Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez szaka
    Sorki Mieczysław, mea culpa, źle odczytałem Na swoje usprawiedliwienie mam tylko to, że gwoli eksperymentu naukowego zapewne, postanowiłem zbadać, czy można funkcjonować z IQ obniżonym do poziomu mapetów i innych orzełów.
    Można. Pytanie po co...
    Jeszcze raz przepraszam i Pax między krześcijany!
    Absolutny pax 🍺🍺
    A tym innym pokój na drogę i otwarte horyzonty na prawdę 😇
    „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista
      i coraz niżej dna...
      Kamienice dostał od żołnierza AK i "wyremontował" za dotację na centrum hotelowo-szkoleniowe

mimo kół ratunkowych idzie na dno.
      Ech ten wrzutkowy Matrix - szykuje się "wiosenne przesilenie" 2.0
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
        Ech ten wrzutkowy Matrix - szykuje się "wiosenne przesilenie" 2.0
        To sam Banaś wczoraj na antenie TVPiS mówił. Dostał kamienicę od kolegi służącego w AK i zrobił tam burdel i dostał na to kasę z Unii . Co lepsze, przyznał że to on odebrał telefon "zadawonię do Banasia" z materiału Kittela. Nie zapala Ci się lampka, że gość pełni ważne funkcje, a w wolnych chwilach zadaje się z takimi osobistościami?
        "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
        „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

To sam Banaś wczoraj na antenie TVPiS mówił. Dostał kamienicę od kolegi służącego w AK i zrobił tam burdel i dostał na to kasę z Unii . Co lepsze, przyznał że to on odebrał telefon "zadawonię do Banasia" z materiału Kittela. Nie zapala Ci się lampka, że gość pełni ważne funkcje, a w wolnych chwilach zadaje się z takimi osobistościami?

A co ma mi się zapalać, gdy zamiast cytować wrzutki bez podania źródła, zwyczajnie oglądałem ten wywiad

1. "30 lat temu poznałem żołnierza AK, z którym się zaprzyjaźniłem jeszcze w latach 80. W 2007 roku w umowie dożywocia przekazał mi swoją starą kamienicę rodzinną, którą ja wyremontowałem. Stąd się wziął mój majątek".

2. "Żadnej agencji towarzyskiej nie było. Jak się dowiedziałem później, były usługi na godziny. Wiele hoteli je prowadzi. Nie kontrolowałem tej działalności. Byłem zajęty pracą w Warszawie. Od samego początku dom zamierzałem sprzedać. Miesiąc temu ta kamienica została sprzedana i sprawa jest zamknięta".

3. "Przy podpisywaniu umowy przedwstępnej (finalnie kamienica miała być sprzedana z prawem pierwokupu dla wynajmującego) na sprzedaż kamienicy podałem numer kontaktowy na wypadek jakiejś awarii. Kontaktowałem się z ojcem ludzi pokazanych w reportażu. Telefon od jednego z synów odebrałem, ale do rozmowy nie doszło".

I tak wygląda porównanie wrzutkowego Matrixa z rzeczywistością. Nawet na poziomie relacji. Po raz kolejny - tu nie chodzi o meritum, tylko o porównanie działań anty-pisowskiej trollowni z łatwo spradzalnymi faktami. Przy czym największe bzdury bezrefleksyjne powielasz, wrzucasz tu jako opis faktów, tradycyjnie bez podania źródła.

Co do lampki - w takich sprawach mamy fachowców:

„CBA realizując swoje ustawowe obowiązki prowadzi od 16 kwietnia br. kontrolę oświadczeń majątkowych Pana Mariana Banasia. Postępowanie obejmuje oświadczenia majątkowe złożone w latach 2015-2019. Planowany termin zakończenia kontroli przypada na drugą połowę października br.” – napisano w oświadczeniu CBA.
          No i wrzutkowemu Matrixowi znowu coś umknęło...

"Do czasu wyjaśnienia sprawy przez CBA zawieszam swoją działalność i biorę urlop bezpłatny" – zadeklarował prezes NIK Marian Banaś w wieczornej rozmowie w TVP Info.
          Czyli wszystko jest, jak powinno. Nawet, jeżeli Banaś ma coś za uszami. Nie będę się znęcał nad porównaniem z Gawłowskim, przypomnę tylko że ostatniemu prezesowi NIK z PO Kwiatkowskiemu zupełnie nie przeszkadzało postawienie 4 zarzutów przez prokuraturę.

Czy ktoś tu pisał, że on został... "trafiony"?
          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• A tak na marginesie, to umowę dożywocia sporządza się w formie aktu notarialnego, więc chyba można łatwo zweryfikować, czy to tłumaczenie wymyślone na poczekaniu czy taka umowa (nie darowizna) miała faktycznie miejsce w 2007 r. (no, chyba, że to był taki notariusz z "Wesela")
            Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
            St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Tylko, żeby wyciągnąć jakiekolwiek wnioski to najpierw winno się nabyć umiejętność czytania ze zrozumieniem - co jak widać chociażby w tym temacie jest umiejętnością wykraczającą poza możliwości rozumowe przeciętnego kodowca
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

A co ma mi się zapalać, gdy zamiast cytować wrzutki bez podania źródła, zwyczajnie oglądałem ten wywiad

1. "30 lat temu poznałem żołnierza AK, z którym się zaprzyjaźniłem jeszcze w latach 80. W 2007 roku w umowie dożywocia przekazał mi swoją starą kamienicę rodzinną, którą ja wyremontowałem. Stąd się wziął mój majątek".

2. "Żadnej agencji towarzyskiej nie było. Jak się dowiedziałem później, były usługi na godziny. Wiele hoteli je prowadzi. Nie kontrolowałem tej działalności. Byłem zajęty pracą w Warszawie. Od samego początku dom zamierzałem sprzedać. Miesiąc temu ta kamienica została sprzedana i sprawa jest zamknięta".

3. "Przy podpisywaniu umowy przedwstępnej (finalnie kamienica miała być sprzedana z prawem pierwokupu dla wynajmującego) na sprzedaż kamienicy podałem numer kontaktowy na wypadek jakiejś awarii. Kontaktowałem się z ojcem ludzi pokazanych w reportażu. Telefon od jednego z synów odebrałem, ale do rozmowy nie doszło".

I tak wygląda porównanie wrzutkowego Matrixa z rzeczywistością. Nawet na poziomie relacji. Po raz kolejny - tu nie chodzi o meritum, tylko o porównanie działań anty-pisowskiej trollowni z łatwo spradzalnymi faktami. Przy czym największe bzdury bezrefleksyjne powielasz, wrzucasz tu jako opis faktów, tradycyjnie bez podania źródła.

Co do lampki - w takich sprawach mamy fachowców:

No i wrzutkowemu Matrixowi znowu coś umknęło...

Czyli wszystko jest, jak powinno. Nawet, jeżeli Banaś ma coś za uszami. Nie będę się znęcał nad porównaniem z Gawłowskim, przypomnę tylko że ostatniemu prezesowi NIK z PO Kwiatkowskiemu zupełnie nie przeszkadzało postawienie 4 zarzutów przez prokuraturę.

Czy ktoś tu pisał, że on został... "trafiony"?
                No, tak. Masz rację. Kryształowy Marian
                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Ty się lepiej przyznaj, że nie możesz przeżyć, że facet z kobitą uprawiał seks w nieruchomości której właścicielem jest Marian. Co innego gdyby to był hostel lgbt
                  Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                    Ty się lepiej przyznaj, że nie możesz przeżyć, że facet z kobitą uprawiał seks w nieruchomości której właścicielem jest Marian. Co innego gdyby to był hostel lgbt
                    A jest właścicielem? Bo mówi co innego, w papierach co innego

Ja nie mogę przeżyć że tu sami kryształowi: Chrzanowski, Banaś, Piebiak, JK Deweloper, Szyszko, Macierewicz, król dwórek z NBPu czy inne Koguty.

Komentarz

• Zapewne Kodopederaści za chwilę wykorzystają to w kampanii wyborczej jako nadużycie obecnej władzy...

Morawiecki: wysyłamy samolot rządowy po Polaków
                      dzisiaj 09:47

Polscy siatkarze utknęli na lotnisku w Amsterdamie. W pomoc im się włączył premier Mateusz Morawiecki, który obiecał wysłanie samolotu po reprezentantów Polski, aby mogli dotrzeć do Lublany.

- Nasza siatkarska kadra utknęła na lotnisku w Amsterdamie. Wysyłamy po nią nasz rządowy samolot, żeby spokojnie mogła dotrzeć na półfinał do Lublany. Trzymamy za nich kciuki - napisał premier Mateusz Morawiecki na swoim koncie na Twitterze.

Premier zabrał też głos w tej sprawie na popołudniowej konferencji prasowej. - Cieszę się, że mogliśmy pomóc w nietypowej sytuacji, gdy drużyna utknęła na lotnisku. Wierzę, że nasi siatkarze pofruną jeszcze wyżej niż samolot, którym polecą na półfinał mistrzostw Europy. Przy okazji już teraz chciałbym im pogratulować tego, ilu emocji nam dostarczyli do tej pory - powiedział Mateusz Morawiecki.

Przypomnijmy, że reprezentacja Polski w poniedziałek wieczorem pewnie ograła Niemców i we wtorek rano miała lecieć na półfinałowy mecz ze Słowenią do Lublany. Okazało się, że lot Polaków został odwołany z powodu strajków słoweńskich linii.

Reprezentacja o 8 rano dotarła na lotnisko Schipol w Amsterdamie i wtedy okazało się, że ich lot do Lublany może się nie odbyć ze względu na strajk tamtejszych linii lotniczych, które obsługują oba codzienne rejsy w tamtym kierunku. Rozwiązanie tej sytuacji zapowiedział Mateusz Morawiecki. Siatkarze w oczekiwaniu na samolot udali się do hotelu, aby jeszcze chwilę się zrelaksować.

Za zaangażowanie premierowi podziękował Polski Związek Piłki Siatkowej.
                      Polscy siatkarze utknęli na lotnisku w Amsterdamie. W pomoc im się włączył premier Mateusz Morawiecki, który obiecał wysłanie samolotu po reprezentantów Polski, aby mogli dotrzeć do Lublany.

Komentarz

Ja nie mogę przeżyć że tu sami kryształowi: Chrzanowski, Banaś, Piebiak, JK Deweloper, Szyszko, Macierewicz, król dwórek z NBPu czy inne Koguty.
                        Jeśli nie jesteś w stanie zrozumieć kilku bardzo prostych informacji to faktycznie nie dziwi mnie twoja taka, a nie inna twórczość.

Ale ok, jestem cierpliwy i mam dużo empatii i po kolei zacznę wyjaśniać twe wątpliwości.

Co mówi innego ?
                        Co jest w papierach ?

Był właścicielem - nie jest właścicielem. Masz świadomość tego, że stan posiadania może zmieniać się z upływem czasu ? Czy przerasta Ciebie ta wiedza ?

Od strony prawnej to ta afera - jest
                        - ultra prosta do rozkminienia
                        - jego działalność jest w 100% zgodna z prawem (jedynym ale to mogą być kwestie kwot najmu)

No chyba, że masz dowody że jest inaczej - ale tu mogę standardowo czekać, tak jak na wiosenne przesilenie

Oczywiście mogę też poszukać twoich postów dotyczących odpowiednio Gawłowskiego i Kropiwnickiego - którzy w swoich mieszkaniach mieli...BURDELE.

Bo póki co to cała niemoralność Banasia polega na tym, że WYNAJMOWAŁ ON NIERUCHOMOŚĆ FIRMIE X, KTÓRA PROWADZIŁA W NIEJ DZIAŁALNOŚĆ HOTELARSKĄ, Z KTÓREJ TO DZIAŁALNOŚCI KORZYSTAŁY MIĘDZY INNYMI KURWY (ORAZ DZIENNIKARZYNA TVN)

Niezły zaścianek musisz reprezentować, że fakt kurwienia się ludzi po hotelach wywołuje w tobie takie emocje
                        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez boss_corleone
                          Muppet powinien dostać swoją kolumnę, do czasu wyborów
                          Chociaż przydałby się ktoś na wyższym poziomie, midzi był fajnie orany, z zakresu ekonomii i gospodarki, a to ważne punkty programu wyborczego. Ktoś wie, co się z nim dzieje?
                          Jaki mapet? Narracja jak u bejsbola

Komentarz

• Zamieszczone przez L..
                            Jaki mapet? Narracja jak u bejsbola
                            Zaiste jakość wrzutek prosto ze sponsorowanego buraka

O wczorajszym komunikacie rzecznika TSUE w sprawie merytorycznej jakości "pytań" "nadzwyczajniej kasty" w sprawie izby dyscyplinarnej SN ktoś, coś?

Komentarz

O wczorajszym komunikacie rzecznika TSUE w sprawie merytorycznej jakości "pytań" "nadzwyczajniej kasty" w sprawie izby dyscyplinarnej SN ktoś, coś?
                              Ja czekam cały czas na obiecaną wczoraj konferencję prasową POKO w Brukseli w tej właśnie sprawie.
                              "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Zaiste jakość wrzutek prosto ze sponsorowanego buraka

Nadzwyczajna kasta to chyba pod skrzydłami Piebiakia i Radzika?
                                A izby dyscyplinarne to chyba TSUE ogarnie z polecenia KE?

Edyta, znalazłem:

Według KE przepisy o Izbie Dyscyplinarnej naruszają unijne traktaty. A konkretnie artykuł 19 traktatu o UE w połączeniu z art. 47 Karty Praw Podstawowych UE, które ustanawiają prawo do skutecznego środka prawnego przed niezależnym i bezstronnym sądem. Ponadto, zdaniem KE, Polska uchybiła też zobowiązaniom wynikającym z art. 267 traktatu o funkcjonowaniu UE ustanawiającego prawo sądów do kierowania do Trybunału Sprawiedliwości UE wniosków o wydanie orzeczenia w trybie prejudycjalnym.
                                Ostatnio edytowany przez Złoty_Orzeł; 156548.
                                Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎