Pochodzącego z tej samej partii. Dzisiaj rządzą oni, a jutro przyjdzie druga strony barykady i wymieni na swoich. I tak będzię się to kołysało, aż wreszcie ministrem sprawiedliwości zostanie Magdalena Środa i nas wszystkich wsadzi do więzienia. Cieszycie się z tych ustawy jakby to wasi koledzy mieli zostać tymi prezesami sądów, a prawda jest taka, że to po prostu wymiana jednych na drugich i otworzenie możliwości dla kolejnych takich zmian.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez tre_zoliborz Zobacz postaPochodzącego z tej samej partii. Dzisiaj rządzą oni, a jutro przyjdzie druga strony barykady i wymieni na swoich. I tak będzię się to kołysało, aż wreszcie ministrem sprawiedliwości zostanie Magdalena Środa i nas wszystkich wsadzi do więzienia. Cieszycie się z tych ustawy jakby to wasi koledzy mieli zostać tymi prezesami sądów, a prawda jest taka, że to po prostu wymiana jednych na drugich i otworzenie możliwości dla kolejnych takich zmian.Ja się nie cieszę tylko uznaję refromę za konieczność a okres niecałych 2 lat odkąd PiS objął władzę uświadomił mi że zdecydowana większość przewidywań strony opozycyjnej jest bezwartościowa - czy mam przypominać co wieszczyli przez objęciem władzy przez PiS oraz przed kolejnymi reformami? Wracając jeszcze do meritum to jaką mam pewność ze teraz sędziowie są niezależni skoro tak mocno angażują się w politykę? Niezawisłość powinna obowiązywać bez względu na to czy sędziego powołuje inny sędzia czy minister - zresztą Polska nie będzie wyjątkiem na europejskiej mapie w tym zakresie
Komentarz
-
To niech reformują. Mogą wprowadzić lokalne głosowanie na sędziego jak w USA. Ciekawe tylko, że cała reforma polega na wymiane "ich" na "swoich".
Średni czas postępowania niezałatwionych spraw w czasie aktualnej kadencji wydłużył o 6%!
Już sobie obiecałem, że się tutaj nie będę udzielał, bo to bezcelowe i tym razem słowa dotrzymam, ale polecam po prostu rozważyć czy na pewno nie zostaniemy wszyscy przez tę reforme wydymani prędzej czy później
Komentarz
-
Zamieszczone przez tre_zoliborz Zobacz postaTo niech reformują. Mogą wprowadzić lokalne głosowanie na sędziego jak w USA. Ciekawe tylko, że cała reforma polega na wymiane "ich" na "swoich".
Średni czas postępowania niezałatwionych spraw w czasie aktualnej kadencji wydłużył o 6%!
Już sobie obiecałem, że się tutaj nie będę udzielał, bo to bezcelowe i tym razem słowa dotrzymam, ale polecam po prostu rozważyć czy na pewno nie zostaniemy wszyscy przez tę reforme wydymani prędzej czy później
A tak w ogóle to dużo się pojawia głosów (mam nadzieję z prawej strony) zatroskanych o to że przyjdą kiedyś bardzo lewi i zrobią z nami co będą chcieli - wg mnie jak przyjdą to i tak zrobią co będą chcieli czego przykładem są kraje zachodniej europy
Komentarz
-
Za kibicowski trud, za święte barwy Twe...
Komentarz
-
Nie odzywałem się od czasu wyborów parlamentarnych, ale takie tutaj od niektórych pire..nie widzę, ze i ja swój głos oddam.
Wszyscy ci, którzy narzekają na działania PIS, musza sobie odpowiedzieć na pytania: Dlaczego tak się dzieje? Co spowodowało, ze PIS podejmuje takie decyzje, a nie inne?
Moim zdaniem wyłączną za to odpowiedzialność ponoszą LSD (przepraszam SLD, Peło i Partia Chłopska (buhahahaha Chłopska).
To oni doprowadzili to stanu, w którym tylko radykalne działania mogą coś zmienić. Pitolenie o Szopenie i działanie w rękawiczkach nic kompletnie nie zmieni. Będzie ciągle tak samo. Tylko odpowiedzialność za Polskę, moim zdaniem, prowadzi PIS do takich działań a nie innych.
Każdy kraj jest szanowany tylko i wyłącznie bo jest albo silny militarnie, albo bogaty – oczywiście najlepiej jedno i drugie. Jesteśmy na bardzo dobrej drodze do bycia tym drugim. Jarosław Kaczyński zrobił bardzo dobry ruch oddając stery gospodarki i finansów w ręce Morawieckiego. Bardzo silny złoty, niska inflacja, budżet pełen kasy. To są fakty – z nimi nie ma co dyskutować.
Spokój na pokrycie 500+, obecny rząd jako pierwszy zrobił cos bardzo konkretnego dla najbiedniejszych, często wielodzietnych rodzin. Jak kór.a słyszę co poniektórych, to mam wrażenie, że wszyscy oni wychowali się i mieszkają w „apartamentowcach” czy innych willach i biedę widza tylko w filmikach z Afryki. Uświadamiam 500+ w zdecydowany sposób poprawiło byt kilku milionów Polaków. Nie na zasadzie – dzięki tej kasie mam lepsze kosmetyki. Dzięki tej kasie ich dzieci mają po raz pierwszy wakacje nad morzem lub w górach, mają nie za małe lub duże ubrania, kanapki na drugie śniadanie.
Więc się od działań PIS odwalcie. Powołajcie nową partię. Wygrajcie wybory – a takiego ch.ja!!!. I zróbcie lepiej.Z cytrusów najbardziej lubię ogórki małosolne!!!
Komentarz
-
Ostatnio tyle konkretnych, logicznych i mądrych wpisów się pojawiło, ze nawet nie ma czego dodać. Pozwolę sobie w takim razie przypomnieć (a propos likwidacji internetu w Polsce
) skuteczny protest kodziarskich idiotów w Częstochowie. Ów protest, dzięki któremu PiS natychmiast wycofał się z wdrożenia owego projektu
odbył się dobre 1,5 roku temu:
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz
-
Barbara Piwnik: Protesty są wynikiem braku znajomości wymiaru sprawiedliwości
W tym roku była kilka razy w TOK FM,a tu taka wypowiedź. Zastanawiające.
Komentarz
-
Powiem tak: brawo i do przodu,naprawdę się cieszę z realnych działań na tym newralgicznym kierunku.Z terrorystami się nie negocjuje,mają pełne prawo protestować,ale jeżeli zaczeliby siłą generować chaos i zagrażać stabilności państwa należy spokojnie lecz zdecydowanie i sprawnie rozmontować w zarodku bo inaczej byłby dramat.Prawda sama się obroni,a oni o tym wiedzą dlatego takie szaleństwo
Komentarz
-
A tych "sędziów zaproponowanych przez sędziów" to kto wybiera, ufoludki? I czy w innych państwach parlament wybiera członków spośród sędziów i większością 3/5 ? Z gówna to przekleiłeś, bo jakieś takie tendencyjne...Ostatnio edytowany przez BlackAdder; 51375."Jak się wyrosło w komunizmie, to nie można było nie mieć antykomunistycznego nastawienia"
WOLNOŚĆ dla JANUSZA WALUSIA!
Komentarz
-
Zamieszczone przez BlackAdder Zobacz postaA tych "sędziów zaproponowanych przez sędziów" to kto wybiera, ufoludki? I czy w innych państwach parlament wybiera członków spośród sędziów i większością 3/5 ? Z gówna to przekleiłeś, bo jakieś takie tendencyjne...
Generalnie, żeby nie rozmywać. Sam przyznam, że nie znałem na początku całej konstrukcji systemu - polecam proste i rzetelne zestawienie: https://www.facebook.com/photo.php?f...type=3&theater
KRS jest tylko jedną z instytucji obok NSA, SN i sądów powszechnych która będzie obecnie (i w przyszłości, niezależnie od partii) uzależniona głównie od Ministra Sprawiedliwości. Niezgodność z konstytucją jest aż nadto widoczna w wielu punktach. Jeżeli serio ktoś kibicuje tak przeprowadzanym zmianom, życzę powodzenia w sądach nowej Polski.
Ktoś odnosił się także do zaufania do Ziobry. Można go lubić, bądź nie, ale Ziobro nie będzie miał nic do rzeczy w przypadku zmiany ministra. Przepisy pozostaną.
Komentarz
Komentarz