Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
    Ale masz coś na nią czy nienawidzisz po dziadku?
    A gdzie tu nienawiść? (pomijając już że chodzi raczej o ojca) Rozumiem, że skoro komuna nie przeszkadza, to się stosuje jej skróty myślowe w rodzaju "mieć coś na kogoś". Tymczasem wystarczy mieć internet.

była minister w rządzie Leszka Millera. Do PZPR wstąpiła w roku, w którym komuna mordowała robotników na wybrzeżu. Kiedy spora część tych trochę bardziej przyzwoitych komunistów oddawała partyjne legitymacje w 1981 roku po wprowadzeniu stanu wojennego, towarzyszka Hubner trwała na partyjnym posterunku aż do 1987 roku.

Jej życiorys to typowa ścieżka kariery ówczesnego obiecującego komunisty z nieodzownym oczywiście stypendium Fulbrighta. Wyjechała tam Pani Danuta w tak niesamowitych okolicznościach, że do dziś wielu pamięta ten przypadek.

Otóż Wojciech Huebner, mąż naszej chluby, dzień po zostaniu I sekretarzem POP PZPR na SGPiS przyznał stypendium w USA sobie i swojej żonie.

Pani Danuta, aby pozostać przy europejskim korycie, które obecnie uśredniło gaże dla wszystkich euro posłów do 7000 euro, postanowiła dokonać wolty i wystartować z bezpiecznej i dość pewnej listy Platformy Obywatelskiej, zdradzając kolegów z SLD.

Warto więc dmuchać na zimne i przyjrzeć się wybrance PO do europejskiego parlamentu Danucie Hubner.

Jej ojciec przechodził podobne metamorfozy jak jego córka zgoła jednak zaczynając odwrotnie niż ona w rytm znanej piosenki „Prawy do lewego”.

Ryszard Młynarski z żołnierza AK przedzierzgnął się w 1944 roku w funkcjonariusza Milicji Obywatelskiej. W lipcu 1945 roku został zatrudniony, jako oficer śledczy UB w Nisku.

Tam współpracował ze swoim szefem i słynnym z torturowania więźniów oprawcą Stanisławem Supruniukiem ściganym z wniosku prokuratury od 1999 roku za zbrodnie na narodzie polskim.

Po wydaniu na Supruniuka wyroku śmierci przez podziemie niepodległościowe przeniesiono go na bezpieczniejszy odcinek, a jego miejsce zajął ojciec naszej Pani Danuty.

Jednak z troski o własną skórę ubek Młynarski czmychnął w 1948 roku do Warszawy.

Instytut Pamięci Narodowej prowadzi śledztwo w sprawie represji i zachowania funkcjonariuszy niżańskiego UB, gdy jego szefem był Ryszard Młynarski.

Może więc władze Platformy Obywatelskiej idąc w ślad za wątpliwościami swojego guru Wałęsy zrewidują swój entuzjazm co do "świetnej kandydatury" i "lokomotywy" listy wyborczej PO do PE?
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zaciska się pętla wokół Nowoczesnej i jej byłego pełnomocnika finansowego Michała Pihowicza. Jak dowiedział się Fakt, Państwowa Komisja Wyborcza złożyła właśnie w Prokuratorii Generalnej pismo o ko...

Nowoczesna chciała rządzić państwem, a mają burdel w finansach partii. Do tego przewodnicząca nic o tym nie wie, jedna z posłanek której mąż narobił długów spie,rdoliła do PO, a Rysiu Petru naczelny ekonomista też dał dyla. kabaret jakich mało

Komentarz

• A tu dopisana przez życie (nie)spodziewana dość symboliczna pointa do jednej z dyskusji

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Nie wiem za bardzo gdzie ale ta sprawa ma wymiar polityczny więc spytam tutaj: jak to 3 miechy na odczytanie wyroku ws. Amber Gold? przecież to chore.

Komentarz

• Zamieszczone przez zie(L)ak Zobacz posta
            Nie wiem za bardzo gdzie ale ta sprawa ma wymiar polityczny więc spytam tutaj: jak to 3 miechy na odczytanie wyroku ws. Amber Gold? przecież to chore.
            Niestety, takie mamy absurdalne prawo. Musi odczytać wszystko, bo jest to później podstawą do odwołania. Jest w sejmie projekt żeby to co zbędne było tylko w pisemnym uzasadnieniu.
            Kiedyś sprawie sobie zajebistą sygnaturkę.

Komentarz

• Czy ktoś wie (i ewentualnie mógłby wskazać) kto jest na liście wyborczej "warszawskiej" PiS na miejscach 3 - X ? Wiem, że Kaleta jest zdaje się 8. Generalnie chodzi mi o to by uniknąć "przyjemności" głosowania na miejsca 1 i 2.

Czy ktoś wie (i ewentualnie mógłby wyjaśnić) z jakiego powodu jedną z reakcji Morawieckich na kolejną "bombę" Wyborczej jest koncepcja jakiejś ustawki sprzedażowej działki we Wrocławiu? Obecnie to właśnie ta reakcja jest dla mnie jedynym dowodem na to, że coś jest jednak nie tak w tej sprawie.

Pozdrowienia dla wszystkich
              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                https://www.fakt.pl/wydarzenia/polit...splaci/tzns8c9

Nowoczesna chciała rządzić państwem, a mają burdel w finansach partii. Do tego przewodnicząca nic o tym nie wie, jedna z posłanek której mąż narobił długów spie,rdoliła do PO, a Rysiu Petru naczelny ekonomista też dał dyla. kabaret jakich mało
                To je curfa circus

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                  Czy ktoś wie (i ewentualnie mógłby wskazać) kto jest na liście wyborczej "warszawskiej" PiS na miejscach 3 - X ? Wiem, że Kaleta jest zdaje się 8. Generalnie chodzi mi o to by uniknąć "przyjemności" głosowania na miejsca 1 i 2.

Czy ktoś wie (i ewentualnie mógłby wyjaśnić) z jakiego powodu jedną z reakcji Morawieckich na kolejną "bombę" Wyborczej jest koncepcja jakiejś ustawki sprzedażowej działki we Wrocławiu? Obecnie to właśnie ta reakcja jest dla mnie jedynym dowodem na to, że coś jest jednak nie tak w tej sprawie.

Jacek Saryusz-Wolski
                  Ryszard Czarnecki
                  Konstanty Radziwiłł
                  Anita Czerwińska
                  Zbigniew Gryglas
                  Ewa Tomaszewska
                  Andrzej Smirnow
                  Sebastian Kaleta
                  Dominika Chorosińska (Figurska)
                  Małgorzata Wypych
                  "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                  Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                  Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                  Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez szaka Zobacz posta
                    (...) btw: Pawełek: miło takiego prawdziwka poczytać, szczególnie dziś.
                    Może i tak, ale we łbie mnie się nie mieści, że w naszych szeregach na Łazienkowskiej są takie typy, które otwarcie wspierają postkomunę i to na ich stricte komunistycznych fundamentach ze wszystkimi ich zbrodniami i niegodziwościami.

Nie piszę tu np. o tym debilu Halickim, co nawet jego koledzy uważają go za dałna, a który wozi się w szaliku na vipach na zachodniej i jest czasem widywany przed bramkami – bo to zapewne dobry kumpel kodziarzy typu BL, DM oraz wcześniejszych.

Tych z forum bym po prostu zbanował, ale decyzja w przedmiotowej sprawie nie leży w moich kompetencjach.

Wielu innych chce czytać tą tautologię, czyli trzepanie oczywistych oczywistości.

Niech tak będzie, trudno.

Dostałem właśnie „Kalendarium Lwowa 1918-1939”, jakieś 1160 stron – mam co robić

OLD FASHION MAN CLUB

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                      Jacek Saryusz-Wolski
                      Ryszard Czarnecki
                      Konstanty Radziwiłł
                      Anita Czerwińska
                      Zbigniew Gryglas
                      Ewa Tomaszewska
                      Andrzej Smirnow
                      Sebastian Kaleta
                      Dominika Chorosińska (Figurska)
                      Małgorzata Wypych
                      Dziękuję.
                      "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

Czy ktoś wie (i ewentualnie mógłby wskazać) kto jest na liście wyborczej "warszawskiej" PiS na miejscach 3 - X ? Wiem, że Kaleta jest zdaje się 8. Generalnie chodzi mi o to by uniknąć "przyjemności" głosowania na miejsca 1 i 2.

To przyprobsuj Gryglasa. Ile chłop systemowcom sabotażu narobił, to coś pięknego

OLD FASHION MAN CLUB

Komentarz

• Szczerze mowiac, z mojej strony lista dupy nie urywa. Sam jestem ciekawe jak Wy te grupe widzicie.

Komentarz

Szczerze mowiac, z mojej strony lista dupy nie urywa. Sam jestem ciekawe jak Wy te grupe widzicie.
                            Od urywania dupy to jest ostry baran na cienkim przy Maltańskiej.

Tu chodzi o to, żeby nie wróciło to co było, chyba że tego akurat chcesz.

I koniec tematu.

Po co nagle udajesz niekumanego w polityce?

Masz Gryglasa. Nie pasuje, wal na Hubner lub Cimoszewicza.
                            OLD FASHION MAN CLUB

Komentarz

• Jako, że w najbliższym sąsiedztwie kebabu Habiba mieszkało całych dwóch europosłów PiS, oraz jeszcze przed jego powstaniem gdzieś w jego okolicy była ówczesna Nowogrodzka Kaczyńskiego, nie sposób nie uznać Twojego postu za agitację wyborczą

Dla mnie to patrząc na te listy to w 4 na 7 przypadków głosowałbym na II miejsce na liście (Czarnecki, Halicki, Rzymkowski, pod murem będąc Ikonowicz )
                              U Konfederacji to Jakubiak (no chyba że będzie wspierał klub z Grodziska ), u Gwiazdowskiego - na założyciela ruchu, a u Biedronia to za cholerę nie wiem kogo

To tak w ramach moich rekomendacji - dla każdego coś dobrego

ps. Warszawska lista PiS jest imho bardzo mocna - 5 posłów, senator, 2 euro. Siłą nazwisk porównywalna jest PO - tylko na oko jest ona bardziej "warszawska", czy tam "mazowiecka"
                              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta

Spróbuj podważyć któryś z przytoczonych przeze mnie faktów. Propagandowe recenzje wnoszą raczej niewiele.
                                Spróbuj raczej udowodnić dlaczego PiS był tym "niepodległościowym" rządem abym mógł stwierdzić realny sabotaż.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                                Oczywiście, po czym Saryusz w konkretnych okolicznościach się wypisał, w czego efekcie stracił stołek i pozycję w unijnym mainstreamie.
                                Wycofał się czy raczej został usunięty z PO usiłując ubiegać się o przewodniczącego Rady Europejskiej?

czy skali absurdalności pomysłu, by z urzędu stosować prawo karne wobec ewentualnych inicjatorów postępowań cywilnych w sprawie nieprecyzyjnie opisanych roszczeń
                                Rząd nie wziął tej ustawy nawet pod obrady. Nie było szans na dyskusję o poprawkach. Nie zrobił nic w temacie zabezpieczenia polskiego interesu. Jedyne co w temacie słychać to zapewnienia na wystąpieniach polityków PiS o tym, że "Polska nie będzie płacić" i zero konkretów. Podobne zapewnienia słyszeliśmy również w temacie ustawy o IPN. Jak się skończyło każdy wie.

"Kojarzenie" tu nie ma nic do rzeczy. Giertych wprowadził kolegę Krzysztofa do polityki, a ów kolega był znaczącym politykiem LPR po "przewrocie" i przejęciu partii przez środowisko MW.
                                Zapytam: kto wprowadził Jarosława?

...a sami nie udzielają wywiadów rosyjskim tubom propagandowym używanym w informacyjnej wojnie hybrydowej.
                                Czymże jest udzielenie wywiadu w porównaniu z zorganizowaniem konferencji do celów politycznych przyjaciół z bliskiego wschodu.
                                I przy okazji zostać jeszcze "oplutym".

A tu dopisana przez życie (nie)spodziewana dość symboliczna pointa do jednej z dyskusji
                                Mam wkleić Berkowicza?

ps. Głosować w ankiecie odnośnie wyborów!

Komentarz

Pracuję...
                                X