Ja tu tylko widzę dość standardowe polityczno-kibolskie podejście szukania kontrargumentów przez pokazywanie błędów w przeciwnym obozie. Problem polega na tym, że nigdy nie głosowałem na PO, a od PiSu wręcz oczekuję rozliczeń (których nie ma!) platformerskich przekrętów. Jak już wrzuciłeś ten artykuł z 2013 roku, w którym gość bez ogródek pisze o praniu brudnych pieniędzy to możesz również dać linka do informacji, że Ziobro z kolegami rozpoczął sprawę karną z tym związaną? Wiadomo, kiedy osoby za to odpowiedzialne pójdą siedzieć? Już sądownictwo prawie przejęte, a sprawa prosta, co nie?
Wracając do tematu, jak już podałeś sprawę sprzed 12 lat to ja Ci podam z 2016. PGE postanowiło nie płacić dywidend jednocześnie dokonało myk księgowy, aby zapłacić wyższy podatek przez co SP omijając akcjonariuszy wypłacił sobie 109,65 miliona złotych.
Wracając do tematu, jak już podałeś sprawę sprzed 12 lat to ja Ci podam z 2016. PGE postanowiło nie płacić dywidend jednocześnie dokonało myk księgowy, aby zapłacić wyższy podatek przez co SP omijając akcjonariuszy wypłacił sobie 109,65 miliona złotych.
Komentarz