Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Tak. Jeśli cytujemy, to robimy to poprawnie, bez manipulacji.
    "Jak będziemy rządzić z Konfederacją, to my się zajmiemy Polską, a oni wami"
    Faktycznie. Teraz to wyszło na poważną deklarację. Nagrano posła Nitrasa jak zdradzał strategiczne plany KO, politycznej konkurencji. Pewnie zawieszą go na dniach.

Pamiętajmy jednak, że autorytety podważają wiarygodność jako taką Twojego źródła. Hmm. I co teras?

https://twitter.com/JoannaLichocka/s...238784006?s=20
    Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
    Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
    -------------
    Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Rewelacyjny myk z Twojej strony - Kupuję Od dzisiaj nie wierzę w nic co usłyszę, chyba, że komuś nikt nie zarzucił kłamstwa.

Komentarz

• Szczyt obłudy:

Marcin Horała
        @mhorala
        20 g.
        Podsumujmy: Platforma wymusiła dodatkowe posiedzenie Sejmu dla zmiany regulaminu, po czym atakuje PiS, że Sejm zajmuje się zmianą regulaminu.

Komentarz

• Zamieszczone przez gizo Zobacz posta

Rewelacyjny myk z Twojej strony - Kupuję Od dzisiaj nie wierzę w nic co usłyszę, chyba, że komuś nikt nie zarzucił kłamstwa.
          To teraz nie wiem czy ciągle żartujemy, czy Ty tak na poważnie. Naprawdę uważasz, że nagrano posła Nitrasa jak zdradzał strategiczne plany KO, politycznej konkurencji? Może zawieszą go na dniach? Jeśli naprawdę, no to ograniczę się tylko do ironicznych gratulacji i polecenia literatury faktu Tomasza Piątka.

Dodałem dopisek z poprzedniego posta, bo wstawiłem go późno.
          -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
            Fakt ujawnienia tego pomysłu najlepiej świadczy że to nie jest jednolity układ, bo nie trzeba by w ten sposób "wybadywać" sprawy.
            Nigdy nie był jednolity. A wspólne starty w wyborach, postawy, czy narracje mimo różnic następują.

Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
            Dobrze rozumiem, że zakładasz, że wszyscy kandydaci podzielają Twoje zdanie, że to Duda jest najlepszym kandydatem na prezydenta, a oni chcą tylko zniweczyć tę drogę do świetności Polski, natomiast żaden nie chce przełożenia wyborów po prostu ze względu na to, że nie mają możliwości prowadzenia kampanii wyborczej i przekonywania wyborców, w warunkach walki z pandemią?
            To jak to się dzieje, że nie robią niczego poza prowadzeniem kampanii? Choćby wczoraj.

Nie chciałbym mówić co myślisz, więc proszę napisz wprost - co Twoim zdaniem kieruje oponentami Dudy.
            Napisałem w drugim temacie - system.

Czy byłbyś równie przeciwny przełożeniu wyborów, gdyby ktokolwiek inny miał podobną przewagę nad konkurencją co Duda obecnie?
            Przede wszystkim, wstrzymałbym się z decyzją do jakiegoś 10 kwietnia i wybrał wariant w oparciu o ocenę ówczesnej sytuacji, a nie śpiewał razem z systemowym hard corem z "G.W." i tvn-em na czele. Zresztą - nie podając konkretnej daty - wbrew tej systemowej narracji - takie jest wielokrotnie powtarzane stanowisko PiS.
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

To teraz nie wiem czy ciągle żartujemy, czy Ty tak na poważnie. Naprawdę uważasz, że nagrano posła Nitrasa jak zdradzał strategiczne plany KO, politycznej konkurencji? Może zawieszą go na dniach? Jeśli naprawdę, no to ograniczę się tylko do ironicznych gratulacji i polecenia literatury faktu Tomasza Piątka.

Dodałem dopisek z poprzedniego posta, bo wstawiłem go późno.
              No co Ty. Przecież napisałem, że nie wolno wierzyć w nic co się usłyszy. a szczególności jeśli dotyczy to ludzi Giertycha. No i koniecznie należy podeprzeć się autorytetem jednej z moich ulubienic - Lichockiej.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

Przede wszystkim, wstrzymałbym się z decyzją do jakiegoś 10 kwietnia i wybrał wariant w oparciu o ocenę ówczesnej sytuacji, a nie śpiewał razem z systemowym hard corem z "G.W." i tvn-em na czele. Zresztą - nie podając konkretnej daty - wbrew tej systemowej narracji - takie jest wielokrotnie powtarzane stanowisko PiS.
                O to to, jeszcze daleka droga do wyborów jak i wciąż niepewna sytuacja, a ci się uczepili narracji, jak w przypadku zupełnie z duupy wziętego Polexitu.
                Ja nie wiem kto im ustala strategię działania (hejtu) ale takie ciągłe przywoływanie z duupy wziętych frazesów niczemu nie służy.

Komentarz

• Zabawne, że narrację o domniemanej przyszłej współpracy Konfy z KO (wszystko oburzającym tonem) propagują sympatycy partii, która od początku kadencji jest w nieformanej koalicji z postkomunistami.

Komentarz

• Zamieszczone przez ZwykłyCzłowiek Zobacz posta
                    Zabawne, że narrację o domniemanej przyszłej współpracy Konfy z KO (wszystko oburzającym tonem) propagują sympatycy partii, która od początku kadencji jest w nieformanej koalicji z postkomunistami.
                    I co z tego ma niby wynikać, że nie można pisać Konfa&PO jedno zło?

Podrzuć jakieś nagranie.

Komentarz

• Czy dziś w planach obrad jest też głosowanie nad budżetem czy tylko nad tarczą antykryzysową?
                      Always look on the bright side of life!

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                        Nigdy nie był jednolity. A wspólne starty w wyborach, postawy, czy narracje mimo różnic następują.
                        Rónież w przypadku POPiSu. To jest normalne, choć obecny marketing polityczny próbuje wmówić, że kto nie z nami ten przeciw nam.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                        To jak to się dzieje, że nie robią niczego poza prowadzeniem kampanii? Choćby wczoraj.
                        Ok, wyraziłem się nieprecyzyjnie.
                        "nie mają możliwości prowadzenia kampanii wyborczej i przekonywania wyborców, w warunkach walki z pandemią?" zamień na "mają mocno ogarniczone możliwości prowadzenia kampanii wyborczej i przekonywania wyborców, w warunkach walki z pandemią, co w takim samym stopniu nie dotyczy urzędującego prezydenta?". To zresztą nie jest temat do dyskusji. Sytuacja jest nietypowa, zakazuje się zgromadzeń powyżej dwóch osób, max 5 osób w kościele, to po prostu nie jest moment na robienie kampanii prezydenckiej.

Napisałem w drugim temacie - system.
                        Przypominam że ten post skierowany do EyeQueue

Ja też. Ale PiS broni się przed przełożeniem wyborów tym, że prawo tego nie uwzględnia. Nie twierdzi, że nie przełoży wyborów na złośćGW i TVN. Nie twierdzi, że nie przełoży wyborów, bo kandydaci mogą robić to co w każdych innych wyborach. Z kolei kandydaci twierdzą, że nie mogą, a solidarne wycofanie sie kandydatów nie byłoby złamaniem prawa. Nie narażałoby obywateli na niebezpieczeństwo. Nie odbierałoby mandatu Dudzie przed wyborami. Po prostu trzeba by je zrobić w późniejszym terminie. Rzekomy ruch z Jakubiakiem świadczy o tym, że PiS się tych wyborów w innym terminie obawia. Jak uważasz, dlaczego?

-------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Jeśli już idziemy w domysły i teorie spiskowe, to skąd wiadomo, że Jakubiek to zagrywka PiSu? Bo tak Konfederacja z PO uważa? A może to wrzuta kogoś z opozycji, by zdyskredytować PiS?
                          Żeby nie było, jaja se robię.
                          Moje domysły są tak samo poważne jak i zwolenników przypisania Jakubiaka do PiSu.
                          Ostatnio edytowany przez gizo; 49971.

Komentarz

• Zamieszczone przez gizo Zobacz posta
                            Moje domysły są tak samo poważne jak i zwolenników przypisania Jakubiaka do PiSu.
                            Nie wiem czy czegoś źle nie zrozumiałem, ale np Foxx to chyba uznał, za w miarę poważne.
                            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Nie wiem czy czegoś źle nie zrozumiałem, ale np Foxx to chyba uznał, za w miarę poważne.
                              Wypowiadam się wyłącznie w swoim imieniu.

Komentarz

PiS się tych wyborów w innym terminie obawia. J
                                Obawia to zbyt duże słowo.

Podam Ci przykład: mamy grać decydujący mecz o mistrzostwie, dajmy na to z Lechem. Rywal jest teraz w rozsypce, wychodzą kwasy z szatni, ma fatalną passę, trener z każdą wypowiedzią się ośmiesza. Jednak ze względu na pandemię i brak możliwości treningu, rywal chce przełożyć mecz np. na jesień. U nas jest pewne, że latem dojdzie do załamania finansów, konieczne będą ostre cięcia. Lech może w tym czasie zmienić trenera.

Zgadzasz się na przełożenie meczu czy jednak dążysz, żeby odbył się w pierwotnym terminie?

Oczywiście jeśli sytuacja epidemiologiczna będzie zła, to te wybory zostaną przełożone. Wszyscy chyba jednak liczymy na to, że po świętach powoli zaczniemy wracać do normy.

Komentarz

Pracuję...
                                X