Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Drogie Lemingi, leminżyce, lewaki, lewusy, zwykli ignoranci.
    Drogi betonie, sekto, "druga zmiano", wyznawcy pana Waszego jedynego Jarosława Kaczyńskiego.
    Ten tekst kieruję do Was. Nie kieruję go do ludzi umiarkowanych, inteligentnych, potrafiących wyciągać wnioski. Wam jest on niepotrzebny. Sami to wiecie.
    No więc adresaci mojego tekstu.
    Nie. Nie macie racji, ani Wy, ani Wy.
    Obejrzałem wystąpienie Prezydenta RP Andrzeja Dudy w sprawie ustaw o sądownictwie, a później przejrzałem komentarze w internecie.
    Drodzy Państwo z lewej strony, pan Prezydent nagle nie stał się prezydentem, bo zawetował. Pan Prezydent nagle nie pokazał jaj, nagle przestał być długopisem do podpisywania wszystkiego co mu się podrzuci. Pan prezydent nie przejął się hipotetyczną presją, wytworzoną przez rzekomo oddolne inicjatywy, w postaci protestów. Nie przestał być Adrianem, bo bał się czegokolwiek. Nie.
    Drodzy Państwo z betonu "prawego". Pan Prezydent nie poszedł na wojnę z PiS. Pan Prezydent nie porzucił się swojego środowiska, nią zawiódł go. Nie poszedł też w grę wyborczą w postaci nabijania punktów pod drugą kadencję. Nie.
    Mili moi ignoranci z lewej i prawej, pan Andrzej Duda jakby mógł, to ustawę podpisałby w try miga, bo jego zdanie o kaście sędziowskiej jest powszechnie znane. Do zaorania i wypieprzenia w kosmos korporację, która sama się wybiera, sama karze i sama się ocenia. To jest patologia. Nigdzie takiej w Europie nie ma.
    Proszę Państwa z lewa i prawa. Prezydent nie podpisał tych ustaw dlatego, że ma taką prerogatywę, uważa że ustawy są źle napisane, nie były z nim konsultowane i nie podobają mu się uprawnienia Prokuratora Generalnego w ingerowanie w Sąd Najwyższy.
    Prezydent Duda jest państwowcem, nie cynicznym politykiem patrzącym na słupki w sondażach. Przypomnę, że dla lewicowej Polityki był najlepszym posłem 2014r i uważany był za świetnego polityka. Póki nie został kandydatem PiS w wyborach.
    Dlatego bawią mnie komentarze betonu prawego, który jest oburzony wetem. Tak naprawdę dla Was był długopisem do podpisywania ustaw. Bawią mnie też komentarze lewicowych ignorantów, nagle doceniających klasę Prezydenta. Spokojnie, wróci stary dobry Adrian, a kasta i tak będzie pozamiatana i tak. Tylko z głową, a nie na kolanie.
    Cieszy mnie też, że tą decyzją wygasza paliwo pod protesty, dzięki temu będziemy mogli zobaczyć o co tak naprawdę chodzi opozycji totalnej (żartuję, każdy to wie&#128526.
    Cieszy mnie też, że Prezydent pokazał, że nie jest marionetką w rękach PiS, taką jak był Komorowski w rękach PO.
    Pozdrawiam serdecznie 😎
    nie wiem kim jest Wojciech Pulchny ale w PUNKT
    349meczów*
    71 goli*
    58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
      nie wiem kim jest Wojciech Pulchny ale w PUNKT
      Jest kolejnym żywym dowodem jak wysoki był kiedyś poziom tego forum i jacy nietuzinkowi forumowicze się tu udzielali
      ...ta ziemia do Polski należy
      choć Polska daleko jest stąd,
      bo wolność krzyżami się mierzy
      historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
        Jest kolejnym żywym dowodem jak wysoki był kiedyś poziom tego forum i jacy nietuzinkowi forumowicze się tu udzielali
        Czyli mam rozumieć, że dobry człowiek ?
        349meczów*
        71 goli*
        58 asyst*

Komentarz

• Tak jest
          ...ta ziemia do Polski należy
          choć Polska daleko jest stąd,
          bo wolność krzyżami się mierzy
          historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
            Tak jest
            Z odzysku jednakowoż, ponieważ kiedyś jego poglądy były diametralnie różne od teraźniejszych.
            Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Może niektórym dzisiejszy list Abp Stanisława Gądeckiego do Prezydenta da nieco do myślenia:
              Szanowny Panie Prezydencie,
              Pragnę podziękować panu Prezydentowi za postawę zajętą w sprawie ustaw o Sądzie Najwyższym i Krajowej Radzie Sądownictwa.
              Katolicka Nauka Społeczna docenia bowiem demokrację jako system, który zapewnia udział obywateli w decyzjach politycznych i rządzonym gwarantuje możliwość wyboru oraz kontrolowania własnych rządów. Autentyczna demokracja możliwa jest tylko w państwie prawnym i w oparciu o poprawną koncepcję osoby ludzkiej. Zakłada ona spełnienie koniecznych warunków, jakich wymaga zarówno promocja poszczególnych osób - przez wychowanie i formację w duchu prawdziwych ideałów - jak i podmiotowości społeczeństwa, przez tworzenie struktur uczestnictwa oraz współodpowiedzialności (por. Kompendium Nauki Społecznej Kościoła, 406).
              Z jednej strony istnieje prawo a nawet obowiązek reformy systemu sądownictwa w Polsce, bo obowiązek odpowiadania przez rządzących na potrzeby rządzonych nie oznacza wcale, że reprezentanci wyborców są jedynie biernymi wykonawcami ich żądań. Kontrola ze strony obywateli nie wyklucza niezbędnej wolności, jaką powinny cieszyć się wybrane przez nich osoby w wypełnianiu powierzonego im mandatu, jeśli chodzi o dążenie do realizacji wyznaczonych sobie godziwych celów. Cele te zależą w dużej mierze od funkcji syntezy i mediacji w obliczu dobra wspólnego, które stanowi jeden z podstawowych i niezbywalnych zadań władzy politycznej (por. KNSK, 409)
              Z drugiej zaś strony należy mieć na uwadze to, co powiedział papież Jan Paweł II na temat relacji władzy prawodawczej, wykonawczej i sądowniczej stwierdzając - w swoim przemówieniu do uczestników kongresu włoskiego Stowarzyszenia Sędziów – że równowaga między tymi trzema władzami, z których każda ma określone kompetencje i zakres odpowiedzialności - tak że jedna nie dominuje nigdy nad drugą - jest gwarancją prawidłowego funkcjonowania demokracji.
              Konstytucje nowoczesnych państw zazwyczaj gwarantują tej ostatniej władzy niezbędną niezależność w ramach systemu prawnego. Z tą niezależnością, na płaszczyźnie sumienia winno się jednak wiązać - żywe poczucie sprawiedliwości, zaś w sferze poszukiwania prawdy - niczym niezmącony obiektywizm osądu (por. Jan Paweł II, Zadania sądownictwa dzisiaj: Przemówienie do uczestników kongresu włoskiego Stowarzyszenia Sędziów (31 marca 2000), L’Osservatore Romano, ed. pol, 2000, nr 6, s. 51).
              + Stanisław Gądecki
              Arcybiskup Poznański
              Przewodniczący Episkopatu Polski
              p.s. Pogrubienie ode mnie
              Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Najważniejszy element naprawy państwa,zatrzymania wszechwładzy samozwańców kreujących prawo w Polsce i ...weto.Duda to bardziej typ karierowicza aniżeli ideowiec ,więc pod presją i przy potężnych naciskach odpuścił,a wiadomo,że z takimi przeciwnikami jakakolwiek słabość to zachęta i oby nie był to początek zakładania sznura na własną szyję(bo zwykle tak to bywa).

Komentarz

• Zamieszczone przez Berni Zobacz posta
                  Najważniejszy element naprawy państwa,zatrzymania bezprawia wszechwładnych samozwańców kreujących prawo w Polsce i ...weto.Duda to bardziej typ karierowicza aniżeli ideowiec ,więc pod presją i przy potężnych naciskach odpuścił,a wiadomo,że z takimi przeciwnikami jakakolwiek słabość to zachęta i oby nie był to początek zakładania sznura na własną szyję(bo zwykle tak to bywa).
                  Naprawdę uważasz, że przy TK była mniejsza presja ? Bo moim zdaniem nie.
                  349meczów*
                  71 goli*
                  58 asyst*

Komentarz

• Uważam,że teraz były większe bo i obejmowały całość fundamentu systemu...oczywiście nie ma co biadolić i trzeba dalej wspólnie szukać rozwiązania.Po prostu była to pierwsza od dziesiątków lat ,tak duża szansa naprawy
                    Ostatnio edytowany przez Berni; 86755.

Komentarz

• Jak się dowiedziała reporterka PR24w przyszłym tygodniu odbędzie się kolejne posiedzenie Sejmu
                      "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
                        A tam nie ma czasem remontu sali plenarnej?
                        [...] Polak, co nie chciał zostać Kainem,
                        Że chciał być wiernym ojczyźnie synem,
                        Chciał jej wolności w słońcu i chwale,
                        A że śmiał mówić o tym zuchwale,
                        Że nie chciał, by go więziono, bito,
                        Był reakcyjnym polskim bandytą. [...]

Komentarz

• "Żeby było, jak było" - brawo Panie Prezydencie! I jeszcze ciepła woda w kranie!

Zauważył Pan gromki głos szarych, apolitycznych i spontanicznie się organizujących obywateli.
                          Zakładam, iż ta bezinteresowna, rycerska postawa- tak sama z siebie, znowuż spontanicznie - zaskutkuje zamkiem (oraz przyległościami), gdzieś w "tej cywilizowanej" Europie. Szlak już przetarty, więc pewny.

Komentarz

• Samorozwiązanie sejmu albo nowa koalicji antywetowa. Poszło na noże.

Komentarz

• Ktoś musiałby na głowę upaść, żeby w ogóle myśleć o przedwczesnych wyborach. Kolejny fejk news pewnie, już raz się samorozwiązali na 8 lat.

Komentarz

• W takim razie beton rzuca fake newsy

Komentarz

Pracuję...
                                X