Zamieszczone przez Foxx
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Bazinga!
Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.
-
Zamieszczone przez Moriarty Zobacz postaNo właśnie to jest ciekawe. Nie znamy praktyki i statystyk orzecznictwa, więc chyba nie ma się co wymądrzać. Pewnie wchodzi tu też w grę kwestia kasy na dobrego adwokata. Podobnie jest z Durczokiem (żeby nie było, nie bronię go, powinien dostać ostro w d...).
No, z Durczokiem to już żart, Tym razem ja mogę odesłać do Google'a po sprawdzenie, jakie wyroki - i przede wszystkim z którego paragrafu - zapadają wyroki za jazdę powyżej dwóch promili w bani.My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaOtóż ja znam osobiście dwa przypadki podobne do Najsztuba, tyle że panowie posiadali wszystkie niezbędne dokumenty. Zasądzono im po grube kilkadziesiąt tysi nawiązki. W jednym przypadku czasowo zabrano prawko w sytuacji, gdy samochód był narzędziem pracy.
No, z Durczokiem to już żart, Tym razem ja mogę odesłać do Google'a po sprawdzenie, jakie wyroki - i przede wszystkim z którego paragrafu - zapadają wyroki za jazdę powyżej dwóch promili w bani.. Chyba, że miałeś na myśli areszt.
Bazinga!
Przecież i im i mnie chodzi tylko o dobro naszego klubu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaPrzystopuj trochę z egzegezą stanu prawnego
Z kolei dr Ryszard Piotrowski z Uniwersytetu Warszawskiego, zwraca uwagę, że jeżeli mamy do czynienia z wyrokiem TK, który powinien znaleźć odzwierciedlenie w przepisach prawa, a ustawodawca nic w tym kierunku nie robi, to w ten sposób narusza konstytucję.
– Ta bowiem stanowi, że wyroki TK są ostateczne i mają moc powszechnie obowiązującą – wskazuje dr Piotrowski.Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974."W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Komentarz
-
Zamieszczone przez Moriarty Zobacz postaNo właśnie to jest ciekawe. Nie znamy praktyki i statystyk orzecznictwa, więc chyba nie ma się co wymądrzać. Pewnie wchodzi tu też w grę kwestia kasy na dobrego adwokata. Podobnie jest z Durczokiem (żeby nie było, nie bronię go, powinien dostać ostro w d...).
Komentarz
-
Przypadek Najsztuba to trochę taki dziadek z wermachtu. Brak badań, czy prawa jazdy to wykroczenie i nie przyczyniło się bezpośrednio do samego zdarzenia. Nie jest też tak, że zawsze za potrącenie na przejściu odpowiada kierowca. Większość z nas jest kierowcami i wie, że czy to dziecko, czy staruszka, wejścia na pasy bywają różne. Jeśli prawdą jest, że padało, brak oświetlenia, niewidoczne pasy i wejście tuż przed maskę, to przy dobrym adwokacie większość się obroni. Z tego co wiem - może się mylę - za brak papierów został zgodnie z taryfikatorem ukarany, chyba 9 tyś zł.. Co do wysokości nawiązki - 10 tyś. się nie wypowiadam, ale skoro została przyjęta i nie kwestionowana, to widocznie zaspokoiła oczekiwania poszkodowanej.
Z Durczokiem proponuję poczekać.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Moriarty Zobacz postaNo cóż, do wyroku to jeszcze daleko, więc nie ma co wyrokować na zapas. Chyba, że miałeś na myśli areszt.
Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz postazgodnie z Twoim cytatem:
Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz postaa liczba 48 zmienia się na 78 - od 1998 roku.
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
"Jeśli prawdą jest, że padało, brak oświetlenia, niewidoczne pasy i wejście tuż przed maskę, to przy dobrym adwokacie większość się obroni"
przy dobrym adwokacie w sensie, że takim który pije wódę z sędzią, czy ocb ?
bo to co napisałeś nie broni się ani na poziomie legislacji, ani orzecznictwa.Lieber tot als rot!!
Komentarz
-
Nie wiem o jakim orzecznictwie piszesz. Powtórzę, nie każde zdarzenie na pasach to wina kierowcy. Ani ja i Ty nie znamy akt sprawy, opisu przez policje miejsca zdarzenia, ani opinii biegłych. Z przecieków medialnych - na dwoje babka wrozyla. Naprawdę nie dopuszczasz możliwości bezpośredniego wtargniecia na maskę tym bardziej, że padał deszcz?
Nie bronię go, ale nie wiemy co zeznała ta kobieta, czy wszystko było zerojedynkowe. Może były jakieś wątpliwości.
Komentarz
-
Włączyłem na chwilę TVN 24 i był Tomasz Zimoch. Padło pytanie od prowadzącego czym będzie się Pan zajmował w parlamencie, jak się Pan dostanie?
Jaki ma Pan pomysł na siebie?
Łódzka jedynka odpowiada: " najpierw trzeba wygrać wybory "
Czyli cała totalna opozycja w jednej wypowiedzi. Zero merytoryki, tylko koryto i żeby odsunąć PiS od władzy
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaTyle, że wyniku koślawej konstrukcji Konstytucji nie da się jednoznacznie określić, czy w przypadku TK (który nie jest sądem) wyrok obowiązuje po orzeczeniu, czy publikacji (jak w przypadku wprowadzania zmian przepisów)."W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Komentarz
-
Zamieszczone przez R. Zobacz postaCzasem mi się wydaje, że GW już dawno przekroczyła granicę skurwienia. Ale oni ciągle udowadniają, że można osiągnąć jeszcze większy poziom dna. I dzisiejszą okładką to potwierdzili.
Komentarz
Komentarz