Biorąc pod uwagę najnowsze Rosyjskie rakiety,to i te najnowsze mogą nie wystarczyć,a co dopiero starsza wersja.A jak mamy kupować systemy obronne,które nawet teoretycznie sobie z nimi nie poradzą,to szkoda wywalać pieniądze.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Intrygująca teza - upraszczając na **** nam obrona przeciwrakietowa skoro i tak jakieś rakiety mogą przeleciećPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
Z punktu widzenia średniej krajowej posiadanie 16 dzieci to nie jest norma. Ale chyba nie zamierzasz jako prawicowiec komuś zabraniać posiadania x>liczba_graniczna dzieci?Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
-
-
A to nie można krytykować promocji czegoś, bo uważa się, że nie jest to normalne, jeśli jednocześnie nie chce się tego zakazywać? Osobiście homoseksualizm również nie jest dla mnie normalny, ale nie jestem zwolennikiem jego zakazywania, jak ktoś chce tak żyć to ok. Natomiast zapala mi się czerwona lampka za każdym razem gdy jest on promowany. W tym momencie mam podobne uczucia gdy widzę gdy prezydent, była premier i kardynał promują ich (i siebie) w sprawie, która moim zdaniem nie powinna być być w przestrzeni publicznej.Komentarz
-
No przyznam że nietypowe porównanieRozumiem podejście, ale takie porównianie bazuje na fałszywym założeniu że oba zajwiska szkodzą, w dodatku w podobnym stopniu. Z punktu widzenia systemu - promując homoseksualizm - promujesz niższy przyrost naturalny. Co zamierzasz systemowo zarzucić posiadaniu 16 dzieci? Jakieś badania, statystyki? Przyznam że nie spotkałem takich, ale z drugiej strony - nie szukałem.
Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef MackiewiczKomentarz
-
No chyba nie uważasz, że spłodzenie dziecka jest głównym celem społecznym. Gdyby tak było to Polki rodziłyby więcej dzieci. Na szczęście (większość) Polaków przed decyzją o potomstwie bierze pod uwagę sytuacje materialną oraz zamieszkania, aby ocenić czy będą w stanie wychować swoje dzieci w godnych warunkach oraz zapewnić im wystarczające wykształcenie. Nie mówiąc o czasie spędzonym z dzieckiem, które jest potrzebne. Przy 16 dzieciach jest to bardzo mało prawdopodobne, a o czasie wręcz niemożliwe.
edit „cel społeczny†trochę źle użyty, ale chyba w miarę wyjaśniłem co miałem na myśliOstatnio edytowany przez Peace; 4401.Komentarz
-
Bić albo nie bić?
Czy należy bić gejów? Czy wszystkich czy tylko tych którzy się obnoszą? Czy bić Krzysia?
https://www.pudelek.pl/artykul/12672..._do_wiezienia/Komentarz
-
bloniaq - z punktu widzenia systemu to cos czuje, ze wiekszosc tak duzych rodzin nie jest w stanie sama sie utrzymac i wymaga dodatkowej pomocy panstwa. Oczywiscie juz poza systemowo dochodzi kwestia chociazby taka, czy jest ok sytuacja, gdzie dzieci musza zajmowac sie w duzym stopniu swoim mlodszym rodzenstwem (zabierajac im tym samym beztroskie dziecinstwo), bo dla rodzicow doba za krotka.Komentarz
-
Peace, gratuluję porównań. I wyłuszcz precyzyjnie, ile dzieci to jeszcze norma, a ile - już patologia.
Onomatopeja - z pewnością należy lać po pysku Onomatopeje, aż zaczną wydawać z siebie donośne odgłosy dźwiękonaśladowcze."Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
"Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
Up the Anchor!Komentarz
Komentarz