Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
    No, nie wiem Teraz napisał. Że nie aprobuje tego, co jest dzisiaj
    Nie wiesz czy to jest dowód. To czemu właściwie ma służyć odpowiedź?

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
    Powtórzę: skąd przekonanie, że Twoje kryteria - w tym przypadku w kwestii "RIGCzu" mają obowiązywać wszystkich? (pomijając już adekwatność takiego odniesienia)
    Ja nie twierdzę, że moje kryteria mają obowiązywać wszystkich. Poprosiłem Ciebie o podniesienie standardów. Spełnienie tej prośby nie jest obligatoryjne. To tylko prośba.
    Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
    -------------
    Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
      Nie wiesz czy to jest dowód. To czemu właściwie ma służyć odpowiedź?
      Temu, że to nie sąd, tylko forum dyskusyjne. Proste pytanie o konsekwencję w ocenach.

Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
      Ja nie twierdzę, że moje kryteria mają obowiązywać wszystkich. Poprosiłem Ciebie o podniesienie standardów. Spełnienie tej prośby nie jest obligatoryjne. To tylko prośba.
      Ale rozumiesz, że taką prośbą narzucasz swoje kryteria oceny (czego ja w drugą stronę nie robię... a mógłbym )
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zapytałeś nie o ocenę tamtych sytuacji i konsekwentność, tylko o posty z tamtego czasu. Tylko dlatego podjąłem temat.
        Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
        -------------
        Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Piotrowicz z PIS - AFERA
          Piotrowicz z PO/SLD - OK
          pedofil w kościele - AFERA
          pedofil u zboczeńców - OK

#lewacka logika
          Musimy strząsnąć ze zdrowego drzewa naszego państwa tęczową szarańczę !

Komentarz

Może źle pamiętam - jeżeli Ci to przeszkadzało, prośba o linka do postu/ów.
            Z całym szacunkiem, ale to jest tak słabe, że aż nie chce mi się na to odpisywać. Przez prawie 9 lat spędzonych na forumce, w temacie "Polityka" zamieściłem łącznie może kilkanaście wpisów i choć nie ukrywam, że zdarza mi się ten temat śledzić, to zazwyczaj trafiają się tu wpisy, które dość dobrze oddają moje spojrzenie na daną sprawę. Najwyraźniej byłem głupi nie krytykując skoku na TK czy wcześniej na kasę z OFE publicznie, bo przecież mogłem przewidzieć, że za 4/5 lat będzie mi to wyciągane w kontekście zupełnie innej dyskusji. Zawsze wydawało mi się, że swoje zdanie na temat prowadzonej przez dany rząd polityki najlepiej wyrazić przy urnie, ale dzięki za wyprowadzenie mnie z błędu

Przy okazji mam nadzieję, że dalej mogę krytykować Mioduskiego, nawet jeśli te 8/9 lat temu nie atakowałem prezesów Legii w taki sposób jak robię to obecnie. Nie chciałbym, żeby zostało to odebrane jako swego rodzaju poklask dla działań ówczesnego zarządu

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
            A ja polecam np.:

- Byłem studentem pani profesor Krystyny Pawłowicz - powiedział Igor Tuleya. Sędzia wspominał czasy, gdy przychodził na zajęcia prowadzone przez obecną kandydatkę PiS do Trybunału Konstytucyjnego. I ujawnił,

Nie spodziewałem się, że kontrargumentem będzie akurat wypowiedź sędziego Tulei

Komentarz

• Tak z zupełnie innej beczki: czy ktoś może orientuje się, czy w dniu 22.11.2019 r. w Wilnie pojawili się jacyś patrioci z Polski?
              "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Somebody Zobacz posta
                Przy okazji mam nadzieję, że dalej mogę krytykować Mioduskiego, nawet jeśli te 8/9 lat temu nie atakowałem prezesów Legii w taki sposób jak robię to obecnie. Nie chciałbym, żeby zostało to odebrane jako swego rodzaju poklask dla działań ówczesnego zarządu
                Mioduskiego to krytykować trzeba "z urzędu" Istota problemu jest prosta - jeżeli uważasz, że podstawową formą wyrażania poglądów politycznych jest postawa przy urnie, nagłe jednostronne zaangażowanie na forumce w konkretnej sferze zwyczajnie zwraca uwagę - i tyle

Zamieszczone przez Somebody Zobacz posta
                Nie spodziewałem się, że kontrargumentem będzie akurat wypowiedź sędziego Tulei
                No widzisz, ja nie mam problemu z tym, że ktoś, z kim się nie zgadzam w kwestiach okołopolitycznych w czasie deszczu powie, że pada. Dodatkowo taka opinia ma inny kontekst, niż serwowana przez jakiegoś gościa od Ziobry. Znowu - to wszystko naprawdę jest proste

PS Jacku

Bieżące wydarzenia i publikacje z Białorusi, Litwy, Ukrainy, Rosji i innych krajów byłego ZSRR. Historia i kultura dawnych Polskich Kresów. Życie Polaków na Wschodzie dawniej i dziś. Szukanie swoich korzeni na Kresach. Najnowsze i archiwalne numery podziemnej polskiej prasy z Białorusi w wersji online.
                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• To wiem, pytałem o "prawdziwych" patriotów.
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Czyli kogo?

Komentarz

Czyli kogo?
                      Pana Bosaka na przykład.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Podejrzewam, że gdyby ktoś był, zostałoby to odnotowane w poniższej relacji:

- wszak to ich portal.

Komentarz

Podejrzewam, że gdyby ktoś był, zostałoby to odnotowane w poniższej relacji:

- wszak to ich portal.
                          Ano tak! Dzięki.
                          "
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Nieoceniona profesor TK na Twitterze:
                            Pierwsze sondaże po ogłoszeniu startu prezydenta Poznania w prawyborach Koalicji Obywatelskiej, wskazują, że jeśli KO zdecyduje się na wystawienie zarówno Jacka Jaśkowiaka, jak Małgorzaty Kidawy-Błońskiej, oboje znajdą się w drugiej turze. Duda ledwo łapie się na 3 miejsce!
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• PiS ma projekt wg którego u nowego pracodawcy na L4, żeby było płatne można iść dopiero od 90 dnia pracy. W sensie zwolnieni z pracy jesteśmy, ale za czas spędzony na zwolnieniu nikt nam nie zapłaci. I tym samym do budżetu ma wpaść 500 mln zł.
                              Strach chorować

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                                PiS ma projekt wg którego u nowego pracodawcy na L4, żeby było płatne można iść dopiero od 90 dnia pracy. W sensie zwolnieni z pracy jesteśmy, ale za czas spędzony na zwolnieniu nikt nam nie zapłaci. I tym samym do budżetu ma wpaść 500 mln zł.
                                Strach chorować
                                Jakby chorobę dałoby się przewidzieć. Ogólnie to strasznie zaczynają mnie wkurwiać z tym coraz głupszymi pomysłami.

Komentarz

Pracuję...
                                X