Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
    Nie śledzę Pana Andruszkiewicza, ale w tych pytaniach akurat nie ma nic głupiego oprócz odpowiedzi.

Za takie coś to powinny być dymisje. Dwie, Ardanowskiego za takie odpowiedzi i Kuchcińskiego za to, że nie poszedł i go nie zrugał drąc ten świstek papieru.

Pamiętajmy, że Andruszkiewicz jest nie tylko Posłem, ale też reprezentantem obywateli i jeśli chce otrzymać informacje o przebiegu prac to powinien je otrzymać.
    Z całym szacunkiem, ale co ma marszałek Kuchciński do ministra Ardanowskiego ?
    Czy to jakaś ostateczna wyrocznia co do kształtu i treści odpowiedzi na poselskie interpelacje ?

Komentarz

• Tylko Polski żal.
      "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
      „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
        Idź popracuj u podstaw z Celińskim, który każe w przypływie smutku *********** Kaczyńskiemu, daj znać jak Ci poszło.
        To i z panią Pawłowicz może niech popracuje od razu, skoro tak to widzisz.
        Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
        Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Zamieszczone przez Kawa Zobacz posta
          Idź popracuj u podstaw z Celińskim, który każe w przypływie smutku *********** Kaczyńskiemu, daj znać jak Ci poszło.
          Tego typu postawy można zaobserwować po obydwu stronach.

Za daleko to wszystko poszło.

Komentarz

• Zamieszczone przez aDHd Zobacz posta
            To i z panią Pawłowicz może niech popracuje od razu, skoro tak to widzisz.
            Pomijam już, że pani Pawłowicz nikt tutaj nie broni i że w tym przypadku jej reakcja bezpośrednio odnosiła się do reklamowanego przez Owsiaka "Ruchu Wypierdolenia Krystyny Pawłowicz w Kosmos"... i tak pozostaje porównanie tego, co napisała z tym co wyprawiają Celiński, czy Owsiak. Po stronie "totalnych" zaczęło się już wczoraj i tak to leci. Porównanie postaw i obowiązującej narracji obu obozów politycznych jest łatwe do złapania.

Żadne akcje w stylu "a u was biją murzynów" tego nie zmienią. Na marszu w Gdańsku Tusk chce "dla Pawła" "bronić Gdańska, Polski i Europy"... na kilka miesięcy przed wyborami do PE. W Warszawie "apolityczną manifestację" otworzyło wystąpienie KOD-omity oraz odczytanie wiersza Tuwima o zabójstwie Narutowicza.

I pomyśleć, że jeszcze kilkadziesiąt godzin temu "żałosny" miał być fragment tweetu Dudy o różnicach politycznych, mimo których wyraża wsparcie...
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
              No to się teraz zacznie w TVszczujNi24...
              Póki co to raczej Wiadomości TVP się wychyliły.

Komentarz

• Życzyłbym sobie, aby przy okazji tej tragedii większość Polaków przypomniała sobie, że świat ma 4, a nie 2 strony.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                  Pomijam już, że pani Pawłowicz nikt tutaj nie broni i że w tym przypadku jej reakcja bezpośrednio odnosiła się do reklamowanego przez Owsiaka "Ruchu Wypierdolenia Krystyny Pawłowicz w Kosmos"... i tak pozostaje porównanie tego, co napisała z tym co wyprawiają Celiński, czy Owsiak. Po stronie "totalnych" zaczęło się już wczoraj i tak to leci. Porównanie postaw i obowiązującej narracji obu obozów politycznych jest łatwe do złapania.

Żadne akcje w stylu "a u was biją murzynów" tego nie zmienią. Na marszu w Gdańsku Tusk chce "dla Pawła" "bronić Gdańska, Polski i Europy"... na kilka miesięcy przed wyborami do PE. W Warszawie "apolityczną manifestację" otworzyło wystąpienie KOD-omity oraz odczytanie wiersza Tuwima o zabójstwie Narutowicza.

I pomyśleć, że jeszcze kilkadziesiąt godzin temu "żałosny" miał być fragment tweetu Dudy o różnicach politycznych, mimo których wyraża wsparcie...
                  Pełna zgoda.
                  Ale jedni i drudzy powinni chwilę pomyśleć, zanim coś yebną w takiej chwili.
                  Kto walczy z potworami, ten niechaj baczy, by przy tym samemu nie stać się potworem.
                  Fryderyk Nietzsche, Poza dobrem i złem

Komentarz

• Warto jednak rzetelnie porównać postępowanie tych stron.

Zamieszczone przez jednopostowiec Zobacz posta
                    Póki co to raczej Wiadomości TVP się wychyliły.
                    Oglądałeś? Bo ja wyjątkowo tak. 40% w żałobnej oprawie z odpowiednią powagą o śmierci Adamowicza i relacjami z różnych miast w klimacie "ku czci" i w dalszej części jeden z felietonów o "mowie nienawiści" z przytoczeniem cytatów odnoszących się do znanych wypowiedzi w rodzaju "wyginiecie jak dinozaury", "dorżniemy watahy". A że wątki odnoszące się do dosłownego przewidywania/życzenia śmierci przeciwnikowi politycznemu padały z jednej strony (wszelkie nieakceptowalne ze strony PiS były tylko inwektywami/przymiotnikami). Co doprowadziło do zabójstwa pracownika łódzkiego biura PiS, którego sprawca wprost deklarował, że chciał dorwać Kaczyńskiego, ale z braku możliwości poprzestał na "niższym szczeblu"... Cóż, to raczej nie do końca wina "Wiadomości" - mimo całego mojego krytycznego stosunku do nich.

W TVP.INFO wywrócona ramówka w cały "specjalny serwis informacyjny" poświęcony wydarzeniu i jego różnym kontekstom oraz sylwetce Adamowicza (z pominięciem wielu kwestii, o których w tych dniach wspominać nie wypada, a które wrócą jak bumerang, z czego "totalni" chyba sobie nie zdają sprawy...).

EDIT: identycznie na wpolsce.pl Karnowskich i, w nieco mniejszym stopniu, w TV Republika (w sensie - tam ramówka została bez zmian, natomiast temat się przewijał w odpowiednio godnym klimacie).

Nie ma nawet co porównywać.
                    Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
                    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Dokładnie, jeszcze ciało Adamowicza dobrze nie ostygło, a Tusk już bije pianę i zbija na tym kapitał polityczny.

Komentarz

Oglądałeś?
                        Oglądałem. Mogli się™ powstrzymać (chociaż w tym dniu) z tym jednostronnym przekazem. "Mowa nienawiś›ci": Tusk, Schetyna, Sikorski, Komorowski. Zgrana taś›ma, ale trzeba był‚o przypomnie㇠ludziom co mają myśleć. Do tego teza, że to co się™ stał‚o w Gdań„sku potwierdza słuszność‡ uznania Woodstoku jako imprezy podwyższonego ryzyka. Wiadomo, zł‚y Woodstok. I dalej "niestety także dziś› w obliczu tego dramatu nie brakuje komentarzy" < tu przebitka Owsiaka > "szanowni pań„stwo - dziki kraj" "które w dalszym ciągu podgrzewają… emocje" Kurcze, nawet taki drobiazg, jak wyrazy współ‚czucia. Pokazali tylko te, wysł‚ane z "obozu wł‚adzy" (oczywiś›cie wyszczególniony prezes Kaczyń„ski, a pominię™ty np. Tusk czy Schetyna - jakby nie patrze㇠przewodniczący RE i lider opozycji).
                        Nie wiem, może się™ czepiam, ale to państwowa telewizja. Trochę umiaru

PS. o kurde jaka czcionka, zapisałem i wkleiłem sobie w międzyczasie odpowiedź do Ciebie i wyszły jakieś krzaczki
                        PS2. Wyedytowałem z szacunku do odbiorcy, bo się czytać nie dało/ co złego to nie ja
                        Ostatnio edytowany przez jednopostowiec; 67483.

Komentarz

• TVP oglądać teraz? Naprawdę macie żołądek.

Komentarz

• Wiemy, wiemy, za - nomen-omen - Dworaka była zdecydowanie lepsza. O Kwiatkowskim już nie wspominając. No i są tacy, którzy wolą wyrabiać sobie własną opinię na dostępny temat, zamiast kopiować cudze.

Zamieszczone przez jednopostowiec Zobacz posta
                            PS. o kurde jaka czcionka, zapisałem i wkleiłem sobie w międzyczasie odpowiedź do Ciebie i wyszły jakieś krzaczki
                            Zawsze przed publikacją/edycją najpierw odpalaj "podlgąd". Na forumce czasami się sypie skrypt. Myślę, że jakoś odcyfrowałem.

1. Ale były zgłaszane przez ekspertów wątpliwości dot. zabezpieczenia Woodstocku, czy ich nie było? Finał w Gdańsku był pierwotnie zgłoszony jako impreza masowa, a później go przerejestrowano na liczbę do 900 uczestników (było dwa razy tyle), czego konsekwencje w kontekście zabezpieczenia imprezy nam jako kibolom są znane? (jest to jeden z dwóch wątków tej tragedii "muśnięty" ledwo po powierzchi - nie wymyśliły ich jednak "Wiadomości")

2. Owsiak w pierwszych wystąpieniach podgrzewał emocje, czy je studził? Został zacytowany, czy zmanipulowano jego wypowiedzi?

3. Nie pamiętam, czyje kondolencje były cytowane konkretnie w "Wiadomościach" - jak wspomniałem, "monitorowałem" trzy prorządowe stacje - na pewno było dużo o echach na całym świecie, co Adamowiczowi zdecydowanie przydało znaczenia.

Dobrze, że napisałeś o Tusku jako liderze opozycji. "To oczywista oczywistość", np. w kontekście głosowania nad jego reelekcją na stanowisku oraz udziału w "żałobie". Zawsze jednak lepiej, gdy zwróci na to uwagę ktoś spoza osób sprzyjających aktualnemu rządowi.
                            Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.

Komentarz

• Ja nie zarzucam im kłamstwa, tylko tylko (hmm..) brak hamulców. Wszystko jest tak zgrabnie powiązane, aby tylko pokazać kto jest tym dobrym, a kto niekoniecznie, w tej politycznej układance
                              Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                              Dobrze, że napisałeś o Tusku jako liderze opozycji.
                              Dawno mnie nikt tak za słówko nie złapał, chapeau bas

Komentarz

• Część postów pokazuje dobitnie jakie galaktyczne odległości dzielą Nas od siebie: przekaz Wiadomości, Adamowicz wrogiem ojczyzny.

W głowie się nie mieści.
                                "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                                „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

Pracuję...
                                X