Zamieszczone przez Budyń_70
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz postaZauważyłeś kto zaczął te wycieczki? Czy umknęło?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz postaZauważyłem, zobacz chronologię wpisów, bo Tobie zdaje się coś umknęło.
EOT
Komentarz
-
Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz postaPrzeczytaj jeszcze raz. Może zauważysz rzecz, która ci umknęła. Wiem, trudne.
EOT
Komentarz
-
Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz postaCałuję cieplutko.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz postaTrudnym jest jak widać przyznanie Ci się do błędu oraz racji innemu, co akurat nie dziwi, bo to normalka po ciemnej (lewackiej) stronie mocy
"Wyp.irerdolić ich w kosmos. A jeżeli to nie są funkcjonariusze, tylko zwykłe debile - to tym bardziej."
To prawda, trudnym jest przyznanie się do błędu po "jasnej" stronie mocy.
Komentarz
-
Zmień forum homosiu. To jest forum kibolskie i tu panuje inna specyfika niż w twoim kolorowym świecie. Nie szukaj tu demokracji i akceptacji do głoszenia tych swoich lewackich teorii.|||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
Better Dead Than Red
Komentarz
-
Zamieszczone przez KrzychuS Zobacz postaPost #55708 Pawełka sprzed 2 dni:
"Wyp.irerdolić ich w kosmos. A jeżeli to nie są funkcjonariusze, tylko zwykłe debile - to tym bardziej."
To prawda, trudnym jest przyznanie się do błędu po "jasnej" stronie mocy.
Wczoraj mieliśmy Dzień Żołnierzy Wyklętych. Byłeś na meczu? Widziałeś okolicznościowe flagi? Słyszałeś jak cały stadion skandował „Cześć i chwała Bohaterom”? Jak wszyscy na Legii odśpiewali pełną wersję Hymnu Narodowego?
A co się działo wczoraj u lewactwa? Histeria. Epitety o faszystach, zbrodniarzach, antysemitach. W jednej z instytucji odbył się wykład o zbrodniach podziemia polskiego w latach 1944-1947. To wszystko środowisko POstKOmuny i PSLGBT plus gościu z ŻIH. Lewak spoza tego towarzystwa, Zandberg- zaapelował o zniesienia tegoż święta państwowego.
Jakie podejście do Żołnierzy Wyklętych zademonstrował wczoraj obóz władzy?
Po której stronie byłeś wczoraj?
Żołnierze Wyklęci lub jak kto woli Niezłomni nie byli aniołami. Byli po prostu ludźmi na dziesięcioletniej wojnie. Ale bilans ich działań jest bezwzględnie dodatni. I są naszymi Bohaterami.
Plujesz na PiS w sposób absolutny. W mojej ocenie robią oni masę błędów. Ale sprawą kardynalną jest fakt, że podjęli się zadania sanacji Państwa i zadanie to starają się zrealizować. Na razie ich bilans jest również dodatni. A piszę to mając do nich osobiste pretensje o kilka istotnych dla mnie spraw. Nie widzę dla nich alternatywy.
A te oskarżenia o socjalizm. Dla mnie mogą sobie zmienić nazwę ze Zjednoczonej Prawicy na Narodowo-Socjalistyczna Partia Polski „Prawo i Sprawiedliwość”. Byle polska racja stanu i warunki egzystencjonalne Polaków zawsze były dla nich najważniejsze. Na razie (z zastrzeżeniami) ten warunek spełniają.
Z tym NSPP to przekora taka. Beka. Ale jak gadam sobie z różnymi ludźmi, coś w tym jednak jestOLD FASHION MAN CLUB
Komentarz
-
Kiedyś czytałem artykuł o tym, że ludzie nie szukają mediów, w których dostaną obiektywną opinię, tylko takich które potwierdzą ich przekonania. Od tamtego czasu zglądam w różne miejsca aby wyrobić sobie opinie na podstawie różnych stron sporu politycznego. Niestety smutna prawda jest, że obie strony są tak bardzo "zabetonowane" w swoich opiniach/pogladach, że nawet nie próbują rozważać argumentów drugiej strony. A co gorsze wystarczą 2 lub 3 posty i przechodzi się do personalnych ataków. Słabe. Słabe jest też wedlug mnie to, że poza niewielkimi wyjątkami na naszym forum nie może skrytykować rządu, żeby nie zostać zaraz pojechanym od nie wiadomo kogo.
Komentarz
-
@Pawełek
Dziękuję za ten post. W pełni się z nim zgadzam. Byłem na meczu (to oczywiste), widziałem i w pełni się zgadzam z negatywną oceną braku upamiętnienia dnia Żołnierzy Wyklętych przez opozycję. Trudno się z tym nie zgodzić.
A co do mojego stosunku do PiSu - nie jest aż tak negatywny jak może wynikać z moich postów. Problem jest taki, że rzeczywistość prezentowana tutaj przez najaktywniejszych uczestników jest skrajnie jednostronna. A co więcej, jak pojawiają się przeciwne argumenty, zaraz pojawiają się kolejni życzliwi, z nic nie wnoszącymi postami i np. zarzutami o płatnym PRze (akurat tutaj złośliwie napiszę, że widocznie mają tylko taki obraz, pewnie w ich środowisku to powszechne).
Zawsze mogę porozmawiać, na wiele tematów, natomiast jak będą się pojawiać osobiste wycieczki jak dzisiaj rano, będę reagował.
A jak chcecie banowac, proszę bardzo. Przeżyje.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ŁUKASZ. Zobacz postaZmień forum homosiu. To jest forum kibolskie i tu panuje inna specyfika niż w twoim kolorowym świecie. Nie szukaj tu demokracji i akceptacji do głoszenia tych swoich lewackich teorii.Ostatnio edytowany przez KrzychuS; 87611.
Komentarz
-
Zamieszczone przez ŁUKASZ. Zobacz postaZmień forum homosiu. To jest forum kibolskie i tu panuje inna specyfika niż w twoim kolorowym świecie. Nie szukaj tu demokracji i akceptacji do głoszenia tych swoich lewackich teorii.
Komentarz
-
Zamieszczone przez wklepack Zobacz postaKiedyś czytałem artykuł o tym, że ludzie nie szukają mediów, w których dostaną obiektywną opinię, tylko takich które potwierdzą ich przekonania. Od tamtego czasu zglądam w różne miejsca aby wyrobić sobie opinie na podstawie różnych stron sporu politycznego. Niestety smutna prawda jest, że obie strony są tak bardzo "zabetonowane" w swoich opiniach/pogladach, że nawet nie próbują rozważać argumentów drugiej strony. A co gorsze wystarczą 2 lub 3 posty i przechodzi się do personalnych ataków. Słabe. Słabe jest też wedlug mnie to, że poza niewielkimi wyjątkami na naszym forum nie może skrytykować rządu, żeby nie zostać zaraz pojechanym od nie wiadomo kogo.
Mamy kolejną osobę, która tu sili się na obiektywizm, a leci kliszami. Zupełnie przypadkowo jednak... serwowanymi przez "totalnych" przeciwników rządu. Jak padło wyżej, chodzi jednak o rzeczy bardziej fundamentalne, niż poparcie dla jakichś partii politycznych.
Przez kilkanaście lat recenzujemy tu ich działania. W przypadku PiS - zarówno u władzy od 2005, jak i w późniejszej opozycji - było tu szereg mniej lub bardziej krytycznych dyskusji. Często merytorycznych. Jeżeli jednak chciałbyś się dowiedzieć czegoś o "betonowym" podejściu którejś ze stron - polecam pierwsze... strony tego tematu. Powiedzmy - 5.
A niżej, żeby daleko nie szukać
Zamieszczone przez WhiteWarrior Zobacz postaKażdy kto się nie zgadza z kibolskim rynsztokiem to homoś xD Żałosny margines społeczny, cieszy, że w Warszawie czy innych miastach nie macie nic do gadania, bo społeczeństwo pokazuje wam miejsce - żyleta, areszt, melina(duże miasta, owszem, mają swoją specyfikę, polegającą między innymi na braku świadomości, że mieszkańcy ziem między Odrą i Bugiem w ogóle stanowią jakieś polskie społeczeństwo).
Jedni stoją na "Żylecie", a inni tam, gdzie stało ZOMO- życie
PS Wystarczy odpowiedź na pytania postawione przez Pawełka (nawiasem, dzięki Bracie za dobre słowo).My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Zamieszczone przez WhiteWarrior Zobacz postaKażdy kto się nie zgadza z kibolskim rynsztokiem to homoś xD Żałosny margines społeczny, cieszy, że w Warszawie czy innych miastach nie macie nic do gadania, bo społeczeństwo pokazuje wam miejsce - żyleta, areszt, melina#MioduskiOut
Komentarz
Komentarz