Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz posta
    Jeżeli najbystrzejszy z PiSowskich szermierzy sprawiedliwości społecznej tego nie rozumie to jest z Wami gorzej niż myślałem.

Oho, kolejny meteor z ego Wałęsy zarejestrował się tu, żeby napierdalac linkami i z pozycji stratosfery pouczać tutaj nas, czyli PISowski plebs z ciemnogrodu.

41/41 postow w tematach politycznych, jedziesz dalej agitatorze

Ksysiu :klask: :klask: Bosak

A w drugiej turze pewnie (podobnie jak niektorzy wyborcy Konfy w wyborach do senatu na POjebow )bedzie glosował na Kidawę, no chyba ze Ksysio Bosak wejdzie Zreszta ostatnio smigały po necie skriny jak Dominia Korwin-Mikke na pejsbuku czy jakichs tam zamknietych forach do tego namawiała

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta

Oho, kolejny meteor z ego Wałęsy zarejestrował się tu, żeby napierdalac linkami i z pozycji stratosfery pouczać tutaj nas, czyli PISowski plebs z ciemnogrodu.

A w drugiej turze pewnie (podobnie jak niektorzy wyborcy Konfy w wyborach do senatu na POjebow )bedzie glosował na Kidawę, no chyba ze Ksysio Bosak wejdzie Zreszta ostatnio smigały po necie skriny jak Dominia Korwin-Mikke na pejsbuku czy jakichs tam zamknietych forach do tego namawiała
      Chętnie zobaczę te " skriny ".
      Tym bardziej, że w 2010 JKM przekazał poparcie w II turze na rzecz JK

Komentarz

• Były nawet niedawno wklejane w tym temacie.
        "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Mam to na pulpicie, ale za cholerę nie wiem jak to wkleić w post

Komentarz

• Zamieszczone przez AGZI Zobacz posta
            Nie rozumiem,co to za problem dla społeczeństwa,że mogłoby być za dużo aptek.Jak ktoś otwiera biznes w miejscu,gdzie już jest takich kilka,to tylko jego problem i jego ryzyko.Najwyżej splajtuje.Dlaczego niby miałoby to regulować państwo?
            Popełniając mały off top, to nie rozumiem jak można zastanawiać się, jakim problemem dla społeczeństwa, jest taka ilość aptek. Zaczynając od banału popyt = podaż - Polacy są w ścisłej czołówce pod kątem brania leków, a co gorsza te ilości rosną. W 2014 roku wydaliśmy na nie 9 mld, a w 2018 już ponad 13 mld zl - prawie 40% wzrostu!!! Zaledwie 10% medykamentów jest przepisanych przez lekarza. Do tego nie wiem czy to moje subiektywne odczucie, ale liczba reklam leków jest o wiele wyższa niż rok temu. Ostatnio z nudów liczyłem reklamy w radio ZP: po 4 piosenkach, wjechało 7 reklam, z czego 5 leków/suplementów (3 aflofarm!!! ). Moim zdaniem KONIECZNY jest zakaz, bądź ścisłe ograniczenie liczby reklam, chociażby w mediach.
            Mioduski won
            Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
            Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• Zamieszczone przez gizo Zobacz posta
              Mam to na pulpicie, ale za cholerę nie wiem jak to wkleić w post
              Wejdź na jakąs stronę z hostingiem zdjęć, np. https://tinypic.pl/

Następnie "wybierz", dodajesz zdjęcie z dysku czy tam pamięci telefonu, "prześlij", klikasz w te zdjęcie dwa razy i na dole masz coś takiego "pokaż oryginalne zdjęcie", klikasz w to i wtedy kopiujesz adres url czyli linka do zdjecia.

A na forum czwarta ikonka od lewej "insert image" i dodajesz do posta.

Komentarz

• Zamieszczone przez Darex13 Zobacz posta
                Ostatnio z nudów liczyłem reklamy w radio ZP: po 4 piosenkach, wjechało 7 reklam, z czego 5 leków/suplementów (3 aflofarm!!! ). Moim zdaniem KONIECZNY jest zakaz, bądź ścisłe ograniczenie liczby reklam, chociażby w mediach.
                A ja liczyłem w TV
                Na 7 reklam, 4 były reklamami samochodów. A blachosmrody trujo, ludzi zabijajo, korki robio w mieście!
                Moim zdaniem KONIECZNY jest zakaz, bądź ścisłe ograniczenie liczby reklam, chociażby w mediach.
                Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
                Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Zamieszczone przez aDHd Zobacz posta
                  A ja liczyłem w TV
                  Na 7 reklam, 4 były reklamami samochodów. A blachosmrody trujo, ludzi zabijajo, korki robio w mieście!
                  Moim zdaniem KONIECZNY jest zakaz, bądź ścisłe ograniczenie liczby reklam, chociażby w mediach.
                  Śmieszki, heheszki, specjalnie dla Ciebie poszukałem informacji na ten temat. O ile niestety nie znalazłem danych z podziałem na branże, to takie z rankingiem firm już tak:

Aflofarm pierwszy, z ponad dwukrotną przebitka nad drugim Lidlem. Poza tym w czubie USP i Natura. Z branży motaryzacyjnej jedynie VW.
                  Mioduski won
                  Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
                  Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• Nie rozumiem całej dyskusji.
                    Co to komu przeszkadza wysoki procent reklam o lekach podczas przerwy w TV?
                    I jakie znaczenie ma to, że apteki są blisko siebie?
                    W jakim celu to regulować?

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                      Nie rozumiem całej dyskusji.
                      Co to komu przeszkadza wysoki procent reklam o lekach podczas przerwy w TV?
                      Pozwolę sobie zacytować samego siebie:
                      Zaczynając od banału popyt = podaż - Polacy są w ścisłej czołówce pod kątem brania leków, a co gorsza te ilości rosną. W 2014 roku wydaliśmy na leki 9 mld, a w 2018 już ponad 13 mld zl - prawie 40% wzrostu!!! Zaledwie 10% medykamentów jest przepisanych przez lekarza.
                      Spoglądając na Twój awatar - o ile nie jest szyderczy - pozwolę sobie zauważyć jedno znaczące podobieństwo z nadużywaniem alkoholu. Polecam wywiad z wiceprezesem Narodowej Rady Aptekarskiej Markiem Tomkowem.

-W Polsce jest 360 tys. punktów uprawnionych do sprzedaży leków, które pozostają poza jakąkolwiek kontrolą inspekcji farmaceutycznej. Pracują tam ludzie, którzy nie mają pojęcia o działaniu leków. Przeciwbólowe sprzedają z kawą czy napojem energetycznym, którymi potem klient ten lek zapija. Kierowcy tirów, cierpiący na bóle kręgosłupa i leczący się właśnie w ten sposób nagminnie trafiają do szpitala z objawami zatrucia. Środki przeciwbólowe umieszcza się przy półkach z alkoholem jako "zestaw grillowy". A potem ludzie łykają paracetamol jeszcze w trakcie picia - żeby nie mieć kaca. A ten lek w połączeniu z alkoholem niszczy wątrobę. To raczej próba nieumyślnego spowodowania śmierci niż pomoc - wskazuje wiceszef NRA.
                      Podobna sytuacja jest z alkoholem. Tyle, że alkohol sprzedaje jeden punkt na 295 mieszkańców, a leki 1 na 104.

Jako główną przyczynę wskazuje też wszechobecne reklamy:
                      Według informacji podanych przez NIA nieprawidłowe zażywanie leków to trzecia przyczyna zgonów na świecie. Jako drugi powód ich nadużywania podaje wszechobecne w mediach reklamy. - Przedstawiają leki w pozytywnym świetle, o działaniu niepożądanym się w nich nie wspomina. Wiele wzbudza w nas poczucie winy, bo jeśli nie zastosujemy leku, to znaczy, że nie dbamy o siebie. Producenci wykorzystują luki w prawie i w reklamie suplementów umieszczają osoby udające lekarzy - obecność autorytetu znacznie podnosi sprzedaż.
                      Dobre jest podsumowanie:
                      Reklamy wywołują też wrażenie, że leki biorą wszyscy
                      Bo biorą wszyscy. Przeciętny Polak wpieprza rocznie 130 tabletek różnego rodzaju suplementów - rynku który jest warty zaledwie 5 mld, przy 13 mld na leki. Łatwo policzyć zatem, że średnio każdy zjada ponad 300 tabletek/pigułek rocznie. Nadal uważasz, że nie jest to istotny problem?
                      Mioduski won

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta

On chyba nie jest z klask klask Ksysiu B. ani innych Grzegorzów Braunów. Raczej z chwalebnych obrońców demokracji, którym mądrość etapu nakazuje atakować wartości z "bardzo prawicowych" pozycji, casus wczesnego mapeta.

Komentarz

• Do Darex
                          Nie jest szyderczy nie piję % ponad 7 lat mimo, że monopole są wszędzie.
                          Jestem zdania, że każdy ma prawo wyboru do tego co je, używa, lub pije.
                          Odnośnie leków to od tego jest już edukacja, żeby wiedzieć co brać, kiedy i w jakich ilościach. Jak ktoś łyka jak pelikan co pokazują w reklamach to nie mówiąc już o skrajnych przypadkach które wymieniłeś.

Komentarz

• Alek, właśnie się przyjrzałem Twojemu avatarowi i tam jeden kieliszek jest przed przekreśleniem, czyli nie jest nim objęty
                            Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                            St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Bo to grafika 3D pewnie, dyletancie
                              ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Wiem co to 3D: denatrurat, dżin, Jack Daniels

Dyletant
                                Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                                St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

Pracuję...
                                X