Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Stanowski politycznie. Coś w tym jest.

Czy można uznać, że Kamil Durczok upadł jako człowiek w sposób straszny, a jako dziennikarz w sposób nieodwracalny i czekać na surową karę, ale jednocześnie nie dziwić się temu, że sąd nie zastosował aresztu tymczasowego i nie widzieć w tym spisku? Nie krzyczeć, że są równi i równiejsi? Czy można mieć dość nachalnej propagandy LGBT – na przykład wzdrygać się na wizytę Drag Queen w przedszkolu, ale jednocześnie nie mieć żadnej ochoty atakować uczestników marszów w sposób fizyczny czy werbalny? Czy można być przeciwko adopcji dzieci przez pary jednopłciowe, a jednocześnie być za prawem do zawierania związków?

Czy można stać po środku? Czasami przesunąć się trochę w jedną stronę, trochę w drugą, zależnie od sprawy, ale tylko po to by stać tam, gdzie nakazuje własne, a nie cudze sumienie?

Czy można uważać, że Powstańcy Warszawy ani nie walczyli o równouprawnienie i inne z ich perspektywy bzdety, lecz o wolność, o zwykłą zemstę także, o życie przede wszystkim? Czy można jednocześnie uznać, że idiotyzmy wygadywane przez Klepacką – mianowicie, że jej dziadek walczył o inną Warszawę niż tę otwartą na gejów – nie mieszczą w głowach ludzi rozumnych? Czy można szanować znak „PW” i uważać, że wypisywanie go na tęczowej fladze jest żałosną próbą zwrócenia na siebie uwagi przez upadłego polityka Misiłę, a jednocześnie nie mieć problemu z tęczową flagą bez tego symbolu? Czy można stawać co roku 1 sierpnia na baczność, a jednocześnie mieć po dziurki w nosie wytatuowanych patriotycznie młodzieńców, którym się wydaje, że są nauczycielami historii?

Nie muszę być zawsze za, ani zawsze przeciwko. Mogę sobie frywolnie skakać z kwiatka na kwiatek, na pięć minut zapisując się do jednych i na kolejne pięć – do drugich. Mogę wybierać sobie to, co mi pasuje i jest zgodne z moimi przekonaniami. Nie pasuje mi Matka Boska ozdobiona kolorami tęczy, bo wiem, że te skądinąd piękne kolory naniesione zostały jedynie po to, by antagonizować ludzi. Ale nie pasują mi też lekcje religii w szkołach, bo uważam, że nie od tego jest szkoła. Podoba mi się film Sekielskiego o pedofilii w kościele, ale nie podoba mi się, gdy ten sam Sekielski sprzedaje koszulki o tej tematyce. Uważam wielu księży za ludzi mądrych, ale wielu z kolei – za zwykłym zaściankowych tępaków. Czy mogę czuć się osaczony przez eko-terrorystów, a jednocześnie nie kwestionować niebezpiecznego ocieplenia klimatu? Czy mogę śmiać się z ludzi, którym przeszkadza przekop mierzei wiślanej, bo serce im pęka na widok ściętego drzewa, a jednocześnie uważać, że powinniśmy dbać o środowisko naturalne? Czy mogę dobrze życzyć nauczycielom i pragnąć, by zarabiali więcej, a zarazem mieć odruchy wymiotne na widok sejmowych opozycjonistów, którzy obiecują im te podwyżki załatwić? Czy mogę nie podziwiać równocześnie posłanek Scheuring Wielgus oraz Pawłowicz?

Media karmią mnie skrajnościami. Kolorowo ufarbowanym dziewczynom, które profanują cmentarz przeciwstawiają Kaję Godek, której mniejszości seksualne kojarzą się z bolszewikami sprzed 99 lat. Jedna grupa za nic ma wrażliwość drugiej na symbole religijne, druga za nic ma wrażliwość pierwszej na własne „ja”. Dziennikarze stawiają naprzeciwko siebie wariatów i każą mi wybierać, którego wolę.

A ja nikogo nie wolę. Żyję sobie swoim życiem. Chadzam ulicami. Wolę sam niż w tłumie. Takich jak ja jest więcej. Jesteśmy większością. Rozproszoną, niezorganizowaną, ale większością. To z naszych podatków buduje się ulice, którymi w tę czy drugą stronę maszeruje jedna czy druga grupa. My nie mamy czasu na głupoty. Nie maszerujemy i nie rzucamy w maszerujących kamieniami. W weekendy idziemy z dziećmi na spacer, a w tygodniu pracujemy na jeszcze więcej dróg.
    "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Wzruszające i jakże przekonywujące!
      Krzysio Stanowski to prawdziwy autorytet, w każdej dziedzinie życia
      #druzynanatop3

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
        Stanowski politycznie. Coś w tym jest.
        Nadęty egocentryzm, chamstwo i kłamstwo skierowane przeciw kobiecie

Prezydent stolicy podpisał Kartę LGBT plus, w której znajdują się postulaty dotyczące m.in. bezpieczeństwa i edukacji antydyskryminacyjnej w szkołach.

Do przeciwników polityki władz Warszawy dołączyła brązowa medalistka igrzysk olimpijskich w Londynie Zofia Klepacka.

„Czy mój dziadek walczył o taką Warszawę w Powstaniu? Nie wydaje mi się… Panie Prezydencie, może się Pan lepiej weźmie za sport w Warszawie, który kuleje?” – zwróciła uwagę na Facebooku windsurferka.

"Myśmy, używając patetycznych słów, walczyli o niepodległość i wolność kraju, nie wdając się w szczegóły, bo wtedy w ogóle o tym [o postulatach środowisk LGBT – red.] mowy nie było kiedykolwiek" - rzecznik Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej, Tadeusz Filipkowski
        Prowokacyjna publikacja posła PO-KO, Piotra Misiły, który zamieścił w mediach społecznościowych grafikę ze znakiem Polski Walczącej, wpisanym we flagę środowisk LGBT wywołała medialną burzę. Do kolejnego nadużycia świętego dla Polaków symbolu odniósł się dziś rzecznik Światowego Związku Żołnierzy Armii Krajowej, Tadeusz Filipkowski. - Uważamy tego rodzaju praktyki za rzecz naganną i niepotrzebną, ponieważ walka o wolność nie była walką o jakiekolwiek ideały LGBT. Wtedy w ogóle o tym mowy nie było - powiedział rzecznik w rozmowie z Niezalezna.pl
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Widzisz Foxxie, tak to już jest u nas, każdy interpretuje jak chce. Bardziej martwi interpretacja Stanowskiego czy instutucji Państwowych:

Prezes UODO ma moc wstrzymywania wykonania ostatecznych wyroków sądów. Lista kandydatów nie zostanie upubliczniona mimo wyroku sądu.
          "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
          „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Stanowski-stachanowiec - nie ma czasu na głupoty, bo zapierdala w tygodniu, by w Polsce było więcej dróg. I jest patriotą, bo płaci podatki.
            "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
            "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
            Up the Anchor!

Komentarz

• Tymczasem IBRIS usiłuje zmobilizować wielkich przegranych w jesiennych wyborach parlamentarnych:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Mam ambiwalentny stosunek do Krzysztofa Stanowskiego - z jednej strony to buc i megaloman, z drugiej chyba najbardziej utalentowany dziennikarz sportowy w Polsce, który w dodatku nie został(przynajmniej nie w całości) pożarty przez celebrycki mainstream ale każdy kto czytał weszło mógł zauważyć, że potęga jego dzisiejszej działalności powstała najprawdopodobniej na OBCHODZENIU PRAWA ("portal dla osób spoza Polski" czy jakoś tak) także pisanie o budowaniu ulic z jego podatków jest żałosne gdy się weźmie pod uwagę, że sukces zawdzięcza temu, że ich w Polsce nie płacił...

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
                  Widzisz Foxxie, tak to już jest u nas, każdy interpretuje jak chce.
                  Tzn. rzecznik ŚZŻAK jak chce, a Stanowski - jak chce.

Podczas Powstania Warszawskiego zawarto 256 związków małżeńskich, co statystycznie daje cztery śluby dziennie – powiedział PAP historyk i varsavianista Adrian Sobieszczański. Jak podkreślił, zjawisko było tak powszechne, że wydany został specjalny rozkaz dotyczący ślubów powstańczych.

Dlaczego brano te śluby? Przede wszystkim wierzono w to, że w razie upadku powstania te pary nie będą rozdzielane - tłumaczył Sobieszczański. Dodał, że inny istotny powód zawierania związków małżeńskich "to powrót do codzienności, powrót do normalności, powrót do przedwojennej rzeczywistości, próba stworzenia takich na chwilę warunków normalności" oraz oczywiście potrzeba posiadania kogoś bliskiego obok siebie.

Jak opowiadał historyk, największym powodzeniem wśród dziewcząt podczas Powstania cieszyli się chłopcy ze zgrupowania "Radosław" - "nie dlatego, że byli najprzystojniejsi, ale byli najlepiej uzbrojeni". Jak mówił Sobieszczański: We wspomnieniach powstańców pojawiają się takie informacje, że zrzutowy Thomson, przedwojenny VIS albo konspiracyjna Błyskawica czy zdobyczne MP 40 działały na dziewczyny jak magnes. Dziewczyny chciały się podobać, chłopcy chcieli po prostu imponować.
                  Podczas Powstania Warszawskiego zawarto 256 związków małżeńskich, co statystycznie daje cztery śluby dziennie – powiedział PAP historyk i varsavianista Adrian Sobieszczański. Jak podkreślił, zjawisko było tak powszechne, że wydany został specjalny rozkaz dotyczący ślubów powstańczych.

Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
                  Bardziej martwi interpretacja Stanowskiego czy instutucji Państwowych:
                  Przecież przykłady "jakości" sądów mamy codziennie, co w tym nowego? Głosowanie było tajne, "nadzwyczajna kasta" wprost deklaruje, że zamierza zawodowo i publicznie niszczyć sędziów, którzy popierają reformy. Wyrok w sprawie ujawnienia nazwisk leży obok 15 tys kaucji dla Durczoka za przejechanie 400 km na dobrej bani i spowodowanie wypadku. Uzasadnienie sądu... "nie sprowadzał bezpośredniego niebezpieczeństwa katastrofy w ruchu lądowym", za co grozi do 12 lat więzienia, bo... "prokuratura w stopniu wystarczającym nie uprawdopodobniła zaistnienia tego przestępstwa". Nie od wczoraj "kasta" jest na pluszowej wojnie z prawem. Dzisiaj mnie to już nie "martwi". Zaorać.
                  Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Moim zdaniem Stanowski wraz z całym tym weszło niestety przyczynił się do upadku poziomu dziennikarstwa w kraju. Kilka lat temu był to portalik, który czytało się dla beki, bo "hehe, patrz Seba - kurłami rzucają". Ku zdziwieniu jednak kliki zaczęły się zgadzać, przynosić pieniądze i fotelowi eksperci bez szkoły wypromowali się nagle na poważnych obserwatorów sceny sportowej i nie tylko. Niestety, poziom pisarstwa i dziennikarstwa jest tam patologicznie niski, a co gorsza ciągnie za sobą w dół kawał rynku. Na zabieranie głosu w tematach politycznych przez tego gonzo reportera Stanowskiego osobiście nie mogę patrzeć.

Komentarz

• Jest jeszcze gorzej Stano wypłynął na piętnowaniu patologii w polskiej piłce - samemu stając się jedną z największych bolączek polskiej piłki - czyli pełnemu zblatowaniu się z określonymi grupami interesu.

Przecież to jest ultra żenujące akcje w stylu krytyka korupcji w 7 lidze, tylko po to, żeby następnego dnia propsować Czesława "711 połączeń" Michniewicza. Ogólnie to same shit, different day

Jego aktywność "polityczna" jest na tym samym "towarzyskim" poziomie.
                      Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez dilbert Zobacz posta
                        fotelowi eksperci bez szkoły wypromowali się nagle na poważnych obserwatorów sceny sportowej i nie tylko. .

Co za bzdury...Serio uważasz ze takiemu Kowalczykowi potrzebna jest wyższa szkoła żeby wypowiadał się na tematy którym poświecił prawie całe swoje życie?

Komentarz

• Zamieszczone przez L.. Zobacz posta

Co za bzdury...Serio uważasz ze takiemu Kowalczykowi potrzebna jest wyższa szkoła żeby wypowiadał się na tematy którym poświecił prawie całe swoje życie?
                          Na trenera go, albo prezesa. Akurat Kowalczyk to jest najlepszym przykładem na to, że bieganie za piłką nie oznacza, że ktoś się na tej piłce zna.
                          A jeśli idzie o wpis Dilberta to akurat mam dziwne wrażenie, że chodziło mu o jakichś małoletnich ekspertów prolevel którym wydaje się, że zjedli wszystkie rozumy.
                          Lieber tot als rot!!

Komentarz

Ale on nie opowiada o przewagach bimbru nad fabryczną wódą, tylko w zaprzyjaźnionych mediach w żulerskim stylu odreagowuje inne (niż choroba alkoholowa) prywatne problemy. Ekspert.

Komentarz

• Kowalczyk nie powinien wypowiadać się na żadne tematy. Jego twórczość na Twitterze to było dno dna.
                              Stanowski robi dobrze ryżemu, tak samo jak swego czasu wyborcza innemu ryżemu. Abstrahując od jego realnej siły na obsadę stanowisk i forsowania swojej wizji kulturalnego kibica w Polsce, nie da się czytać tego bełkotu okołożyciowego.
                              Tak jak pisał Dilbert, miał rolę błazna i miał bawić, kogo obchodzi co ma do powiedzenia jakiś dziennikarz sportowy na dany temat? No ale wiadomo, że Krzysia ego i miłość własna jest wielkości województwa małopolskiego Powinniśmy być wdzięczni, że zechciał nas uraczyć swoim osądem.
                              Osobiście przestałem czytać weszło z powodów żenującego poziomu, poza Milewskim. Czasami wchodzę jak jest kontrowersja na korzyść Legii, poczytać wycie.
                              #druzynanatop3

Komentarz

To jest kolejny problem czasów wykreowanych przez współczesne media: głównymi wypowiadającymi się są ludzie, którzy nie mają nic wartościowego do powiedzenia. Walą tylko kocopoły obrzucając wszystkich gównem, bo agresja i wulgarność w mediach się sprzedają jak ciepłe bułeczki.

Komentarz

Pracuję...
                                X