Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• "Kurica nie ptica, Polsza nie zagranica" - to tak odnośnie pisania nazwy naszego kraju po rosyjsku. W ogóle skoro nazwę własnego kraju wymawiamy/zapisujemy w obcym języku, to po co w ogóle nam ten język? Rosyjski może jest niektórym bliższy, mnie się źle kojarzy. Dlatego zawsze Polska! Mieszkam w Polsce!

Wysłane z mojego SM-G965F przy użyciu Tapatalka

Komentarz

• Zamieszczone przez Hazardzista Zobacz posta
      Ardanowski pokazał butę i arogancję i olewczość tych którzy go wybrali na posła w 2015.
      A tu jak zwykle, pewne problemy z percepcją Ardanowski olał Andruszkiewicza, którego wybrali wyborcy Kukiza. Najzwyczajniej dosłownie odpowiedział na zadane pytania. Gdyby Andruszkiewicz zwrócił się o konkretne dane, to pewnie by je otrzymał. Jednak się nie zwrócił, tylko zaserwował dwie kwestie w formie odpowiadające zagadnieniom na maturze z WOS-u (jeżeli taki przedmiot jeszcze jest w szkołach średnich), a nie interpelacji poselskiej.

Doceniam talent organizacyjny młodego wiceministra (autokary ze "ściany wschodniej" na Marsz Niepodległości), ale to jest dobry przykład różnicy między polityką dorosłą i dopiero dojrzewającą

Swoją drogą zabawne, że opinie o tym czy nominaci PiS olewają swoich wyborców serwują głównie... przeciwnicy tej partii
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
        Swoją drogą zabawne, że opinie o tym czy nominaci PiS olewają swoich wyborców serwują głównie... przeciwnicy tej partii
        Podobnie jest z obawami o przyszłość PiS-u. Najbardziej zatroskani wydają się być ich przeciwnicy i wrogowie.
        Tymczasem:
        Komisja Europejska popiera plan masowego odstrzału dzików i chwali polskie władze za podjęte działania. "To niezbędny krok w celu ograniczenia bardzo agresywnego rozprzestrzeniania się w ostatnich miesiącach afrykańskiego pomoru świń (ASF) w Polsce i krajach UE oraz w celu ochrony unijnych rolników i konsumentów" - powiedział RMF FM przedstawiciel Komisji Europejskiej.
        Coś mi się wydaje, że co najmniej do maja obecna KE będzie coraz częściej chwalić polskie władze.
        Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• "Polsza" to była za PO. Za PiS Polska to nie żadna "Polsza" tylko zwykłe "Polin"...

Na rozluźnienie coś młodzieżowego:

434K views, 1.2K likes, 293 loves, 177 comments, 1K shares, Facebook Watch Videos from donald.pl: Otucha do serducha, jutro piątek.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
            Podobnie jest z obawami o przyszłość PiS-u. Najbardziej zatroskani wydają się być ich przeciwnicy i wrogowie.
            Tymczasem:
            Komisja Europejska popiera plan masowego odstrzału dzików i chwali polskie władze za podjęte działania. "To niezbędny krok w celu ograniczenia bardzo agresywnego rozprzestrzeniania się w ostatnich miesiącach afrykańskiego pomoru świń (ASF) w Polsce i krajach UE oraz w celu ochrony unijnych rolników i konsumentów" - powiedział RMF FM przedstawiciel Komisji Europejskiej.
            Coś mi się wydaje, że co najmniej do maja obecna KE będzie coraz częściej chwalić polskie władze.
            Ale jak to? Ja tu nic takiego nie widzę:

Komentarz

A tu jak zwykle, pewne problemy z percepcją Ardanowski olał Andruszkiewicza, którego wybrali wyborcy Kukiza. Najzwyczajniej dosłownie odpowiedział na zadane pytania. Gdyby Andruszkiewicz zwrócił się o konkretne dane, to pewnie by je otrzymał. Jednak się nie zwrócił, tylko zaserwował dwie kwestie w formie odpowiadające zagadnieniom na maturze z WOS-u (jeżeli taki przedmiot jeszcze jest w szkołach średnich), a nie interpelacji poselskiej.
              Ciekawe czy gdyby sytuacja miała miejsca za poprzedniej władzy, interpelacje składał ktoś z Pisu i dostał taką opowiedź od Kosiniaka, to pisałbyś to samo..

Komentarz

• Zamieszczone przez ZwykłyCzłowiek Zobacz posta
                Ciekawe czy gdyby sytuacja miała miejsca za poprzedniej władzy, interpelacje składał ktoś z Pisu i dostał taką opowiedź od Kosiniaka, to pisałbyś to samo..
                Nie mógłbym pisać tego samego, bo nikt by nie interpretował takiej sytuacji jako olewania przez polityka PiS własnego elektoratu. Jeżeli jesteś ciekaw co na bieżąco piszę o debilizmach wychodzących od aktualnie rządzących, wystarczy odszukać w tym temacie np. moje opinie o ustawach wychodzących z resortu Ziobry.

Jednym słowem nie takie ciekawe.
                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Nie mógłbym pisać tego samego, bo nikt by nie interpretował takiej sytuacji jako olewania przez polityka PiS własnego elektoratu.
                  Ok, to jest akurat bzdura, ale myślę, że wiesz co miałem, na myśli, a Twoja odpowiedź jest wymijająca.

Komentarz

• Przeciwnie. Wynika z niej wprost, że nie mam problemu z krytyką ludzi z obozu politycznego, któremu taktycznie sprzyjam. Mogę dodać jednak więcej. Hipotetyczna sytuacja naszkicowana przez Ciebie zwyczajnie by mnie nie obeszła. Wtedy odchodziły motywy w rodzaju uniemożliwienia zabrania głosu posłowi, który chciał to zrobić zgodnie z Regulaminem Sejmu przez wicemarszałka. Niesiołowski był łaskaw ten ruch uzasadnić "jak będziecie rządzić to będziecie robić wszystko, co chcecie". I takie rzeczy mają kogoś obchodzić? Być może, ale raczej nie mnie.

Komentarz

• TKM - Trochę Kradniemy Mniej

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                        Tak jest jak zwykle Midzi masz rację.
                        Przecież nawet idiota wie, że za cenę złota na giełdzie w Londynie odpowiada dyktator z Żoliborza. Życzę Tobie, żeby w Twojej zakręconej czasoprzestrzeni Rok Pański 2016 przyniósł wiosenne przesilenie i ogólnie poprawę
                        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• A tymczasem w walkę o Radio Zet włączył się trzeci kandydat, Zbigniew Jakubas. Jak wyglądałoby radio po przejęciu go przez Agorę, bądź Karnowskich, raczej wiemy, a jak byłoby z Jakubasem? "Apolityczny" jak Polsat w zależności od kierunku wiatru?

Komentarz

• Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska nie żyje.
                            No to się teraz zacznie w TVszczujNi24...

Komentarz

• Zamieszczone przez Budyń_70 Zobacz posta
                              Paweł Adamowicz, prezydent Gdańska nie żyje.
                              No to się teraz zacznie w TVszczujNi24...
                              Zamiast się martwić tym co powiedzą w tej czy tamtej telewizji może pora skupić się na pracy u podstaw? Wszyscy zabrnelismy tak daleko w skakaniu sobie do gardeł, że już chyba gorzej być nie może.
                              NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Jak długo trwa pamięć o grobach, tak długo trwa siła związku z ojczyzną.

Komentarz

• Zamieszczone przez Viola Zobacz posta
                                Zamiast się martwić tym co powiedzą w tej czy tamtej telewizji może pora skupić się na pracy u podstaw? Wszyscy zabrnelismy tak daleko w skakaniu sobie do gardeł, że już chyba gorzej być nie może.
                                Idź popracuj u podstaw z Celińskim, który każe w przypływie smutku *********** Kaczyńskiemu, daj znać jak Ci poszło.
                                "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

Pracuję...
                                X