Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Czego nie wiesz?
Cmentarze są dostępne.
Masz na nich zachować te same zasady,co w innych miejscach publicznych.
Ceremonie pogrzebów są tak samo obłożone sankcjami,jak msze święte.
A że u Ciebie sobie wymyślili "przeganianie" ludzi z cmentarzy,to już inna sprawa.
Czyli nie mogę umyć samochodu na myjni bo nie jest to czynność niezbędna do zycia, ale na cmentarz mogę iść bo... jest to czynność niezbędna do życia? Mogę też siedzieć sobie na ławeczce na deptaku w centrum miasta i delektować się piękną pogodą i nie grozi mi za to mandat tak? W końcu ten deptak jest ogólnodostępny i nikt nie powinien mnie przeganiać tak? Po prostu te wszystkie pseudo przepisy bo nie wiem jak to nazwać są tak nieprecyzyjne, że człowiek się gubi...
Wprowadzenie "wakacji składkowych" większych firm, zwiększenie dostępności pożyczek czy zasiłki dla rolników - takie rozwiązania przewiduje uchwalona w nocy ze środy na czwartek przez Sejm ustawa d...
Zapewne jeszcze nikt z tak naprawdę Ci bliskich nie odszedł, inaczej tego nie tłumaczę...
Oczywiście kolego.
Jestem na cmentarzu u rodziców minimum raz na dwa tygodnie.
Ostatnio byłem jeszcze przed wprowadzeniem stosownych obostrzeń.
Pojechałem dopiero dziś ,bo nie wyobrażam sobie ,żebym przed świętami ich nie odwiedził.Ludzi było na cmentarzu tyle ,co w normalny dzień "przed kwarantanną".
Nie szukajmy problemów tam ,gdzie ich nie ma.
Oczywiście kolego.
Jestem na cmentarzu u rodziców minimum raz na dwa tygodnie.
Ostatnio byłem jeszcze przed wprowadzeniem stosownych obostrzeń.
Pojechałem dopiero dziś ,bo nie wyobrażam sobie ,żebym przed świętami ich nie odwiedził.Ludzi było na cmentarzu tyle ,co w normalny dzień "przed kwarantanną".
Nie szukajmy problemów tam ,gdzie ich nie ma.
Komentarz