Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Moriarty
    I co on duka
    Donek jeszcze bardziej duka i jakoś tragedii pośród szeregu jego zwolenników nie widziałem

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70
      Donek jeszcze bardziej duka i jakoś tragedii pośród szeregu jego zwolenników nie widziałem
      Grunt, że jest ktoś kto jest jeszcze gorszy (chociaż nawiasem mówiąc nie jest). Gratuluję podejścia.
      Bazinga!
      Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

Grunt, że jest ktoś kto jest jeszcze gorszy (chociaż nawiasem mówiąc nie jest). Gratuluję podejścia.
        A ja gratuluję trafnej oceny kandydatów pod kątem merytoryki, tak istotnej w przypadku debaty wyborczej i w zamian wyszukiwania tematów zastępczych.
        Bo co ma piernik do wiatraka w przypadku gdy ewentualna debata będzie prowadzona w języku polskim.
        Ostatnio edytowany przez Budyń_70; 126028.

Komentarz

Jest jeden kandydat, który mógłby pozamiatać ową dwójkę:
          W młodości trenował akrobatykę sportową, następnie rozpoczął treningi windsurfingu. Był instruktorem żeglarskim. Działał w Związku Harcerstwa Polskiego (ZHP). W latach 2001 - €“2004 studiował architekturę na Politechnice Wrocławskiej. Odbył kurs dziennikarski w Wyższej Szkole Kultury Społecznej i Medialnej w Toruniu. W latach 2004 - €“2008 studiował zaocznie ekonomię w Szkole Głównej Handlowej w Warszawie. Studiował również zaocznie filozofię na prywatnej uczelni.

Żadnych z wymienionych studiów nie ukończył.
          "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
          Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
          Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
          Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
          "
          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

A ja gratuluję trafnej oceny kandydatów pod kątem merytoryki, tak istotnej w przypadku debaty wyborczej i w zamian wyszukiwania tematów zastępczych.
            Bo co ma piernik do wiatraka w przypadku gdy ewentualna debata będzie prowadzona w języku polskim.
            Taki żarcik miał być, a Ty się rozpędziłeś i bronisz dukającego Prezydenta jak niepodległości. Masz rację, merytoryki w tym żadnej... EOT.
            Bazinga!
            Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

ja to nawet PADa szanuję za to, że zaczął mówić w innym języku niż rodzimy choć nie jest w nim biegły.
              "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
              „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

Na **** Ty się tej forumowej V kolumnie tłumaczysz. Faktycznie w byciu Prezydentem RP kluczowa jest znajomość mandaryńskiego i jidisz, nic to czekać tylko na jodłującą Kidawę, oraz na lingwistyczne popisy poligloty Komorowskiego.
                O tych pożal się Boże forumowiczach pisał już Słowacki -> "Pawiem narodów byłaś i papugą".
                Lieber tot als rot!!

Komentarz

• O *****, szczyt intelektu
                  #MuremZaBonusem

Komentarz

Taki żarcik miał być, a Ty się rozpędziłeś i bronisz dukającego Prezydenta jak niepodległości. Masz rację, merytoryki w tym żadnej... EOT.
                    Taki "merytoryczny" żarcik

Ale masz rację, bronię, bo to mój Prezydent.
                    Twoim zapewne była by nie dukająca, ale za to napindalająca totalne głupoty MK-B.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
                      Jest jeden kandydat, który mógłby pozamiatać ową dwójkę:

Żeby orać podczas debat przeciwników politycznych, jak widać wystarczy : popcorn:

Komentarz

• Nie wiem gdzie wrzucić, więc wrzucę tu. Każdy powinien przesłuchać
                        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• To ten były prezes ŁKS-u? Bo jeśli tak, to szkoda mi 40 minut.
                          "
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Może ma to, że obecny Prezydent swoim smiesznym dukaniem ośmiesza nasz kraj. Jak nie umie się wypowiedzieć płynnie po angielsku, to żadne problem, niech skorzyta z tłumasza. Tyle i tylko tyle. A nie ośmiesza kraj.

P.S. W buciu Prezydentem Polski jest najważniejsze aby szybko i sprawnie podpisywał wszystko co przyjdzie z Nowogrockiej. A jak nie wie co przyjdzie to najlepiej niech tam pojedzie skonsultować. Podpis podpis i jeszcze raz jak najszybszy podpis. Tak jak we wszystkich instytucjach najważniejsze aby był mierny ale wierny.
                            Ostatnio edytowany przez wklepack; 60004.

Komentarz

• Zamieszczone przez wklepack
                              Może ma to, że obecny Prezydent swoim smiesznym dukaniem ośmiesza nasz kraj. Jak nie umie się wypowiedzieć płynnie po angielsku, to żadne problem, niech skorzyta z tłumasza. Tyle i tylko tyle. A nie ośmiesza kraj.

P.S. W buciu Prezydentem Polski jest najważniejsze aby szybko i sprawnie podpisywał wszystko co przyjdzie z Nowogrockiej. A jak nie wie co przyjdzie to najlepiej niech tam pojedzie skonsultować. Podpis podpis i jeszcze raz jak najszybszy podpis. Tak jak we wszystkich instytucjach najważniejsze aby był mierny ale wierny.
                              Jednak podstawą jest język polski. To tylko moje prywatne zdanie.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez wklepack
                                Oczywiście masz rację, tak to wygląda i wyglądać powinno, gdy Prezydent jest po linii partyjnej i mnie to zupelnie nie przeszkadza, gdyż w taki sposób obóz rządzący może szybko i sprawnie przeprowadzić zapowiedziane przed wyborami, akceptowane przez społeczeństwo reformy.
                                Mam nadzieję, że Tobie również to nie przeszkadza, bowiem jego poprzednik czynił dokladnie tak samo

Fakty:
                                Lech Kaczyński z prawa weta korzystał 18 razy, Bronisław Komorowski - 4, a Andrzej Duda - do tej pory 7

To się Prezydent Komorowski nawetował

Detal:
                                Komorowski czterokrotnie skorzystał z przysługującego prezydentowi prawa weta. Zgłosił je wobec ustawy o Akademii Lotniczej w Dęblinie (zostało podtrzymane przez posłów) i ustawy o nasiennictwie. Weto nie zostało rozpatrzone przez Sejm. W 2012 r. prezydent skierował do Sejmu własny projekt ustawy o nasiennictwie. W czerwcu 2013 roku Komorowski zawetował obywatelską ustawę o okręgach sądowych sądów powszechnych. Miała ona przywrócić sądy zniesione przez Jarosława Gowina. Sejm podtrzymał weto. Prezydent przedstawił własną propozycję projektu zmian w Prawie o ustroju sądów powszechnych. W lipcu 2014 r. prezydent zawetował nowelizację ustawy o ochronie gruntów rolnych i leśnych, likwidującą nadzór resortu rolnictwa nad odrolnianiem najbardziej żyznych gruntów. Sejm poparł weto.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎