Zamieszczone przez midzi
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Peace Zobacz postaCzytając artykuł o tym, kilka dni temu, umknęła mi informacja: czy to oznacza, że podatnik odłoży więcej i będzie miał wyższą emeryturę, czy ta nadwyżka po prostu mu przepada?
Na dziś dzień fakt jest taki, że podatki zostają podwyższone o 5 mld zł rocznie co stanowi z jednej strony duży zastrzyk dla budżetu, który nie może się dopiąć, a z drugiej strony 1/4 programu 500- właśnie została zabrana podatnikom, m.in ode mnie.
Kolejny krok to zwiększenie składki zdrowotnej, które właśnie będzie miało miejsce po przegłosowaniu przed chwilą ustawy o zwiększeniu procentowego udziału wydatków na służbę zdrowia w bedżecie.Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.
Komentarz
-
Zamieszczone przez midzi Zobacz postaPs. Jakby ktoś nie wiedział kolejna podwyżka podatków przegłosowana. Wzrasta ZUS, a dokładnie cap na wysokość składek ZUS. Kolejna "dobra zmiana""Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Peace Zobacz postaCzytając artykuł o tym, kilka dni temu, umknęła mi informacja: czy to oznacza, że podatnik odłoży więcej i będzie miał wyższą emeryturę, czy ta nadwyżka po prostu mu przepada?...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez midzi Zobacz postaNie wiadomo jak będzie wyglądało to w przyszłości, bo jeśli mają zostać wprowadzone emerytury obywatelskie (tak twierdzi Morawiecki) to będzie bez znaczenia.
Na dziś dzień fakt jest taki, że podatki zostają podwyższone o 5 mld zł rocznie co stanowi z jednej strony duży zastrzyk dla budżetu, który nie może się dopiąć, a z drugiej strony 1/4 programu 500- właśnie została zabrana podatnikom, m.in ode mnie.
Kolejny krok to zwiększenie składki zdrowotnej, które właśnie będzie miało miejsce po przegłosowaniu przed chwilą ustawy o zwiększeniu procentowego udziału wydatków na służbę zdrowia w bedżecie.
Komentarz
-
Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz postaCo to ten cap, bo z tego co widzę składki na ub. społ. dla prowadzących działalność wzrosną ok. 35zł. (plus jeszcze nie znany wzrost zdrowotnej)?
Komentarz
-
Zamieszczone przez mort Zobacz postaŚrodki trafiają na indywidualne konto emerytalne więc odłoży więcej i będzie miał wyższą emeryturę.
Komentarz
-
No to co żesz mnie tu kotleta odgrzewasz - to jest znane od co najmniej 2 tygodni. Cóż można powiedzieć... Pocieszające, że ci co są na swoim jakoś sobie z tym poradzą, więc dotknie głównie urzędników.
"Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
Komentarz
-
Zamieszczone przez mort Zobacz postaŚrodki trafiają na indywidualne konto emerytalne więc odłoży więcej i będzie miał wyższą emeryturę.Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375."Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
Komentarz
-
Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz postaO ile Zus wczesniej nie pierdyknie albo zostanie zreformowany tak, że uja zobaczy a nie więcej kasy. Tym bardziej, że mam wrażenie, iż żyjemy krócej niż 20-30 lat temu. A bulić musi teraz, czy chce, czy nie.Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...
Komentarz
-
Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz postaNo to co żesz mnie tu kotleta odgrzewasz - to jest znane od co najmniej 2 tygodni. Cóż można powiedzieć... Pocieszające, że ci co są na swoim jakoś sobie z tym poradzą, więc dotknie głównie urzędników.
Komentarz
-
Jeszcze nowa ordynacja i zakaz handlu w niedzielę. Nic tylko bić brawo wyborcom.
Zamieszczone przez Kawa Zobacz postaJakich urzędników, tracą na tym osoby zarabiające ponad 15 tys brutto mc, a więc według retoryki mediów nie wyborcy PiS
PS. Nie jest to także 15 tys. brutto, a lekko ponad 10 tys. brutto.
2016 121.650,00 zł I-XII 2016 10.137,50 zł
2015 118.770,00 zł I-XII 2015 9.897,50 zł
2014 112.380,00 zł I-XII.2014 9.365,00 zł
Także nie licząc zabrania kwoty minimalnej od 85 tys. brutto mamy kolejny prezent w ciągu jednego roku. Chyba na gwiazdkę, aby opłacić darmozjadów z 500-.Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.
Komentarz
-
Zamieszczone przez midzi Zobacz postaNic tylko bić brawo wyborcom."Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
Komentarz
-
Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz postaO ile Zus wczesniej nie pierdyknie albo zostanie zreformowany tak, że uja zobaczy a nie więcej kasy. Tym bardziej, że mam wrażenie, iż żyjemy krócej niż 20-30 lat temu. A bulić musi teraz, czy chce, czy nie.
Oczywiscie tylko przy takim podejściu każda składka emerytalna to zło ale nie ma sposobu by ryzyka uniknąć bo alternatywny system bankowy czy prywatnoubezpieczeniowy też może zbankrutowac...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz postaDziękuję, bezsprzecznie widzę u PiS więcej pozytywów niż negatywów
Komentarz
Komentarz