Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
    Żal Ci, bo mnie nie.
    Ostanimi czasy aptekę można spotkać na kazdym rogu.

Aczkolwiek z drugiej strony największym sukcesem rządu jest to nieustające pasmo bólu dupska części społeczeństwa
    Tak, mam ból dupy, że z rynku zniknęło ponad 1000 polskich aptek i 11000 polskich sklepów. Weź Ty się puknij w łeb.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
    Co za urocza technika agitacyjna Myślę, że przed nadchodzącymi wyborami warto przybliżać szersze tło gry - cóż wystaje zza tej niedoli polskich przedsiębiorców, w tym aptekarzy...

PS Idę do którejś z trzech aptek, jakie mam w odległości mniejszej niż przystanek tramwajowy (od tygodnia męczy jakaś infekcja). Dziesięć lat temu w okolicy była jedna apteka. A doszła jeszcze zielarnia
    Za kilka lat będziesz miał 2. Tylko po co się martwić, niedługo rząd poradzi sobie z tymi bezdusznymi kapitalistami i wszyscy docenią sprawiedliwość społeczną.
    Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
    I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz posta
      Tak, mam ból dupy, że z rynku zniknęło ponad 1000 polskich aptek i 11000 polskich sklepów. Weź Ty się puknij w łeb.

To Ty się puknij w łeb.
      Po pierwsze, mamy gospodarkę rynkową, kto nie wytrzymuje konkurencji, musi się zwinąć, albo przebranżowić.
      Po drugie, czy znaczne zwiększenie się ilości aptek na metr kwadratowy dodatnio wpłynie na polską gospodarkę.
      Po trzecie była mowa li tylko o aptekach, których mamy aż nadto i tak naprawdę ich większa ilość w żaden sposób nie wpłynie na lepszą dostępność lekarstw ani ich cenę, dlatego nie rozumiem czemu dorabiasz do swojej ideologii sytuację dotyczącą sklepów spożywczych......innymi słowy - czy ta sama ustawa reguluje również ilość dostępnych tudzież otwieranych sklepów???
      Ostatnio edytowany przez Budyń_70; 126028.

Komentarz

Za kilka lat będziesz miał 2. Tylko po co się martwić, niedługo rząd poradzi sobie z tymi bezdusznymi kapitalistami i wszyscy docenią sprawiedliwość społeczną.
        Napisz za ile tych lat i możemy się założyć. "Kapitaliści" opierający "wiedzę" na info jednego ze związków zawodowych... (oczywiście wszyscy aptekarze do nich należą)

PS Ciekawe i dość oczywiste, że nie odniosłeś się do motywu z aktywem od Jaruzela. "Kapitalistów" oczywista.
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
          Napisz za ile tych lat i możemy się założyć. "Kapitaliści" opierający "wiedzę" na info jednego ze związków zawodowych... (oczywiście wszyscy aptekarze do nich należą)
          Taki trend. Liczb nie oszukasz.

PS Ciekawe i dość oczywiste, że nie odniosłeś się do motywu z aktywem od Jaruzela. "Kapitalistów" oczywista.
          Nie moja teoria spiskowa.

Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
          To Ty się puknij w łeb.
          Po pierwsze, mamy gospodarkę rynkową, kto nie wytrzymuje konkurencji, musi się zwinąć, albo przebranżowić.
          To idź załóż aptekę. Zobaczysz jaki to jest wolny rynek.

Po drugie, czy znaczne zwiększenie się ilości aptek na metr kwadratowy dodatnio wpłynie na polską gospodarkę.
          Większa konkurencja zawsze wpływa dobrze na gospodarkę.

Po trzecie była mowa li tylko o aptekach, których mamy aż nadto
          Kto zadecydował, że tych aptek mamy aż nadto? Ludzie, którzy kupują tam leki?

i tak naprawdę ich większa ilość w żaden sposób nie wpłynie na lepszą dostępność lekarstw ani ich cenę
          Czytałeś to co tutaj napisałeś? Większa liczba aptek nie wpływa na dostępność leków? Wyższa forma logiki.

, dlatego nie rozumiem czemu dorabiasz do swojej ideologii sytuację dotyczącą sklepów spożywczych......innymi słowy - czy ta sama ustawa reguluje również ilość dostępnych tudzież otwieranych sklepów???
          To jest odnośnie poprzedniego artykułu, który tu wkleiłem. Pokazuję, że nie tylko aptekarze dostali po tyłku, a robotnicza myśl socjalistyczna jest głęboko w filozofii Prawa i Sprawiedliwości.

Komentarz

Czytałeś to co tutaj napisałeś? Większa liczba aptek nie wpływa na dostępność leków? Wyższa forma logiki.

.
            Zdecydowanie "wyższą formą logiki" jest uważanie, że cztery apteki w promieniu 100m, spowoduje lepszy dostęp do lekarstw aniżeli trzy takie podmioty działające w danym rejonie.
            Czy Ty czasami siebie czytasz...

Komentarz

• Nie rozumiem,co to za problem dla społeczeństwa,że mogłoby być za dużo aptek.Jak ktoś otwiera biznes w miejscu,gdzie już jest takich kilka,to tylko jego problem i jego ryzyko.Najwyżej splajtuje.Dlaczego niby miałoby to regulować państwo?
              #MioduskiOut

Komentarz

• Zamieszczone przez AGZI Zobacz posta
                Nie rozumiem,co to za problem dla społeczeństwa,że mogłoby być za dużo aptek.Jak ktoś otwiera biznes w miejscu,gdzie już jest takich kilka,to tylko jego problem i jego ryzyko.Najwyżej splajtuje.Dlaczego niby miałoby to regulować państwo?
                Owszem, masz rację, aczkolwiek w tym sporze nie chodzi o to, czy było by lepiej czy gorzej dla społeczeństwa (wg mnie przy obecnej ilości aptek bez znaczenia), a o to, że ta ustawa tak naprawdę nie powoduje regresu gospodarki, co w dość pejoratywny i szyderczy sposób chciał przedstawić kolega @sephrioth1916.

Komentarz

Taki trend. Liczb nie oszukasz.
                  Jaki trend? Jakich liczb? Za ile lat w mojej okolicy mają być dwie apteki?

Zamieszczone przez sephrioth1916 Zobacz posta
                  Nie moja teoria spiskowa.
                  Przytoczyłem fakty, czyli praktykę. Przemilczenie ich nie sprawi, że staną się teorią
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
                    Owszem, masz rację, aczkolwiek w tym sporze nie chodzi o to, czy było by lepiej czy gorzej dla społeczeństwa (wg mnie przy obecnej ilości aptek bez znaczenia), a o to, że ta ustawa tak naprawdę nie powoduje regresu gospodarki, co w dość pejoratywny i szyderczy sposób chciał przedstawić kolega @sephrioth1916.
                    Ciężko się dyskutuje z człowiekiem, który odnosi się do swoich przypuszczeń, a nie do tego co faktycznie zostało napisane. Gdzie napisałem, że ta ustawa powoduje regres gospodarki?

Ustawa to spowodowała, że ponad tysiąc aptek zostało zamknięteych czyli ponad 1000 firm nie płaci CIT, nie zatrudnia ludzi, czyli nie płaci ZUS, PIT, składek, czynszu, itp. Nie konkuruję, np poprzez obniżkę cen, czyli traci zwykły Polak, ktory ma mniej kasy.

Czy uważasz, że to pomogło gospodarce, społeczeństwu?

Jedna ustawa nie powoduje regresu gospodarki, ale jak takich utaw pojawia się coraz więcej i więcej w różnych dziedzinach gospodarki to już może spowodować bardzo negatywne skutki.

Jaki trend? Jakich liczb? Za ile lat w mojej okolicy mają być dwie apteki?
                    Skąd mam to wiedzieć? Trend jest taki, że aptek jest coraz mniej i jeżeli nie zmienią się przepisy to z bardzo dużym prawdopodobieństwem w kolejnych latach znowu będzie mniej. Z prawdopodobieństwa wynika, że w końcu i w Twojej okolicy upadnie choć jedna, a kolejnej nie będzie można założyć, bo przepisy zabronią. Smutne, że muszę takie podstawy tutaj wyjaśniać.

Przytoczyłem fakty, czyli praktykę. Przemilczenie ich nie sprawi, że staną się teorią
                    Każda teoria spiskowa opiera się na faktach.
                    Ostatnio edytowany przez sephrioth1916; 157246.

Komentarz

Jedna ustawa nie powoduje regresu gospodarki, ale jak takich utaw pojawia się coraz więcej i więcej w różnych dziedzinach gospodarki to już może spowodować bardzo negatywne skutki.
                      Poproszę o przykłady kolejnych ustaw regulujących gospodarkę zatem, by nie być gołosłownym i w merytoryczny sposób udowodnić stawianą tezę a nie tylko przypuszczenia, co do których tak ciężko Ci się dyskutuje

Komentarz

• Lesbian World chciałby udowodnić na swój nieudolny, lewacki sposób że to, że jest pierd... w banię to wina tego, że ma reglamentowany dostęp do środków farmaceutycznych, które upodabniają go do człowieka.
                        Nie masz racji.
                        Jesteś genetycznym poebem. Budyń i Foxx to tobie kulturalnie wyłuszczyli.

Komentarz

Skąd mam to wiedzieć?
                          Sam rzuciłeś, że tak miałoby być. Pytam więc - kiedy?

Trend jest taki, że aptek jest coraz mniej
                          Przeciwnie. Smutne, że muszę zestawiać rzeczywistość z info jednego ze związków zawodowych-antyrynkowych sieci nagle traktowanych serio przez zwolenników "kapitalistów", bo można przywalić w "socjalistów" z PIS.

PharmaNET, opierając się na danych firmy Iqvia, podaje, że w Polsce w ostatnich latach zamykanych jest średnio 80 aptek miesięcznie. Związek podkreśla, że w 83 wsiach i małych miejscowościach po wejściu w życie ustawy zamknięto jedyną funkcjonującą aptekę. Tymczasem zrzeszająca farmaceutów Naczelna Izba Aptekarska uważa, że nowelizacja sprzed dwóch lat pozwoliła na „eliminację z rynku nieuczciwych przedsiębiorców i otwieranie placówek tam, gdzie są faktycznie potrzebne”.

Wylewanie krokodylich łez przez przedstawicieli sieci nad zamykaniem aptek jest niestosowne i cyniczne, a przedstawiana przez PharmaNET interpretacja danych o liczbie takich placówek w Polsce to szyta grubymi nićmi manipulacja — uważa Marek Tomków, wiceprezes Naczelnej Rady Aptekarskiej.

Jego zdaniem nie można zrzucać winy za zamykanie aptek na obowiązujące od dwóch lat regulacje.

— Na wsiach zamykane były przede wszystkim nie apteki, ale punkty apteczne, których ustawa nie obowiązuje. To podstawowa manipulacja. Za brak aptek w małych miejscowościach w rzeczywistości odpowiadają sieci, których apteki w pobliskich większych ośrodkach odbierają mniejszym placówkom pacjentów i pracowników. PharmaNET płacze zatem nad mlekiem, które sam rozlał. Warto też wspomnieć, że to na wsiach i w mniejszych miejscowościach w ciągu ostatnich dwóch lat otworzono 319 placówek, czyli ponad połowę nowych aptek i punktów aptecznych — mówi Marek Tomków.
                          Przedstawiciele sieci narzekają, że liczba aptek w Polsce spada, zwłaszcza na wsiach. Związek farmaceutów kontruje, że to manipulacja.

Jest to jeden z przykładów dość specyficznego podejścia zwolenników Konfy do zasad rynkowych. Podobnie zresztą, jak w sprawie wspomnianego przeze mnie skandalu z przejęciem przez system i rozwałką "Uważam Rze" przez korwinowców. Tyle, że w tamtym brał udział osobiście Korwin i serwował ideolo, dlsczego warto stanąć po stronie systemu przeciwko PiS. W apogeum "władzy absolutnej" PO. Jak napisałem, w odpowiedzi na agitację - przypominka wkrótce.

Każda teoria spiskowa opiera się na faktach.
                          Ale widzisz, że przytoczyłem deklaracje dot. nadchodzących wyborów i ogólnej perspektywy wprost ilustrowane fotką?

Ciąg dalszy przecież nastąpił

Janusz Korwin-Mikke najwyraźniej jest niezadowolony z wyniku prawyborów w Konfederacji. Lider partii KORWiN przekonuje, że lepszym kandydatem byłby Grzegorz Braun. Jego wpisy w mediach społecznościowych wywołały lawinę komentarzy.
                          Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.

Komentarz

• Ktoś wie, kogo teraz popiera Janusz Korwin-Mikke? Wielce czcigodnego pana Dziambora, czy wręcz przeciwnie?
                            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                              Ktoś wie, kogo teraz popiera Janusz Korwin-Mikke? Wielce czcigodnego pana Dziambora, czy wręcz przeciwnie?
                              Nikogo, sam wystartuje.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                                Ktoś wie, kogo teraz popiera Janusz Korwin-Mikke? Wielce czcigodnego pana Dziambora, czy wręcz przeciwnie?
                                JKM widział Grzegorza Brauna jako kandydata na prezydenta.
                                Ps: a pani Biejat nie jest już właściwą przewodnicząca komisji ds rodziny?
                                Chyba coś poszło nie tak
                                Dopiero Konfa musiała zadziałać, żeby PiS naprawiło swój wielbłąd.

Komentarz

Pracuję...
                                X