Romuald Szeremietiew o sprawie Banasia:
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY! -
https://zyciestolicy.com.pl/szeremie...4d9hkdx_gCL5Vc
Tak kończą uczciwi dobrej zmiany:
Były agent Tomasz K. z zarzutem udziału w zorganizowanej grupie przestępczej
Były agent CBA i były poseł PiS Tomasz K. usłyszał 6 zarzutów, m.in. udziału w zorganizowanej grupie przestępczej. W śledztwie dotyczącym centrum pomocy Helper zarzuty postawiono też m.in. prezydentowi Olsztyna.
Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974."W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - SzekspirKomentarz
-
https://zyciestolicy.com.pl/szeremie...4d9hkdx_gCL5VcKomentarz
-
https://zyciestolicy.com.pl/szeremie...4d9hkdx_gCL5Vc
Schemat pokazany.
Czekam na tych prawdziwków, co krokodylimi łzami okraszając swoje elaboraty, dadzą nam niejasne wskazówki "co i jak".Komentarz
-
To moja wina. Sarkazm najwidoczniej był zbyt subtelny. Chodziło mi o to, że "niezręcznie" byłoby np mi otrzymywać laurki od forumowiczów, że tak to ujmę, Twojego autoramentu.Zresztą, żeby nie być gołosłownym, dosyć niedawno odpisywałem Hazardziście...
Samo pomyślenie, jest zbrodnią...
Ale na mapeta to nie powinieneś się gniewać. Z tej konfrontacji padłaby ostateczna odpowiedź na odwieczny dylemat- czy nieodparta siła przebije się przez siłę, której nic nie jest w stanie ruszyćOstatnio edytowany przez szaka; 2273.Komentarz
-
Nieważne czy raz poszedłeś na dziwki czy 100 razy. Potem już jesteś dzwikarzem. Albo sie ***** brzydzisz komuchami albo sie z nimi ukladasz.
Ja ***** nie wiem jakie on ma haki, że go tak wszędzie pchają ale to jest ***** niepojęte. Abstrahując że teraz każda partia, która zdobędzie władzę będzie wsadzac posłów do TK. Można ***** było przynajmniej pozory zachować. Ale nie lepiej wsadzac posłów i komuchow.
Niech mi ***** łaskawie ktoś wytłumaczy jak to jest, że ludziom z aparatu PRL odcinamy emerytury ale pozwalamy pracować w sejmie TK, SN etc.
Był dobry projekt Konfederacji. Można było wrzucić i wyprostować sprawy. Ale nie przeciez nasz kolega nie mozw na lodzie zostać.
***** jakim cudem aparat PRL jest w sejmie. ***** ale jestem zły.
Sent from my SM-G960F using TapatalkKomentarz
-
Ile można panowie? Znowu do tego wracacie. Chyba już było powiedziane, że Piotrowicza tu nikt nie lubi, więc po prostu zaakceptujcie że najjaśniejszy Prezes go wybrał na 9 lat na sędziego TK i przejdźmy do wyzywania Hazardzisty, albo szyderowania z Konfy, bo z wyborem Prezesa dyskutować nie wolno. A jak Was to jeszcze nie przekonuje, to przypominam, że są plusy - dzięki temu zmyślnemu ruchowi, instytucja Państwa, posłużyła do, uwaga uwaga, wywołania kwiku. Więc ogólnie, jakby nie patrzeć, jesteśmy do przodu. Czyli można się rozejść. I bez czegoś naprawdę istotnego nie wracać. Może Korwin dziś zaśnie w Sejmie, to wróci na forum jako taka normalność.
Niech nikt się nawet nie waży pomyśleć, że kolega @bloniaq mógłby mieć w czymś winęSamo pomyślenie, jest zbrodnią...
Ale na mapeta to nie powinieneś się gniewać. Z tej konfrontacji padłaby ostateczna odpowiedź na odwieczny dylemat- czy nieodparta siła przebije się przez siłę, której nic nie jest w stanie ruszyćNie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
-
Krótki tekst od prof. Gwiazdowskiego:
Socjaliści z PiS wstydzą się zagłosować razem z socjalistami z SLD i Razem.
Dlatego jednak nie będzie zniesienia limitu wynagrodzeń, do którego pobierane są składki na ubezpieczenie emerytalne. Na razie.
No bo przecież nie dlatego, że socjaliści z SLD i Razem chcą wprowadzenia górnego limitu emerytury dla tych, którzy zapłacą wyższe składki.
Emerytura to świadczenie społeczne. Dla tych, którzy z uwagi na wiek nie mogą już pracować, od tych, którzy pracują i płacą różne podatki, niekoniecznie nazywane składkami.
Nie ma więc powodów, aby to świadczenie w jakiś sposób różnicować tylko dlatego, że w trakcie aktywności zawodowej jedni zarabiali więcej, a drudzy mniej.
Bo to, co zapłacili jedni i drudzy, od razu zostało wydane.
Na emerytury dla tych, którzy je wówczas pobierali. A na emerytury tych, którzy wówczas płacili, będą zarabiali następni.
Dlatego nie bardzo rozumiem, dlaczego Razem i SLD chcą się zatrzymać w połowie drogi.
Jak równość, to równość. Albo może wiem – równość wobec prawa (także emerytalnego), a więc równość emerytury, to postulat liberalny.
A wiadomo, że liberalizm jest zły, więc socjaliści wolą, żeby była równość społeczna dla pracujących – by to ich zarobki były równe.
Że to nielogiczne? Ano nielogiczne! Ale przecież socjaliści nigdy nie kierowali się logiką, tylko dialektyką. Rachunkiem ekonomicznym zresztą też się nie kierują.
Tylko polityką. Tak samo jak PiS. Dlatego na początku napisałem – „na razie”.Jeśli obiecujemy, że Wam damy to Wam damy.
I to bez względu na to, ile będziecie musieli za to wszystko zapłacićKomentarz
-
PILNE: O włos od tragedii w Sejmie. PiS mógł przegrać głosowanie, ale na szczęście je anulował"W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - SzekspirKomentarz
-
Komentarz
-
Ile można panowie? Znowu do tego wracacie. Chyba już było powiedziane, że Piotrowicza tu nikt nie lubi, więc po prostu zaakceptujcie że najjaśniejszy Prezes go wybrał na 9 lat na sędziego TK i przejdźmy do wyzywania Hazardzisty, albo szyderowania z Konfy, bo z wyborem Prezesa dyskutować nie wolno. A jak Was to jeszcze nie przekonuje, to przypominam, że są plusy - dzięki temu zmyślnemu ruchowi, instytucja Państwa, posłużyła do, uwaga uwaga, wywołania kwiku. Więc ogólnie, jakby nie patrzeć, jesteśmy do przodu. Czyli można się rozejść. I bez czegoś naprawdę istotnego nie wracać. Może Korwin dziś zaśnie w Sejmie, to wróci na forum jako taka normalność.
Przedstawianie muppeta jako biednego, pokrzywdzonego, niesłusznie lżonego jest niesmaczne.#druzynanatop3Komentarz
-
Który konkretnie wyraz w mojej wypowiedzi kazał Ci pomyśleć, że przedstawiam muppeta jako niesłusznie lżonego, lub pokrzywdzonego? "Wyzywanie"? Jeśli w stosunku do kogoś używasz epitetów, to go wyzywasz. Słowo "wyzywanie" nie zawiera informacji czy jest słuszne czy niesłuszne. Jeśli osoby, które zbywają temat Piotrowicza, zajmują się niedługo później lub zajmowały się wcześniej dyskutowaniem z Hazardzistą, ubogaconym epitetami, to uznaję że taka właśnie aktywność bardziej im odpowiada niż dyskusje o wstawianiu Piotrowicza do TK. I to właśnie napisałem - że jest to wygodniejsza aktywność dla tych osób. Masz więcej pytań co do tego co tak naprawdę napisałem? To może załatwmy to przez priv.Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
Komentarz