Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Beziooo
    Dodać jeszcze, że z tych płaconych składek tak naprawdę nic nie ma (głodowa emerytura plus niewydolna służba zdrowia) i wychodzi na to, że uczciwa praca jest często nieopłacalna. Obecny system składkowy najbardziej uderza w tych najmniej zarabiających.
    Oj tam oj tam, wnioskując a contrario z tego co mówi Rafalska, jak będziesz zapier"alał niczym Bokser i uczciwie oddawał jej haracz, to będziesz miał git emeryturę. Dopiero jak ci obniżą składkę, to będziesz miał głodową
    "Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"

WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez Beziooo
      Dodać jeszcze, że z tych płaconych składek tak naprawdę nic nie ma (głodowa emerytura plus niewydolna służba zdrowia) i wychodzi na to, że uczciwa praca jest często nieopłacalna. Obecny system składkowy najbardziej uderza w tych najmniej zarabiających.
      Nie, obecny system składkowy uderza najbardziej w tych co uczciwie płacą składki.

Komentarz

• Zamieszczone przez Werten
        To ja uderzyłem celnie. Patrz posty wyżej. Szybka reakcja. Brawo.
        Skoro z jakichś powodów w takiej wersji się lepiej, czujesz - proszę bardzo, niech będzie. Podobnie jak z resztą twierdzeń. Z mojej strony no problemo. Niech każdy z Czytelników tej wymiany zdań sam sobie onie wyrobi opinię
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Uderzyłem celnie, zareagoweś. Nie wiem po co drążysz Napisałem to w kontekście moich słów o cenzorach, którzy od razu po krytyce działań rządu się "uruchamiają" i pilnują narracji. Niech sobie wyrobią. Nie mam problemu z dyskusją o Polsce. Polemika - nawet ostra, ale w miarę kulturalna (nie będę tu pewnie uchodzić za specjalnie uprzejmego, ale gburem też nie jestem) nigdy nie zaszkodzi. O tych sprawach za mało się mówi. Pozdrawiam
          Ostatnio edytowany przez Werten; 152614.

Komentarz

• Wszystko sie wyjaśniło, ty masz po prostu niesamowite problemy natury językowej, nie znajac znaczenia relatywnie prostych słów takich jak chociażby cenzor bedziesz miał pod górkę nie tylko na forumce, ale rownież w życiu realnym, ale to na szczęście nie moje zmartwienie.
            Lieber tot als rot!!

Komentarz

• No wow, trudno, żeby jeszcze blokowano tu merytoryczną krytykę. Wiem co to znaczy, obrażaj mnie ile sobie chcesz. To świadczy o Twoim chamstwie, nie moim. Złe słowo, przyznaje. Używanie go w tym kontekście pewnie jest błędem, ale spotkałem się z nim w mowie potocznej, zasłyszałem. Mój błąd. Ale to nie zmienia faktu, że "pilnuje" się tu właściwej narracji. Gul skoczył, co? Nie mój problem. Ciekawe kto (podobno) jest tym posłem i się tu udziela? Na tej stronie już coś napisał?

edit: a tak na marginesie, jeśli od dawna piętnuje się tu użytkowników o odmiennych poglądach, zamykając ich w jakiś ramach, szufladkując, używając chamskich docinek. Tylko dlatego, że nie lecą ze ściekiem rządowej narracji i ośmielają się ją podważać? Kilku już takich tutaj było i chyba dali sobie spokój, bo po co kopać się z koniem. Z większością z nich się raczej nie zgadzałem, ale sposób ich traktowania mnie raził. Niby mogli pisać, ale czy to nie jest jakaś forma cenzury, choćby pośrednia? Nie wiem...

Komentarz

• Nie ma lekko. Szczególnie jak nie podobają się komuś socjalistyczne poglądy miłościwie nam obecnie panujących. Nic nie poradzisz. Stań dzielnie i daj się trafić kamieniem

PS. Chyba jednak temat filtrujesz od dawna, a nowe konto rozwinie się w tempie ekspresowym?

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                  PS. Chyba jednak temat filtrujesz od dawna, a nowe konto rozwinie się w tempie ekspresowym?
                  Jestem kibicem Legii od zawsze, więc czytam to forum praktycznie od początku istnienia. O czym zresztą wspomniałem w pierwszych swoich postach. Słusznie mnie zgasił z tym cenzorem, bo zasłyszałem to słowo używane w takim kontekście w mowie potocznej, i go tutaj użyłem, co pewnie jest błędem. Moja wina, ale znam jego znaczenie. Robienie ze mnie analfabety, głąba i chamskie pisanie o radzeniu bądź nie radzeniu sobie w życiu to przegięcie i świadczy o tym, że ktoś musiał spuścić ten ból z dupy. No cóż, pewnie uderzyłem w czuły punkt.

Komentarz

• Wszak to ty kierujesz sie marskistwoska dialektyka na poziomie „uderzyłem celnie, zareagowałeś” wiec nie wiem za bardzo czego sie tutaj po „cenzorach” spodziewasz - ja tam nie aspiruje do takiego miana, w zamian konsekwentnie będę kręcił bekę.
                    Ty masz czelność prostaku pisać o moim chamstwie nazywając starsza kobietę „babskiem” 🤣🤣🤣

Mi gul nie skacze tylko tak jak napisałem konsekwentnie będę jechał z farmazonem takim jak ty.
                    Taka wasza garbata dola cos tam zasłyszałem, przeinaczyłam, ble ble ble, bla bla bla, a jak przychodzi co do czego to ZERO KONKRETÓW i pierdolo nacechowane emocjonalnie cos powiedział, gdzies powiedzial, socjalista, ściek, babsko, cenzurują.
                    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• O kurva, jednak skoczył gul. Nikogo tutaj na forum nie obraziłem podczas swojej obecności. Nie zasłużyłem sobie na takie inwektywy. Nie znamy się (na szczęście) więc wyhamuj z tym tonem. Nie kreuje się na jakiegoś mentora i tytana intelektu. Słusznie mnie zgasiłeś z tym cenzorem. To nie ja pisze teraz "prostaku" tylko TY. A propos prostaka, to tym pokazem chamstwa pięknie się prezentujesz. Określenie Kaczyńskiego socjalistą, co wcale nie odbiega od prawdy, bo przykładów jest na to cała masa i już Cię wyzywają. Super.

Będziesz jechał z takim farmazonem jak ja. Wow ale się boję, jedź sobie mam grubą skórę. Nic nie przeinaczyłem i nie zasłyszałem. Zero konkretów? Ty za to jesteś super merytoryczny. Babsko. Tak babsko i do tego bezczelnie rozporządzające miliardami także z moich podatków. Bezczelne babsko, które wtrąca się we wszystko i kierujące ministerstwem, którego w ogóle nie powinno być - tak o kimś takim mam czelność tak pisać i nic Ci do tego. Straszna obelga - babsko. W jej przypadku to łagodne słowo.

PS Może to Ty jesteś tym posłem. Jeśli miałbym obstawiać, to byłbyś posłem Tarczyńskim. Często nawet niegłupio prawi, ale jest nadpobudliwy i niemiłosiernie chamski.

Komentarz

• Przypominam ze dziś pierwszy dzień marca i pewne „przypadkowe” wizyty i nagle rozkwitające, od lat rzekomo, zainteresowania da się dość łatwo wytłumaczyć.
                        „Na gruzach starego świata powstał nowy, znacznie gorszy, skażony anglosaskim cynizmem, zakłamaniem i podłością. Bez porównania więcej zła wyrządzili na świecie anglosascy mężowie stanu niż Hitler i Stalin razem wzięci. Tamci zabili ciała, ci zabili dusze milionów.” Zbigniew Blichewicz "Szczerba".

Komentarz

Jestem kibicem Legii od zawsze, więc czytam to forum praktycznie od początku istnienia. O czym zresztą wspomniałem w pierwszych swoich postach.
                          Wszystko fajnie, ale brakuje tam stopnia, nazwiska dowódcy, przydziału operacyjnego i opisu kanałów kontaktowych.
                          "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
                          "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
                          Up the Anchor!

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
                            Nie, obecny system składkowy uderza najbardziej w tych co uczciwie płacą składki.
                            Dlatego rząd mami nas niższy ZUSem na początek, jednocześnie swoje siły kieruje na zmniejszanie szarej strefy i wpychanie ludzi w oskładkowanie
                            "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                            „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Zamieszczone przez sarinosoman
                              Wszystko fajnie, ale brakuje tam stopnia, nazwiska dowódcy, przydziału operacyjnego i opisu kanałów kontaktowych.
                              Radzę przeczytać od początku moje posty tutaj. Szczególnie pierwsze. Co trzeba mieć w głowie, żeby wysuwać takie oskarżenia. Smutne to jest kurva smutne. Jakbym dał ku temu jakieś powody. Ja pie.... Poza tym to działa w dwie strony i do głowy mi przychodzi to samo co do niektórych. To się nazywa odwrócenie uwagi, bo że jest to oczernianie jest sprawą jasną.

edit: jak komuś ma po tym ulżyć, to niech mnie ktoś kurva zbanuje. Wtedy na pewno nikt nie będzie przeszkadzał w wyrażaniu w tym temacie jedynie słusznych idei.. Nie pozwolę sobie na takie teksty.

Komentarz

Radzę przeczytać od początku moje posty tutaj. Szczególnie pierwsze.
                                Pełna zgoda. Mnie też uczono, że pierwsze posty są najważniejsze.
                                "Nieszczęsny człowiek, który posiada miłość, a szuka czegoś innego".
                                "Fanatycy wolności kończą jako teoretycy policji". (N. Davila)
                                Up the Anchor!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎