Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• A np. Pawłowicz, mimo że z obycia chamka. Bez zastrzeżeń zaś pierwszy z brzegu - Andrzejewski.

Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
    ja jebie, ale sokowirówka w głowie.
    Nigdy nie zastanawiałem się, co masz w głowie, ale taka opcja wiele by wyjaśniała. Na to że przestaniesz pierdolić też specjalnie nie liczyłem

Ty tak serio, czy pod publiczkę?
    Napisałeś o uczelni, więc przybliżyłem tamtejsze klimaty.

PS. Nie ma na liście Zimmermana
    Nie pisałeś o nim, a trzeba było. Promotorką mojego doktoratu miała być popularna wtedy mająca poglądy profesor często obecna na łamach "G.W.". No i co z tego? Zarówno na UJ, jak i UW układ towarzyski od 1945 jest po prostu czerwony (z pojedynczymi szczytnymi wyjątkami). Dość wspomnieć spazmy przy próbach lustracji środowiska naukowego w 2006.

Zimmermanna dyskwalifikuje, że nie kontestował pisania nowelizacji ustawy o TK dla PO z udziałem niezależnego Prezesa TK. I do tego pisania w taki sposób, by zamiast trzech przewidzianych prawem stołków sędziów TK, PO-PSL-SLD jeszcze przed wyborami obsadzili pięć, co rozpoczęło całą aferę wokół Trybunału. I tyle.

O Dudzie w kwestii wykształcenia mówi to, co na uczelni osiągnął i jak został oceniony jego doktorat. Piaskownica "totalnej opozycji" to rzeczywistość, w której jedynym punktem odniesienia jest bożek Antypis. Jak to w sektach bywa
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Pawlowicz > profesorowie Prawa UJ
      Dla mnie to za dużo. Over
      "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
      „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
        Pawlowicz > profesorowie Prawa UJ
        Dla mnie to za dużo.
        To naprawdę przerażające.

Over
        Bez cienia wątpienia

Sprawdź sobie jeszcze dalekie od PiS Genowefę Grabowską i Barbarę Piwnik. Cóż za niespodziewanka, że nie odniosłeś się do meritum. Jak to podsumować?

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Samorządy skarżą się na brak pieniędzy na podwyżki dla nauczycieli.

Karta nauczyciela mówi o dodatkach:
          - wiejski
          - za wysługę lat
          - motywacyjny
          - funkcyjny
          - za warunki pracy

O ile te dwa pierwsze to obligo (10% i 1% za rok pracy), to czy reszta jest dobrą wolą samorządu, bo może w swoim regulaminie nie przyznać ich wcale lub przyznać symboliczne kwoty?

P.S Funkcyjne obligo to chyba też 300zł wychowawstwa ale czy jest konieczność przyznania jakichś widełek dla dyrektorów i ich zastępców.

e: ciekawi mnie szczególnie:

czy subwencja oświatowa powinna wystarczyć na działalność szkoły lub chociaż płace, a nie starcza z powodu dodatków dla kadry kierowniczej i dodatków motywacyjnych.
          Ostatnio edytowany przez itakpowiem; 68553.

Komentarz

• Działacz narodowy Konrad Smuniewski, student UW i kandydat Konfederacji do Sejmu, stanie przed Komisją Dyscyplinarną uczelni z powodu swoich krytycznych wypowiedzi na temat ideologii LGBT i środowisk skrajnej lewicy. Grozi mu usunięcie z uniwersytetu.

W środę działacz narodowy Konrad Smuniewski, który kandydował do Sejmu z list Konfederacji, poinformował, że tego samego dnia otrzymał wniosek rzecznika dyscyplinarnego Uniwersytetu Warszawskiego, w którym domaga się on usunięcia go z uczelni. Chodzi o sprawę jego udziału w kwietniowej demonstracji „Uniwersytety wolne od marksizmu”, zorganizowanej przez Towarzystwo Studentów Polskich oraz środowiska narodowe i konserwatywne w Warszawie.
            Działacz narodowy Konrad Smuniewski, student UW i kandydat Konfederacji do Sejmu, stanie przed Komisją Dyscyplinarną uczelni z powodu swoich krytycznych wypowiedzi na temat ideologii LGBT i środowisk skrajnej lewicy. Grozi mu usunięcie z uniwersytetu. W środę działacz narodowy Konrad Smuniewski, który kandydował do Sejmu z list Konfederacji, poinformował, że tego samego dnia otrzymał wniosek rzecznika […]

Komentarz

• Nie jest żadną tajemnicą, że UW to syf, malaria i korniki. I nieliczne, chlubne wyjątki tego nie zatrą. (vide: Krystyna Pawłowicz).
              Sam jestem ciekaw epilogu tej sprawy. Jeśli rzeczywiście wyrzucą Pana Smuniewskiego, to będzie to haniebny uczynek. Jak sądzę, odwracalny.
              "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
                Pawlowicz > profesorowie Prawa UJ
                Dla mnie to za dużo. Over

Czasami odnosi się nieodparte wrażenie, koledzy mapety, że istniejecie tylko po to, żeby @Foxx mógł w was napier... jak w worek ziemniaków.
                Tym samym odzyskujecie trochę ludzkiej godności. Niewiele, ale zawsze

Komentarz

• @Foxx i tak wykazuje anielską cierpliwość do tego napier....., nie mniej chwała mu za to.

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
                    @Foxx i tak wykazuje anielską cierpliwość do tego napier....., nie mniej chwała mu za to.
                    Właśnie to. Nie brakuje na forumce ludzi inteligentnych, oczytanych i z lekkim piórem. Ale @Foxx dodatkowo potrafi wejść w breję i rzygowiny i wrócić nieumorusany. Ja nie potrafię, przyznam szczerze, interakcja z gorszym sortem zawsze zostawi we mnie pamiatkę, jak gów... w wentylatorze.
                    Ostatnio edytowany przez szaka; 2273.

Komentarz

• Co do @Foxxa, to dosyć barwnie to ująłeś i co najważniejsze w punkt, co do drugiej części.....mam podobnie

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
                        Co do @Foxxa, to dosyć barwnie to ująłeś i co najważniejsze w punkt, co do drugiej części.....mam podobnie
                        Mamy podobnie, bo pewno pobrzmiewa w Naszych uszach maksyma "Człowiek, to brzmi dumnie". Niestety, okazuje się, że optymizm, choć zalecany, nie musi się w 100% pokrywać z oczekiwaniami. Ale każde pokolenie musi na powrót to odkryć

Komentarz

• Panowie, dzięki za dobre słowo, ale bez przesady

EDIT:

Ponad 60 litewskich firm transportowych przerejestrowało swoją działalność do innych krajów UE, głównie do Polski. Przewoźnicy z Litwy mówią, że to efekt zaproponowanego przez rząd RL podwyższenia współczynnika wynagradzania kierowców oraz wysokich podatków i składek ubezpieczeniowych.
                          Ponad 60 litewskich firm transportowych przerejestrowało swoją działalność do innych krajów UE, głównie do Polski. Przewoźnicy z Litwy mówią, że to efekt zaproponowanego przez rząd RL podwyższenia współczynnika wynagradzania kierowców oraz wysokich podatki i składek ubezpieczeniowych.
                          Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                            Panowie, dzięki za dobre słowo, ale bez przesady

EDIT:

https://kresy.pl/wydarzenia/litewski...sie-do-polski/
                            Też nie przesadzaj, że jest taka przesada Jesteś w tych tematach jak Leszek Pisz - albo dobrze rozegrasz, albo ukłujesz ze stałego fragmentu gry. Dlaczego by zwyczajnie nie poszanować, tak po ludzku.

Komentarz

• Tak właśnie, już nie bądź Foxxie taki skromniacha

Komentarz

• Spowolnienie w polskiej gospodarce jest faktem. Na dodatek NBP przyznaje, że będzie ono głębsze niż się spodziewano. Najnowszy raport wskazuje, że tempo wzrostu PKB spadnie w przyszłym roku do 3,6 proc.

Jak co kwartał Narodowy Bank Polski publikuje raport, w którym przedstawia najświeższe prognozy dotyczące najważniejszych wskaźników gospodarczych. Dokument przedstawiony we wtorek wskazuje na pogorszenie perspektyw dla Polski.

Wzrost PKB sięgnie 4,3 proc. w tym roku, a następnie spowolni do 3,6 proc. w 2020 roku i do 3,3 proc. w 2021 - wynika z centralnej ścieżki projekcji NBP.

Wszystkie trzy wartości są niższe niż w analogicznym raporcie sprzed trzech miesięcy. Wtedy prognozy zakładały wzrost PKB na poziomie 4,5 proc. w tym roku i spadek w kolejnych do 4 proc. i 3,5 proc.

(..)

Raport NBP dużo miejsca poświęca inflacji. Okazuje się, że w ciągu ostatnich 3 miesięcy wzrosły szacunki dotyczące tego roku. Wcześniej eksperci spodziewali się wzrostu cen na poziomie 2 proc. Teraz poprzeczka poszła wyżej - do 2,3 proc.

Na przyszły rok spodziewana jest inflacja rzędu 2,8 proc., a więc minimalnie niższa niż wynikało z ostatniego raportu. W 2021 roku - zgodnie z wcześniejszymi prognozami - spowolni do 2,6 proc.

W górę inflację mają pchać wyższe koszty pracy oraz utrzymująca się w najbliższych kwartałach relatywnie silna presja popytowa i wysoka dynamika cen żywności. Autorzy raportu wskazują też, że od początku 2020 roku spodziewany jest wzrost cen energii zgodnie z przyjętym w projekcji założeniem o zakończeniu okresu zamrożenia cen energii elektrycznej dla gospodarstw domowych.

W kierunku niższej inflacji oddziaływać będzie "niski wzrost cen u głównych partnerów handlowych Polski oraz obecność znacznej liczby imigrantów na krajowym rynku pracy (w głównej mierze obywateli Ukrainy)".
                                https://www.money.pl/gospodarka/pkb-i-inflacja-nbp-obniza-prognozy-wzrostu-gospodarczego-6445248946624641a.html

Czyli - według NBP - różnica między wzrostem PKB a inflacją wyniesie:
                                w 2020: 0,8% r/r
                                w 2021: 0,7% r/r

Nic więc dziwnego, że rząd planuje zmiany w OFE i niemały podateczek do kieszonki, zmiany w NBP, aby transferować zysk do budżetu oraz przeorał całą strukturę gospodarczą przyznając się do błędów w tej gałęzi. Czy to w powołaniu ministerstwa Energetyki razem z szefem Tchórzewskim (intelekt Kopacz, prawdomówność Tuska), czy to w likwidacji Ministerstwa Skarbu, które powraca pod inną nazwą. Jestem ciekaw planów na nową kadencję. Mam nadzieje, że w obliczu spowolnienia i w obliczu struktury ich elektoratu (najwyższe poparcie w 3 grupach: emeryci, ludzie ze wsi, ludzie z wykształceniem podstawowym - we wszystkich wynik powyżej 55%) PiS postanowi powalczyć o resztę społeczeństwa. Struktura ministerstw daje takie złudne nadzieje, nominacje do TK i Marszalka seniora temu przeczą (choć mogą to być ochłapy dla osłabiającej się "twardej", ale odpychającej społeczeństwo frakcji).

Zobaczymy, trzymam kciuki.

I PiSowi przypominam, że bez mojego głosu i wielu rozczarowanych umiarkowanych liberałów gospodarczych Duda będzie miał pod górkę

Komentarz

Pracuję...
                                X