Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Lord of the Depths
    Na temat onuc napisałem wszystko co miałem do przekazania w pierwszym poście.Jak ktoś tego nie rozumie,jego problem.Musiałbym cały dzień spędzić na dyskusjach,a i tak nic by nie dotarło.
    Słusznie. Zamiast tego spędź ten czas ze słownikiem. Wszystkim wyjdzie to na dobre.

Komentarz

Foxx,podziwiam że chce Ci się z nimi dyskutować.Mi szkoda zdrowia i czasu
      Dzięki, ale nie mam problemów ani z jednym, ani z drugim, a dyskutować lubię
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Dzienks za przypomnienie paru faktów o których zapomniano. Przypomniało mi się jeszcze za co Tusk wywalił Kamińskiego, licząc pewnie że skoro go zostawił to nie będzie bruździł. A ten wyskoczył z tzw aferą hazardową hehe. Podsumowując. Chodzi o bieżącą walkę polityczną w kontekście wyborów. Słabe to i krótkowzroczne. W ramach ćwiczeń w podgrupach (ulubione swego czasu sformułowanie Brauna) proponuję sobie wyobrazić lub dokonać symulacji w następującym temacie: jak Konfederacja mając cały aparat jaki miał/ma PiS radzi sobie z takimi Gawłowskimi, Żurkami, Grasiami czy Jankami Burymi.
        Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...

Komentarz

• Zamieszczone przez ZwykłyCzłowiek
          Słusznie. Zamiast tego spędź ten czas ze słownikiem. Wszystkim wyjdzie to na dobre.
          Typowe.Pisanie o słowniku,jak się nie ma argumentów.Poza tym nie zrobiłem żadnego błędu.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mayhe(L)
            W ramach ćwiczeń w podgrupach (ulubione swego czasu sformułowanie Brauna) proponuję sobie wyobrazić lub dokonać symulacji w następującym temacie: jak Konfederacja mając cały aparat jaki miał/ma PiS radzi sobie z takimi Gawłowskimi, Żurkami, Grasiami czy Jankami Burymi.
            Nijak. Nie ma tam nikogo, absolutnie nikogo z jakimkolwiek doświadczeniem w rządzeniu czymkolwiek. Ot, grupa chłopaczków z ideami, ale kompletnie bez praktyki, nawet samorządowej.
            Poza tym, jak wielokrotnie wspominałem, najgłośniejsza postać tego ruchu, czy co tam to jest, czyli Korwin, nigdy nie był zainteresowany wpływem na władzę, a jedynie możliwością głoszenia swoich jedynie słusznych poglądów. Od zawsze i na zawsze, a przynajmniej dopóki demencja go nie dopadnie...
            Si possides amicum, in tentatione posside eum et non facile credas illi. (Sir 6:7)
            Ceterum censeo Unionem Europaeam esse delendam. (EyeQueue)
            ʎuмızp ozpɹɐq ʇsǝ! ʇɐıмº

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx

"Argumenty"? Raczej po raz milionpincetósmy "syndrom Napoleona"
              W punkt!

Polecam, nie tylko zwolennikom krula, jego świeże (sprzed 3 dni) mądrości w przyjaznej telewizji.
              Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Polecam, z rozwiązań patykiem na wodzie pisanych i tworzonych ad hoc (żeby było haha śmisznie i nieskomplikowanie, jak w tefałenach) szczególnie skrupulatny, przemyślany i logicznie spójny plan "systemowej reformy sądownictwa".

Komentarz

Foxx,podziwiam że chce Ci się z nimi dyskutować.Mi szkoda zdrowia i czasu,nie potrzebnie wdałem się w dyskusję w sumie nie mając takiego zamiaru.Na temat onuc napisałem wszystko co miałem do przekazania w pierwszym poście.Jak ktoś tego nie rozumie,jego problem.Musiałbym cały dzień spędzić na dyskusjach,a i tak nic by nie dotarło.
                Dlaczego masz nie pisać? To jest Twój punkt widzenia, masz do niego prawo, jak widać argumenty. Nie poddawaj się...

Komentarz

Typowe.Pisanie o słowniku,jak się nie ma argumentów.Poza tym nie zrobiłem żadnego błędu.
                  Podsumowując wpadłeś na forumkę oburzony, że Konfa głosowała za odwołaniem Kamińskiego podobnie jak totalni zarzucając, że stosują kodziarską retorykę.
                  Kiedy zostały Ci przedstawione wypowiedzi członków Konfy czemu chcieli go odwołać i żebyś się do nich ustosunkował, albo napisał jakie masz konkrety za tym, że Konfa jest tylko antypisem napisałeś, że nie masz czasu na dyskusję, bo swoje wiesz i już nie masz czasu
                  Do tego koledze zarzucasz, że to on nie ma argumentow mimo, że wrzucił Ci link do poczytania

Komentarz

• Drobiazg polega na tym, że jak wykazałem wyżej tam nie ma argumentów
                    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Czy mógłby ktoś w krótkich słowach wyjaśnić o co chodzi z tymi 2 mld na TVp ? Faktycznie kasa mogła iść na Onkologię czy to tylko pieprzenie opozycji ?
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Pieprzenie opozycji. Po odrzuceniu tych pieniędzy w senacie, Grodzki sobie wymyślił żeby pisiory przeznaczyły te pieniądze na onkologię

Wysłane z mojego SM-G973F przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek
                          Czy mógłby ktoś w krótkich słowach wyjaśnić o co chodzi z tymi 2 mld na TVp ? Faktycznie kasa mogła iść na Onkologię czy to tylko pieprzenie opozycji ?
                          Czysty populizm i demagogia. Jak te pedały były u władzy, to przez 8 lat zwiekszyly wydatki na służbę zdrowia o 20 mld zł, jednoczesnie kradnac 153 mld z OFE i zadluzajac panstwo, gdzie deficyt w stosunku do PKB wynosil nawet 7%.

PIS zwiekszyl w 4 lata wydatki na sluzbe zdrowia o 29 mld zlotych, a budzet jest zdecydowanie bardziej zrownowazony.

Czyste kurewstwo i granie na emocjach ze strony totalsow, ale niczego innego po nich sie nie spodziewam

Takie chwytliwe haselka mozna rzucac zawsze, np. po co kupowac helikoptery czy mysliwce dla wojska skoro w szpitalach ludzie na raka umieraja.

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek
                            PodsumowujÄ…c wpadÅ‚eÅ› na forumkÄ™ oburzony, Åźe Konfa gÅ‚osowaÅ‚a za odwoÅ‚aniem KamiÅ„skiego podobnie jak totalni zarzucajÄ…c, Åźe stosujÄ… kodziarskÄ… retorykÄ™.
                            Kiedy zostaÅ‚y Ci przedstawione wypowiedzi czÅ‚onkÃłw Konfy czemu chcieli go odwoÅ‚ać i ÅźebyÅ› siÄ™ do nich ustosunkowaÅ‚, albo napisaÅ‚ jakie masz konkrety za tym, Åźe Konfa jest tylko antypisem napisaÅ‚eÅ›, Åźe nie masz czasu na dyskusjÄ™, bo swoje wiesz i juÅź nie masz czasu
                            Do tego koledze zarzucasz, Åźe to on nie ma argumentow mimo, Åźe wrzuciÅ‚ Ci link do poczytania
                            Nie wpadł‚em na forumkę™ "oburzony",tylko napisałem co o tym myślę™.Po prostu.Oburzony nie jestem wcale,bo od dawna wiem,czego można się™ po Konfederacji spodziewać‡.I z każdym dniem jej politycy to potwierdzają….

Wypowiedzi członków Konfy?Foxx już wyjaśnił‚.Myś›lisz,że jak Winnicki czy inny Bosak coś› tam powie,jak zwykle kłamią…c i manipulując,to nikt tego nie wyłapie? Mam się™ do tych manipulacji ustosunkowywać?
                            Albo mam Ci podawa㇠"konkrety" za tym,że Konfa jest tylko antypisem?
                            Przecież wystarczy poczytać/posł‚ucha㇠wypowiedzi polityków Konfy,żeby zobaczyć‡,że to jest praktycznie WYŁĄ„CZNIE ciągł‚a krytyka rządu i PISu,dokładnie jak totalni kretyni,tylko PIS,PIS,PIS.Innych problemów nie ma,najważniejszym problemem jest PIS.Jeś›li tego nie widzisz,to żadne "konkrety" tu nie pomogą….
                            Przed ostatnimi wyborami był gdzieś› na fb filmik,na którym Wasz krul mówił otwartym tekstem,że nie może wygrać PIS i trzeba zrobi㇠wszystko,żeby do tego nie dopuś›cić‡.Rozumiem,że jako wyborca Konfy znasz tą wypowiedź?
                            Podobnie jak ostatni tekst o bronieniu Komorowskiego jak niepodległ‚ości? Przecież to jest czysty antyPIS.
                            A to tylko dwa przykł‚ady (wypowiedzi,o gł‚osowaniach nie chce mi się™ już wspominać‡).
                            Poza tym pię™knie manipulujesz (uczysz się™ od Konfy?),że niby stwierdziłem,że nie mam czasu.Otóż nic takiego nie napisałem ("szkoda czasu" to nie to samo,jakbyś nie wiedział‚),ale tak Ci akurat pasowało do tezy,no cóż.
                            Na koniec - wię™cej emotek,bę™dziesz bardziej "przekonują…cy".
                            Ostatnio edytowany przez Lord of the Depths; 148953.

Komentarz

• Zamieszczone przez b.
                              Takie chwytliwe haselka mozna rzucac zawsze, np. po co kupowac helikoptery czy mysliwce dla wojska skoro w szpitalach ludzie na raka umieraja.
                              Taka narracja zawsze działała w wiadomych kręgach, ale kiedy nastepuje odcięcie od państwowych dotacji to optyka szybko się zmienia

Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...

Komentarz

• Kolejny raz jeżeli chodzi o podatki lewica bezbożna i ta udająca pobożną głosują ramię w ramię:

Podatek cukrowy przegłosowano większością 254 posłów. Przeciwnych mu było 169 osób, podczas gdy 16 wstrzymało się od głosu. Koalicja Obywatelska postulowała odrzucenie prawa w całości. Z kolei Lewica, której posłowie poparli nowy podatek, proponowali, by zmienić termin wprowadzenia daniny z 1 lipca 2020 na 1 stycznia 2021. Zarówno jeden, jak i drugi pomysł nie przeszły.

Nie ma co się dziwić, w końcu to wszystko dla dobra naszego, naszych dzieci, wnuków oraz całego społeczeństwa.
                                Lewica zawsze ma jeden program: napie.... burżuazję, tylko z biegiem lat definicja burżuazji się zmienia.
                                Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                                I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎