Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
    Dlatego napisałem, że twierdzi że policzył. Akurat jemu wierzę na słowo.
    A ja po prostu chciałbym takie wyliczenia zobaczyć.

Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
    No i w kwestii ogólnego deficytu poważnych koncepcji nie wolno zapominać o fakcie, że PiS na swoją produkcję koncepcji dostaje z budżetu miliony złotych.
    Owszem i część z nich można wydawać np. jak PO, a część np. tak:

Tak - Konfederacja też dostała 4 lata temu pieniądze, a poważnej koncepcji nie widać. Krytykowałem to - to po primo. A po secundo - jak widać po wynikach wyborów - nie można powiedzieć że to spieprzyli - oczywiście w kategoriach walki wyborczej.
    Pisząc szczerze, ramowy program partii mógłbym sporządzić za darmo.

Oczywiście trudno oczekiwać, że rządząca partia - jak PiS - będzie sobie zmieniała prawo dotyczące subwencji na takie, które będzie stymulowało do powstawania konkurencyjnych poważnych koncepcji. Im jest lepiej, jeśli walka polityczna rozgrywa się na takich płaszczyznach, na jakich się rozgrywa. Na przykład polegając na "wywoływaniu kwiku"
    Oni po wyborach zupełnie się pogubili, dlatego by sensownie ocenić nowe tendencje chcę poczekać na powołanie rządu i np. rozkład głosów w kolejnych głosowaniach.

Natomiast stymulowanie rozwoju poważnych koncepcji byłoby w interesie obywateli. To właśnie jeden z przykładów, dla których interes PiSu jest sprzeczny z interesem Państwa.

Jeden z konkretów:

To koniec kontraktu podpisanego jeszcze przez wicepremiera Pawlaka. PGNiG go wypowiedział. Dostawy musi jednak odbierać jeszcze przez ponad trzy lata.

1. PiS od początku kampanii wyborczej, jeśli nie wcześniej poszedł na konfrontacje z Konfą, i to na ciosy poniżej pasa. Zresztą wystarczy porównać stosunek do Lewicy ze stosunkiem do Konfy. Trudno oczekiwać, że Konfa będzie się do PiSu łasić.
    Jest drobna różnica między "łaszeniem się", a robieniem z PiS szabes-gojów, którzy na drugi dzień po wyborach zrzekną się istotnej części majątku należącego do polskiego państwa na rzecz amerykańskich Żydów. Totalną wojnę zaczęła Konfa w kampanii do PE jadąc przecie tylko na jednym temacie: anty-447. PiS na początku było lekko zdezorientowane intensywnością tego ataku. A później spuściło z łańcucha Kurskiego.

2. realia walki politycznej są takie, że jakiś potencjalny poważny przyrost Konfy nie odbędzie się kosztem niezdecydowanych, platfusów czy lewicy, tylko kosztem PiSu. Ewentualnie zaproponuj wizję, w której Konfa nie stawia na konfrontacje, a i tak jej rośnie.
    No problemo. Przygotować spójny pakiet najpierw postulatów, a później propozycji atrakcyjnych z jednej strony dla młodego wolnościowego elektoratu (który generalnie nie głosuje - stąd rozczarowanie Konfy po eurowyborach, że ich zwolennicy zostali... w internecie), a z drugiej dla tradycjonalistów częściowo rozczarowanych obyczajowym kursem PiS do centrum (szacuje się, że w parlamentarnych 2-3% z nich poparło Konfę). Istotne są konkret, spójność i poważna forma prezentacji. Z dużą dozą prawdopodobieństwa taka Konfa zyskałaby np. regularnie otwarte drzwi mediów Rydzyka. Mam zresztą wrażenie, że odkąd w TVN-ie przestali być "faszystami" stając się "młodymi niezadowolonymi patriotami", Bosak zaczął próbować iść tym tropem. Tyle, że wobec braku konkretu, merytorykę musi nadrabiać improwizując.

EDIT: Chodzi o postulaty i propozycje realne do przeprowadzenia legislacyjnego i w miarę możliwości trudne do odwrócenia w przypadku powrotu do władzy POstkomuny - patrz np. zakres ochrony życia.
    Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zbiorczo do wątku o programach:

Przez ramowy program partii rozumiem broszury jak Gwiazdowskiego. Przez poważne koncepcje z wyliczeniami rozumiem np Polska Wielki Projekt. Na to są potrzebne pieniądze.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

Jest drobna różnica między "łaszeniem się", a robieniem z PiS szabes-gojów, którzy na drugi dzień po wyborach zrzekną się istotnej części majątku należącego do polskiego państwa na rzecz amerykańskich Żydów. Totalną wojnę zaczęła Konfa w kampanii do PE jadąc przecie tylko na jednym temacie: anty-447. PiS na początku było lekko zdezorientowane intensywnością tego ataku. A później spuściło z łańcucha Kurskiego.
      Temat roszczeń żydowskich był znany w danej grupie wyborców sporo przed eurowyborami a PiS go nie podejmował. A Kurski, co podkreślę raz jeszcze (zresztą pewnie jeszcze nie raz - bo tego nie akceptuję) - jest psem łańcuchowym Kaczyńskiego, ale karmimy go wszyscy. Wyborcy Konfederacji też. Więc Kaczyński w tej kwestii po prostu dyma podatników na hajs. I to najbardziej nie podatników - wyborców Lewicy, bo oni są traktowani w cywilizowany sposób, tylko podatników - wyborców Konfederacji. O tym w którym momencie ten czy inny pies Kaczyńskiego zaczął narrację o Konfie jako realizującej ruskie interesy nie wspominam. Bo to nawet nie jest istotne kto zaczął.

No problemo. Przygotować spójny pakiet najpierw postulatów, a później propozycji atrakcyjnych z jednej strony dla młodego wolnościowego elektoratu (który generalnie nie głosuje - stąd rozczarowanie Konfy po eurowyborach, że ich zwolennicy zostali... w internecie), a z drugiej dla tradycjonalistów częściowo rozczarowanych obyczajowym kursem PiS do centrum (szacuje się, że w parlamentarnych 2-3% z nich poparło Konfę). Istotne są konkret, spójność i poważna forma prezentacji. Z dużą dozą prawdopodobieństwa taka Konfa zyskałaby np. regularnie otwarte drzwi mediów Rydzyka. Mam zresztą wrażenie, że odkąd w TVN-ie przestali być "faszystami" stając się "młodymi niezadowolonymi patriotami", Bosak zaczął próbować iść tym tropem. Tyle, że wobec braku konkretu, merytorykę musi nadrabiać improwizując.

EDIT: Chodzi o postulaty i propozycje realne do przeprowadzenia legislacyjnego i w miarę możliwości trudne do odwrócenia w przypadku powrotu do władzy POstkomuny - patrz np. zakres ochrony życia.
      Bardzo mi się to nawet podoba. Jest tylko jedno ale. Poważnie uważasz, że to spójny pakiet postulatów PiS był w 2015 zakonnicą na pasach? Tylko tak szczerze. Bo przyznam, że ja z tamtych kampanii to pamiętam memy z Komorem i Kopaczową. No ale ja to wiadomo - jestem niszą. Gwiazdowski z kolei postawił w eurowyborach na jakieś merytoryczne before party żeby wysondować ten trop na wybory parlamentarne i co z tego wyszło chyba nie trzeba dodawać...
      Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
      -------------
      Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

Zbiorczo do wątku o programach:
        Przez ramowy program partii rozumiem broszury jak Gwiazdowskiego. Przez poważne koncepcje z wyliczeniami rozumiem np Polska Wielki Projekt. Na to są potrzebne pieniądze.
        Między broszurą, a corocznym cyklem międzynarodowych konferencji są np. ok. 150 stronicowe dokumenty w których jest napisane np. jak się zamierza wyliczyć możliwe koszty wprowadzanych przez siebie programów lub nawet większe zawierające szczegółową wizję państwa. np.

- do ich pisania bardziej potrzeba chęci i pracowitości, niż jakichś wielkich pieniędzy.

Temat roszczeń żydowskich był znany w danej grupie wyborców sporo przed eurowyborami a PiS go nie podejmował.

„Póki jestem prezydentem, nigdy nie zgodzę się na uznanie roszczeń za mienie bezspadkowe”

– Żeby ktokolwiek mógł dojść skutecznie roszczeń za mienie bezspadkowe, najpierw musiałoby zostać zmienione polskie prawo. Póki jestem prezydentem Rzeczpospolitej Polskiej, nigdy się na to nie zgodzę – zapewnił Andrzej Duda podczas spotkania z mieszkańcami Myślenic
        .

– Jeżeli ktoś obawia się, że przyjdą tutaj i w związku z II wojną światową będą zgłaszali jakieś roszczenia, co do których nie było spadkobierców, to ja powiem tak: nie my wywołaliśmy tę wojnę – przypomniał prezydent.

– Moralnie i pod każdym innym względem roszczenia żydowskie są absurdalne. Nie godzimy się i nie mamy zamiaru niczego płacić. To Niemcy napadli na Polskę – powiedział podczas konferencji prasowej Jarosław Kaczyński.

– Jeśli chodzi o roszczenia pozwolę sobie użyć porównania. Mamy dom, w którym mieszkają dwie rodziny. Jedna jest znacznie liczniejsza, druga mniejsza i ten dom zostaje napadnięty przez bandytów. Jedna z tych rodzin, ta mniejsza, zostaje wymordowana niemal w całości, a druga po części, a poza tym skatowana, obrabowana, poniżona. I następnie odszkodowań ktoś się domaga nie od tych, którzy napadli, tylko o tej rodziny, która nie została do końca wymordowana. Według planów bandytów miała być wymordowana prawie w całości, ale bieg wydarzeń na to nie pozwolił – mówił Jarosław Kaczyński.
        – Moralnie i pod każdym innym względem roszczenia żydowskie są absurdalne. Nie godzimy się i nie mamy zamiaru niczego płacić. To Niemcy napadli na Polskę – powiedział podczas konferencji prasowej Jarosław Kaczyński.

Światowy Kongres Żydów (WJC) skrytykował w poniedziałek ubiegłotygodniową wypowiedź premiera Mateusza Morawieckiego. Szef rządu RP powiedział w piątek w Łodzi, że wypłata przez Polskę odszkodowań związanych z II wojną światową byłaby „pośmiertnym zwycięstwem Hitlera”.

– Jeśli kiedykolwiek by do tego doszło, że zamieniony zostałby kat i ofiara, to urągałoby to jakimkolwiek zasadom prawa międzynarodowego, ale byłoby to również pośmiertnym zwycięstwem Hitlera. I dlatego nigdy na to nie pozwolimy – oświadczył w piątek w Łodzi szef polskiego rządu.

„Ta niechęć do uznania, że ofiary Holokaustu i ich potomkowie mają prawo do minimum materialnej sprawiedliwości, jest niefortunna” – napisano w komunikacie WJC. Dodano, że sformułowanie zastosowane przez premiera Morawieckiego o „pośmiertnym zwycięstwie Hitlera” jest „naganne”.
        Światowy Kongres Żydów (WJC) skrytykował w poniedziałek ubiegłotygodniową wypowiedź premiera Mateusza Morawieckiego. Szef rządu RP powiedział w piątek w Łodzi, że wypłata przez Polskę odszkodowań związanych z II wojną światową byłaby „pośmiertnym zwycięstwem Hitlera”.

A Kurski, co podkreślę raz jeszcze (zresztą pewnie jeszcze nie raz - bo tego nie akceptuję) - jest psem łańcuchowym Kaczyńskiego
        Możesz podkreślać, tyle że w tym punkcie się zgadzamy.

O tym w którym momencie ten czy inny pies Kaczyńskiego zaczął narrację o Konfie jako realizującej ruskie interesy nie wspominam. Bo to nawet nie jest istotne kto zaczął.
        Tzn. chcesz powiedzieć, że to Sakiewicz wziął na listy Konfy ruskojęzyczną babkę wspierającą "separatystów" z Donbasu. deklarował poparcie dla Rosji i aneksji Krymu, a w czasie kampanii legitymizował trollownię ze "Sputnika" udzielając jej wywiadów? Jaki jest Sakiewicz, każdy widzi, ale mam wrażenie, że raczej nie on.

Bardzo mi się to nawet podoba. Jest tylko jedno ale. Poważnie uważasz, że to spójny pakiet postulatów PiS był w 2015 zakonnicą na pasach? Tylko tak szczerze. Bo przyznam, że ja z tamtych kampanii to pamiętam memy z Komorem i Kopaczową. No ale ja to wiadomo - jestem niszą.
        Aż tak osobiście traktujesz nazwanie przeze mnie części elektoratu Konfy niszą? Niepotrzebnie Szczerze zaś - proszę bardzo. Według wszystkich badań PiS zawdzięcza zwycięstwo prowincji. Proste pytanie - myślisz, że w przeciętnym mieście powiatowym większe znaczenie ma jakiś mem i że jakoś szczególnie się tą sferą jarają? Moim zdaniem: cofnięcie podwyżki wieku emerytalnego, socjal (z plastycznie zapowiadanym 500+), cofnięcie przymusu wysyłania 6-latków do szkoły oraz ostentacyjne docenienie tej części społeczeństwa, którą "salon" pogardzał i pogardza w dalszym ciągu. No i jedna z najważniejszych kwestii - pracowitość Dudy i Szydło i ich bezpośredni kontakt z ludźmi.

Gwiazdowski z kolei postawił w eurowyborach na jakieś merytoryczne before party żeby wysondować ten trop na wybory parlamentarne i co z tego wyszło chyba nie trzeba dodawać...
        Tyle, że u niego komunikacja kampanijna była w stylu Urzędu Skarbowego, a zdecydowana większość elektoratu, do którego mógłby się odwołać jest "zagospodarowana" przez PO.
        Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
          Temat roszczeń żydowskich był znany w danej grupie wyborców sporo przed eurowyborami a PiS go nie podejmował.
          Data eurowyborów: 26.05.2019

Data newsa: 15.05.2019

Data newsa: 22.05.2019

Data newsa: 21.05.2019

Przeoczyłeś to, czy jakoś inaczej rozumiemy sformułowanie "sporo przed eurowyborami"?

Przykładowo: https://wprawo.pl/2017/12/19/interpe...-wobec-polski/
          Data newsa: 19.12.2017

Rozumiem, że dla tak wytrawnych polityków, jakich ma w swoich szeregach PiS, z Naczelnikiem Na Czele, ta narracja okazała się zupełnym zaskoczeniem.

A Kurski, co podkreślę raz jeszcze (zresztą pewnie jeszcze nie raz - bo tego nie akceptuję) - jest psem łańcuchowym Kaczyńskiego
          Możesz podkreślać, tyle że w tym punkcie się zgadzamy.
          Tyle to wiem. Bardziej interesujące jest czy zgadzamy się w tej części, którą uciąłeś:

, ale karmimy go wszyscy. Wyborcy Konfederacji też. Więc Kaczyński w tej kwestii po prostu dyma podatników na hajs. I to najbardziej nie podatników - wyborców Lewicy, bo oni są traktowani w cywilizowany sposób, tylko podatników - wyborców Konfederacji.

Tzn. chcesz powiedzieć, że to Sakiewicz wziął na listy Konfy ruskojęzyczną babkę wspierającą "separatystów" z Donbasu. deklarował poparcie dla Rosji i aneksji Krymu, a w czasie kampanii legitymizował trollownię ze "Sputnika" udzielając jej wywiadów? Jaki jest Sakiewicz, każdy widzi, ale mam wrażenie, że raczej nie on.
          Skoro służby nic z tym nie robią, to jest to dla mnie dęte. Sakiewicz zajmuje się zawodowo sugerowaniem innym bycia ruskim agentem - on z tego żyje, to jest jego chleb. Ewentualnie służby/zarząd służb charakteryzuje wybitna nieudolność, skoro Sakiewicz, który jest przyjacielem rządu, o wszystkim wie, a nadal nie ma komu zamknąć jawnej ruskiej agentury. Bo gdyby Sakiewicz nieprzyjacielem rządu był - ano to to był po prostu atak na służby.

Aż tak osobiście traktujesz nazwanie przeze mnie części elektoratu Konfy niszą? Niepotrzebnie
          Nic podobnego. Po prostu zdaję sobie sprawę, że moje subiektywne spojrzenie nie musi odzwierciedlać całokształtu wyborców i tak to ująłem tym odniesieniem.

Szczerze zaś - proszę bardzo. Według wszystkich badań PiS zawdzięcza zwycięstwo prowincji. Proste pytanie - myślisz, że w przeciętnym mieście powiatowym większe znaczenie ma jakiś mem i że jakoś szczególnie się tą sferą jarają? Moim zdaniem: cofnięcie podwyżki wieku emerytalnego, socjal (z plastycznie zapowiadanym 500+), cofnięcie przymusu wysyłania 6-latków do szkoły oraz ostentacyjne docenienie tej części społeczeństwa, którą salon pogardzał i pogardza w dalszym ciągu. No i jedna z najważniejszych kwestii - pracowitość Dudy i Szydło i ich bezpośredni kontakt z ludźmi.
          Myślę, że w tamtych wyborach do obietnic podchodzono z, wykształconym w naszej młodej demokracji, dystansem, a główną rolę odegrały negatywne emocje poczucia krzywdy wyrządzonej ze strony dotychczasowej władzy i jej arogancji i to tym emocjom podporządkowano zarówno memy jak i pracowitość i bezpośredni kontakt. Emocje są i zawsze były kluczem. Można chcieć wywołać emocjonalne wrażenie spokoju i merytoryki, może to być zwycięską taktyką, ale nawet wtedy programy i szczegółowe koncepcje nie są istotniejsze od prezencji, radzenia sobie w wystąpieniach publicznych itp. Ot, uroki demokracji.

Tyle, że u niego komunikacja kampanijna była w stylu Urzędu Skarbowego, a zdecydowana większość elektoratu, do którego mógłby się odwołach jest "zagospodarowana" przez PO.
          No właśnie. Stan nieustannego wywoływania kwiku nie sprzyja ośrodkom, które chciałyby się z szerszym elektoratem skomunikować w jakikolwiek merytoryczny sposób. Nawet gdyby komunikacja była perfekcyjna, to nie widzę, żeby dało się zabrać jakąś istotną w kontekście wyborczym część elektoratu PO czy PiSowi spokojem i opanowaniem. Po prostu wyborcy "świadomi" tych ugrupowań są na wojnie.
          Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
          -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Przeoczyłeś to, czy jakoś inaczej rozumiemy sformułowanie "sporo przed eurowyborami"?
            Nie przeoczyłem - wtedy było apogeum ataków, a nie "narracji" Konfy, a PiS tak się odniósł, że reakcja przyszła zza oceanu. Nie pierwsza...

Przykładowo: https://wprawo.pl/2017/12/19/interpe...-wobec-polski/
            Data newsa: 19.12.2017
            Przykładowo - data newsa 18.02.2019

Światowa Organizacja ds. Restytucji Mienia Żydowskiego (World Jewish Restitution Organization) wyraziła rozczarowanie słowami premiera Mateusza Morawieckiego, który stwierdził, iż kwestia restytucji mienia utraconego przez Żydów w Polsce w czasie II wojny światowej została "definitywnie załatwiona".
            Światowa Organizacja ds. Restytucji Mienia Żydowskiego (World Jewish Restitution Organization) wyraziła rozczarowanie słowami premiera Mateusza Morawieckiego, k

Rozumiem, że dla tak wytrawnych polityków, jakich ma w swoich szeregach PiS, z Naczelnikiem Na Czele, ta narracja okazała się zupełnym zaskoczeniem.
            Niezależnie od rozmaitych ułomności tych polityków, akurat ta sprawa była załatwiana "pod stołem", więc nie chcieli wtedy debaty na ten temat. Pomijam już, że Winnicki kłamał na temat zamilczania sprawy w mediach, bo w samym TVP.INFO o 447 mówił kilkakrotnie np. Ziemkiewicz. Przypomnę, że zgodnie z podobnymi narracjami mieliśmy przehandlować polski majątek za amerykańską większą obecność w pobliżu przesmyku suwalskiego. Obecność się zwiększa, minął październik, a majątek z tej strony nieruszony.

Zresztą o "wytrawności" Winnickiego świadczy samo pytanie o działania polskiego rządu w sprawie ustawy... uchwalonej w parlamencie innego państwa, w której treści Polska nie jest wymieniona. Pod publiczkę. Tu można przypomnieć trafność i losy kolejnych narracji/"analiz" Michalkiewicza. Wypisz-wymaluj "wiosenne przesilenie".

Jeżeli chodzi o meritum, podejrzewam, że tu nową zmienną jest raczej zakup F-35 i większy potencjał jankeskiego lobby zbrojeniowego od lobby żydowskiego. Myślę, że argument o braku sensowności skubania tych, na których my zarabiamy może mieć swoją wagę.

Tyle to wiem. Bardziej interesujące jest czy zgadzamy się w tej części, którą uciąłeś:
            Zgadzam się co do zasady. Mam tylko problem z tym, czy w realnym świecie i sytuacji na rynku mediów Kaczyński miał jakiś wybór. Chociaż oczywiście da się to wszystko robić znacznie lepiej, a nie na rympał.

Skoro służby nic z tym nie robią, to jest to dla mnie dęte.
            A co mają robić? Mamy przejawy jawnych postaw prorosyjskich, wystarczy więc blokować certyfikaty dostępu do info niejawnych.

W kwestii emocji jako wyłącznego czynnika obsługującego wyborcze postawy się różnimy. Myślę zresztą, że dokładnie taką optykę przejęłą Konfa jadąc wyłącznie na swojej "narracji" w sprawie roszczeń. Efekt znamy.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

A co mają robić? Mamy przejawy jawnych postaw prorosyjskich, wystarczy więc blokować certyfikaty dostępu do info niejawnych.
              Prześwietlać, szantażować, przewerbowywać, wykorzystywać. To co potrafią służby. No chyba, że nie potrafią...

W kwestii emocji jako wyłącznego czynnika obsługującego wyborcze postawy się różnimy. Myślę zresztą, że dokładnie taką optykę przejęłą Konfa jadąc wyłącznie na swojej "narracji" w sprawie roszczeń. Efekt znamy.
              Znamy efekt grania na emocjach w sprawie roszczeń. Przed kolejnymi wyborami zagrano na emocjach krzywdy - przemilczania przez PiS ludzi, którzy mówili o roszczeniach. Te się sprawdzają szczególnie. Również znamy efekt. Wrażenie merytoryki, które twierdzisz, że by teraz zażarło, to de facto też tylko emocja. Poświęcanie energii i zasobów na tworzenie prawdziwej koncepcji merytorycznej przy realiach 11 wprowadzonych posłów i np oburzeniu jakiejś części obserwatorów pro-PiS, że jak w ogóle konfiarze śmią śmieć chcieć uwzględnienia w Konwencie Seniorów, możliwe, że byłoby po prostu marnotrawstwem. Zobaczymy co zrobią, ale nie można nie przyznać, że jakieś doświadczenia już mają, i z nich korzystają, i coś tam im nawet wychodzi. Samo istnienie jakiejś kotwicy dla rządu z tej strony już jest lepsze dla obywateli niż jej brak. Dla PiSu oczywiście nie jest. I tu łatwo oddzielić kto woli PiS od obywateli.
              -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Gratulacje dla nowej Pani Minister Sportu:

Info za poseł Kaczorowską.
                Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
                "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                  Gratulacje dla nowej Pani Minister Sportu
                  I jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki uczestnictwo w "Tańcu z gwiazdami" przestaje być kompromitujące

Komentarz

• @Peace
                    Szkoda, że nie wypisujesz peanów na cześć rządu. W tym momencie przyszedłby szaka i wypisał jakąś piękną laurkę na kilka linijek jak celnie wypunktowałeś adwersarza.
                    -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                      I jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki uczestnictwo w "Tańcu z gwiazdami" przestaje być kompromitujące
                      Damskie się nie liczą ).
                      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                        Gratulacje dla nowej Pani Minister Sportu:
                        Info za poseł Kaczorowską.
                        I jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki info zniknęło z twitttera p. Kaczorowskiej. I całe szczęście.
                        Bazinga!
                        Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.

Komentarz

Prześwietlać, szantażować, przewerbowywać, wykorzystywać. To co potrafią służby. No chyba, że nie potrafią...
                          I powinny to robić np. na twitterze?

Samo istnienie jakiejś kotwicy dla rządu z tej strony już jest lepsze dla obywateli niż jej brak.
                          To Twoja opinia. Z mojej perspektywy to zajęcie części sceny "na prawo od PiS" przez leniwych gości z syndromem Napoleona. Wyjątkiem w tym całym towarzystwie jest młody Sośnierz - wyjątek potwierdzający regułę.

Dla PiSu oczywiście nie jest. I tu łatwo oddzielić kto woli PiS od obywateli.
                          Zaryzykuję opinię, że na dłuższą metę jest to dla PiS-u bez większego znaczenia. Jeżeli PiS się wywali, to o własne sznurowadła. I to raczej nie będzie najlepsze dla obywateli.

Komentarz

• Brawo zjednoczona prawico

Słuszna decyzja !
                            349meczów*
                            71 goli*
                            58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Bez cienia wątpienia

"Mówili o obronie życia ludzie, którzy zamietli pod dywan sprawę bezpieczeństwa życia ludzkiego. Mówili o bezpieczeństwie narodowym ludzie, którzy jego gwarancji upatrują w sprowadzaniu wojsk obcych na terytorium Rzeczypospolitej. I to jest zdrada, ale Wysoka Izba oswoiła się z tą fałszywą doktryną bezpieczeństwa narodowego do tego stopnia, że nikt nie reaguje" - kontynuował Braun.

Taki tam przykład:

Wchodząca w skład Polskiej Grupy Zbrojeniowej Huta Stalowa Wola S.A. i amerykański koncern Raytheon Integrated Defense Systems podpisały w dniu 27 lutego 2019 roku umowę podwykonawstwa tzw. Letter Subcontract, umożliwiający rzeczywistą realizację produkcji i integracji […]

Komentarz

@Peace
                                Szkoda, że nie wypisujesz peanów na cześć rządu. W tym momencie przyszedłby szaka i wypisał jakąś piękną laurkę na kilka linijek jak celnie wypunktowałeś adwersarza.

Więc czekam.
                                Peany o rządzie. W zamian laurka.
                                Sytuacja typu, jak to się teraz mawia, win- win!
                                Zacznę: "Drogi kolego, wreszcie otrzeźwiałeś. Teraz mam dla Ciebie kilka ciepłych słów...".

Komentarz

Pracuję...
                                X