Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Po pierwsze nikt się nie dziwi, bo to ciąg dalszy poziomu faktycznej opozycji:
- Toga to nie łańcuch sędziowski. To nie jest nic zdrożnego. Toga to jak fartuszek w przedszkolu - stwierdziła I prezes Sądu najwyższego Małgorzata Gersdorf, odpowiadając na pytanie, czy sędziowie nie nadużywają prawa, zakładając togi na protesty.KONSTYTUCJA RECZYPOSPOLITEJ POLSKIEJ
Rozdział VIII
SĄDY I TRYBUNAŁY (...)
Art. 178.
3. Sędzia nie może należeć do partii politycznej, związku zawodowego ani prowadzić działalności publicznej nie dającej się pogodzić z zasadami niezależności sądów i niezawisłości sędziów.
Mówiąc o problemach z prawem kandydatów PO, Neumann tłumaczy działaczom, że ewentualne zarzuty nie zaszkodzą politykom opozycji, bo będą traktowane przez wyborców jako ataki PiS-u. Mówiąc to Neumann wymienia listę nazwisk włodarzy miast, którzy mieli albo mają problemy z prawem. Wśród wymienionych jest nieżyjący już prezydent Gdańska Paweł Adamowicz, przy nazwisku którego Neumann rzuca jednak zaskakującą uwagę.
– Jedynym gościem jest Adamowicz, który ma absolutnie mega twarde rzeczy, które mogłyby go wyprowadzić w kajdankach – mówi lider Platformy.TVP Info opublikowało dzisiaj nagrania ze spotkania, w którym udział brał szef klubu PO-KO Sławomir Neumann. Jednym z wątków poruszonych przez Neumanna są zarzuty wobec nieżyjącego już prezydenta Gdańska Pawła Adamowicza.
Pomijając już, że Targowica to nie opozycja parlamentarna...
"Imperatorowa i państwa ościenne
Przywrócą spokojność obywatelom naszym
Przeto z wolnej woli dziś rezygnujemy
Z pretensji do tronu i polskiej korony
Nieszczęśliwie zdarzona w kraju insurekcja
Pogrążyła go w chaos oraz stan zniszczenia
Pieczołowitość nasza na nic się nie przyda
Świadczymy z całą rzetelnością Naszego Imienia"
Nie ogryźli kości
Nie dopili wina
Resztek jedzenia szuka pies pod stołem
Co tam ciekawego ostatnio było oglądane w TVP? I dlaczego w sprawie wyjaśnienia co tam z Grodzkim obowiązuje "prawo Neumanna"?
- Sądy dzisiaj – ja ci gwarantuję – nie rozstrzygną żadnej sprawy przed wyborami. Żadnej. Przez rok nie zrobią k... nic. Będą prowadzić sprawy – i ch... - mówi szef klubu PO.(...)
Szef klubu PO zapewnia działaczy, że będzie stawał w obronie członków Platformy. - Pamiętaj: jedna zasada jest dla mnie święta, k.... Naucz się tego, jak będziesz o czymkolwiek rozmawiał. Jak będziesz w Platformie, będę cię bronił, k..., jak niepodległości. Jak wyjdziesz z Platformy, to masz problem - mówi.
- Jak Pobłocki będzie członkiem Platformy i będzie naszym prezydentem, to będę się o niego bił, k..., do końca życia. Jak jest poza, mam go w d.... Jak jest do wykorzystania, to wykorzystamy, jak nie, to nie. Tak samo Adamowicza, tak samo Karnowskiego i wszystkich innych. Tak samo. Dla mnie Platforma jest ważniejsza - stwierdza Neumann.Akty oskarżenia dla samorządowych polityków opozycji są bez znaczenia i mogą być nawet korzystne, ponieważ na wybory "idą głosować ludzie, którzy g... się inter
Ciekawe, dlaczego w samym Trójmieście dość popularnym określeniem własnej aglomeracji jest "Mała Sycylia"...
Nie wiem kto pierwszy użył w stosunku do Trójmiasta określenia „ Mała Sycylia” , ale tym określeniem trafił w punkt. Gdańskie sądy wydają wyroki ,o których najstarszym ludziom się nie śniło, że przypomnę wyrok ponad 5 lat więzienia dla późniejszego zabójcy śp. p. Adamowicza , za bagatela cztery napady na banki w tym jeden z bronią w ręku. W stosunku do sędziów najbardziej pasują słowa Cejrowskiego „ wszyscy won”, a skandaliczny wyrok Sądu Rejonowego w Gdańsku jest tego dobitnym przykładem.
Wiem, że śladem TW "Bolka" można twierdzić, "stłucz pan termometr, a nie będziesz miał gorączki", ale to nie TVP wygenerowała tę postkolonialną elitę.
Śmiech to budzą wszelkie próby odwracania uwagi od nieskrywanego ich charakteru emotkami, czy "a u was biją murzynów"...
Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Powiem szczerze, że też miałem ubaw, iż złodziej i oszust będzie miał ulicę w największym polskim mieście, i to na niosek prezydenta tegoż
Ale co tak sam ma być? Taki Rutkowski wszak miał doborowe towarzystwo"Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!Komentarz
-
Komentarz
-
Ja tam w ogóle nie rozumiem idei nazywania ulicy od gościa,którego od całej reszty polityków w naszym kraju odróżnia właściwie jedynie fakt,że został zamordowany.Co to niby za powód do wyróżnienia?Ostatnio edytowany przez AGZI; 79624.#MioduskiOutKomentarz
-
Duda jak się zradykalizował"W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - SzekspirKomentarz
-
Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!Komentarz
-
Nie mniej to co teraz się dzieje, ta nagonka POpierdoleńców, to jest normalnie podjudzanie do rozruchów polsko-polskich.
Ale te szmaty zawsze miały Polskę i Polaków za nic, liczy się tylko interes niewielkiej grupy przynależnej do nich.Komentarz
-
https://expressilustrowany.pl/zmieni...ar/c1-14719682
Nie rozumiem, o ile w Gdańsku ma to sens, to w innych miastach? Jakby nie patrzeć był to lokalny polityk, a nie jakiś zasłużony dla ogółu Polaków działacz.
Zaraz z niego świętego zrobią i zgłoszą do kanonizacji......żałosne bardzo to.Komentarz
-
Niekończące się pasmo sukcesów rządu trwa:
Od wejścia w życie "Apteki dla aptekarza" zniknęło ponad tysiąc aptek i punktów aptecznych, w tym wiele na obszarach wiejskich – podał w piątek Związek Pracodawców Aptecznych PharmaNET. Wskazał, że w przypadku 86 miejscowości była to jedyna placówka w okolicy.Związek Pracodawców Aptecznych PharmaNET ocenia, że główną przyczyną obserwowanego spadku liczby aptek w Polsce jest zmniejszenie się liczby otwarć nowych placówek. "To efekty obowiązywania ustawy +Apteka dla aptekarza+, która weszła w życie 25 czerwca 2017 r. i wprowadziła bardzo restrykcyjne zasady otwierania nowych aptek ogólnodostępnych" – uważa związek.
Nowa placówka musi przypadać na co najmniej 3 tys. mieszkańców i znajdować się co najmniej 500 m od już istniejącej, a jej właścicielem może być jedynie farmaceuta lub spółka farmaceutów (kiedyś każdy przedsiębiorca).
"Takie obwarowania spowodowały, że nowych aptek nie ma kto, ani gdzie otwierać. Po ponad dwóch latach funkcjonowania regulacji +Apteka dla aptekarza+ wyraźnie widać, że nie został zrealizowany żaden z celów prezentowanych w uzasadnieniu ustawy. Jednym z nich był wzrost liczby aptek na wsiach i w małych miasteczkach, co - jak wynika z prezentowanych danych statystycznych - nie ma w ogóle miejsca. Wprost przeciwnie, regulacja eliminuje placówki apteczne na tych obszarach bezpardonowo z rynku" – podnosi organizacja.
Kolejnym wskazywanym przez ustawodawcę celem było ukrócenie procederu nielegalnego wywozu leków z Polski. Tymczasem – jak wskazuje PharmaNET, "AdA" okazała się nie mieć z tą walką żadnego związku, o czym świadczy konieczność wprowadzania kolejnych nowelizacji prawa farmaceutycznego oraz doniesienia mediów dotyczące likwidacji mafii lekowych.Od wejścia w życie "Apteki dla aptekarza" zniknęło ponad tysiąc aptek i punktów aptecznych, w tym wiele na obszarach wiejskich – podał w
To nie może być przypadek, nikt nie jest aż tak głupi.Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacićKomentarz
Komentarz