Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Buziek_LG
    9) Gowin wytrzymał pierwszą falę mocnego nacisku na jego osobę - a proponowano mu ponoć bardzo wiele

więcej później - to nie koniec moich wynurzeń ;-)
    Ogólnie ciekawa wypowiedź, z którą jak często bywa w przypadku Twoich postów mogę się zgodzić (z innym rozłożeniem akcentów).

Tylko mam pewne wątpliwości -> co ? kto ? kiedy ? i ile ?
    Bo dla mnie to jest to taka miejska legenda (nie bardzo widzę mechanizm takiego działania)
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Nie wiem mogę się mylić ale czy to nie jest cwane zagranie PISu aby przepchnąć jedną z ustaw a na kolejne 2 będą mieli więcej czasu. Kodziarze zadowoleni że są 2 weta a ustawa o sądach powszechnych bez problemu przeszła. Czyli żeby ostudzić emocje Jarek podjął decyzje w bardzo małym gronie żeby czasem niczego nie spier... i jak widać mu się to udało
      To jest tylko takie moje przemyślenie które przyszło mi do głowy

Komentarz

• Zamieszczone przez jezyk1553
        Nie wiem mogę się mylić ale czy to nie jest cwane zagranie PISu aby przepchnąć jedną z ustaw a na kolejne 2 będą mieli więcej czasu. Kodziarze zadowoleni że są 2 weta a ustawa o sądach powszechnych bez problemu przeszła. Czyli żeby ostudzić emocje Jarek podjął decyzje w bardzo małym gronie żeby czasem niczego nie spier... i jak widać mu się to udało
        To jest tylko takie moje przemyślenie które przyszło mi do głowy
        1,5 roku nie było cię w tym temacie. Nic nie zmądrzałeś. Odpuść sobie raczej.
        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Tak Jaca widzę jesteś alfą betą i omegą i wszystko wiesz. Dla mnie to było luźne przemyślenie a jak coś wiesz i chciałes mnie wyprowadzić z błędu mogłeś spokojnie napisać na priv lub na ogóle by każdy miał ciebie szanse zrozumieć

Komentarz

• Na priv piszę tylko do osób, które cenię i szanuję. Czasami do tych, którym pomagam w ten lub inny sposób.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
              No to jedziemy z tematem:
              1) Pomysł by zupełnie pominąć prezydenta Dudę przy tworzeniu ustawy był czystym skurwysyństwem. Pomysł by po ultimatum od prezydenta próbować go ograć tak tanim i prostackim manewrem jak wpisanie jego warunków do drugiej ustawy był skurwysyństwem jeszcze większym. Nie wiem co PiS chciał osiągnąć poniżając duży pałac - osiągnął tyle że ma teraz kryzys we własnych szeregach
              2) Veto było zrozumiałe bo obie ustawy były napisane(ostateczna wersja) niechlujnie i w kilku punktach wewnętrznie sprzeczne. Zaś sam zamysł wymiany kadrowej w KRS i SN jest jedyną drogą do celu.
              Pełna zgoda. Cała reszta jest prostą konsekwencją powyższego. Dodam tylko, że zupełnie inaczej oceniam sekwencję wydarzeń, że Duda daje do zrozumienia, że stara się traktować Gersdorf poważnie, po czym ta wieczorem rozdaje protestującym biełyje rozy. Na razie nie będę rozwijał tego wątku, chociaż nie wydaje mi się trudny do rozgryzienia

BTW Bardzo dobrze tej sprawie robi narracja Kukiza:

"Platformiarze spazmów dostają, że im "Pucz - Reaktywacja" nie wyszedł )
              Mają pretensje, że mimo ich wielokrotnych namów nie wyszedłem z nimi na ulicę podburzać ludzi przeciw dzisiejszej władzy" - pisze Kukiz na swoim proflu na Facebooku.

I zapowiada:

"Spoko. Obiecuję Wam, POwcy, że wyjdę. Kiedy? Wtedy, gdy ludzie upomną się o przyspieszenie rozliczenia Waszych "rządów".

"Modlić się codziennie za Kaczyńskiego powinniście, bo gdybym to ja miał władzę, to Nowakowi w życiu nie udałoby się uciec na Ukrainę a wielu z Was byłoby już w Sztumie" - ciągnie Kukiz.

"Wyszliście na ulice by bronić układu, zostawić wszystko "po staremu", zostawić SWOJE sądy, które zagwarantują Wam "niezawisłość" )

Trudno jest dziś wytłumaczyć ludziom biorącym udział w protestach, że choć MAJĄ RACJĘ sprzeciwiając się ustawie dającej Ziobrze pozycję niewyobrażalną w państwie demokratycznym, to jednocześnie swoimi protestami budują Wam drogę do powrotu do władzy i opowiadają się za pozostawieniem starych "porządków". A nie byłoby większej dla Polski tragedii niż Wasz powrót i stare "porządki".

Wierzę, że w ciągu dwóch miesięcy Panu Prezydentowi uda się poprawić ustawy o sądach. Że to On przejmie kompetencje Ziobry, że do Izby Dyscyplinarnej SN uda się wprowadzić czynnik BEZPOŚREDNIEJ kontroli obywatelskiej.

Wierzę, że Pan Prezydent wprowadzi takie poprawki aby w sposób rzeczywisty nad sądami kontrolę sprawowali Obywatele a nie PARTIA polityczna.
              Nie zmarnujcie wakacji Platformiarze, bo za dwa miesiące Prezydent podpisze uporządkowaną już ustawę cywilizującą sądy odbierając Wam tym samym ostatnią nadzieję na bezkarność i "polityczne" (czytaj "jumackie") plany" - pisze.

"Dobrego Dnia, maderowcy u Sowy pasione" - kończy swój wpis lider Kukiz'15.
              Platforma Obywatelska zarzuca Kukizowi brak zaangażowania w "walkę o wolne sądy". "Spoko. Obiecuję Wam, POwcy, że wyjdę" - pisze Paweł Kukiz. I zapowiada, kiedy się to stanie.
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• CBA weszło do MON:

Funkcjonariusze Centralnego Biura Antykorupcyjnego weszli dziś do MON – ustalił tygodnik „Do Rzeczy”. Jak wynika z naszych informacji, chodzi o rozstrzygnięty kilka dni temu przetarg na dostawę wojskowego odbiornika GPS. Wygrał go przedsiębiorca, który wcześniej brał udział w ustawianych przetargach na dostawy dla wojska.

Komentarz

• Wieść gminna niesie, że mają się pojawić nowe taśmy. Tym razem z PiS

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                    Wieść gminna niesie, że mają się pojawić nowe taśmy. Tym razem z PiS
                    Niesie. Dokładnie od 5 listopada 2015.
                    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Myślisz, że wyrobią się przed tym:
                      Zamieszczone przez midzi
                      Samorozwiązanie sejmu albo nowa koalicji antywetowa. Poszło na noże.
                      ?

Komentarz

To w jakiś sposób mogłoby tłumaczyć nerwowość PJK w ostatnich dniach i ucieczkę do przodu PADa.

Komentarz

• Obóz "dobrej zmiany" może szczerze podziękować Timmermansowi, który ewidentnie gra z nimi w jednej drużynie

Do zgodności z prawem ustawy o ustroju sądów powszechnych nawet nasza opozycja nie za bardzo może się przyczepić, a KE potrafi. Ośmieszają się coraz bardziej. Liczba eurosceptyków urośnie, bo widać, że KE nie chce odpuścić. I dobrze.

Komentarz

• Jarosław Kaczyński szykuje się na fotel premiera

Komentarz

• Zamieszczone przez sephrioth
                              CBA weszło do MON:

https://dorzeczy.pl/36790

W dniu 25 lipca br. Centralne Biuro Antykorupcyjne rozpoczęło kontrolę dokumentów związanych z zakończonym w Inspektoracie Uzbrojenia postępowaniem na dostawy dla Sił Zbrojnych RP wojskowych odbiorników GPS z modułem SAASM. W ramach kontroli Inspektorat Uzbrojenia udostępnił inspektorom CBA dokumenty przetargowe. CBA nie postawiło nikomu w tej sprawie zarzutów, ani nikogo nie zatrzymało. Nie przeprowadzono też przeszukania jakichkolwiek pomieszczeń Inspektoratu Uzbrojenia. Wszelkie odmienne informacje na ten temat są nieprawdziwe.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
                                Jarosław Kaczyński szykuje się na fotel premiera
                                Od 2 lat się szykuje ... coś mało skuteczny jest Kaczyński

Zamieszczone przez midzi
                                To ta sama wieść gminna która na pytanie "Jak oceniacie szanse na weto prezydenta?" podpowiedziała Ci odpowiedź "Zero" ?
                                Lieber tot als rot!!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎