Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
-
Zamieszczone przez Jaco Zobacz postaA było to tak:
https://www.youtube.com/watch?v=B712eEdjlwc
Swoją drogą kaczystowski reżim pozbawiony jest jakichkolwiek skrupułów - chce obniżki wynagrodzenia posłów, a taki Brejza jest tak biedny, że w toi-toiu pomieszkuje.
Komentarz
-
I epilog w sprawie "usiłowania zabójstwa" familii Brejzów:
Policjanci z Inowrocławia zatrzymali mężczyznę, który miał nieumyślnie podpalić przenośną toaletę przy ulicy Solankowej. Korzystali z niej robotnicy remontujący kamienicę, w której mieszkał poseł PO Krzysztof Brejza. Polityk zawiadomił w niedzielę policję o usiłowaniu zabójstwa jego rodziny. Zgłoszenie posła PO związane jest właśnie z pożarem, który wybuchł w pobliżu budynku, w nocy z piątku na sobotę. Policjanci przedstawili zatrzymanemu 51-latkowi zarzut nieumyślnego spowodowania pożaru. Zatrzymany Sławomir M. to mieszkaniec kamienicy przy ulicy Solankowej w Inowrocławiu. Według nieoficjalnych informacji RMF - podczas przesłuchania zeznał policjantom, że nieumyślnie podpalił toi-toi niedopałkiem papierosa.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx Zobacz postaKoniecznie."W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Komentarz
-
Mimo swojego (z natury osobowości) sceptycznego i krytycznego podejścia znowu mogę powtórzyć iż "Dobra Zmiana" i obecne struktury kierownicze państwa to najlepsze co się mogło stać.Naprawdę obserwując ten wynaturzony obóz koncentracyjny w który ewoluuje tzw. UE i cały świat,nie ma innej drogi niż twarda,zdecydowana walka przy zachowaniu racjonalnego pragmatyzmu."Oni" się nie zmienią,nie nawrócą dla również swojego dobra, tylko będą brnąć w antyludzki antyspołeczny antychrześcijański dogmatyzm do końca,niezależnie od skali szamba i ofiar
Ostatnio edytowany przez Berni; 86755.
Komentarz
-
Komentarz
-
Ale o co w ogóle chodzi? Zarówno ten gość, jak i reszta przez niego wymienionych to dla szerszej publiki totalne anonimki. Teksty o "ograniczaniu wolności badań naukowych" na yt w kontekście ewentualnego skreślenia z listy prelegentów na jakiejś konferencji to parodia dowcipu.
Solocha oczywiście oceniam bardzo krytycznie, ale akurat w tym przypadku potencjalnemu prelegentowi włączył się narcyz i bunt przeciwko... odwołaniu zaproszenia na konferencję. Za sam ten filmik i akcję powinien być pogoniony ze wszystkich kolejnych organizowanych przez aktualne władze.
Najlepiej do piaskownicy
PS Pomijając już, że kaskę za ewentualny udział chętnie by się przytuliło... Ta "ideowość" porażaMy ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.
Komentarz
-
Jeśli uznałeś że się czymś oburzam to mylnie. Ja tam się z tym co mówi w miarę luźno zapoznawałem, ale nie wiedziałem kim jest dla szerszej publiki. Mignęło mi gdzieś to oświadczenie z tydzień temu, dziś informacja, że IPN kontruje i zapytałem z czystej ciekawości. Zakładałem, że skoro BBN pisze jakieś pismo, to chyba nie przypadkiem, a z jakiegoś powodu. Chyba nie z takiego powodu, że są anonimowi. IPN z kolei tych anonimów jednak chce. Zastanawiałem się czy może to kolejny odcinek Duda-antyDuda, czy może gość jeździ na wczasy na Krym, albo dziadek był stalinowskim prokuratorem. No ogólnie pomyślałem, że ktoś coś wie. Zwykle wiecie.
Co do kaski i ideowości, to, abstrahując od tego konkretnego człowieka, sytuacji i dziedziny: albo jest jakieś przynajmniej pół-niezależne ścieranie myśli, konkurencja, renoma, polemiki, ryzyko hochsztaplerów, lepsze i gorsze publikacje, albo monopol państwowych potakiwaczy, zasiedziałych urzędasów i stagnacja. A jeść trzeba, zainwestować w wiedze i warsztat trzeba i na wakacje też trzeba pojechać. Nie po to ludzie się doktoryzują w swoich dziedzinach, żeby zarabiać na poziomie zbrojarza na budowie.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
1. No chyba właśnie ostatecznie nie został pogoniony.
2. Bezpieczeństwo Narodowe raczej nie wzrasta od "kneblowania" buców. Wzrasta od "kneblowania" wrogów. Bucem pewnie jest, nie wsiąkam.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Mocne 5,2% PKB za Q1. Pompowanie 20+ mld z 500+ działa, konsumpcja ciągnie wynik. Jeszcze niech inwestycje ruszą, bo ciągle (choć poszło do góry) z tym słabiutko.
Mamy teraz okres wyborów samorządowych, więc malowanie trawy na zielono itd powinno podciągnąć inwestycję o punkt-dwa.
Inwestycje PL na tle regionu:
Ostatnio edytowany przez Hazardzista; 151974."W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
„Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir
Komentarz
-
Zamieszczone przez Szawar Zobacz postaPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
Komentarz