Tak jeszcze w temacie Korwina mi się przypomniało.
- Nie chcę osłabiać żadnego premiera Polski ani swojego syna, ale myślę, że zbliżenie z Rosją nas wzmocni na arenie międzynarodowej - powiedział Kornel Morawiecki w RMF FM. Ojciec premiera dodał, że kwestia zwrotu wraku prezydenckiego Tupolewa nie powinna determinować stosunków na linii Warszawa-Moskwa. "To nie jest pogląd, prezentowany przez PiS" - tak słowa Morawieckiego skomentował Jacek Sasin.
- Ja patrzę, i słyszę, patrzę, z pewną rezerwą na te inicjatywę polsko-amerykańską. Ja wolałbym żebyśmy polskie pieniądze wydawali na polska armię, polskich żołnierzy, niż na amerykańskich - powiedział w rozmowie z RMF FM Kornel Morawiecki.
Przewodniczący Wolnych i Solidarnych twierdzi, że nie należy budować w Polsce baz amerykańskich. - To jest jakby szykowanie nas do wojny. My się starajmy poprawić stosunki z Rosją, starajmy się nasycić ten cały układ polityki wschodniej jakąś taką pozytywną treścią, nie szukajmy zwady tutaj - uznał. I zaznaczył, że "na Donbas najpierw Kijów puścił czołgi i samoloty i armaty".
Przewodniczący Wolnych i Solidarnych twierdzi, że nie należy budować w Polsce baz amerykańskich. - To jest jakby szykowanie nas do wojny. My się starajmy poprawić stosunki z Rosją, starajmy się nasycić ten cały układ polityki wschodniej jakąś taką pozytywną treścią, nie szukajmy zwady tutaj - uznał. I zaznaczył, że "na Donbas najpierw Kijów puścił czołgi i samoloty i armaty".
Komentarz