Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez szaka
    Wow, Kasandra od przesileń powróciła, strojąc się w szaty żony Cezara
    Zamiast kiepskich kam-beków, przeproś mapeta. Mniemam, że było z nim uzgodnione, ale i tak przeproś. Takie rzeczy o kolegach
    I to z jednej koalicji
    „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista
      Ty to masz robotę. Za taką ekwilibrystykę w stosunku do władzy powinni Ci zmienić walutę wynagrodzenia z kun co najmniej na euroszekle.
      Nie mierz innych swoją miarą Ja mam niezły ubaw

Zamieszczone przez Hazardzista
      Banaś zaprzecza zarzutom. I co mi Pan zrobisz? To jest dopiero Państwo z dykty.
      Może najpierw przeczytaj KON-STY-TU-CJĘ w zakresie możliwości odwołania szefa NIK. A co z tym zrobi państwo - okaże się w ciągu tygodnia.
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mieczysław
        I to z jednej koalicji
        cenzura<>cenzura. Tak się teraz będą przepraszać

Komentarz

• Są jakieś dokładniejsze informacje o odejściu Krupińskiego? Merytorycznie dawno powinien wylecieć, ale jak rozumiem wynikało to z tarć frakcyjnych (człowiek Ziobry? A może znajomy Kamińskiego, który zawalił sprawę Banasia?).

Komentarz

• Dokładniejsze tylko u opozycji, oni już dorobią pasującą do swojej linii ideologię

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70
              Dokładniejsze tylko u opozycji, oni już dorobią pasującą do swojej linii ideologię
              wiadomix, według rządu to pewnie złapał grypę i nie ma sił prowadzić biznesu
              "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
              „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Syn Banasia trzymał zarząd za japę. Banasiowa synekura. Sygnał ostrzegawczy dla Banasia.

Naprawdę nie mam zamiaru dyskutować z ludźmi, którzy mogliby leżeć razem na jednym oddziale. Także szaka laka bierz mapeta z rękę i spadaj na onet.
                Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                  Syn Banasia trzymał zarząd za japę. Banasiowa synekura. Sygnał ostrzegawczy dla Banasia.

Naprawdę nie mam zamiaru dyskutować z ludźmi, którzy mogliby leżeć razem na jednym oddziale. Także szaka laka bierz mapeta z rękę i spadaj na onet.
                  i nadejdzie wiosenny wiatr zmiany, a jego imię będzie Szymon Hołownia

Natomiast co do "spadania" na łOnet to wirtualne się nie liczą - zawsze masz PeRVał żeby zasugerować to Szace
                  Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                    Syn Banasia trzymał zarząd za japę. Banasiowa synekura. Sygnał ostrzegawczy dla Banasia.

Zdajesz sobie sprawę, że na onecie byśmy się widywali znacznie częściej, niż teraz?

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                      i nadejdzie wiosenny wiatr zmiany, a jego imię będzie Szymon Hołownia

Natomiast co do "spadania" na łOnet to wirtualne się nie liczą - zawsze masz PeRVał żeby zasugerować to Szace

Forumowy Wernyhora musi pozostać. Dzięki takim jak on, wiadomo, czy inwestować w proso, czy raczej w żyto
                      Ostatnio edytowany przez szaka; 2273.

Komentarz

Ostatnio edytowany przez Budyń_70; 126028.

Komentarz

• Piękny wywiad:

Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
                          I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacić

Komentarz

• Zamieszczone przez sephrioth1916
                            Nie ma żadnej różnicy między działaniami PiS a PO. Chyba ze na niekorzyść PiS
                            "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                            „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                              Ano zobaczymy, ale to na tym polu, a nie "rządowym" odbywa się gra.
                              I dlatego Ministerstwo Sprawiedliwości podejmuje określone działania, a Prezes Rady Ministrów mówi, że "Sędziowie, którzy naruszają porządek wymiaru sprawiedliwości, mogą doprowadzić do chaosu prawnego, państwo polskie na pewno nie dopuści do tego"?

Zamieszczone przez Foxx
                              Kamil Zaradkiewicz złożył dziś w Sądzie Apelacyjnym w Warszawie dwa wnioski, które mogą stanowić prawdziwe trzęsienie ziemi w polskim sądownictwie. W pierwszym prof. Kamil Zaradkiewicz wnosi o zawieszenie postępowania do czasu, gdy Trybunał Konstytucyjny rozpatrzy jego pytania prawne, które Zaradkiewicz przesłał do TK w sprawie powołania sędziego przez KRS. Ten wniosek odrzucił dziś Sąd Apelacyjny w Warszawie. Drugi z wniosków dotyczy wyłączenia wszystkich sędziów SA w Warszawie ze sprawy. Ten wniosek, oparty na ostatnim wyroku TSUE, nie został oddalony. Sąd bezterminowo odroczył rozprawę. Wnioski złożone zostały w kontekście sprawy o ochronę dóbr osobistych, którą Zaradkiewicz założył byłej posłance PO Ligii Krajewskiej.

https://wpolityce.pl/polityka/475295...w-sa-w-stolicy
                              To dobre pod wieloma względami.

Po pierwsze - trolling Zaradkiewicza nawet zabawny.

Po drugie - wrzucasz tekst, z którego wynika że wniosek Zaradkiewicza jest "oparty na ostatnim wyroku TSUE", ergo - ten wyrok miał wpływ na działania Zaradkiewicza. Można zatem powiedzieć, że sam odpowiedziałeś sobie na pytanie zadane mi kilka dni temu co do wpływu wyroku TSUE.

Po trzecie - wniosek Zaradkiewicza w pewien sposób sankcjonuje (moim zdaniem pełen idiotyzm) że oto skład orzekający może weryfikować czy dany sędzia jest w istocie sędzią.

Zamieszczone przez Foxx
                              Przy takich ocenach mamy "być poważni"? Przecież to żadna inicjatywa rządowa, tylko kolejny wygłup Ziobry, który może przynieść rządzącym tylko straty. Ten gość ma mentalność nastoletniego narcyza, który swoje problemy z ogarnięciem rzeczywistości chce rozwiązywać za pomocą dekretów.
                              Ziobro nie jest członkiem rządu?

Widzisz, z jednej strony oczekujesz bardzo formalnego podejścia do sprawy, trójpodział władzy itp, poproszę o link, źródełko. Z drugiej dość łatwo wyciągasz działania pana ZZ z domeny rządowej. Apeluję o konsekwencję.

Inna rzecz - czy istnieją jakiekolwiek działania w domenie publicznej przeciwko temu sędziemu, które Ci odpowiadają? Bo jeśli nie to... mamy dodatkowe pole do rozmowy

Ale w jednym się od lat zgadzamy - ocenie ZZ.

Zamieszczone przez Foxx
                              Dobre i oczywiste, że w tej sytuacji rząd jako organ poza wnioskami np. do TK nie ma opcji do działania, więc działać zwyczajnie nie może.
                              Inicjatywa ustawodawcza i przeprowadzenie "reformy sądownictwa" to duperela, która oczywiście w żaden sposób nie rzutuje na naszą rozmowę, prawda?

Zamieszczone przez Foxx
                              Napisałem już co najmniej dwukrotnie - nie obchodzi mnie kopanina z jakimś podmiotem, tylko skala rozpowszechnienia historycznej narracji zgodnej z prawdą.
                              Chyba małe nieporozumienie. "Skutecznie" odpisałeś na moje "milusio". A owo "milusio" było komentarzem do "podziękowania" Morawieckiego skierowanego do netflix za "rozwiązanie" problemu. To brzmiało trochę jak stwierdzenie, że netflix "skutecznie rozwiązał" problem. Nieśmiało zapytałem: niby jak?

Wydaje się, że miliony użytkowników netflix nadal widzą to co widzą, a w Kraju wszyscy zadowoleni

Zamieszczone przez Foxx
                              Nie wiem, czy mogło, ale nie nastąpiło. Ale to już ewentualnie musisz wygooglować sam.
                              Myślę, że obaj jesteśmy w stanie wygooglać to co będzie dla nas wygodne.

Zamieszczone przez Foxx
                              Z braku argumentów i nie sprawdzając tez (jak ta wyżej o cytatach) dorzucasz nowy wątek, do którego mój komentarz "nic nowego" się nie odnosił. I Ty apelujesz o powagę?
                              Cóż za socjotechnika

Zamieszczone przez Foxx
                              Jeden z zabawniejszych wpisów w tym temacie, chyba od czasu "wiosennego przesilenia"
                              Niepotrzebna skromność.

Zamieszczone przez Foxx
                              ]W dyskusji pada tekst, że Kaczyński zna raport CBA, bo udostępnił mu go szef Biura... Kamiński (a to ten ostatni uczestniczył w rozmowie z Banasiem). Na pytanie o źródło zostaje przytoczone info o... fakcie odbycia spotkania Kaczyński, Kamiński, Banaś. Nie trzeba wielkiej inwencji, by stwierdzić, że wystarczyło pytanie Kaczyńskiego do Kamińskiego, jako szefa wszystkich cywilnych służb (Banasiem zajmuje się również ABW), czy ich działania potwierdzają konkretne doniesienia medialne oraz... rekomendację reakcji. Wszystko.

Autor newsa o raporcie teraz heheszkuje z "cyrku", nie podając drobiazgu, że dementi NIK dotyczy wrzutki "G.W.", że Banaś już podjął decyzję o dymisji. Komunikat nie miał związku z wypowiedziami przedstawicieli rządu. Ale "bądźmy poważni"
                              Nie wiem po co wrzucasz tutaj tyle wątków, w tym to że ktoś tam nie wie jakie stanowisko zajmuje Kamiński oraz kto jest szefem Biura. Zwłaszcza, że moja wypowiedź padła na samym początku Waszej rozmowy, tj. wtedy gdy padła tylko krótka teza, że Kaczyński raport zna oraz Twoja prośba o źródełko (co należy rozumieć jako zaprzeczenie tej tezy).

Co się zadziało między Wami później jest dla sprawy umiarkowanie istotne.

Bądźmy poważni, bo to polityka i sugerowanie, że Kaczyński nie znał raportu CBA odbieram jako żart lub prowokację. I nie, nie mam na to źródełka, choć chyba wyżej ...... coś się pojawiło.

P.S. Przepraszam, że odpowiadam raz na parę dni, ale .... takie życie.
                              Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
                              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista
                                Nie ma żadnej różnicy między działaniami PiS a PO. Chyba ze na niekorzyść PiS
                                Zapomniałeś dodać frazy w mojej opinii agitatorze.
                                Muppet to kodziarska spierdolina umysłowa vs. W mojej opinii Muppet to kodziarska spierdolina umysłowa.
                                Jest różnica?
                                #druzynanatop3

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎