Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
"renesans"... to by znaczyło, że kiedyś już im było dobrze, ale potem się pogorszyło...
Wina Tuska?
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
"renesans"... to by znaczyło, że kiedyś już im było dobrze, ale potem się pogorszyło...
Wina Tuska?
Nie. Początków koronawirusa, żartownisiu. Dodam jeszcze wysyłkową gastronomię.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
A mi się wydaje, że firmy kurierskie i pewnie większość sklepów internetowych nie miała w ogóle dołka korowirusowego, z którego by się miały teraz podnosić (chyba, że jak ktoś stał w kolejce po papier, to nie miał czasu zamawiać w necie). O rolnikach certyfikowanych się nie wypowiem.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Ja Ciebie też, co nie zmienia faktu, że w kwestii niedawnej recesji w branży usług kurierskich możesz nie mieć racji.
Ale niepewność w tej kwestii nie powstrzyma ma mnie przeć udaniem się na zasłużony odpoczynek
A mi się wydaje, że firmy kurierskie i pewnie większość sklepów internetowych nie miała w ogóle dołka korowirusowego, z którego by się miały teraz podnosić (chyba, że jak ktoś stał w kolejce po papier, to nie miał czasu zamawiać w necie). O rolnikach certyfikowanych się nie wypowiem.
U nas: duża, polska sieć obecnie zamkniętych sklepów w większości centrów handlowych, sklep internetowy dostał takiego kopa, że wynik lepszy niż rok temu przy działających sklepach plus www.
Na pewno coś w tym jest, sam ostatnio wygenerowalem spory obrót firmom kurierskim.
Wszystkie sklepy specjalistyczne czy serwisy pozamykane, to trzeba sobie radzić inaczej.
U mnie w firmie obrót jest na poziomie okresu przedświątecznego. I generują go zlecenia głównie do sklepów internetowych. Taki Empik np. nie wyrabia się z wysyłką.
Firmy wysyłkowe i kurierskie, sklepy internetowe, rolnicy z certyfikatami żywności przeżywają właśnie wielki renesans. I nie jest to sytuacja chwilowa.
Dzięki ograniczeniom (molochy, przemieszczanie się) mocno odżyły też małe lokalne i osiedlowe sklepiki.
Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem
7 tysięcy złotych za uncję – taka jest giełdowa wycena królewskiego metalu. To najwięcej w historii.
A oto, dlaczego to wkleiłem:
W latach 2018-2019 zasoby złota NBP wzrosły o 125,7 ton, do 228,6 ton - podał bank centralny. Blisko połowa polskiego złota zostanie sprowadzona do kraju. Zasoby złota NBP są teraz niemal dwukrotnie większe niż w Szwecji (126 ton), nieco większe niż Belgii (227 tony) i zbliżone do Austrii i Hiszpanii (280 ton).
Narodowy Bank Polski poinformował w piątek, że "zrealizował strategiczne decyzje Zarządu NBP o znacznym zwiększeniu zasobów złota w rezerwach dewizowych". "W latach 2018-2019 zasoby złota NBP zostały zwiększone o 125,7 ton i obecnie wynoszą 228,6 ton" - czytamy w komunikacie banku. Dodano, że blisko połowa polskiego złota zostanie sprowadzona do kraju i będzie przechowywana w skarbcach NBP.
Wielu ekonomistów od kilku lat wieszczy upadek petrodolara, bankructwo USA i reset systemu walutowego. Z powstaniem nowej waluty opartej na parytecie złota włącznie.
Nie tylko Polska ostatnimi czasy gromadzi złoto. Robi to większość państw i banków centralnych.
Wielu ekonomistów od kilku lat wieszczy upadek petrodolara, bankructwo USA i reset systemu walutowego. Z powstaniem nowej waluty opartej na parytecie złota włącznie.
Albo na chińskim yuanie. Tak czy siak poprzedzone małą wojną światową.
Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem
Komentarz