Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
    Oczywiście masz rację, tak to wygląda i wyglądać powinno, gdy Prezydent jest po linii partyjnej i mnie to zupelnie nie przeszkadza, gdyż w taki sposób obóz rządzący może szybko i sprawnie przeprowadzić zapowiedziane przed wyborami, akceptowane przez społeczeństwo reformy.
    Mam nadzieję, że Tobie również to nie przeszkadza, bowiem jego poprzednik czynił dokladnie tak samo

Fakty:
    Lech Kaczyński z prawa weta korzystał 18 razy, Bronisław Komorowski - 4, a Andrzej Duda - do tej pory 7

To się Prezydent Komorowski nawetował

Detal:
    Komorowski czterokrotnie skorzystał z przysługującego prezydentowi prawa weta. Zgłosił je wobec ustawy o Akademii Lotniczej w Dęblinie (zostało podtrzymane przez posłów) i ustawy o nasiennictwie. Weto nie zostało rozpatrzone przez Sejm. W 2012 r. prezydent skierował do Sejmu własny projekt ustawy o nasiennictwie. W czerwcu 2013 roku Komorowski zawetował obywatelską ustawę o okręgach sądowych sądów powszechnych. Miała ona przywrócić sądy zniesione przez Jarosława Gowina. Sejm podtrzymał weto. Prezydent przedstawił własną propozycję projektu zmian w Prawie o ustroju sądów powszechnych. W lipcu 2014 r. prezydent zawetował nowelizację ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych, likwidującą nadzór resortu rolnictwa nad odrolnianiem najbardziej żyznych gruntów. Sejm poparł weto.
    Masz cyferki jak to wyglada pod kierowaniem ustaw do TK? Najlepiej w podziale przed podpisaniem i po podpisaniu.
    Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974.
    "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
      Masz cyferki jak to wyglada pod kierowaniem ustaw do TK? Najlepiej w podziale przed podpisaniem i po podpisaniu.
      A nie mógłbyś raz sam czegoś poszukać?

Info o Komorowskim

O Dudzie
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Dzięki

Komentarz

• 8 lutego o godz. 12 przed Trybunałem Konstytucyjnym w Warszawie będzie można zademonstrować swoje przywiązanie do państwa prawa, suwerenności, konstytucji i opowiedzieć się za realną reformą wymiaru sprawiedliwości. Komitet "Suwerenni" oraz Kluby "Gazety Polskiej" organizują demonstrację, a redaktor naczelny "GP" Tomasz Sakiewicz apeluje o pełną mobilizację.
          8 lutego o godz. 12 przed Trybunałem Konstytucyjnym w Warszawie będzie można zademonstrować swoje przywiązanie do państwa prawa, suwerenności, konstytucji i opowiedzieć się za realną reformą wymiaru sprawiedliwości. Komitet

Pierwsza od dawna mobilizacja. Jaka frekwencja, drodzy PISowcy, będzie dla Was sukcesem?
          Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
          I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Wprawdzie, jak wielokrotnie pisałem - popieram PiS "z braku laku", ale mogę napisać. Żadna Szczerze, jeżeli ktoś komentuje bieżącą politykę i zakłada, że spędy Sakiewicza mobilizują znaczącą część elektoratu partii rządzącej, to...
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Pozwolę sobie posłużyć się pewną anegdotką. Kiedyś jedna młoda dziennikarka zadzwoniła do Roberta Mazurka z pytaniem co myśli o linii "Gazety Wyborczej", ten ze znanym poczuciem humoru odpowiedział "nie myślę, nie czytam", na co Pani ze smutkiem w głosie odpowiedziała "kurczę, wszyscy mi to mówią". Mniej więcej takie same znaczenie mają działa Sakiewicza i jego biuletynu (bo gazetą tego trudno nazwać) ze sprzedażą na poziomie 20k (największy spadek r/r ze wszystkich tygodników wynoszący 24%).

Komentarz

• PAD podpisał ustawę dot. sądów

Komentarz

• 'Szanowni Państwo, w tym naprawdę bolesnym i trudnym dniu musimy być pod Pałacem Prezydenckim, bo trzeba powiedzieć prawdę.' - powiedziała Małgorzata Kidawa-Błońska. 

Prezydentka wydała orędzie

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                    Przede wszystkim nie słucha przygłupa MKB

Komentarz

• Gośka, dla ciebie to jest Pan Prezydent Andrzej Duda i Pan Prezes Jarosław Kaczyński...
                      #MuremZaBonusem

Komentarz

• Zamieszczone przez berserk Zobacz posta
                        Gośka, dla ciebie to jest Pan Prezydent Andrzej Duda i Pan Prezes Jarosław Kaczyński...
                        No właśnie czemu Prezes, a nie Premier?
                        "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Bo najwidoczniej nie jest tym zainteresowany
                          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta
                            PAD podpisał ustawę dot. sądów
                            podpisał też nowe święto Dnia Nauki Polskiej. Lubi maznąć parafkę.
                            "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                            „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                              Bo najwidoczniej nie jest tym zainteresowany

Najprostsze rozwiązania wydają się być zawsze najbardziej logiczne

Komentarz

• Zamieszczone przez berserk Zobacz posta
                                Gośka, dla ciebie to jest Pan Prezydent Andrzej Duda i Pan Prezes Jarosław Kaczyński...
                                Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
                                No właśnie czemu Prezes, a nie Premier?
                                Prezydent Andrzej Duda, jak najbardziej.

Ale "Prezes Jarosław Kaczyński"? Przeciez to nie jest żaden dla niej prezes. On jest przesem dla członków PiS.
                                A dla innych powinien być POSŁEM Jarosławem Kaczyńskim.
                                Poseł RP to ważniejsza godność niż prezesowanie dowolnej spółce/stowarzyszeniu.
                                Także przy okazji - także dla członków PiS, których jest prezesem, powinien być przede wszystkim posłem

Premier Jarosław Kaczyński - też byłoby na miejscu.
                                Grzecznościowo do osób piastujących w przeszłości funkcje publiczne także można zwracać się używając nazwy najwyższej godności, jaką sprawowali.

--
                                to tak zupełnie abstrahując od tego, co MKB mówiła - bo na jej słuchanie szkoda mi czasu
                                Ostatnio edytowany przez Yevaud; 100.
                                koko koko Skorza spoko...

Komentarz

Pracuję...
                                X