Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
warunki
1. okoliczności, w których ktoś żyje, działa, przebywa, w których coś się dzieje, zachodzi
2. zespół cech predestynujących kogoś do czegoś
warunek
1. czynnik, od którego uzależnione jest istnienie lub zajście czegoś
2. zastrzeżenie w umowie, od którego spełnienia zależy zrealizowanie czegoś
3. we wnioskowaniu implikacyjnym: stan rzeczy, który musi zajść, aby mógł zaistnieć inny stan rzeczy
Z tego co napisałem, a konkretnie ze sformułowań "np", oraz "z zachowaniem zdrowego rozsądku", wynika, że to nie był ani zespół, ani nie było sztywnego uzależnienia pomiędzy wypisanymi cechami, a nazywaniem kogoś kibicem. Jednocześnie z tych sformułowań wynikało natomiast, że jest to oznaka czegoś, objaw, zazwyczaj jakiegoś złego zjawiska. To już niech sobie te wszystkie 0 osób, które to interesuje, oceni która definicja jest bardziej adekwatna. Domyślam się, że jak Ci zależy żeby postawić na swoim, to Cię to nie przekona i żaden wątek z Czerską nie zmotywuje Cię do podjęcia próby bycia obiektywnym.
Pan minister Piebiak był awansowany przez ministrów sprawiedliwości Platformy Obywatelskiej. To nie jest sędzia z politycznym nadaniem, to sędzia o dużych kompetencjach w obszarze spraw cywilnych i gospodarczych, świadczy najlepiej o tym fakt, że do ministerstwa został delegowany w okresie rządów PO - przekonywał Ziobro.
"W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Tymczasem Kidawa-Błońska kandydatem na premierkę z ramienia POKO LGBT
A ileż to było z ich strony nawolywania, żeby Jaroslaw nie rządził z tylnego siedzenia, tylko zostal premierem. Nie ma jak to konsekwencja
Tyle, że oni mają tam samych debili albo złodziei - Kidawa wygląda mi na przedstawicielke tej pierwszej grupy, więc wystarczy, że dadzą jej mówić, a pewnie dostarczy w kampanii sporo lol-contentu
Tymczasem Kidawa-Błońska kandydatem na premierkę z ramienia POKO LGBT
A ileż to było z ich strony nawolywania, żeby Jaroslaw nie rządził z tylnego siedzenia, tylko zostal premierem. Nie ma jak to konsekwencja
Tyle, że oni mają tam samych debili albo złodziei - Kidawa wygląda mi na przedstawicielke tej pierwszej grupy, więc wystarczy, że dadzą jej mówić, a pewnie dostarczy w kampanii sporo lol-contentu
Hehe, dokladnie, a ileż było chejtu z tym związanego, gdzie wyskakiwali jeden przez drugiego z tą narracją, która teraz jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmieniła się o 180 stopni
Ale myślę, że Schet nie wytrzyma długo w norze i będzie dalej szczekał z tylnego siedzenia.
Hehe, dokladnie, a ileż było chejtu z tym związanego, gdzie wyskakiwali jeden przez drugiego z tą narracją, która teraz jak za dotknięciem czarodziejskiej różdżki zmieniła się o 180 stopni
Ale myślę, że Schet nie wytrzyma długo w norze i będzie dalej szczekał z tylnego siedzenia.
Remis. Każdy ma swojego Gepetto i Pinokia. Choć tu mamy wysunięcie na pierwszy plan Panią Marszałek, a nie widmo z kapelusza.
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Mówisz remis – ale czy w ściąganiu pomysłów/rozwiązań?
Przyznam, ze nie jestem bacznym obserwatorem sceny politycznej, ale czy „prawa strona” miała w swojej historii (nie: prehistorii) takie kserowania od drugiej strony, jak platformiane: „500+ jest złym pomysłem i rozwali budżet”, a za jakiś czas „Damy pińćset, a nawet więcej”, czy to ostatnie zgapienie pomysłu z umieszczeniem kontrowersyjnego lidera na tylnym siedzeniu?
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
A i jeszcze warto w tym miejscu przytoczyć głosy POKO jak to zarzucali stronie rządzącej brak troski o aspekty związane z ekologią, a tym czasem od kilku dni wg tych samych jajogłowych omnibusów przecież nic się nie stało i każdy z nich pije kranówkę hektolitrami
Pinokio na Pinokiu i Pinokiem pogania w tych LGBTach.
Mówisz remis – ale czy w ściąganiu pomysłów/rozwiązań?
szkoda czasu na szukanie, ale znam inne przekłamania
- przypisanie sobie wdrożenia JPK ktore weszło z ustawy Szczurka w 2015 roku - później rzecz jasna ulepszone, ale pomysł był za PO - a śmietankę spija PiS.
- kredyty frankowe - kto pamięta jak PiS bronił franków gdy przykrecał śrubę KNF za PO? A teraz proponowali przewalutowania
- SKOKi - bronienie przed wrzuceniem ich pod ochronę parasola BFG. Gdyby ich posłuchać to mielibyśmy wielu wkurwionych po bankructwach parabankow z pod gwiazdy Biereckiego.
Spotkanie Radosława Sikorskiego ministra spraw zagranicznych w rządzie Donalda Tuska i Jacka Krawca prezesa Orlenu odbyło się restauracji „Sowa & Przyjaciele” pod koniec lutego...
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
szkoda czasu na szukanie, ale znam inne przekłamania
- przypisanie sobie wdrożenia JPK ktore weszło z ustawy Szczurka w 2015 roku - później rzecz jasna ulepszone, ale pomysł był za PO - a śmietankę spija PiS.
- kredyty frankowe - kto pamięta jak PiS bronił franków gdy przykrecał śrubę KNF za PO? A teraz proponowali przewalutowania
- SKOKi - bronienie przed wrzuceniem ich pod ochronę parasola BFG. Gdyby ich posłuchać to mielibyśmy wielu wkurwionych po bankructwach parabankow z pod gwiazdy Biereckiego.
Ale mi nie chodzi o wszystkie przekłamania polityków, bo się nam forumka zapcha. A w Twoich przykładach nie widzę zmiany o 180 stopni albo kradzieży pomysłu.
- JPK jak piszesz wprowadzono wcześniej, oni przyszli na gotowe i korzystają;
- SKOKi – z tego co piszesz, to też chyba PiS nie zmienił zdania, tylko nie udało mu się postawić na swoim.
Z frankami też nie do końca rozumiem o co Ci chodzi, bo jako frankowicz nie czuje się specjalnie broniony i dopieszczny przez rząd PiS (inna sprawa, że tego nie oczekuję), więc te propozycje pozostawmy w sferze bajania.
Mi chodziło po pierwsze o „duże”/głośne sprawy (3/4 albo więcej ludzi nie wie co to jest JPK), a po drugie o takie jednoznaczne zmiany frontu („500+ be”/”500+ cacy”; lider ma być premierem/lider na tylne siedzenie).
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
Spotkanie Radosława Sikorskiego ministra spraw zagranicznych w rządzie Donalda Tuska i Jacka Krawca prezesa Orlenu odbyło się restauracji „Sowa & Przyjaciele” pod koniec lutego...
No, to jest taka pigułka możliwości tej ekipy, która obecnie idzie do wyborów m.in. z hasłem, że naród chce zmiany, tylko jakoś w sondażach tego nie widać, ale to kolejny temat z gatunku tych dla Pinokia
Najlepsze było wczorajsze tłumaczenie wiceszefowej klubu PO bodaj w RMF.
- Przecież zrobiliście to samo co PIS, a za co ich bardzo krytykowaliście
- Nie, to są dwie różne sytuacje, bo Grzegorz Schetyna to nie jest Jarosław Kaczyński, a Kidawa-Błońska to nie Beata Szydło
Komentarz