Zamieszczone przez Moriarty
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Dla mnie ta sprawa to masakra. Nie trawie wszelkiej maści trolli internetowych a co tu dużo mówić support Pisu jest masakryczny (poziom według odrzucający do czytania czegokolwiek). Wszyscy wiedzą że sądy należy zreformować sądy. To co jest obecnie to jest złe. To trzeba zmienić, zreformować, rozpędzić, ale …. jeżeli reformowanie sądów ma wyglądać na zasadzie „Teraz Ku#wa My”… to załamka. Przecież to co robili urzędnicy MS – to jest kur.. no to jest komuna/Rosja. Jakieś anonimy, wyciąganie danych osobowych, programy w TV aby zdyskredytować na zamówienie – no masakra. I tacy kolesie mają zreformować sądy? Ku#wa. To niech mi teraz ktoś powie jak będzie wyglądać taki zreformowany sąd. Reforma - wymieniamy na naszych. To jest reforma? No po ch#ju.
Totalnie do mnie nie trafia argument, że z nimi tak trzeba w taki sposób walczyć bo to kasta. Albo jesteś uczciwym człowiekiem i takie akcję nawet Tobie do głowy nie przychodzą albo jesteś szmatą. Co tu dużo mówić po takich akcjach to może powstać tylko nowa kasta. Oczywiście teraz będzie cacy bo składająca się z naszych czytaj dobrych ludzi. Bo wiadomo nasi ludzie to dobrzy ludzie. Taki ch$j.
Osobny temat to jacy to są debile że to takich akcji używają Messengera. No kur#wa debile totalni. Głupole co tu dużo mówić. I takie głupole biorą się za reformę sądownictwa. No niech cały świat, Wujek Sam, Włodzimierz i inni niech sobie czytają co dzieje się w Polsce bo przecież debile używają Messengera. Cała ku#wa, cała konwersacja od początku do końca sobie pięknie leży na serwerach w USA. Cała nie szyfrowana. Pojeby. No i nie oszukujmy się że, Ziobro nic o tym nie wiedział. Jak nie wiedział (w co nie wierze) to tym bardziej do wyjebania, że takiego burdelu nie by świadomy. Dla mnie zwyczajnie załamka że w moim kraju Państwo (bo MS to Państwo) do takich akcji przykłada rękę, no ale może ja jestem naiwny, że wierze w Prawo i Sprawiedliwość (już nie wiem czy to jest tożsame a partią)
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaTo tylko osłabia Twoje stanowisko, bo nawet jeżeli uprościmy i środowiska kibiców (i fanatyków) PiS podzielimy na "G.P." (fanatycznie stojącą za Macierewiczem, Szydło i Ziobro), media Karnowskich (głoszących "główną linię partii", nawet gdyby w ciągu tygodnia nastąpił zwrot o 180 stopni) i - w obrębie samego "Do Rzeczy": sceptyków kibicujących PiS z braku wyboru (Ziemkiewicz, Warzecha), fanatyków np. Mariusza Kamińskiego (Gmyz), czy sprzyjających PiS umiarkowanych konserwatystów (Lisicki, Gociek) - okaże się, że w ocenie każdego działania partii Kaczyńskiego, czy ZP są między nimi duże różnice. Bywały nawet "wojenki".
- interes PiSu jest tożsamy z interesem państwa/społeczeństwa
- PiS/prezes nie popełnia pomyłek, natomiast czasami musi ustąpić przed naporem wroga
- kto nie przyjmuje podobnych kryteriów względem PiSu, jest wrogiem PiSu
i tak dalej, i tym podobne. Z zachowaniem zdrowego rozsądku.
W związku z tym, pozostając w, uczciwym moim zdaniem, modelu jaki zaproponowałeś, Ziemkiewicz, Warzecha, Lisicki czy Gociek nie podpadają mi pod kibiców.
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaStosując kwantyfikator bez jakiegokolwiek rozróżniania sugerujesz, że takie stanowisko zajmą wszyscy, których wymieniłeś. Kibice PiS.
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaMoim zdaniem większość z wymienionych przeze mnie wyżej zwyczajnie czeka, co z tego wyniknie. Mieliśmy już kilka "afer", które okazały się "koperkowymi". Jeżeli coś jednak było "na rzeczy" (nowelizacja ustawy o IPN, konferencja "o Bliskim Wschodzie") - krytyka pojawiała się choćby tylko ze strony "Do Rzeczy", ale z różnych perspektyw i medialnie nośna (RAZ, Cenckiewicz).
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaSądzę, że Kuchciński należy do PiS i jest człowiekiem ze ścisłego otoczenia Kaczyńskiego. Poza tym nie uczestniczy we frakcyjnych walkach w obrębie ZP, których efektem na dzisiaj jest stan względnej równowagi. Ziobro jest przedstawicielem oddzielnego podmiotu w ramach ZP, nie ma cienia lojalności wobec Kaczyńskiego i próba ruszenia go na dwa miesiące przed wyborami z dużym prawdopodobieństwem skończyłaby się powtórką z 2007. Zwłaszcza, że druga strona w tych wyborach walczy o życie i sięgnie po wszystko, co będzie mogła. Im więcej kwestii związanych z Plebiakiem okaże się prawdą, tym bardziej osłabi to Ziobrę, co dla wielu kibiców PiS z niżej podpisanym włącznie byłoby bardzo dobrą wiadomością. W dzisiejszych warunkach konflikt na szczycie ZP to pewna recepta na wyborczą klęskę.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
wklepack;
W pełni się zgadzam. Zawsze twierdziłem, że jeśli ktoś może pogrążyć PiS, to będzie to Ziobro. Mały, zakompleksiony i wredny człowiek, dostał tak potężny i ważny resort. Biorąc pod uwagę, że to zdrajca, jest to dla mnie niewytłumaczalne. Ktoś kto raz wsadził nóż w plecy, nie powinien dostawać "drugiej szansy". Wszyscy jego towarzysze z czasów niszczenia PiSu (Poncyliusze, Kluziki i in,), są na listach PO.
Miał wielką szansę oczyścić w miarę możliwości to środowisko i usprawnić co się da. 4 lata mącenia, intryg, wbrew pozorom umacnianie szumowin typu Tuleja i jego ferajna. Otaczając się ludźmi swojego pokroju, zmarnował niepowtarzalna szansę zrobienia czegoś konstruktywnego. Mam wielką nadzieję, że po wyborach zastąpi go ktoś, kto przynajmniej ma minimalne pojęcie o tym, co będzie robił.
Hasełka - układ, kasta przestają działać, gdy się to samo czyni, krzycząc TKM.
Komentarz
-
Zamieszczone przez wklepack Zobacz postaOsobny temat to jacy to są debile że to takich akcji używają Messengera. No kur#wa debile totalni. Głupole co tu dużo mówić. I takie głupole biorą się za reformę sądownictwa.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaŻeby sprecyzować - przez "kibic" rozumiem kogoś, z kogo wypowiedzi wynika np, że:
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta- interes PiSu jest tożsamy z interesem państwa/społeczeństwa
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta- PiS/prezes nie popełnia pomyłek, natomiast czasami musi ustąpić przed naporem wroga
Zwolennicy każdej frakcji uważają za wielkie błędy prezesa, o ile premiuje on konkurencję.
1. Shitstormy w "G.P." po odwołaniu Szydło, Macierewicza, uznaniu przez prezesa uwag Dudy niemal do wszystkich tworzonych u Ziobry ustaw dot. sądownictwa z symbolicznym momentem, gdy Lisiewicz prezydenta z własnego obozu zaczął nazywać "Dudaczewskim" (uwaga dla nieśledzących uważnie - od gen. WSI Dukaczewskiego).
2. Wewnętrzne polemiki u Karnowskich, czy wobec kolejnych twitterowych osiągów Pawłowicz prezes nie powinien "schować" pani profesor (było wielu jej "obrońców"), co jak widzimy w końcu się stało w aktualnej kampanii wyborczej. Uszczegóławiając- dostała rolę "niezależnego harcownika" niepiszącego "na konto" PiS.
3. Ponieważ sam rozumiem słowo "kibic PiS" bez szczególnej specyfikacji - i przede wszystkim się z taką postawą utożsamiam (nie spełniając Twoich warunków). upieram się, że sympatyków PiS z "Do Rzeczy" absolutnie warto zaliczyć do tej grupy. Zwłaszcza, że otwartym tekstem każdy z nich wytyka błędy prezesa z pozycji sprzyjających aktualnie rządzącym. Dorzuciłbym do tego Gadowskiego, który z pozycji sympatyka uprawia wobec PiS krytykę totalną, za którą np. stracił program w publicznym radiu.
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaSkoro więc wyrachowanie jest cnotą, to Ziobro, jest po prostu bohaterem tragicznym.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Z tt:
borys budka na gliwickim rynku tłumaczy wyborcom #emigate
- bo minister plebiak (...)
- kto?
- no na twitterze z hejterką (...)
- na czym? Co to znaczy ta hejterka?
- no próbowali oczernić sędziów iustitia(...)
- panie, a co to w ogóle jest ta "justytia"
twitter vs życie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Raczej Zobacz postaZ tt:
Poza tym ten twitt mający w założeniu bronić rządu raczej godzi w inteligencję i wiedzę wyborców.
Komentarz
-
Będzie żarcik:
"Dopięliśmy swego celu, Paweł Kukiz w Peezelu".
Gratulacje. Można nie odpisywać."Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaZiobro nie jest z PiS-u.Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaBędzie żarcik:
"Dopięliśmy swego celu, Paweł Kukiz w Peezelu".
Gratulacje. Można nie odpisywać.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Peace Zobacz postaDwa posty dzieli doba"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Peace Zobacz postaNapisane na Twitterze, przez gościa związanego z PiSem bez linku, że sytuacja w ogóle miała miejsce.
Poza tym ten twitt mający w założeniu bronić rządu raczej godzi w inteligencję i wiedzę wyborców.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaNawet wśród fanatyków z "G.P." taką postawę można spotkać zwykle w trybie warunkowym: "w danych okolicznościach", "brak alternatywnego podmiotu by skutecznie podjąć konkretne działanie", itd.
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaNo, w tym miejscu zmniejszyłeś zbiór kibiców PiS zgodny z własną specyfikacją praktycznie do zera - z możliwym wyjątkiem w postaci kota prezesa, o ile ten ostatni dobrze ogarnia kuwetęOstatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaKonkretnie gdzie Ci się pojawił? Proszę o cytat z mojej wypowiedzi z podkreśleniem podobnym do tego powyżej.Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaJak zwykle Ziobro naodpierdala i jak zwykle kibice PiSu zamiast naciskać na pozbycie się Ziobry będą przekonywać że to wszyscy inni sa winni, a Ziobro dalej nie musi ponosić odpowiedzialności...
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaNa tej zasadzie co mój kwantyfikator?
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz postaTo nie są warunki ani konieczne ani wystarczające. To, co wymieniłem to są symptomy, po których interpretuję sobie postawę danej osoby. To, że sobie przyjąłeś coś jako sztywny wyznacznik, to Twoja nadinterpretacja.
Kibic to kibic i tyle w temacie.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Zamieszczone przez wklepack Zobacz postaDla mnie ta sprawa to masakra. Nie trawie wszelkiej maści trolli internetowych a co tu dużo mówić support Pisu jest masakryczny (poziom według odrzucający do czytania czegokolwiek). Wszyscy wiedzą że sądy należy zreformować sądy. To co jest obecnie to jest złe. To trzeba zmienić, zreformować, rozpędzić, ale ‌. jeżeli reformowanie sądów ma wyglądać na zasadzie „Teraz Ku#wa Myâ€â€Ś to załamka. Przecież to co robili urzędnicy MS – to jest kur.. no to jest komuna/Rosja. Jakieś anonimy, wyciąganie danych osobowych, programy w TV aby zdyskredytować na zamówienie – no masakra. I tacy kolesie mają zreformować sądy? Ku#wa. To niech mi teraz ktoś powie jak będzie wyglądać taki zreformowany sąd. Reforma - wymieniamy na naszych. To jest reforma? No po ch#ju.
Komentarz
Komentarz