Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• hehe, lubię tutaj poczytać jak jedziecie po kimś, nie odnosząc się do meritum. Każdy wie o co chodzi, ale to przecież mój Duda, mój JK i oni są tacy dobrzy, i tacy prawi, i tacy konserwatywni, że lepiej pokręcić bękę z innego tematu niż przyznać się że mnie robi w trąbę.

to jest to samo co tutaj

Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974.
    "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Męczący się robisz. Dać odetchnąć chwilę temu tematowi. Ładna pogoda, więc korzystaj ze zniesienia części zakazów.

PS. Moląg wiadomo, że obiektywnie na ministra się nie nadaje.

Komentarz

• Tymczasem Trybunał Konstytucyjny rozstrzygnął spór kompetencyjny - orzekł m.in., że powołania sędziów są wyłączną kompetencją Prezydenta RP, a Sąd Najwyższy nie ma prawa nadzoru nad tymi powołaniami.
        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista
          hehe, lubię tutaj poczytać jak jedziecie po kimś, nie odnosząc się do meritum. Każdy wie o co chodzi, ale to przecież mój Duda, mój JK i oni są tacy dobrzy, i tacy prawi, i tacy konserwatywni, że lepiej pokręcić bękę z innego tematu niż przyznać się że mnie robi w trąbę.
          Ależ ja chętnie przyznaję, że wiele osób Ciebie robi w trąbę. To masz ten cytat z Dudy, czy nie?

PS Wątek wyroku TK związany ze miejscem wyroków TSUE w polskim systemie prawnym wpisuje się w linię orzecznictwa z czasów monopolu "nadzwyczajnej kasty" w Trybunale.

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
            Tymczasem Trybunał Konstytucyjny rozstrzygnął spór kompetencyjny - orzekł m.in., że powołania sędziów są wyłączną kompetencją Prezydenta RP, a Sąd Najwyższy nie ma prawa nadzoru nad tymi powołaniami.
            No patrz, a pan niezależny i niezawisły rzecznik sądu mówi we "wstajesz i wiesz że kłamiemy24": "dojdzie do przejęcia SN przez obóz rządzący".
            Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
            Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
              PS Wątek wyroku TK związany ze miejscem wyroków TSUE w polskim systemie prawnym wpisuje się w linię orzecznictwa z czasów monopolu "nadzwyczajnej kasty" w Trybunale.
              Na nieprawidłowo zdobytą przez Szemońskiego bramkę (piłka na aucie), Legia odpowiedziała prawilną bramką Fedoruka z główki.

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
                Na nieprawidłowo zdobytą przez Szemońskiego bramkę (piłka na aucie), Legia odpowiedziała prawilną bramką Fedoruka z główki.
                Aut był, widziałem z bliska (mój pierwszy sezon na Łazienkowskiej )
                A główka cudo!
                Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• 9 dni

Komentarz

• Taka ciekawostka:

Czystki w Poczcie Polskiej. Zwolniono dyrektor zarządzającą kadrami

Zwolniono dyrektor zarządzającą kadrami Poczty Polskiej - poinformował money.pl jeden z kierowników Centrali Poczty w Warszawie. Oprócz piastującej dyrektorskie stanowisko Agnieszki Grzegorczyk zwolnionych miało być również jej trzech zastępców.
                    https://www.money.pl/gospodarka/czys...10078337a.html

I kolejna ciekawostka:

PILNE! Od dzisiaj listy polecone mogą być doręczane do skrzynki pocztowej adresata, natomiast dla przesyłek kurierskich zawieszono obowiązek uzyskania pokwitowania odbioru.
                    https://twitter.com/PocztaPolska/sta...88311271653376
                    Ostatnio edytowany przez sephrioth1916; 157246.
                    Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                    I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Zamieszczone przez sephrioth1916
                      Taka ciekawostka:

I kolejna ciekawostka:

https://twitter.com/PocztaPolska/sta...88311271653376
                      Złote czasy dla kurierów i listonoszy!
                      Nie mamy Pańskiej paczki i co Pan nam zrobi?!
                      Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
                      Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Do czego to doszło....Grodzki vel lepkie ręce umoralnia Szumowskiego

Tomasz Grodzki
                        @profGrodzki
                        17 kwi
                        Jestem głęboko rozczarowany, że profesor nauk medycznych, Minister Zdrowia Łukasz Szumowski przedłożył doraźny interes polityczny nad przysięgę Hipokratesa. Polityka nie powinna dominować nad etyką lekarską.

https://twitter.com/profgrodzki/stat...99544399929344

Komentarz

• Grodzki czuje się zagrożony, gdy ktoś inny promuje system kopertowy.
                          Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                          St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Celna uwaga

Komentarz

• Warszawa, 23 kwietnia 2020, około godz. 17.
                              Prokuratura Rejonowa Warszawa Mokotów wszczęła śledztwo w sprawie organizacji wyborów prezydenckich – dowiedział się Onet. Śledczy mają zbadać, czy ich organizacja w trakcie epidemii "sprowadza niebezpieczeństwo zagrażające zdrowiu i życiu wielu osób".
                              Warszawa, 23 kwietnia 2020, godz. 20, TRZY GODZINY PÓŹNIEJ

Jak poinformowała prokuratura po kilku godzinach, dochodzenie zostało umorzone.
                              – Jestem zszokowana tą informacją – odpowiada prok. Ewa Wrzoszek. – To było chyba najszybsze śledztwo świata, bo trwało łącznie jakieś trzy godziny. Przez ponad 25 lat pracy nie spotkałam się z czymś takim. Nie wiem przez kogo zostało to śledztwo umorzone i w jakim trybie. Przecież w tej sprawie nie zostały wykonane żadne czynności procesowe. Kiedy dzisiaj kończyłam pracę wszystkie dokumenty były jeszcze w prokuraturze rejonowej, nie zdążyłam ich nawet przesłać do prokuratury okręgowej. Bardzo chciałabym poznać uzasadnienie tej decyzji i dowiedzieć się jaka była podstawa prawna tego działania.
                              Brawo panie ziobro, w końcu polski wymiar sprawiedliwości działa sprawnie, ba! nawet szybciej niż oczekiwano.
                              Mioduski won
                              Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
                              Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                                "
                                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎