Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jezeli PiS wygra 30:20 to dla mnie bedzie oznaczalo, ze wygrał 30:20. Nic mniej i nic wiecej. Co to bedzie oznaczalo dla PiSu, dla Ciebie, dla kogokolwiek innego to juz zupelnie inna sprawa. Kazdy odbierze to po swojemu. A jeszcze czym innym bedzie to, jak to zostanie przedstawione w TVP, TVN, GW itp itd.
    Jednym z problemow w naszym kraju jest to, ze ludzie nie staraja sie zrozumiec co druga osoba napisala / powiedziala, tylko wyciagaja wnioski kompletnie od czapy. Klasyczny brak umiejetnosci czytania, sluchania ze zrozumieniem, a przede wszystkim z checia zrozumienia.

Komentarz

• Twój wniosek o tym ze niezależnie od wyników wybory bedą sukcesem PiS jest za to wynikiem dogłębnej analizy politologicznej
      Zaś co do rozumienia i wnioskowania, skoro uważasz, że PiS przekonywał kogokolwiek iż wynik 27-1 jest „sukcesem” to nie dziwi mnie głębia Twoich dalszych przemyśleń...
      Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Foxx -

Polecam szczególnie młodszym forumowiczom. Jebac Schetynę i całe PO.

Policja wykonała ją na zlecenie władz, by zemścić się niejako na kibicach, którzy nie godzili się z polityką rządu PO-PSL, a w szczególności z samym premierem Donaldem Tuskiem. (...)

Czy zielone światło do rozpoczęcia operacji mógł wydać ówczesny szef Ministerstwa Spraw Wewnętrznych Grzegorz Schetyna? Jeśli weźmiemy pod uwagę konflikt kibiców z grupą ITI – ówczesnym właścicielem Legii i telewizji TVN, której przedstawiciele żyli w dobrych układach z rządem Platformy Obywatelskiej, to trudno wykluczyć taką teorię, choć dowodów brak. Sprawę żywo komentował także obecny wiceszef MSW Jarosław Zieliński: „Tam była sytuacja, że policja czekała aż wyrośnie grupa, którą otoczono, zepchnięto w jedno miejsce i aresztowano, procesy trwały latami. Wyjaśnialiśmy to na komisji sejmowej jeszcze jako opozycja, wiedzieliśmy, że jest inaczej niż mówi policja i MSW. Dzisiaj się okazuje, że to wszystko było działaniem politycznym. To się nigdy nie powinno zdarzyć w państwie demokratycznym.
        Ponad dziesięć lat temu, 2 września 2008 roku, w Warszawie miała miejsce zakrojona na szeroką skalę akcja policji, polegająca na zatrzymaniu jak największej liczby fanów stołecznej Legii, którą później kibice nazwali akcją „Widelec”.

ps. w kontekście wyborów, warto pamiętać:

Komentarz

• Ciekawy wpis na fb, ale odzwierciedla to co czuje

Komentarz

• Kolejne rewelacje z fokusów...wroc miałobyc fusów, odnośnie wpływu frekwencji na wynik tych wyborów.
            Prawda jest taka, że dziś nikt nie wie w jaki sposób wpłynie frekwencja na wynik wyborów - i dlatego tez PiS uruchamia wątki z uchodźcami i taśmami.
            Dwa te wybory sa byc, albo nie byc nie dla PiS, tylko dla totalnej opozycji i dlatego taka sraka widoczna chociażby na tym forum

ps. Żeby nie było to widze wiele niedociągnięć/wpadek/błędów po stronie PiS, ale w porównaniu z degrengolada która jest po drugiej stronie to i tak wyglada to bardzo dobrze.
            Realnym problemem jest to, że mam wrażenie, że blisko jest efektu przegrzania atmosfery - ale sam w sumie nie wiem kto byłby beneficjentem takiej sytuacji (bo działa to w obie strony)
            Reasumując tak jak pisałem PiS może tylko powiększyć swój stan posiadania (mówię o tym co daje realna władze - Sejmiki) pytanie czy będzie to wzrost 3/4 krotny, czy tez może 10 krotny
            Zaś co do miast, to i tak nikt nie zakładał, że PiS wygra jakiekolwiek duże (w sensie powyżej 100-200tysiecy) wiec śmieszą mnie jakieś dziwne analizy, czy tam żale.
            Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
            Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Obserwatorze... cóż, możesz nam tu wrzucać dowolne rzeczy w kontekście tego "co czujesz".

Michał Danielewski
              Redaktor w Gazeta Wyborcza

Warszawa, woj. mazowieckie, PolskaPrasa

... a każdy normalny kibol odpowie tak:

http://szechteriada.org/
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Ale jeśli w sondażu PolskaTheTimes (oni akurat są w miarę wiarygodni) PiS w kilku miastach np. Szczecin, Gdańsk, może Poznań nie będzie miał swojego kandydata w 2 turze, w Łodzi może się rozstrzygnąć nawet w 1 turze , w Kielcach czy Nowym Sączu stracą "swoich" to będzie to porażka, że mimo takiego socjalu w miastach dostali większe bęcki niż w 2014. Jeśli w Sejmikach zdobędą nawet 30% to ogółem będzie to żółta kartka dla nich przed wyborami 2019.

Komentarz

• Zamieszczone przez UlicznyObserwator
                  Ale jeśli

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Jedni maja projekcje wiosennego przesilenia, inni zabójczej frekwencji, jeszcze inni szturmują sejm w bagażniku
                    A jak przychodzi co do czego to kupa w gaciach i brak zasięgu, kierowca nie chciał sie zatrzymać, albo awaryjny ham nie zadziałał 🤓
                    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Widzę że pasuje wam narracja POPISu.
                      Naprawdę nie widzicie, że to to samo g..o. Macie jedne taśmy z superpremierem z PiSu który wspierał nie swoimi pieniędzmi ludzi PO.
                      Macie inne na których siedzą przedstawiciele obu partii jak dobrzy koledzy.

Jest wybór inny niż kłamliwi pseudoliberałowie i katoliccy socjaliści (zresztą też kłamliwi).

Naprawdę nie dajcie sobie wmówić, że istnieją tylko dwie partie w tym kraju.
                      Ja od jakiegoś czasu mam zasadę głosuję na ludzi nie partię nawet jak domyślam się, że mój kandydat szanse ma minimalne.
                      Najważniejsze jest sumienie a nie propaganda.

Komentarz

• Nie, mi nie pasuje narracja POPiSu.
                        Uwazam, ze PO slusznie dostala czerwona kartke i zostala odsunieta od wladzy. Ale uwazam tez, że za poczynania PiSu bedziemy placic my i nasze dzieci. Problem w tym, ze gdy do tego dojdzie nikt juz nie bedzie widzial przyczyny pogorszenia sytuacji (a wedlug propagandy bedzie to wina Tuska albo innego z "totalnej opozycji" lub ewentualnie kryzysu w gospodarce swiatowej).
                        Ja jeszcze co nieco pamietam ze wspanialych lat 70-tych i propagandy, ze Polska jest 10 potega swiata. Niestety jeszcze bardziej pamietam koszmarne lata 80-te. Nie mam najmniejszej ochoty, aby moje dzieci musialy przechodzic to samo co ja w tamtym okresie. A wedlug niektorych prominentnych przedstawicieli PiSu lata 70-te nie byly takie zle. Jezeli ktokolwiek tak mowi, dla mnie oznacza to dykwalifikacje tego kogos, jako polityka.

Komentarz

• Przecież sami piszesz, że lata 70 nie były takie złe
                          A te teksty o płaceniu przez nasze dzieci to odnoszą sie do każdego rzadu i każdego panstw, wiec alternatywa dla Ciebie jest bezludna wyspa, a nie rzeczywistość 21wieku
                          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• A gdzie kolega napisał, że nie były takie złe? Oczywiście nieśmiertelny, tudzież mój "ulubiony"* argument "bo inni tak robią" nie mógł nie paść. Standardowo zapytuję: czy jak wszyscy (poza Macedonią i Czarnogórą) wprowadzą małżeństwa i adopcję dla pedałów to też będziesz to w ten sposób tłumaczył?

*tu cudzysłów podkreśla sarkazm, żebyś przydpadkiem nie uznał, że przecież go lubię
                            Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.
                            Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
                            -------------
                            Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                              Przecież sami piszesz, że lata 70 nie były takie złe
                              Przeczytaj jeszcze raz co napisałem i postaraj się zrozumieć sens mojej wypowiedzi. Tym razem na spokojnie i bez uprzedzeń.

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq
                                A gdzie kolega napisał, że nie były takie złe? Oczywiście nieśmiertelny, tudzież mój "ulubiony"* argument "bo inni tak robią" nie mógł nie paść. Standardowo zapytuję: czy jak wszyscy (poza Macedonią i Czarnogórą) wprowadzą małżeństwa i adopcję dla pedałów to też będziesz to w ten sposób tłumaczył?

*tu cudzysłów podkreśla sarkazm, żebyś przydpadkiem nie uznał, że przecież go lubię
                                A gdyby tu było przedszkole w przyszłości, ale ok chcesz sie tak bawić nie ma problemu.
                                Po pierwsze zrównując kwestie światopoglądowo-etyczne do tych dotyczących ekonomii dajesz świadectwo tego, że nie bardzo kumasz bazę bo wszak jedna z tych rzeczy jest nauką ścisła, a druga jakby nie patrzeć dotyczy „wrażeń artystycznych”..no ale w sumie to Twój problem
                                Dwa jeśli idzie o pederastów to nawet przy Twoim założeniu kompletnie z dupy, będziemy mieli możliwość odniesienia sie do określonych przypadków z przeszłości, w których sytuacja wyglądała w inny sposób.
                                Natomiast w przypadku finansów publicznych państwa takie coś jak dług publiczny jest NORMĄ, niezależnie od szerokości geograficznej, czy tam epoki historycznej.
                                Oczywiście zaraz wyskoczysz z Bora Bora, Kansas w 1957-1964, wspólnotą plemienna Uczapikczu, oraz komuną Janusza Korwina.

Problemem nie jest wzrost zadłużenia, tylko to na co te pieniądze są wydawane...czy tez w jaki sposób wpływają one na PKB.
                                W przypadku większości wydatków PiS wpływają one dobrze - zarówno w sensie społecznym, jak i gospodarczym (co znajduje potwierdzenie w takich danych jak wartość obligacji, bezrobocie, wzrost gospodarczy)
                                Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
                                Lieber tot als rot!!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎