Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Jaco
    Tylko tyle, że sosób zarządzania czasem rzutuje na ceny akcji a czasem nie bardzo ;-).
    Ja tu tylko widzę dość standardowe polityczno-kibolskie podejście szukania kontrargumentów przez pokazywanie błędów w przeciwnym obozie. Problem polega na tym, że nigdy nie głosowałem na PO, a od PiSu wręcz oczekuję rozliczeń (których nie ma!) platformerskich przekrętów. Jak już wrzuciłeś ten artykuł z 2013 roku, w którym gość bez ogródek pisze o praniu brudnych pieniędzy to możesz również dać linka do informacji, że Ziobro z kolegami rozpoczął sprawę karną z tym związaną? Wiadomo, kiedy osoby za to odpowiedzialne pójdą siedzieć? Już sądownictwo prawie przejęte, a sprawa prosta, co nie?

Wracając do tematu, jak już podałeś sprawę sprzed 12 lat to ja Ci podam z 2016. PGE postanowiło nie płacić dywidend jednocześnie dokonało myk księgowy, aby zapłacić wyższy podatek przez co SP omijając akcjonariuszy wypłacił sobie 109,65 miliona złotych.

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
      możesz również dać linka do informacji, że Ziobro z kolegami rozpoczął sprawę karną z tym związaną? Wiadomo, kiedy osoby za to odpowiedzialne pójdą siedzieć? Już sądownictwo prawie przejęte, a sprawa prosta, co nie?
      Jako idealista wierzę mocno, że jeszcze za mojego żywota będę mógł Cię zarzucić odpowiednimi linkami.
      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
      "
      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Midzi

Co z leasingiem się zmieniło?
        Przechodniu, Pochyl Czoło, Wstrzymaj Krok Na Chwilę
        Tu Każda Grudka Ziemi Krwią Męczeńśką Broczy
        To jest Służewiec To są Nasze Termopile
        Tu Leżą Ci, którzy Chcieli Bój Do Końca Toczyć.
        Nie Odprowadzał Nas Tu Kondukt Pogrzebowy
        Nikt Nie Miał Honorowej Salwy Ani Wieńca
        W Mokotowskim Więzieniu Krótki Strzał W Tył Głowy
        A Potem Mały Kucyk Wiózł Nas Do Służewca

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
          Jako idealista wierzę mocno, że jeszcze za mojego żywota będę mógł Cię zarzucić odpowiednimi linkami.
          Jako realista wątpię, czas pokaże

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
            Dzięki, ale - jak wspomniałem - robię to raczej na potrzeby innych zainteresowanych Czytelników (chociaż śmiechu trochę jest )
            Jaja. 1 grosz vs 220 milionów złotych, a ten coś gada o krótkiej ławeczce. Dodatkowo jakaś abstrakcja w rozumowaniu prawa: przetarg, wygrana oferta, odwołanie do sądu, wygrana w sądzie i podpisanie kontraktu. Ja wiem, że dla Ciebie sądy są skorumpowane, jakieś kartele itd. Ja pozostanę w wierze, że idzie zgodnie z literą prawa.

Dalszej części o Krakowie czy nowelizacjach nie ma co komentować, bo to nie ma żadnego powiązania z tematem. Po co łączysz te fakty? Idź lepiej nowelizuj ustawy o SN do 4 rano razem z Piotrowiczem.
            "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
            „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• I właśnie dlatego to taka rozrywka

Prawda z bagażnika:
              Zamieszczone przez Hazardzista
              Jaja. 1 grosz vs 220 milionów złotych
              Prawda

Zgodnie z umową w ciągu roku od podpisania umowy AMS i Stroer postawią co najmniej 180 wiat. Wszystkie półtora tysiąca mają się pojawić na ulicach Warszawy w ciągu trzech lat od podpisania umowy. Konsorcjum od początku będzie czerpało zyski z reklam, ale z każdych zarobionych w ten sposób 100 zł, 10 groszy ma trafiać do kasy miasta. Konsorcjum CAM oferowało miastu 44 zł z każdych 100 zł zarobionych na reklamach, ale dopiero po tym, gdy zwrócą mu się koszty inwestycji wartej ponad 200 mln zł. Roczna wartość reklam na przystankach to ok. 20 mln zł.
              W środę (18 grudnia) stolica podpisze umowę z konsorcjum AMS i Stroer na wymianę wiat przystankowych w całej Warszawie. W sumie 1580 przystanków. Mają być nowoczesne, efektowne i wygodne. Na razie są długo wyczekiwane, bo cała historia umowy ciągnie się od trzech lat.

, a ten coś gada o krótkiej ławeczce. Dodatkowo jakaś abstrakcja w rozumowaniu prawa: przetarg, wygrana oferta, odwołanie do sądu, wygrana w sądzie i podpisanie kontraktu. Ja wiem, że dla Ciebie sądy są skorumpowane, jakieś kartele itd. Ja pozostanę w wierze, że idzie zgodnie z literą prawa.
              Sądy nie są dla mnie, A jaka część tej kasty jest połapana z zapleczem PO świetnie pokazuje afera reprywatyzacyjna.... też raczej nie dla mnie. A że do dzisiaj AMS bez konsekwencji nie zrealizowało do końca żadnego punktu "wygranego" w 2013 przetargu i wbrew ustaleniom stawia nowe przystanki w wersji, którą podobno "uparcie tu wklejałem". Zgodnie z literą prawa... typową dla Układu Warszawskiego 2.0. Płacąc miastu... 10 groszy od zarobionych 100 zł.

Dalszej części o Krakowie czy nowelizacjach nie ma co komentować, bo to nie ma żadnego powiązania z tematem.
              Faktycznie, liniowo powtarzalny mechanizm nie ma związku z identycznym różniącym się głównie skalą

Idź lepiej nowelizuj ustawy o SN do 4 rano razem z Piotrowiczem.
              Jak przeprosisz za krzyki do K. Morawieckiego "będziesz siedział!" oraz "precz z komuną!", być może rozważę tę uprzejmą sugestię.
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Jak przeprosisz za krzyki do K. Morawieckiego "będziesz siedział!" oraz "precz z komuną!", być może rozważę tę uprzejmą sugestię.
                Nie przeprosi bo mu sie klapa zacięła
                Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Ursynów1916
                  Midzi

Co z leasingiem się zmieniło?
                  Przykręcanie śruby. Pierwsze zmiany księgowe już weszły. Teraz od stycznia ma wejść cap 100/150 tys. i będzie po zabawie. Myślę, że 5-10% spadnie sprzedaż aut.

Jeśli wejdą w życie zapowiadane przez Ministerstwo Finansów zmiany dotyczące samochodów osobowych, leasing straci na atrakcyjności nie

Nowy standard dotyczący leasingu wchodzi w życie 1 stycznia 2019 r., wprowadzając całkowicie nowe zasady identyfikacji i ujmowania w księgach leasingu. Jak do n

Komentarz

• "W drugim kwartale 2018 r. zysk netto PKN Orlen wyniósł 1,74 mld zł. To o 13 proc. więcej niż przed rokiem i prawie o 45 proc. więcej od średniej oczekiwań analityków"

Czyli coś tam zarządzają...
                    "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez BlackAdder
                      "W drugim kwartale 2018 r. zysk netto PKN Orlen wyniósł 1,74 mld zł. To o 13 proc. więcej niż przed rokiem i prawie o 45 proc. więcej od średniej oczekiwań analityków"

A akcje w ciągu roku spadły o ok. 50 zł. Dziwne.
                      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Zgodnie z umową w ciągu roku od podpisania umowy AMS i Stroer postawią co najmniej 180 wiat. Wszystkie półtora tysiąca mają się pojawić na ulicach Warszawy w ciągu trzech lat od podpisania umowy. Konsorcjum od początku będzie czerpało zyski z reklam, ale z każdych zarobionych w ten sposób 100 zł, 10 groszy ma trafiać do kasy miasta. Konsorcjum CAM oferowało miastu 44 zł z każdych 100 zł zarobionych na reklamach, ale dopiero po tym, gdy zwrócą mu się koszty inwestycji wartej ponad 200 mln zł. Roczna wartość reklam na przystankach to ok. 20 mln zł.

To już ostatni raz o wiatach. Warunki biznesowe z ofert na wiaty:

AMS i Ströer zdobyły to zleceni w przetargu, w którym zaoferowały współpracę na dokładnie 106 miesięcy, kwotę referencyjną w wysokości 0,01 zł i 0,1 proc. dla władz stołecznych w przychodach firm z tytułu zlecenia. Z kolei spółki CAM Polski Outdoor i CAM Media zaproponowały umowę na 140 miesięcy, kwotę referencyjną wynoszącą 212 mln zł oraz 44 proc. udziału m.st Warszawy w ich przychodach. Oferta AMS i Stroer otrzymała w postępowaniu 95,01 pkt, a oferta CAM - 73,15 pkt.

Czyli AMS oddaje skromnie, ale już od początku kontaktu. CAM najpierw uzbiera zwrot za wiaty - ponad 200 milionów - a później zacznie oddawać 44% przychodów.

Czytaj więcej na: https://www.wirtualnemedia.pl/artyku...-sklada-skarge

Zamieszczone przez Foxx
                        A to ja krzyczałem?
                        "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                        „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

"W drugim kwartale 2018 r. zysk netto PKN Orlen wyniósł 1,74 mld zł. To o 13 proc. więcej niż przed rokiem i prawie o 45 proc. więcej od średniej oczekiwań analityków"

„Orlen przyznaje się, że to głównie efekt wzrostu cen paliw, która z 50 dolarów za baryłkę doszła w ciągu roku do 74 dolarów.”

Albo czytasz same nagłówki, albo liczysz, że inni tak robią, obie opcje nie przynoszą Ci chluby.

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
                            „Orlen przyznaje się, że to głównie efekt wzrostu cen paliw, która z 50 dolarów za baryłkę doszła w ciągu roku do 74 dolarów.”

Albo czytasz same nagłówki, albo liczysz, że inni tak robią, obie opcje nie przynoszą Ci chluby.
                            Głównie, czyli coś tam zarządzają, choćby nie kradną, tudzież przejadają.

Zysk netto kolosalnie wzrósł, więc według ciebie powinna też rosnąć cena akcji, nieprawdaż? Jak rozumiem to one są wyznacznikiem wartości przedsiębiorstwa, więc również jego majątku?
                            Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375.
                            "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

Komentarz

Zysk netto kolosalnie wzrósł, więc według ciebie powinna też rosnąć cena akcji, nieprawdaż?
                              Dziś wzrasta, ale odpowiedź brzmi: niekoniecznie. Zysk netto nie jest jedynym czynnikiem decydującym o wycenie akcji, co chyba przedszkolak powinienen nawet wiedzieć.

Komentarz

• Przedsiębiorstwo od dłuższego czasu ma się bardzo dobrze, a ceny akcji nie rosły.

Niemożność zrozumienia, że w Polsce, szczególnie jeśli chodzi o SSP, kondycja przedsiębiorstwa nie ma żadnego przełożenia na ceny akcji, chluby ci nie przynosi. Płacz dalej, że ceny akcji spadają i przedszkolnie sobie tłumacz, że to wina zarządzania.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎