkałam się z czymś takim. Nie wiem przez kogo zostało to śledztwo umorzone i w jakim trybie. Przecież w tej sprawie nie zostały wykonane żadne czynności procesowe. Kiedy dzisiaj kończyłam pracę wszystkie dokumenty były jeszcze w prokuraturze rejonowej, nie zdążyłam ich nawet przesłać do prokuratury okręgowej. Bardzo chciałabym poznać uzasadnienie tej decyzji i dowiedzieć się jaka była podstawa prawna tego działania.Mioduski won
Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejsząKomentarz
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Komentarz